deesnider Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλαράκια, σε μια ταινία avi που έχω στον υπολογιστή, ο ήχος και η εικόνα έχουν αισθητή διαφορά συγχρονισμού. Υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να διορθώσω αυτό το πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν έχω εμπειρία από σχετικά προγράμματα; Αυτό που θέλω είναι η διόρθωση να είναι μόνιμη, όχι μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής απλά για να παρακολουθήσω την ταινία. Αν χρειάζονται οι πληροφορίες που δίνει το media info για το συγκεκριμένο avi, είναι αυτές: Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.
micos000 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Οι πληροφορίες του media info, δυστυχώς, δεν βοηθούν σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να βρεις τι καθυστέρηση έχει ο ήχος μόνος σου. Φόρτωσε το αρχείο στο avidemux2 και άσε το Video στο Copy και το Format στο AVI. Στο Audio επέλεξε AC3 Τσεκάρισε το Time Shift από κάτω και βάλε να παίξει η ταινία. Δώσε ένα νούμερο π.χ. 100 και πάτα ENTER (αλλιώς δεν το παίρνει άμεσα). Δες πως πάει ο ήχος παίξε με τις τιμές και το πρόσημο - για καθυστέρηση (π.χ. -350). Μόλις σου πατήσει ο ήχος πάνε από το μενού File->Save->Save video και δώσε ένα όνομα για το αρχείο και βάλε και την κατάληξη .avi γιατί το demux δεν την προσθέτει αυτόματα.
deesnider Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Να είσαι καλά φίλε, ευχαριστώ για τις οδηγίες. Θα πειραματιστώ και βλέπουμε...
parsifal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Για να βρεις πόση είναι η καθυστέρηση, πιο βολικό θα είναι να το κάνεις με κάποιον player που υποστηρίζει ρυθμιζόμενο audio ή video delay. Μετά το διορθώνεις μόνιμα όπως περιέγραψε ο micos000.
micos000 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Είχα ξεκινήσει να γράφω πως να βρει την καθυστέρηση στο mpc αλλά μετά είδα ότι και το demux προσφέρει on-the-fly διόρθωση ενώ παίζει το preview οπότε το έσβησα για να μην περιπλέκω τα πράγματα.
deesnider Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά, να κάνω μια χαζή ερώτηση; Στο avidemux2, πως γίνεται (αν γίνεται...) κατά τη διάρκεια του preview να προχωρήσεις μπρος ή πίσω την ταινία; Με τα «βελάκια» στο πρόγραμμα, ή και με το slider στη μπάρα κάτω από την οθόνη, δεν κάνει τίποτα...
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι λίγο προβληματικό το πρόγραμμα, κανονικά πρέπει να το κάνει με το slider, μου έτυχε και εμένα όμως αρκετές φορές να μην το κάνει. Τι να κάνουμε;Τζάμπα είναι οπότε μην μιλάς καθόλου...
deesnider Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Τζάμπα είναι οπότε μην μιλάς καθόλου... Ούτε λόγος! Ειδικά αν σκεφτώ ότι από το σύνολο των εγκατεστημένων στον υπολογιστή μου, μόλις ...δύο είναι εμπορικά (αγορασμένα, όχι «σπασμένα»), εκ των οποίων το ένα είναι το λειτουργικό σύστημα, δε βγάζω άχνα! Τα freeware μ' έχουν καλύψει στο 100% των αναγκών μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα