Προς το περιεχόμενο

Rapberry pi (Rasbian wheezy) και πρόβλημα εγκατάστασης owncloud server

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Έχω το Raspberry pi με λειτουργικό Rasbian wheezy που ειναι βασισμένο σε debian. Χτες προσπάθησα να εγκαταστήσω το owncloud server ακολουθώντας αυτες τις Link.png Site: Οδηγίες , η εγκατάσταση εγινε μεν στην sd card αλλα σαν αποθηκευτικό χώρο εχω ορίσει ενα usb stick 16gb που έχω επάνω.

Ολα πήγαν σωστά έκανα κανονικά την εγκατάσταση απο τον browser , αλλα στο τελος αφου πατήσω finish πέρνω το εξής μήνυμα :

Data directory (/mnt/disk1/web) is readable for other users

Please change the permissions to 0770 so that the directory cannot be listed by other users.

οπότε αν καταλαβαίνω σωστα πρέπει να αλλάξω τα permissions σε 0770 για να μην μπορούν να εχουν πρόσβαση αλλοι χρήστες εκτός απο εμένα, δίνω λοιπόν sudo chmod 0770 /mnt/disk1/web και μετά παίρνω ενα αλλο μήνυμα :

Data directory (/mnt/disk1/web) not writable by ownCloud

Permissions can usually be fixed by giving the webserver write access to the ownCloud directory

αμα δώσω παλι sudo chmod 0775 /mnt/disk1/web μου βγάζει και τα 2 μηνύματα :(

Έψαξα αρκετά στο google και αλλοι που είχαν παρόμοιο πρόβλημα αλλα δεν βρήκα άκρη, αλλοι λένε οτι πρόκειται για bug και αλλοι οταν αλλάξανε τα permissions έφτιαξε, μπορεί κάποιος να το έχει δουλέψει κιολας το owncloud οπότε ακόμα καλύτερα.

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή και αν έκανα τίποτα λάθος η παρέλειψα πειτε μου γιατι δεν ειμαι και πολύ experienced με το linux

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

check-αρε τι owner/group εχει το directory που θες να αλλαξεις τα permissions.Αν δεν σου "ανηκει" δεν μπορεις να του αλλαξεις perms.

Θα πρεπει να τα αλλαξεις ως root.

Το βρήκα τελικα και με την βοήθεια ενος φίλου , πρέπει να εχει access (permissions o Apache) στο /var/www/owncloud και /mnt/disk1/web, νόμιζα οτι έτρεχε σαν root αλλα τελικά έτρεχε με δικαιώματα pi και group pi :P

o apache λογικα εχει δικο του group .συνηθως βαζουμε στους φακελους που εχουν σχεση με web για γκρουπ αυτο του apache για να χει προσβαση αυτος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...