DeadOrganPlayer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Εσύ δηλαδή τι θα έκανες στη θέση μου? Θα πήγαινες να δεις ταινία εκεί κάτω? Πέρα από μπανάλ είναι και επικίνδυνα. 2
Sellers Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ακόμα θυμάμαι εκείνο το ταξίδι στην Τιμισοάρα για να δούμε το 4 months, 3 weeks & 2 days Στο cinemagia λες στην Τιμισοάρα? Είχαμε πάει, αλλά ήταν απαγορευτικές οι τιμές στο ποπ-κορν και γυρίσαμε όπως όπως. Γιατι καλή και η άιθουσα, καλό και το πανί, καλός και ο ήχος, αλλά εγώ χωρίς κολλημένο ποπ-κορν στο δόντι να κάνω πλύσεις με νερωμένη απο τα παγάκια κοκα-κολα να το διωξω, δεν την μετράω την ταινία στην λίστα. 4
DeadOrganPlayer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Στο cinemagia λες στην Τιμισοάρα? Είχαμε πάει, αλλά ήταν απαγορευτικές οι τιμές στο ποπ-κορν και γυρίσαμε όπως όπως. Γιατι καλή και η άιθουσα, καλό και το πανί, καλός και ο ήχος, αλλά εγώ χωρίς κολλημένο ποπ-κορν στο δόντι να κάνω πλύσεις με νερωμένη απο τα παγάκια κοκα-κολα να το διωξω, δεν την μετράω την ταινία στην λίστα. Αυτό κάνουν οι καργιόληδες οι Ρουμάνοι...σε δελεάζουν με τα λούσα και στα παίρνουν απ'τα ποπ κορν. Κι εγώ δεν έχω ξαναπάει από τότε. (Α ρε Τσαουσέσκου που σας χρειάζεται). 2
Sellers Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 (Α ρε Τσαουσέσκου που σας χρειάζεται). Εμ, τυχαία βγήκε η φράση: ''Pe lângă aceste principate au fost domn, sefi locale sunt numiți de către sultan, de obicei, de plată''
speedy23 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σορυ για το off topic αλλα Αεροπλανάκι και σινεμά στο εξωτερικό. Αν θέλει κανείς βρίσκει λύσεις. Ακόμα θυμάμαι εκείνο το ταξίδι στην Τιμισοάρα για να δούμε το 4 months, 3 weeks & 2 days Το γνωρίζω αλλά το έπαιζε μόνο σε κάτι κινηματογράφους στην Αγία Βαρβάρα και στο Αιγάλεω, περιοχές που δε πάω ούτε κατά διάνοια. Πολύ λαϊκούρα. Εσύ δηλαδή τι θα έκανες στη θέση μου? Θα πήγαινες να δεις ταινία εκεί κάτω? Πέρα από μπανάλ είναι και επικίνδυνα. Δεν λεω τιποτα αλλο παρα μονο τιμη και δοξα στον DOP.Κλαιω.... Να'σαι καλα και αντε με το καλο καμια αναβιωση για Lost 'arguments' ξανα ωστε να γελασει το χειλακι μας και λιγο.
hurin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μάλιστα. Είσαστε φαν του κινηματογράφου αλλά δεν πηγαίνετε σινεμά. Είσαστε φαν του ποδοσφαίρου αλλά δεν πηγαίνετε γήπεδο. Είσαστε φαν της μουσικής αλλά δεν πηγαίνετε σε συναυλίες. Είσαστε φαν της πίτσας αλλά παραγγέλνετε (pizza) fan. Όλοι του καναπέ δηλαδη... 1
gavros10 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μάλιστα. Είσαστε φαν του κινηματογράφου αλλά δεν πηγαίνετε σινεμά. Είσαστε φαν του ποδοσφαίρου αλλά δεν πηγαίνετε γήπεδο. Είσαστε φαν της μουσικής αλλά δεν πηγαίνετε σε συναυλίες. Είσαστε φαν της πίτσας αλλά παραγγέλνετε (pizza) fan. Όλοι του καναπέ δηλαδη... Δινε μου εσυ λεφτα για σινεμα και παω καθε μερα Να παω γηπεδο; γιατι; για να γυρισω μισος με καμια μολοτοφ στο κεφαλι και αναπνευστικα προβληματα; Ερχονται και Κανουν συναυλιες τα συγκροτηματα-καλλιτεχνες που ακουω στην Ελλαδα; Για πες μου που μπορω να φαω ΠΙΤΣΑ οπως την εννοεις εσυ. (απο dominos περνω εγω) Φιλε μου, το κυριο προβλημα σημερα, αν το εχεις καταλαβεις, ειναι τα λεφτα. Αυτο το χρωματιστο χαρτι που το θελουν ολοι. που οσο πιο πολυ τεινει στο μωβ εχει και περισσοτερη αξια. το εχεις δει ποτε σου; εσυ δηλαδη οτι ταινια βλεπεις την βλεπεις στον κινηματογραφο, πας και σε παγκοσμιες προβολες, εχεις αλωσει τα γηπεδα της ευρωπης, εχεις παει σε καθε συναυλια του καλοκαιριου γιατι αλλιως δεν μπορεις να αυτοαποκαλεισε φαν και περνεις πιτσα απο την καλυτερη πιτσαρια της ιταλιας με το ιδιωτικο σου αεροπλανο. Γιατι απλα εισαι φαν. Τι να πω. Απορω γιατι απαντησα κιολας
deesnider Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Είσαστε φαν του κινηματογράφου αλλά δεν πηγαίνετε σινεμά. Φαν των ταινιών και όχι τής αίθουσας. Διαφορετικό το ένα από το άλλο. Εκτός δε του ότι την καταβρίσκω με το να μπορώ να κάνω pause όποτε μου τη δώσει, πήρα και projector! Είσαστε φαν του ποδοσφαίρου αλλά δεν πηγαίνετε γήπεδο. Μέχρι που θα πέταγα την τηλεόραση απ' το μπαλκόνι, έτσι κι έκανε το λάθος να δείξει ποδόσφαιρο! Άκου «φαν του ποδοσφαίρου» και «γήπεδο»... Είσαστε φαν της μουσικής αλλά δεν πηγαίνετε σε συναυλίες. Αν μιλάμε για AC DC, πηγαίνω τρέχοντας. Ακόμα και τώρα που γέρασαν (Angus Rules!!!) Είσαστε φαν της πίτσας αλλά παραγγέλνετε (pizza) fan. Μπα, δεν έχει pizza delivery εδώ που είμαι! Όλοι του καναπέ δηλαδη... Φανατικά όμως! Να βουλιάζω μέσα και να μη σηκώνομαι ούτε με πυρκαγιά! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Εμ... η ιστορία που συζητιέται δεν είναι "δείτε τις ταινίες στον μεγάλο πανί, αλλιώς δεν είστε πραγματικοί φαν". Το λέω γιατί μερικοί μου δίνετε την αίσθηση ότι απαντάτε "είμαστε φαν, αλλά δεν μπορούμε, γιατί δεν έχουμε λεφτά ή μένουμε σε περιοχή που δεν παίζει τόσες ταινίες" κτλ κτλ. Η συζήτηση αφορά το ότι ο φαν του κινηματογράφου, βλέπει τις ταινίες σε μεγάλο πανί. Άμα κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα, ΟΚ, τι να κάνουμε, δε βλέπει κινηματογράφο. Βλέπει απλώς ταινίες. Anyway, η συζήτηση ξεκίνησε από τον τίτλο. Μπορούμε απλά να συζητήσουμε πόσο φαν των ταινιών είμαστε και να λήξει εκεί το θέμα. Πάντως κι εγώ θεωρώ ότι υπάρχει σαφέστατος διαχωρισμός ανάμεσα σε κάποιον που πηγαίνει κινηματογράφο και κάποιον που βλέπει ταινίες. Όπως υπάρχει και ανάμεσα σε κάποιον που βλέπει ταινίες σε home cinema με HD αναλύσεις και κάποιον που βλέπει ταινίες στο STAR.
demessakis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Εμ... η ιστορία που συζητιέται δεν είναι "δείτε τις ταινίες στον μεγάλο πανί, αλλιώς δεν είστε πραγματικοί φαν". Το λέω γιατί μερικοί μου δίνετε την αίσθηση ότι απαντάτε "είμαστε φαν, αλλά δεν μπορούμε, γιατί δεν έχουμε λεφτά ή μένουμε σε περιοχή που δεν παίζει τόσες ταινίες" κτλ κτλ. Σαφώς αν πολλοί είχαμε την δυνατότητα, τότε θα προτιμούσαμε να δουμε τις ταινίες σε κινηματογράφο (έστω κάποιες, που αξίζουν), δεν είπα πουθενά το αντίθετο. Αλλά δεν είναι λίγο εγωιστικό να νομίζει κάποιος πως όλοι ζουν στην πόλη του; Που και κινηματογράφους έχουν πολλούς, για να διαλέξουν, αλλά και ταινίες; Αν ζούσες, σε χωριό, ή σε μια μικρή πόλη, τι θα έκανες; Πόσο συχνά θα πήγαινες να έβλεπες ταινίες σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις; Η συζήτηση αφορά το ότι ο φαν του κινηματογράφου, βλέπει τις ταινίες σε μεγάλο πανί. Άμα κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα, ΟΚ, τι να κάνουμε, δε βλέπει κινηματογράφο. Βλέπει απλώς ταινίες. Σαν μουσικός, τι κάνεις πιο συχνά; Βάζεις το cd στον player, ή να πας σε μέγαρα; Γιατί αν κάνεις το πρώτο, δεν ακούς μουσική αλλά τραγούδια. Anyway, η συζήτηση ξεκίνησε από τον τίτλο. Ο τίτλος, είναι παραπλανητικός. λοιπον ξεκιναω το παρον τοπικ για να δουμε ποσο φαν ειμαστε με τις ταινιες. Θα λεμε ποσες ταινιες πανω-κατω εχουμε δει στην ζωη μας(ακομα καλυτερα αν τις εχουμε βαθμολογηση κιολας στο Imdb) και ποιο ειναι το τοπ5 μας. Μπορούμε απλά να συζητήσουμε πόσο φαν των ταινιών είμαστε και να λήξει εκεί το θέμα. Πάντως κι εγώ θεωρώ ότι υπάρχει σαφέστατος διαχωρισμός ανάμεσα σε κάποιον που πηγαίνει κινηματογράφο και κάποιον που βλέπει ταινίες. Όπως υπάρχει και ανάμεσα σε κάποιον που βλέπει ταινίες σε home cinema με HD αναλύσεις και κάποιον που βλέπει ταινίες στο STAR. Από άνθρωπο της τέχνης, δεν περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο. Προτιμώ να βλέπω ταινίες, ακόμη και στην τιβί (αν και προτιμώ ετ1) και να μην μου αρέσει ο κινηματογράφος ως κτίριο, παρά να λατρεύω τον κινηματογράφο ως κτίριο, και να μην σκαμπάζω από 7η τέχνη.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Σαφώς αν πολλοί είχαμε την δυνατότητα, τότε θα προτιμούσαμε να δουμε τις ταινίες σε κινηματογράφο (έστω κάποιες, που αξίζουν), δεν είπα πουθενά το αντίθετο. Αλλά δεν είναι λίγο εγωιστικό να νομίζει κάποιος πως όλοι ζουν στην πόλη του; Που και κινηματογράφους έχουν πολλούς, για να διαλέξουν, αλλά και ταινίες; Αν ζούσες, σε χωριό, ή σε μια μικρή πόλη, τι θα έκανες; Πόσο συχνά θα πήγαινες να έβλεπες ταινίες σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις; Μα αυτό ακριβώς εξηγώ. Θα έκανα αυτό που έχω τη δυνατότητα να κάνω. Αν δεν έχω τη δυνατότητα να βλέπω ταινίες στον κινηματογράφο, δεν την έχω. Τι να κάνουμε; Το θέμα δεν είναι πως θα με χαρακτηρίσουν οι άλλοι και αν μου πούνε ότι "α, δεν αγαπάς αρκετά τον κινηματογράφο". Το θέμα είναι ότι χάνω εμπειρίες. Ας ξεκαθαρίσω με τις υπόλοιπες απαντήσεις: Σαν μουσικός, τι κάνεις πιο συχνά; Βάζεις το cd στον player, ή να πας σε μέγαρα; Γιατί αν κάνεις το πρώτο, δεν ακούς μουσική αλλά τραγούδια. Το ρητό μου είναι "η μουσική είναι στις αίθουσες" και το εννοώ. Ακούω φυσικά αρκετά πράγματα στο σπίτι, αλλά έχω πάντα συναίσθηση ότι "πωπω, αυτό πρέπει να το ακούσω σε αίθουσα για να καταλάβω τι γίνεται". Και ακριβώς αυτή είναι η κουβέντα που λέω όταν ακούω κάτι που μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Επίσης, από έναν άνθρωπο που είναι (ή θέλει να είναι) το επάγγελμά του να ασχολείται με μια τέχνη, θα έχεις από αυτόν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς το "αρχείο" της. Δεν έχω ακούσει 9 συμφωνίες του Μπετόβεν σε αίθουσα, αλλά 5. Παρόλα αυτά, γνωρίζω και τις άλλες 4, γιατί είναι η δουλειά μου να τις γνωρίζω. Αλλά δεν τις έχω ζήσει ακόμη. Προτιμώ να βλέπω ταινίες, ακόμη και στην τιβί (αν και προτιμώ ετ1) και να μην μου αρέσει ο κινηματογράφος ως κτίριο, παρά να λατρεύω τον κινηματογράφο ως κτίριο, και να μην σκαμπάζω από 7η τέχνη. Βασικά δεν είναι θέμα κτιρίου, απλά δεν ήθελα να πάω την κουβέντα παραπέρα. Με δυο κουβέντες: δε γίνεται να δεις Ταρκόφσκι και Αγγελόπουλο πουθενά αλλού, παρά μόνο σε κινηματογράφο. Οι ταινίες αυτές είναι φτιαγμένες για να παίζονται εκεί. Η εμπειρία που προσφέρουν, βιώνεται εκεί. Η κατανόηση είναι δευτερεύον για μένα. Η εμπειρία είναι το πρώτο. Κράτα αυτή τη φράση και για νωρίτερα, που συζητάγαμε για μουσική. Μπορεί ως μουσικός να πρέπει να κατανοήσω πράγματα (λόγω επαγγέλματος), αλλά η ουσία είναι η εμπειρία. Ως ακροατής. Ή και εκτελεστής. Αλλά εδώ πάμε αλλού. Και για να γυρίσουμε στην αρχή, αν ζούσα σε μια πόλη όπου δεν μπορώ να ακούσω μουσική σε αίθουσες ή δεν παίζω ο ίδιος και αρκετοί γύρω μου μουσική και γενικώς δεν υπάρχει γύρω μου αυτό το οξυγόνο να αναπνέω, αναγκαστικά δεν μπορώ να λέω ότι ζω μέσα στη μουσική, επειδή ακούω CD στο σπίτι μου. Άσχετα με το πόσο θα ήθελα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Που εδώ που τα λέμε, αν το θέλεις πραγματικά πολύ, ενδεχομένως να μπορείς να μετακομίσεις (υπό δεδομένες συνθήκες, υπάρχουν και περιπτώσεις που δε γίνεται). Εγώ για παράδειγμα θα μετακομίσω το επόμενο καλοκαίρι στη Βιέννη, ακριβώς για αυτά που μπορεί να μου προσφέρει ως εμπειρίες.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ προσωπικά μέχρι πριν 2-3 χρόνια πήγαινα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα κινηματογράφο. Τώρα πλέον δε μπορώ να το κάνω αυτό αλλά παρόλα αυτά κάποιες ταινίες επιλεκτικά θα της δω στο σινεμά. Η εμπειρία δε συγκρίνεται. Ούτε κατά διάνοια. Σαφώς και υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στο "κινηματογραφόφιλος" και στο "ταινιόφιλος". Το πρώτο συμπερλαμβάνει το δεύτερο χωρίς να συμβαίνει και το αντίστροφο όμως. 1
Chrisxxx Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ προσωπικά μέχρι πριν 2-3 χρόνια πήγαινα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα κινηματογράφο. Τώρα πλέον δε μπορώ να το κάνω αυτό αλλά παρόλα αυτά κάποιες ταινίες επιλεκτικά θα της δω στο σινεμά. Η εμπειρία δε συγκρίνεται. Ούτε κατά διάνοια. Και εγώ ετσι εκανα αλλά δεν μπορουσα να συναγελάζομαι με την πλέμπα και σταματησα να πηγαινω, πλεον παω μια στο τόσο σε καμια ιδιωτική προβολή γιατι βγάζουν και ταινιες σκουπίδια σαν το Dark Knight και δεν γουστάρω πλεον.. 1
DeadOrganPlayer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Καλά αυτό που λες ισχύει. Εννοείται ότι σινεμά μόνο Β.Προάστεια (ποτέ δεν απομακρυνόμαστε από τη νοητή γραμμή Π.Ψυχικό-Φιλοθέη-Μαρούσι-Κηφισιά). Μια φορά θυμάμαι με παρακαλούσε ένας φίλος να πάμε να δούμε το Gladiator κάπου στο Μοσχάτο, ακόμα και σήμερα γελάω με το θράσος του. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα