benign Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2013 Λοιπόν μια διευκρίνιση όσο αναφορά το time-reset που κάποιοι λένε ότι δεν έγινε σωστά καθώς έπρεπε να επηρεάσει τα γεγονότα πριν το 2015. Ο λόγος που δεν έγινε κάτι τέτοιο ήταν γιατί είχε ήδη γίνει. Στο τέλος της 3ης σεζόν ο Peter χρησιμοποίησε την μηχανή και διόρθωσε τα σύμπατα με το κόστος του όλου εγχειρήματος να εξαφανιστεί ο ίδιος από το time-line. 4η σεζόν : Ο Peter δεν υπήρξε ποτέ, ο Walter ποτέ δεν διέσχισε τα σύμπατα ανοίγοντας τις σχισμές, η Olivia μεγάλωσε δημιουργώντας μια στενή σχέση με την Nina , η Olivia στρατολογεί η ίδια τον Walter για την αντιμετώπισει τον Fringe φαινομένων και τον έχει κάτω από την δική της επίβλεψη, ο Walter παραμένει ένα κλειστοφοβικό άτομο από τις μέρες του στο άσυλο και στέλνει την Astrid έξω με κάμέρα και μικρόφωνο για τις αυτοψίες , ενώ αυτός γίνεται high μέσα στο εργαστήριο του. Ένα time-line δήλαδη χωρίς την παρουσία του Peter και χωρίς την επέμβαση των Observers. BOOM!! Μέσα της 4ης σεζόν η Olivia βρίσκει παλιό συμμαθητή από την σχολή του cortexifan. Προσθέτεις κάτι περίεργες αύρες που εμφανίζονταν όταν κοιμόταν (και που οι καλά κρυμμένοι Observers προσπάθησαν να σβήσουν αλλά τίποτα) και ένα εργοστάσιο της ΔΕΗ και ξαφνικά ο Peter μπουκάρει από την χαραμάδα του σύμπατος και βουτά σε μιά λίμνη για να δροσιστεί. Κανέις δεν τον ξέρει αλλά εκείνος τους ξέρει όλους. Ο λόγος που ξεχάσαμε αυτήν την λεπτομέρια είναι επειδή η Olivia ως παιδί θαύμα κατάφερε να τον θυμηθεί (λίγο cortexifan και σε εμάς ρε παιδιά) οπότε τα υπόλοιπα δεν μας απασχόλησαν. Υπήρχε όμως ένα σημείο στην 5η σεζόν που νομίζω το βάλαμε για να μας το θυμήσουν για να προετοιμαστούμε για το τι θα ακολουθούσε. Μιλάω για τον Walter και το διαβολικό κομμάτι του εγκεφάλου του που έπερνε τον έλεγχο καθώς όλες εκείνες οι στιγμές που είχε ζήσει κάποτε με τον Peter δεν υπήρχαν πια και παρόλο που τον είχε αποδεχτεί , ο συναισθηματικός τους δεσμός ως πατέρας και γιός δεν είχε οριμάσει αρκετά (σεζόν 1-2-3) για τον προστατέψει από τον εαυτό του. Κάπου εδώ μπαίνει το παιδάκι Observer και το μαγικό του άγγιγμα δίνοντας στον Walter όλες εκείνες τις αναμνήσεις που η μηχανή που έσωσε τους κόσμους του είχε πάρει. Μάλιστα η σκηνή του Peter με τον September όπου συζητάνε μέσα στο μυαλό του September και εκείνος λέει στον Peter ότι το time-line που προσπαθείς να πας δεν είναι άλλο από αυτό που είσαι ήδη (you are home) ξεκαθαρίζει πλήρως νομίζω ότι βρίσκομαστε στο ίδιο time-line που ξεκίνησε το Fringe από την σεζόν 1 , χωρίς την επέμβαση του Walter , δηλαδή όπως ακριβώς θα έπρεπε και είχε αποφασίσει το σύμπαν να είναι. Για εμένα το Fringe έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και το χειροκροτώ για 5 σεζόν γεμάτες απρόοπτα, συγκίνιση, πολύ LSD, διαφορετικές φοβερές ερμηνίες ( η Olivia με τον Bell μέσα της και ο Walter με τον Walternate ) και μια σεζόν αφιερωμένη στο πιο πολύπλοκο Fringe event : τον ίδιο τον άνθρωπο. Η λευκή τουλίπα στο τέλος του επεισοδίου μπορεί να ερμηνευτεί και ως μια πιθανότητα να δούμε κάποιο spin-off ( το βλέμμα του Peter μου ξύπνησε διαβολικές θεωρίες) αλλά αν ποτέ συμβεί αυτό θα πρέπει να προσέξουν πολύ την μνήμη των fans και την οργή που θα προκαλέσουν με κάποιο σαχλό re-launch (Battlestar Galactica και Caprica). Μια πενταετία φοιτητικά χρόνια πασπαλισμένη με επεισόδια Fringe. Η σειρά μπαίνει στην βιβλιοθήκη με τα αγαπημένα μου και θα παραμείνει εκεί μέχρι κάποια ανώτερη δύναμη ( οι πραγματικοί Observers, το FBI ή τα μελλοντικά παιδιά μου) την ανασύρουν. Μέχρι τότε σειρές υπάρχουν και θα υπαρξουν πολλές , αλλά πάντα κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου μια λευκή τουλίπα και ένας high Walter θα περιφέρονται μπρος και πίσω με το Delorean του Martin McFly. The End. Y.Ρ : άντε να ξεκινήσει το Game of Thrones και το Defiance να πνίξουμε τον πόνο μας Φιλε εχεις συγγραφικο ταλεντο και να το εξερευνησεις.Τουλαχιστον για κριτικος κινηματογραφου η λογοτεχνιας.Μου αρεσε η εκφραση σου και με διασκεδασε πολυ.Ωραιος!
DKNI Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Κανετε το ιδιο λαθος με το Λοστ, εχετε κολλησει στα technicalities ενω η σειρα ΔΕΝ ηταν για το sci-fi element αλλα για τους χαρακτηρες, την ελευθερη επιλογη, την αγαπη, την οικογένεια, της σχέσεις γονιων-παιδιων κτλ. Ομοιως και το τελος Και αν στο Λοστ μας παιδεψαν γιατι μεχρι να φανερωθουν ειχαμε φτασει σχεδον στα μισα του τελευταιου κυκλου με αλλες υποσχεσεις, το Fringe εδω και καιρο ειχε δειξει που θελει να επικεντρωθει αρα επρεπε να το περιμενετε και να το κρινετε ως αυτο που ειναι. Μας ειναι αδιαφορο το πως λειτουργει το timetravel του Fringe, μπορει να ειναι με reset δλδ ο Μαικλ υπηρξε αλλα απο τη στιγμη που παει στο 2167 και επηρεαζει τον επιστημονα δεν υπαρχει Μαικλ το 2600τοσο αλλα δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και να υπαρξει αφου δεν θα γινει εισβολη αρα καλως δειχνουν το 2015 την Ετα, τον Πιτερ και την Ολιβια, ξερω γω
gpgalanis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Όχι άλλη ελεύθερη επιλογή και μπούρδες τύπου Λοστ. Η σειρά λέγεται Fringe και οχι Οικογενειακες Ιστορίες. Ας αφήσουν επιτέλους μια σειρά καθαρά sci fi. Σε λιγο και το Star Wars ή το Matrix θα μας πειτε πως ειναι περι ελευθεριας και τριχες κατσαρές. Α ρε X files που σε συγκριναν με το Fringe! Σεβαστη η αποψη του φιλου, απλα μου εδωσε τημ αφορμη.
dhmhtrhs79 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Όχι άλλη ελεύθερη επιλογή και μπούρδες τύπου Λοστ. Η σειρά λέγεται Fringe και οχι Οικογενειακες Ιστορίες. Ας αφήσουν επιτέλους μια σειρά καθαρά sci fi. Σε λιγο και το Star Wars ή το Matrix θα μας πειτε πως ειναι περι ελευθεριας και τριχες κατσαρές. Α ρε X files που σε συγκριναν με το Fringe! Σεβαστη η αποψη του φιλου, απλα μου εδωσε τημ αφορμη. Άσε και εσύ καμιά σειρά ήσυχη. Όλες τις έχεις δει. Πολυ ελεύθερο χρόνο έχεις μου φαίνεται :-P
DKNI Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Όχι άλλη ελεύθερη επιλογή και μπούρδες τύπου Λοστ. Η σειρά λέγεται Fringe και οχι Οικογενειακες Ιστορίες. Ας αφήσουν επιτέλους μια σειρά καθαρά sci fi. Σε λιγο και το Star Wars ή το Matrix θα μας πειτε πως ειναι περι ελευθεριας και τριχες κατσαρές. Α ρε X files που σε συγκριναν με το Fringe! Σεβαστη η αποψη του φιλου, απλα μου εδωσε τημ αφορμη. Λαθος σειρα εβλεπες τοτε αγορι και κακως δεν το ειχες καταλαβει απο την 3η σεζον Το Λοστ μπορεις να το κατηγορησεις οτι μεχρι τελους κρυβοταν Εχοντας την εμπειρια του Λοστ και βλεποντας την πορεια του Φριντζ, ηταν σαφεστατα character driven σειρα και δεν το εκρυψε
gavros10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 δυστυχως σε αυτο DKNI εχεις δικιο. ακομα και 2-3 επεισοδια πριν το φιναλε που εδειχναν φοβερα fringe γεγονοτα, εδιναν ακομα βαση στα συναισθηματα και στις σχεσεις μεταξυ τους. εγω ημουν αντιθετως με αυτο και ελεγα γιατι γεμιζουν ετσι τα επεισοδια, αλλα στο τελος το καταλαβα
gpgalanis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια τι χαρακτηρες κτλ; Συγνωμη που το λεω αλλα πιο κουφιοι χαρακτηρες και αταλαντο παιξιμο δεν υπαρχει. Πχ το ακατανομαστο Lost εχτιζε στους χαρακτηρες. Εδω μιλαμε για το απολυτο τιποτα. Λυπαμαι αλλα πρεπει να δειτε καμια σοβαρή ταινια ή σειρα για να καταλαβετε τι σημαινει χτίσιμο χαρακτηρων. Απλα μερικοι ψαχνετε να βρειτε βαθυτερα νοηματα εκει που δεν υπαρχουν. Και επιβεβαιωση αποτελει οτι στο τελος κλειδι ηταν ενα παιδι που το ειχαν ξεχασμενο κατι σεζον και ο September που μοιαζει με το ρομποτ του Star Wars. Βεβαια ακομα και ετσι καποιοι συγκινηθηκαν που το ζαβο στο τελος επαιζε μουσική και εκανε με το χερακι του σους σαν τον Derbyshire στο ΟΑΚΑ. Και για να το κλεισω η σειρα πηγαινε πολυ καλα με τα παραλληλα συμπαντα κτλ και ολοι μιλουσαν για αυτη. Μετα ομως το φιναλε της σεζον που ο Πιτερ μπηκε στο μηχανημα και απλα δεν εγινε τιποτα η σειρα πηρε την κατηφορα οπως πχ συνεβει με το Supernatural. Τωρα την τελευταια σεζον εχουν μεινει μονο ελαχιστοι να γράφουν και 14 σελιδες. Κριμα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2013 από gpgalanis
DKNI Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Για πες... . Λυπαμαι αλλα πρεπει να δειτε καμια σοβαρή ταινια ή σειρα για να καταλαβετε τι σημαινει χτίσιμο χαρακτηρων.
star12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 μια αλλη απορια.ειχε το σταρ σημερα το τελευταιο επ του 3 κυκλου που ο πητερ μεσω μηχανης ειδε το μελλον αν καταλαβα καλα.Και το μελλον ηταν 2026 αρα δε θα πρεπε να χαν εισβαλει οι παρατηρητες και ο κοσμος να ταν διαφορετικος;γιατι εδειξε την ετα που ταν 8 και εγινε η εισβολη αρα πρεπει να ταν πριν 2026.Εκτος οταν διαγραφτηκε ο πητερ το προκαλεσε αυτο ενα νεο ταιμλαιν με την εισβολη αλλα οι κακοι παρατηρητες συνεχιζαν να ειπαρχουν και στις 2 περιπτωσεις.Και ο σεπτεμβριος πως σκατα ηξερε τον πητερ οταν διαγραφτηκε καθως και οι αλλοι καραφλοι;
gpgalanis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Ουτε αυτοι που το εγραψαν δεν ξερουν. 1
mouxaxa Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2013 Κάτι που βρήκα στο reddit. Δεν το τσέκαρα ακόμα 1
Red Bear Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ειδα ολη τη σειρα σε σχετικα συντομο διαστημα (3 μηνες) και μπορω να πω οτι ηταν μια απροσμενη εκπληξη, κατι που ξεκινησε με τη λογικη των αυτοτελων επεισοδιων στον 1ο κυκλο, αλλα που ειχε απο κατω εναν καμβα να τρεχει. Οταν η σειρα στεριωσε και αποφασιστηκαν οι συνεχειες της, τα αυτοτελη επιεσοδια εδωσαν σταδιακα τη θεση τους σε ολο και πιο συνδεδεμενα μεταξυ τους serial επεισοδια και νομιζω οτι στον 3ο και 4ο κυκλο η σειρα απογειωθηκε με εξαιρετικά (αν και οχι παντα ...εξηγησιμα) πηγαινε-ελα στο χρονο. Η αληθεια ειναι οτι περιμενα ετσι να εξελιχθει ως το τελος αν και ο 5ος κυκλος με διεψευσε: οι παραγωγοι το γυρισαν σε αλλο μοτιβο και ηταν φανερο οτι "τραβουσαν" τα τελευταια επεισοδια απο τα μαλλιά. Κατα τη γνωμη μου ολος ο 5ος κυκλος θα μπορουσε να γινει σε 4-5 το πολυ επεισοδια, αλλα δε βαριεσαι, τα 2 τελευταια ηταν πραγματικά εξαιρετικά (και συγκινητικά, για λιγο με πηραν και τα ζουμια ρε παιδια, δεν το κρυβω). Σιγουρα σε time travel σεναρια μπορουν να ειπωθουν πολλά και να εγερθουν πολλες ενστασεις. Με ολες τις συμβασεις που διεπουν τετοια σεναρια, βρηκα τελικα το ολο εγχειρημα εξαιρετικό και το φινάλε του ανταξιο.Η σκηνοθεσία του ηταν υποδειγματική (για τηλεοπτικη σειρα), τα οπτικά εφε του παρα πολυ καλά και το μονταζ πολυ καλοδουλεμενο. Το Fringe ομως ειχε κατα τη γνωμη κατι που το εκανε να ξεχωριζει απο ολες τις αλλες σειρές:Εναν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ηθοποιό, τον John Noble (Walter) . To παιξιμο του ηταν απλά αριστουργηματικο, υπέροχο, καθηλωτικό. Θυμαμαι να καθομαι να δω ενα επεισοδιο μονο και μονο για να απολαυσω την μεγαλη ηθοποιια αυτου του ανθρώπου. Νομιζω οτι το δεσιμο του με το ρολο του Walter ηταν απιστευτο, δεν νομιζω να ξαναδω κατι τετοιο σε σειρα. Η συμπαθεστατη Ολιβια και ο Πητερ το προσπαθουσαν αλλα επισκιαζονταν απο τον Walter (ειδικα ο Πητερ). Εντυπωση μου εκανε επισης ποσο καλα επαιζαν ολοι οι δευτερευοντες χαρακτηρες (πχ Μπροϊλς και Γουιντμαρκ) αλλα και αλλοι χαρακτηρες που εμφανιζονταν σε μεμονωμενα επεισοδια (δεν θα ξεχασω τον εξαιρετικο Christοfer Lloyd, αναφορά στο all-tme classic time-travel trilogy film "Back to the future").Νομιζα οτι μετά το Lost (εξαιρουμενου του ανεκδιηγητου 6ου κυκλου του και του κακου του φιναλε) δεν θα εβλεπα αλλη σειρά που να μου αρεσε, γι αυτο ενθουσιαστηκα που το Fringe με εξεπληξε τοσο ευχαριστα...................................................................Οι ηθοποιοι του μας αποχαιρετουν... http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WhNfF6ETIjI .................................................................. So long Fringe, I (we) will miss you.... . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ YΓ By the way ρε παιδιά, μετα το Fringe, τι αλλο καλο παιζει σεtime-travel style ? (για να μην ξεπεσω παλι σε βλακειες τυπου Game ofThrones) Κατι εμαθα για μια mini σειρα του BBC,το Paradox, το εχει δει κανεις σας, λεει τιποτα ? (Αχ ρε Fringe, μας κακομαθες...) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2013 από Red Bear 2
georsev Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Εγω μετα το fringe αρχισα και βλεπω το person of interest,το vampire diaries,arrow,revenge τσεκαρε ποια σου ταιριαζει
gavros10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Εγω μετα το fringe αρχισα και βλεπω το person of interest,το vampire diaries,arrow,revenge τσεκαρε ποια σου ταιριαζει vampire diaries? ξεπεσες αρκετα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα