g1annis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί στο GNOME 3.4 που χρησιμοποιώ ενώ έχω το περιβάλλον στα αγγλικά η ημερομηνία μου εμφανίζεται στα ελληνικά (Τρι Σεπ 4); > $ locale LANG=en_US.utf8 LANGUAGE= LC_CTYPE="en_US.utf8" LC_NUMERIC="en_US.utf8" LC_TIME="en_US.utf8" LC_COLLATE="en_US.utf8" LC_MONETARY="en_US.utf8" LC_MESSAGES="en_US.utf8" LC_PAPER="en_US.utf8" LC_NAME="en_US.utf8" LC_ADDRESS="en_US.utf8" LC_TELEPHONE="en_US.utf8" LC_MEASUREMENT="en_US.utf8" LC_IDENTIFICATION="en_US.utf8" LC_ALL=
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δωσεις σε ενα τερματικο πχ >date +%c τι σου δινει. Εδω, με τα παντα ολα σε αγγλικα >Tue 04 Sep 2012 08:45:13 PM EEST
jemadux Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Αλήθεια πως βάζουμε και αλλάζουμε γλώσσα στο root στο debian ? Πχ έχω την ελληνική μέσα . Και θα ήθελα να την αλλάξω σε αγγλική . Όπως πχ σε server .
jim_p Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Με >dpkg-reconfigure locales Στην πρωτη σελιδα του λες ποια locales θα κανει generate, πχ >el_GR ISO-8859-7 el_GR.UTF-8 UTF-8 en_US ISO-8859-1 en_US.UTF-8 UTF-8 και στην επομενη ποιο απο αυτα θα χρησιμοποιησει για locale του συστηματος, πχ en_US.UTF-8. Αν θες να το κανεις εντελως με το χερι, ανοιγεις με το nano πχ το /etc/locale.gen, βγαζεις τα "καγκελα" απο τα locales που θες να κανει generate, το βαζεις να τα κανει generate με ενα "locale-gen" και τελος οριζεις το default locale μεσα στο /etc/default/locale ετσι: "LANG=en_US.UTF-8". Αυτο σε περιπτωση που το dpkg-reconfigure locales ειναι σπασμενο και απλα σε ξαναγυρναει στο prompt, οπως ηταν μια φορα πριν 2-3 χρονια που το χρειαστικα στο ubuntu.
g1annis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Αν δωσεις σε ενα τερματικο πχ >date +%c τι σου δινει. Εδω, με τα παντα ολα σε αγγλικα >Tue 04 Sep 2012 08:45:13 PM EEST παίρνω το παρακάτω, όπως κι εσύ δηλαδή: >-$ date +%c Thu 06 Sep 2012 08:47:58 AM EEST ...βγαίνει κανα συμπέρασμα; Συγμώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά για κάποιο λόγω δε μου έρχονται ενημερώσεις με e-mail μετά το update στο forum. Θα το ρυθμίσω.
jim_p Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μου ερχεται κατι. Δεν εχω gnome, οποτε δεν εχω και τροπο να το κοιταξω. Αν θες, ψαξτο απο τις ρυθμισεις του gnome-panel ή του applet του για την ημερομηνια, μεσα στο dconf-editor.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα