cb_papi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σήμερα μου ήρθε μία ιδέα που θέλω να υλοποιήσω: Έχω ένα barcode scanner (εκείνα που έχουν στο super market). Σκεφτόμουν λοιπόν να βάλω ένα λάπτοπ στην κουζίνα με το barcode scanner, το οποίο θα χρησιμοποιώ για να φτιάχνω την λίστα για τα πράγματα που χρειάζομαι απ'το super market. Δηλαδή, αρχικά θα έχω ένα αρχείο που θα καταχωρώ το barcode και την περιγραφή του προϊόντος (και ίσως άλλες λεπτομέρειες, όπως π.χ. τιμή). Στην συνέχεια, σε μία άλλη σελίδα θα έχει μία κενή λίστα (σαν φύλλο του excel το σκέφτομαι) που θα μπορώ είτε να βάλω το barcode ενός προϊόντος, ή κάποιο στοιχείο της περιγραφής ή να μου ανοίξει μία λίστα με όλα τα προϊόντα και να διαλέξω κάποιο. Τέλος, θα τυπώνει την λίστα μόλις δωσω εντολή και θα διαγράφει τα περιεχόμενά της για να είναι έτοιμη για την επόμενη φορά. Δυστυχώς γνώσεις προγραμματισμού δεν έχω για να φτιάξω πρόγραμμα. Ενδιαφέρομαι όμως να ασχοληθώ με την Access (μιάς και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα του office τα κατέχω). Μπορώ λοιπόν να το υλοποιήσω σε access;
MitsakosGR Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορείς αρκετά εύκολα να το κάνεις αυτό. Το BarCode scanner είναι σαν πληκτρολόγιο (συνήθως) που με το που διαβάσει κάτι θα το γράψει σαν να το πληκτρολογούσες. Η access είναι ότι πρέπει για τέτοιου είδους προγράμματα ειδικά αν δεν έχεις ιδιαιτερες γνώσεις προγραμματισμού διότι τα περισσότερα τα κάνει από γραφικό περιβάλλον χωρίς κώδικα. (για περισσότερες απορίες επί του θέματος καλύτερα ρώτα στο sub-forum για τον προγραμματισμό) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα