Peyote Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας παιδια, θελω να παρω εναν εξωτερικο δισκο.. Χωρις δευτερη σκεψη λεω για Western Digital.. (καλα κανω Θελω χωρητικοτητα 2 ΤΒ η μητρικη μου δεν υποστηριζει USB-3 αλλα θα προτιμουσα USB-3 ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΑ WDBAAU0020HBK (USB2) Και WDBACW0020HBK (USB2/3) Δεν βλεπω μεγαλη διαφορα στην τιμη.... περα απο το usb-3 που εχει ο WDBACW0020HBK εχει κατι καλυτερο να προσφερει; Η ζυγαρια γερνει στον WDBACW0020HBK θα κανω καλη αγορα; η εχετε να προτεινετε τιποτα καλυτερο;
washcloud Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 ...κανέναν, γιατί : α) οι έτοιμοι εξωτερικοί, αν χρειαστεί ν' ανοιχτούν όσο ισχύει η εγγύησή τους (πχ χαλάει η θήκη), ακυρώνεται αυτή. β) οι έτοιμοι εξωτερικοί συνήθως πάνε με χαμηλή εγγύηση αντικατάστασης ούτως ή άλλως. Γι' αυτό χρησιμοποίησε μια μηχανή αναζήτησης αγορών (πχ Skroutz.gr) και ψάξε για Caviar Black 2TB, όπως και για σχετική θήκη (USB 3.0 3.5''). Οι Caviar Black (WD) έρχονται με 5ετή εγγύηση - οι θήκες συνήθως με ένα ή δύο χρόνια. Αλλά το κόστος των θηκών είναι "πολύ μικρό" (γύρω στο 18άρι οι φθηνότερες), και δεν σε νοιάζει η μικρή τους εγγύηση (άσε που και δεν έχουν τόση πιθανότητα να χαλάσουν, όση οι σκληροί, ΚΑΙ δεν σε αφορά το και να χαλάσουν, σε σχέση με την τύχη των δεδομένων του δίσκου που θα φιλοξενούν). Το σύνολο μάλλον θα σου βγει κατά τί παραπάνω (20-30€), αλλά ΑΞΙΖΕΙ. Για να έχεις το κεφάλι σου όσο πιο ήσυχο γίνεται.* Προτείνω δε, την αγορά να την κάνεις από το Vision Studio (Θεσ/νίκη ή με έξοδα μεταφοράς από 4 έως 7 €), όντας αρκετά αξιόπιστο μαγαζί, και αναλόγως φτηνό (σε σχέση με την "αξιοπιστία" του). Νομίζω ότι το σύνολο είναι κάτι λιγότερο από 200άρι (190 ίσως). *...υπ' όψιν, για να το έχεις ΕΝΤΕΛΩΣ ήσυχο, πρέπει να κάνεις συχνά αντίγραφα των όσων αρχείων θα βρίσκονται στον εξωτερικό, σε άλλο μέσο (δίσκο ή δισκάκια DVD/BlueRay). Aυτό σε περίπτωση που τον εξωτερικό ΔΕΝ σκοπεύεις να τον έχεις ήδη για αντίγραφα...
Peyote Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ειμαι ελλαδα, απο amazon θα παρω. Για αυτον τον δισκο λες; WD2002FAEX
washcloud Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Caviar Black 2TB (το SATA version δε σε νοιάζει - αρκεί η θήκη που θα πάρεις να είναι USB 3.0, αν σ' ενδιαφέρει αυτή η ταχύτητα) να λέει, κι απ' όπου θέλεις παρ' τον (και όποιο "υπο-μοντέλο" ας είναι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα