PCganster Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπερα εχω μια απορια εδω και καιρο μπορει να σας φανει αρχαια για τα σημερινα δεδομενα αλλα.... λοιπον αν εχω καταλαβει καλα γλωσσα μηχανης λεγεται το 01011011 assebly ειναι συμβολικη γλωσσσα προγραμματισμου αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι στον apple1 η επικοινωνια με τον υπολογιστη γινοταν σε 330C FF 66KK κ.α αυτο τι ειναι καπιο ειδος γλωσσας προγραμματισμου η αντοιστοιχο της γλωσσας μηχανης??? ευχαριστω
TheELF Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 στον apple1 η επικοινωνια με τον υπολογιστη γινοταν σε 330C FF 66KK κ.α αυτο τι ειναι καπιο ειδος γλωσσας προγραμματισμου η αντοιστοιχο της γλωσσας μηχανης??? ευχαριστω Εσύ έτσι επικοινωνούσες με το apple;; Αυτό που λες λογικά είναι ο δεκαεξαδικός κωδικός και είναι «το ίδιο» με το 01011011 μόνο που θέλει λιγότερο χώρο στην μνήμη/δίσκο. http://ascii.cl/conversion.htm Ακόμα και σήμερα αν ανοίξεις το οποιοδήποτε αρχείο π.χ. με το WinHEX θα δεις ότι μέσα αποτελείται από δεκαεξαδικά στοιχεία.
PCganster Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 δηλαδη ο επεξεργαστης εκτελει χωρις καμια παρεμβαση (καπιον μεταφραστη η κατι αλλο) απευθειας το 160c?
παπι Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 δηλαδη ο επεξεργαστης εκτελει χωρις καμια παρεμβαση (καπιον μεταφραστη η κατι αλλο) απευθειας το 160c? Αναπαρασταση ειναι για το 1010100101. Ο cpu δεν βλεπει 010101, βλεπει high & no high ταση ρευματος. Ο σιπιου εχει κατι πινακια ("καλωδιακια") ενα μερος απο αυτα ονομαζονται ντατα μπας, μαλιστα αυτα ειναι που δινουν το χαρακτηριστικο "32bit" (δλδ 32 πινακια για ντατα) Για να κανει μια επεξεργασια ο σιπιου, πρεπει σε μερικα πινακια να βαλεις υψιλη ταση και σε καποια οχι ταυτοχρονα! Αυτος ο συνδυασμος απο υψιλη ταση και μη λεγεται word. Αυτο κανουμε αναπαρασταση σε 01. το 01 απο την αλλη ειναι ενα αριθμητικο συστημα που εχει μονο αυτα τα δυο στοιχεια. Ως αριθμητικο συστημα, η δουλεια του ειναι και να μετραει αρα μπορουμε να το μετατρεψουμε και σε αλλο, πχ μικρη πετρα= 1 μεγαλη πετρα = 10 "εχω μικρη πετρα σπιτι και μεγαλη πετρα ευρω στο πορτοφολι" => εχω ενα σπιτι και δεκα ευρω στο ποροφολι (μια μετατροπη με ασχετα συστηματα) Το 16δικο ειναι ενα αριθμητικο συστημα που εχει βαση το 16. δλδ αντι να μετρας εως το 9 και μετα να κανεις συνδυασμους, εσυ μετρας εως το F F? Φαρσα του φουσεκη;; 210989898Α (τι γαματη φαρσα) οχι, απλα δεν εχουμε αλλα συμβολα τα οποια εχουν συγκεκριμενη σειρα Γιατι 16δικο στα πισι; Απλα για να διευκολυνουν εμας τα χιουμανς πχ μια λεξη 32βιτ σιπιου σε δυαδικο ειναι 00000000 00000000 00000000 00000000 σε 16δικο 00000000 (στο πρωτο παιζει να κανεις λαθος στην αντιγραφη) Και φυσικα ολα αυτα ειναι ασχετα με το πρωτο σου ερωτημα. Αν και δεν εχω πιασει ποτε μου μακ ος, εχω ακουσει οτι δεν υποστηριζει χ86. χ86 ειναι ενα στανταρακι απο καποια instructions (instruction set δλδ). Instuctions ειναι καποιες μικροεπεξεργασιες ή συνολο απο δαυτες που μπορει να κανει το σιπιου. πχ πες οτι τα μακ στελνουν 000000ab και τους δυο αριθμους (συνδυασμος απο εχει ταση δεν εχει κλπ) για προσθεση αρα 000000ab 00000001 00000001 θα μας βγαλει 2 Αυτο δουλεβει για το σιπιου ΦΟΥ Στο σιπιου ΦΙ ομως το ab instruction ειναι για αφαιρεση αρα στο ΦΙ το παραπανω θα βγαλει 0 αρα ο κωδικας που ειναι για ΦΟΥ δεν μπορει να δουλεψει σωστα στο ΦΙ
MitsakosGR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ο δεκαεξαδικός κωδικός και είναι «το ίδιο» με το 01011011 μόνο που θέλει λιγότερο χώρο στην μνήμη/δίσκο. Μία μικρή διόρθωση, ο δεκαεξαδικός με το δυαδικό είναι ακριβώς το ίδιο (απλά διαφορετική απεικόνιση όπως εξήγεισε και ο παπι) και πιάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο χώρο σε μνήμη και δίσκο (ίσως ο δεκαεξαδικός λίγο παραπάνω στη μνήμη λόγο μετατροπής). Απλά στο εμφανίζει διαφορετικά.
TheELF Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως σίγουρα θέλει λιγότερη μνήμη στην μνήμη μας.
MitsakosGR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως σίγουρα θέλει λιγότερη μνήμη στην μνήμη μας. Αυτο ειναι σιγουρο... αν και δεν νομιζω να θυμασαι περα απο τα 6-7 πρωτα ψηφια!!!
PCganster Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 ευχαριστω παιδια αλλο ενα τελαιυταιο η μετατροπη που γινεται?? σε κυκλωμα η αλλου ευχαριστω και παλι
Timonkaipumpa Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Λίγο άσχετο.. αλλά εγώ έχω την εξής απορία. Apple I πού βρήκες;
PCganster Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 ενα emulator κατεβασα το pom1 αλλα παντα με ενθουσιαζαν οι παλιοι υπολογιστες και το χαμηλο επιπεδο προγραμματισμου τελικα η μεταφραση του 101010>16FF που γινεται σε κυκλωμα η σε προγραμμα?? αυτο και μου λυθηκε η απορια!!
TheELF Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Εντολή προγραμματισμού είναι η μετατροπή, που εκτελείται από τον επεξεργαστή. Μπορείς να κάνεις τέτοιες μετατροπές και με απλά ttl δηλαδή μόνο με κυκλώματα,αλλά είναι ανούσιο να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο μέσα σε Η/Υ.
PCganster Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 οκ τωρα το καταλαβα.....νομιζω ευχαριστω πολυ αυτη η απορια με τυρανουσε καιρο και το google δεν βοηθαγε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα