IHateLove Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 όλοι ξέρουμε ότι το "χτίσιμο" δοντιών είναι κάτι προσωρινό. Αυτό που θα ήθελα να μάθω εγώ είναι πως γίνεται, κάποιο σχετικό βίντεο? γίνεται κάποια λεύκανση? γιατί αυτό φαίνεται...
fylatos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 όλοι ξέρουμε ότι το "χτίσιμο" δοντιών είναι κάτι προσωρινό. Αυτό που θα ήθελα να μάθω εγώ είναι πως γίνεται' date=' κάποιο σχετικό βίντεο? γίνεται κάποια λεύκανση? γιατί αυτό φαίνεται...[/quote'] Κανε αναζητηση στο φορουμ για Θηκες δοντιων, το εχουμε λιωσει σε αλλο Thread http://www.insomnia.gr/topic/451528-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9/page__hl__%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1 http://www.insomnia.gr/topic/439490-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D/page__st__15__hl__%20%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82%20%20%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD?do=findComment&comment=4633865
IHateLove Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 δεν μιλάω για θήκες, ξέρω πως γίνεται αυτό. μιλάω για χτίσιμο δοντιών, προσωρινά θα το χτίσω και σε 2 μήνες θα βάλω θήκη... απλά επειδή το μισό δόντι έχει Χ χρώμα και το άλλο μισό(πρόσθετο υλικό από τον ιατρό) έχει Υ χρώμα και όχι ~Χ Anyway, δεν έχω τελειώσει και θα μάθω πολύ σύντομα. (έχω ακόμα μερικές επισκέψεις...)
fylatos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 όλοι ξέρουμε ότι το "χτίσιμο" δοντιών είναι κάτι προσωρινό. Αυτό που θα ήθελα να μάθω εγώ είναι πως γίνεται' date=' κάποιο σχετικό βίντεο? γίνεται κάποια λεύκανση? γιατί αυτό φαίνεται...[/quote'] Τι προβλημα εχει το δοντι σου και θα το "χτισεις"; Επίσης ποιο δόντι είναι και έχεις κάνει ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση); Απλα για να καταλαβω σε τι αναφερεσαι.
IHateLove Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 αυτό έσπασε ένα μικρό κομμάτι και προσωρινά θα το "χτίσουμε", ρώτησα επειδή το κανονικό μισό έχει άλλο χρώμα από το πρόσθετο μισό αλλά από τι μου είπε δεν τελειώσαμε, δεν το έχουμε σφραγίσει... ξέρω γω αδερφέ, δεν είμαι Γιατρός...
Sorath Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πάντως πριν 3 μήνες, έχτισα ένα δόντι, στο οποίο είχε μείνει μόλις μια πλευρά του. Δεν φαίνεται ότι είναι ψεύτικο και ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι προσωρινό. Αν το προσέχω κιόλας λίγο (δεν δαγκώσω κάτι σκληρό) μπορεί να μου κρατήσει για πολλά χρόνια.
IHateLove Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 ε δεν είναι και για 1 μήνα ρε παιδί μου, 2 χρόνια κρατάει άμα δεν μασάω μου είπε. απλά εγώ το έκανα αυτό γιατί μετά από κάνα 2 μήνες θα βγάλω ακτινογραφία να δω πως τα παω, μην βάλω από τώρα θήκη και δεν κρατήσει.
fylatos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν, ανασύσταση μπορεί να γίνει προσωρινή ή μόνιμη. Προσωρινή γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους ή μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) ενός δοντιού. Το υλικό της προσωρινής ανασύστασης δεν είναι ένα. Αν έκανες προσωρινή ανασύσταση τότε σε το πολύ 2 μήνες θα πρέπει να κάνεις μόνιμη. Η μόνιμη ανασύσταση γίνεται με ένα υλικό που ονομάζεται σύνθετη ρητίνη. Η σύνθετη ρητίνη βγαίνει σε πάρα μα πάρα πολλές αποχρώσεις και ο γιατρός έχει ένα χρωματολόγιο από το οποίο διαλέγει συνήθως 2 κοντινά χρώματα στο φυσιολογικό σου. Αφού διαλέξει χρώμα και ολοκληρώσει την ανασύσταση, αυτή δεν πρέπει να φαίνεται ούτε να την νιώθεις να προβάλει. Πρέπει να έχει την όψη και την αίσθηση ενός φυσιολογικού δοντιού. Αυτό βέβαια απαιτεί μια εμπειρία στην αισθητική οδοντιατρική. Παράδειγμα τέτοιας ανασύστασης είναι αυτό: Επειδή δεν ξέρω τι έκανε ο οδοντίατρος σου και δεν θέλω να βγάλω γρήγορα συμπεράσματα, να πω ότι πρέπει να του ζητήσεις ένα σχέδιο θεραπείας και να του πεις να στο εξηγήσει. Να σου πει δηλαδή τι ακριβώς θα κάνεις και ποιό θα είναι το τελικό κόστος. Άλλη λύση, εκτός από την θήκη είναι και η όψη πορσελάνης με άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Οι αποκαταστάσεις με ρητίνη έχουν προσδόκιμο 3-4 χρόνια και μετά αλλοιώνεται το χρώμα και η λειτουργία τους. Αλλά έχουν και σημαντικά μικρότερο κόστος.
lupo2109 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Εχω απονευροσει το μπροστινο πανω δοντι μου.Προσφατως εσπασε ενα κομματι και κουνιεται λιγο.Η οδοντιατρος μου συστησε χτισιμο.Εγω παλι θελω να μην φοβαμαι να φαω!!!Θα με συμφερε να χτισω και μετα απο 2-3 ετη να βαλω μοσχευμα;
gregpab1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Όταν υπάρχει ένα σπασμένο δόντι ή αρκετά κατεστραμμένο, με μεγάλη απώλεια οδοντικής ουσίας, μπορούμε να το ξαναχτίσουμε με τη χρήση λευκής φωτοπολυμεριζόμενης ρητίνης με άριστα αποτελέσματα.
Menelaos83 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 όλοι ξέρουμε ότι το "χτίσιμο" δοντιών είναι κάτι προσωρινό. Αυτό που θα ήθελα να μάθω εγώ είναι πως γίνεται, κάποιο σχετικό βίντεο? γίνεται κάποια λεύκανση? γιατί αυτό φαίνεται... Πριν πολλα χρονια ειχε σπασει το ενα απο τα μπροστινα σε μεγαλο βαθμο,σχεδον μισο.Τοτε επειδη ημουν μικρος εκανα ανασυσταση και δεν εβαλα θηκη.Ειχε κρατησει 5 χρονια ,μετα εφυγε μονο του γτ προφανως δεν αντεξε.Σου λεω λοιπον οτι δεν ξεχωριζε καθολου.Λες και ηταν το κανονικο μου ηταν.
mpapanic30 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους θέλω να ρωτήσω αν γινεται ανασύσταση, χτίσιμο,σε θήκες. το πρόβλημα μου είναι το κενό που δημιουργείται ανάμεσα στη θήκη και στο ούλο (μικρή υποχώρηση ούλων) και αν γίνεται τι κόστος έχει γνωρίζεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα