giotis7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σε ολους. Εβαλα τα Ubuntu 12.04 LTS σημερα. Εβαλα κανονικα τα drivers αλλα το προβλημα που εχω ειναι οτι η αναλυση κολαει στα 800x600. Επισης οταν παω να μπω στο nvidia-settings μου λεει οτι δεν τρεχει κανενας X server. Οταν παταω Ctrl + F1 γινεται μαυρη η οθονη και μετα απο λιγο κανει επανεκκινηση. Εχω δοκιμασει να κανω install τα drivers απο το Additional Drivers, Terminal και προσπαθησα να το κανω απο το αρχειο που κατεβασα το τρεχω μεσω Terminal αλλα μου λεει οτι τρεχει ενας Χ server και αν δεν κλεισει δεν γινεται να συνεχισει (την ιδια στιγμη που το nvidia-settings μου λεει οτι δεν τρεχει κανενας X server). Παιδευομαι εδω και ΠΟΛΛΕΣ ωρες, διαβαζω σε φορουμ αλλα τιποτα. Το περιεργο ειναι οτι οταν ανοιγω τον υπολογιστη μπαινει σε αναλυση 800x600, αμα κανω επανεκκινηση μπαινει στην κανονικη του αναλυση. Το λαπτοπ μου ειναι το Sony Vaio VGN-FZ21M και η καρτα γραφικων ειναι η Nvidia 8400M GT. Ευχαριστω εκ των προτερων.
mandos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 για να κλείσεις τον υπάρχον Χ πάτα alt+f1 (ή ctrl+alt+f1) κάνε login και μετά sudo pkill X (κεφαλαίο) μετά θα τρέξεις αυτό που κατέβασες μέσω command line
giotis7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 για να κλείσεις τον υπάρχον Χ πάτα alt+f1 (ή ctrl+alt+f1) κάνε login και μετά sudo pkill X (κεφαλαίο) μετά θα τρέξεις αυτό που κατέβασες μέσω command line Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Το Ctrl+Alt+F1 το παταω οταν κανω log out ετσι; Οταν το ειχα δοκιμασει η οθονη γινεται μαυρη και δεν κανει τιποτα. Ξανα δοκιμαζω και επανερχομαι. Το θεμα με την αναλυση λυθηκε, βρηκα καποια updates για τον Χ Server και το προβλημα λυθηκε. mandos ευχαριστω για την απαντηση.
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Και οταν θα σου γινει update ο πυρηνας (πακετο linux-image-whatever) θα χρειαστει να κανεις τη διαδικασια απο την αρχη. Και για να γινω και λιγο κακος, εισαι σιγουρος οτι τωρα δουλευεις με τον nvidia και οχι με την πατατα τον nouveau? Πχ, το nvidia-settings ανοιγει μονο αν τρεχει ο nvidia.
mandos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 αυτό που λέει ο jim_p το φοβήθηκα και εγώ αλλά δεν ξέρω πως ειναι το ubu, έρχετε και με τους δύο drivers?
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Για την ακριβεια, κανενα δεν ερχεται και με τους 2. Η εγκατασταση του nvidia κανει αυτοματα blacklist τον nouveau, εφοσον ο nvidia μπει απο το πακετο της διανομης. Για αυτον που μπαινει απο τον installer δεν γνωριζω. Απο την αλλη, αν θες να βαλεις nvidia (ή fglrx), εδω και 3 χρονια σχεδον (απο τον 2.6.32), ξεκινας απο κατι πιο "βαθυ": σκοτωνεις το kms. Και μετα συνεχιζεις την εγκατασταση χωρις να σε ενοχλει τιποτα. Αλλα αυτο γιατι δεν το κανει καμια διανομη αυτοματα, οπως το blacklisting?
giotis7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Το προγραμμα της nVidia λειτουργει κανονικα. Με ολες τις ρυθμισεις, το μονο που ηθελε ηταν ενα update απο το ηδη υπαρχον driver. Εβαλα την τελευταια εκδοση 304.43 . Πιο πριν συνηδητοποιησα οτι εβαζα τα παλια και οπως γνωριζεται ειχαν θεμα. Τα drivers τα εκανα εγκατασταση απο το synaptic και πετυχε. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2012 από giotis7
jim_p Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ειδες που τα εμπλεξες τελικα, τουλαχιστον στο μυαλο σου. O driver που βαζει το synaptic και το hardware drivers ειναι στην εκδοση 295.x. Ο driver της nvidia, που εβαλες με το χερι, εινια στην 304.x. Οπως και να χει, δεν θυμαμαι καποιος να εχει προβλημα ή να μην υποστηριζει τη σειρα 8xxx. Προβλημα εχει ο opensource driver που ερχεται προεγκατεστημενος και δεν υποστηριζει ακομα powersaving.
giotis7 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Ειδες που τα εμπλεξες τελικα, τουλαχιστον στο μυαλο σου. O driver που βαζει το synaptic και το hardware drivers ειναι στην εκδοση 295.x. Ο driver της nvidia, που εβαλες με το χερι, εινια στην 304.x. Οπως και να χει, δεν θυμαμαι καποιος να εχει προβλημα ή να μην υποστηριζει τη σειρα 8xxx. Προβλημα εχει ο opensource driver που ερχεται προεγκατεστημενος και δεν υποστηριζει ακομα powersaving. Με το χερι δεν μπορεσα να τα εγκαταστησω γιατι δεν μπορουσα να σκοτωσω το Χ. Καθε φορα που πατουσα Ctrl+Alt+F1 γινοταν μαυρη οθονη και τιποτα. Παντως σημερα το πρωι που ανοιξα το pc παρατηρησα οτι μια ξεκινανε τα drivers να δουλευουν και μια οχι. Δηλαδη αυτη την στιγμη εχω ανοιξει και κλεισει το pc δυο φορες για να λειτουργησουν τα drivers, να μπαινει στο nvidia-settings και να εχει την σωστη αναλυση. Μηπως γνωριζουμε πως διορθωνεται αυτο; Υ.Γ. εχει εξαφανιστει απο τις ρυθμισεις το "Additional Drivers" γιατι;
jim_p Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ξαναλεω για αλλη μια φορα. Εισαι σιγουρος οτι εχεις τον nvidia ΜΟΝΟ, και οχι και τον nouveau φορτωμενο παραπερα ή μονο τον nouveau? Ειχες κανενα update στο πακετο linux-image-κατι αυτες τις μερες? Το ubuntu δεν εχει pts (package tracking system) για να το δω απο καποια σελιδα και να σου πω... Αυτο με τον driver μπορεις να το τσεκαρεις στο lspci -k και στο lsmod. Πληροφοριες εδω http://www.insomnia.gr/topic/437309-hardware-και-drivers-στο-linux/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα