gas4metal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Τις τελευταίες μέρες ασχολούμαι πολύ με την σύνθεση ενός συστήματος που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μου για τα επόμενα 5-7+ χρόνια. Γενικότερα είμαι αυτής της ιδεολογίας, ότι από το να δώσω 1250-1500 € για ένα ικανοποιητικό σύστημα (το οποίο σε 2-3 χρόνια ενδέχεται να χρειαστεί προσθήκες ή/και αλλαγές) προτιμάω να δώσω +50-60% και να πάρω ένα σύστημα που για 2-3 χρόνια θα είναι TOP , και για άλλα 3-4 χρόνια θα είναι αξιοπρεπέστατο. Το προηγούμενό μου σύστημα το είχα πάρει το 2004 και κόστισε 2000€ (βαριέμαι να τα γράφω αναλυτικά, εν συντομία επρόκειτο για cpu P4 3Ghz 1MB Cache, mobo MSI 865Neo2-P, ram 4GB DDR, gpu 256MG AGP, audio card sound blaster audigy 2 zs, case thermaltake xaser 3, 7.1 ηχεία, 19" οθόνη, ασύρματα πληκτρολόγια ποντίκια -τότε ήταν καινοτομία-) βασιζόμενος στην ίδια ιδεολογία. Έχουν περάσει 8 χρόνια και είναι ακόμα αξιοπρεπέστατο. Θα μου πείτε αφού είναι αξιοπρεπέστατο γιατί να αλλάξω. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποια λεφτά στην άκρη καιρό τώρα και με τρώνε που τα κρατάω λόγω κρίσης. Είπα να τα φάω εγώ να ησυχάσω. Επίσης, πρόκειται να μετακομίσω σύντομα και το "παλιό" σύστημα θα το αφήσω στους δικούς μου. Στο δια τάυτα, εργάζομαι ως προγραμματιστής, αλλά την τρέχουσα χρονική περίοδο οι εφαρμογές που σχεδιάζω δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές σε γραφικά (παλιότερα ωστόσο ήταν, στο μέλλον μπορεί να ξαναγίνουν). Παρόλα αυτά, όταν πρέπει να κάνω 20 build της εφαρμογής μέσα σε 8 ώρες, κάθε λεπτό λιγότερο ανά build προφανώς και μετράει. Επίσης, μιας που θα μετακομίσω, πρόκειται να επενδύσω πολύ στον ήχο και να έχω ένα αξιοπρεπές Home theater (δεν ξέρω ακόμα αν θα αγοράσω και ξεχωριστή τηλεόραση για να streamάρω εικόνα). Να μην τα πολυλογώ, το max budget είναι 2500€ για ένα high end σύστημα. Έχω ήδη κάνει μια σύνθεση και σας την παραθέτω, μαζί με τις χαμηλότερες τιμές από skroutz.gr CPU Intel® Core™ i7-3770K (x1)= 325,00 € CPU COOLER NOCTUA NH-D14 (x1)= 75,00 € THERMAL Arctic Silver® 5 & Arctic Silver® ArctiClean™ (x1)= 15,00 € MOTHERBOARD ASUS P8Z77-V PRO (x1)= 205,00 € RAM G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 1600 (PC3 12800) F3-1600C9D-16GXM (x2)= 210,00 € SSD Intel® SSD 520 Series (180GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 25nm, MLC) (x2)= 330,00 € HDD WD RE4 1 TB SATA Hard Drives ( WD1003FBYX) (x2)= 230,00 € GPU ASUS GTX 670 DirectCU II GTX670-DC2T-2GD5 (x1)= 445,00 € MONITOR Dell UltraSharp U2412M (x1)= 245,00 € AUDIO CARD ASUS Xonar Essence STX (x1)= 170,00 € SPEAKERS Logitech Speaker System Z906 (x1)= 275,00 € CASE Cooler Master HAF X (x1)= 190,00 € CASE FAN Cooler Master MegaFlow 200 Red LED Silent Fan (x1)= 15,00 € BR RW DRIVE ASUS BW-12B1LT (x1)= 135,00 € DVD RW DRIVE ASUS DRW-24B5ST (x1)= 20,00 € PSU CORSAIR HX Series HX850 850 Watt 80 PLUS® Gold Certified Modular (x1)= 165,00 € SURGE ARREST APC PF8VNT3-GR Performance Surge Arrest 8 (x1)= 40,00 € KEYBOARD Razer BlackWidow Stealth Edition (x1)= 80,00 € MOUSE Logitech Performance Mouse MX (x1)= 70,00 € Τα καλά νέα είναι ότι το παραπάνω σύστημα έχει ότι θέλω. Τα κακά νέα είναι ότι κάνει 3250€ και όχι 2500€ Πριν αρχίσουμε να το πετσοκόβουμε (κάτι που θα πονέσει η καρδιά μου αν συμβεί γιατί το μηχάνημα είναι ονειρεμένο) έχω να σημειώσω κάποια πράγματα. Υπάρχουν οι εξής επιλογές για να ρίξω την τιμή στο επιθυμητό budget: Αγορά από Ελλάδα χωρίς Φ.Π.Α. οπότε τα 3250€ γίνονται 2640€. Αγορά από e-shop εξωτερικού (Ευρώπης) όπου οι τιμές διαφέρουν κατά 25-30%, οπότε ενδεχομένως να πέσω στο επιθυμητό όριο των 2500€ (αν και δεν έχω κάνει έρευνα αγορών ακόμα). Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν θα ήθελα τις συμβουλές και τις απόψεις σας. Θα παρακαλούσα να εστιάσουμε κυρίως στις μεθόδους μείωσης του κόστους, χωρίς να επηρεαστεί το σύστημα που συνέθεσα. Παρόλα αυτά, συμβουλές επί των parts είναι καλοδεχούμενες. Υ.Γ.: Σκοπεύω να συνδέσω τους 2 SSD σε RAID 0 (με TRIM !) και τους 2 HHD σε RAID 1 UPDATE: Μετά από τις συμβουλές που άκουσα, το σύστημα τροποποιήθηκε ως εξής. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2012 από gas4metal
dimitrisOS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ καλή σύνθεση αλλά ή θα δώσεις 3250 ευρό ή θα κόψεις λίγο από παντού
petranthe Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δε μας λες ομως ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες σου... Με gaming ασχολείσαι; Και αν ναι με τι παιχνίδια; Με o/c ; Σαν πρώτες παρατηρήσεις χωρίς να ξέρω τα παραπάνω. 1)Δεν χρειάζεσαι 32GB ram...Με τίποτα όμως εκτός αν ασχολείσαι με επαγκελματικο rendering και video editing. 2) 2 ssd και μάλιστα όχι οι γρηγορότεροι ... Γιατί ; Πάρε έναν 256 Samsung 830 ή Vertex 4 και θα είσαι μια χαρά (Και πάλι το θεωρώ υπερβολή) 3) Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι ΒR RW ; Πρακτικά άχρηστο να γράφεις BR στην εποχή του streaming και του...usb 4) Κάρτα ήχου 200 ευρώ ; Really? Με αυτά τα ηχεία; 5) Υπάρχουν πιο φτηνά cases από το HAF με τις ίδιες δυνατότητες---->Corsair 6) To τροφοδοτικό υπερβολικό αν δεν κάνεις CF Αν δεν ασχολείσαι με o/c η πολύ καλή κατά τ ' άλλα Ζ77V - PRO σου είναι άχρηστη. Όπως επίσης και η ψύχτρα. 3
gas4metal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ καλή σύνθεση αλλά ή θα δώσεις 3250 ευρό ή θα κόψεις λίγο από παντού Γιατί απορρίπτεις και τις 2 μου επιλογές όμως? Αγορά από Ελλάδα χωρίς Φ.Π.Α. οπότε τα 3250€ γίνονται 2640€. Αγορά από e-shop εξωτερικού (Ευρώπης) όπου οι τιμές διαφέρουν κατά 25-30%, οπότε ενδεχομένως να πέσω στο επιθυμητό όριο των 2500€ (αν και δεν έχω κάνει έρευνα αγορών ακόμα). Δε μας λες ομως ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες σου... Με gaming ασχολείσαι; Με o/c ; Δεν μπορώ να πω ότι είμαι gamer όχι. Ανέφερα ότι είμαι developer, και όσο για το OC φυσικά και δεν θα πάρω τέτοιο μηχάνημα και θα το αφήσω έτσι. Αλλά όχι κάτι το extreme, στα standar vlotages θα μείνω (λογικά), στην αρχή τουλάχιστον. 1)Δεν χρειάζεσαι 32GB ram...Με τίποτα όμως εκτός αν ασχολείσαι με επαγκελματικο rendering και video editing. 2) 2 ssd και μάλιστα όχι οι γρηγορότεροι ... Γιατί ; Πάρε έναν 256 Samsung 830 ή Vertex 4 και θα είσαι μια χαρά 3) Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι ΒR RW ; 3) Κάρτα ήχου 200 ευρώ ; Really? Με αυτά τα ηχεία; Για τα 1 κ 3 έχω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο είχα πει όταν πήρα και το προηγούμενο σύστημά μου όμως και μέσα σε 3-4 χρόνια χρειάστηκα αυτό το κάτι παραπάνω. Για το 2, διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά 2 SSD σε RAID 0 (με TRIM) > 1 SSD ? Επίσης, αυτοί που αναφέρεις δεν θεωρώ πως είναι γρηγορότεροι αλλά σηκώνει συζήτηση το θέμα. Για το 3, εδώ δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Εγώ τα ηχεία τα έβαλα για TOP. Αν δεν χρειάζονται DTS 5.1 ηχεία κάρτα ήχου, τι χρειάζεται? EDIT: Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για το DTS της συγκεκριμένης κάρτας ήχου καθώς κάπου είχα διαβάσει κάτι αλλά δεν το ξεκαθάρισα ακόμη. Όλες οι αντιρρήσεις μου φιλικά πάντα, εκτιμάω πάρα πολύ τις απαντήσεις και απόψεις σας
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ο,τι και να παρεις τωρα, σε 6-10 μηνες δε θα εισαι top, και σε 2-2.5 χρονια θα εισαι ξεπερασμενος. Επισης και το συστημα που ειχες παρει το 2004, μεσα σε μερικους μηνες δεν ηταν top (2005: Athlon 64 X2 και Pentium D) και σε 2 χρονια ηταν ξεπερασμενο (2006: Core 2 Duo). Σε ΚΑΠΟΙΑ υποσυστηματα να το καταλαβω (τροφοδοτικο, κουτι, οθονη, ραμ), αλλα ειδικα σε μητρικη-επεξεργαστη-ssd-καρτα γραφικων οι εξελιξεις τρεχουν. Φυσικα μιλαμε για την περιπτωση που θα δωσεις 1,5 αντι για 2,5+ χιλιαρικα. Αυτα δεν ισχυουν εαν παρεις ενα PC 500 ευρω αντι ενος 900. Τα PC ειναι ο,τι χειροτερο για να επενδυσεις τα λεφτα σου. Ουτε μεταλλο ειναι, ουτε αυτοκινητο, ουτε οικοπεδο, ειναι κατι που ανατιμαται λογω εξελιξης παρα πολυ συντομα. 4
gas4metal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 GeorgeMan θα συμφωνήσω με όσα είπες. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να είμαι και να μείνω top. Με ενδιαφέρει το PC να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Με ενδιαφέρει να μην το ξανακουμπήσω για 7+ χρόνια. (IMO) Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή που ξεχωρίζει τα top από τα very good. Αυτή η γραμμή γίνεται εύκολα διακριτή από τα €. Για παράδειγμα o Intel Core i7-3930K είναι η αμέσως καλύτερη επιλογή σε CPU και έχει +40% τιμή. Προσπάθησα να εντοπίσω και να μείνω πίσω από αυτήν την γραμμή σε κάθε part Επίσης, και στις 2 περιπτώσεις αγορών που ανέφερες (500€ vs 900€ - 1500€ vs 2500€) τα ποσά αλλάζουν αλλά τα ποσοστά αλλαγής παραμένουν σχεδόν ίδια.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο μπορει να γινει, αλλα μη νομιζεις οτι σε 7 χρονια θα παιζεις παιχνιδι καν σε medium settings με ενα σημερινο high-end PC. Και φυσικα ενας επεξεργαστης του 50ευρου τοτε, θα ξεπερνα τον i7 των 300+ ευρω, καταναλωνοντας τα μισα κιολας. Αυτα ειναι τεχνολογικα facts δυστυχως ή ευτυχως. Απο κει και περα, υπαρχουν πολλες υπερβολες και λαθος επιλογες στη συνθεση που εβαλες. Πρωτον, τα ηχεια που εβαλες εχουν ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη DTS, και εαν τα συνδεσεις ψηφιακα (οπτικη ινα) με μια onboard καρτα ηχου μιας καλης μητρικης, θα αποδιδουν το ιδιο ή και καλυτερα μαλιστα. Επισης στο θεμα του ηχου, μπορει να νομιζεις οτι εβαλες τα καλυτερα ηχεια, στην πραγματικοτητα ομως εβαλες τα καλυτερα MULTIMEDIA ηχεια για PC. Ενα απλο, σωστο, μελετημενο κανονικο ηχοσυστημα τους δινει και καταλαβαινουν, κοστιζοντας αρκετα παραπανω. Εαν λοιπον αυτα θελουν καρτα ηχου 200 ευρω, τοτε ενα ηχοσυστημα 700-20000 ευρω τι θελει? Anyway, οπτικη συνδεση > all.- Και αλλα πολλα... Πανακριβοι δισκοι (και οι HDD και οι SSD) χωρις να προσφερουν αναλογα με αυτο που ζητανε... Τοσα λεφτα και δε θα παρεις ΑΧ τροφοδοτικο? Δε θες να σβηνει ο ανεμιστηρας του οταν εισαι στο desktop? Ο θορυβος δε σε αφορα καθολου? Εγω αυτο κοιταω πρωτο ειτε παιρνω PC των 300 ειτε των 1200... Για το BR-RE θα πω γούστα ειν αυτα, αλλα εαν τα Blu ray δεν καταφεραν να καθιερωθουν τοσα χρονια τωρα και παραμενουν πανακριβα, τι σε κανει να πιστευεις οτι θα καθιερωθουν? Προσωπικα πιστευω οτι θα πεθανουν αργα ή γρηγορα. Flash eats all! Οι απαιτησεις σε ραμ αυξηθηκαν δραματικα με τα Vista, αλλα απο τοτε (5+ χρονια) ολοενα και μειωνονται. Προσωπικα πιστευω στην απλετη ραμ και γιαυτο εχω βαλει 16GB στο συστημα μου απο περσυ και ξερεις τι εχω παρατηρησει? Οτι ποτέ δεν χρησιμοποιουνται πανω απο 6... Ακομα και με chrome με 100 tabs και GTA IV ή Crysis παραλληλα πανω... Και τα windows 8 εχουν τις ιδιες απαιτησεις σε ραμ. Θα δωσεις τοσα λεφτα για μηχανημα, και θα εχεις 1 οθονη? Εαν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια, αλλοι με τα μισα λεφτα παιρνουν 3 και απολαμβανουν eyefinity. Εγω την εχω καταβρει με 2, στη μια η εργασια, και στην αλλη τηλεοραση (μεσω usb mpeg4), το Media player, η ταινια, το βιντεο κλιπ, το τσατ κτλ... 2
TEOKOS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μερικές λάθος επιλογές + μερικές άχρηστες αγορές που ανεβάζουν το κόστος χωρίς λόγο. Χωρίς φπα εννοείς χωρίς απόδειξη?
petranthe Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Αγορά από Ελλάδα χωρίς Φ.Π.Α. οπότε τα 3250€ γίνονται 2640€. Πως γκενεν αυτό ; Δηλαδή θα πείς σε κάποιον να μην πληρώσεις το ΦΠΑ; Απόδειξη δε θα πάρεις; Εγγύηση κτλ ; Αγορά από e-shop εξωτερικού (Ευρώπης) όπου οι τιμές διαφέρουν κατά 25-30%, οπότε ενδεχομένως να πέσω στο επιθυμητό όριο των 2500€ (αν και δεν έχω κάνει έρευνα αγορών ακόμα). Δε θα έπαιρνα ποτέ ένα τόσο ακριβό PC από το εξωτερικό για πολλούς λόγους με τον σημαντικότερο να είναι η υποστήριξη. Άσε που λογικά τα μεταφορικά θα είναι πολλά... Δεν μπορώ να πω ότι είμαι gamer όχι. (Τότε την 670 απλά δεν την χρειάζεσαι. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου κάλιστα και με μια φτηνότερη) Ανέφερα ότι είμαι developer, και όσο για το OC φυσικά και δεν θα πάρω τέτοιο μηχάνημα και θα το αφήσω έτσι. Αλλά όχι κάτι το extreme, στα standar vlotages θα μείνω (λογικά), στην αρχή τουλάχιστον. (Απλά θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη μητρική είναι κατάλληλη για o/c καθώς έχει και άλλα καλούδια τύπου wifi κτλ. Αν τα χρειάζεσαι καλώς... Εγώ πιστεύω πως είναι υπερβολή) Για τα 1 κ 3 έχω να πω ότι συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο είχα πει όταν πήρα και το προηγούμενο σύστημά μου όμως και μέσα σε 3-4 χρόνια χρειάστηκα αυτό το κάτι παραπάνω. 32 GB RAM ...Και να χρειαστείς παραπάνω σε 3-4 χρονιά που το αποκλείω προσθέτεις όταν πραγματικά τα χρειαστείς.Το μόνο εύκολο σήμερα είναι να αγοράσεις παραπάνω RAM και αν ψάξεις θα δεις ότι οι τιμές είναι φτηνές. Με 8 GB είσαι μια χαρά για αυτά που ζητάς. Για το 2, διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά 2 SSD σε RAID 0 (με TRIM) > 1 SSD ? Επίσης, αυτοί που αναφέρεις δεν θεωρώ πως είναι γρηγορότεροι αλλά σηκώνει συζήτηση το θέμα. Καταρχείν Raid0 και TRIM προς το παρόν δεν υποστηρίζεται στους SSD. Από τα win8 και μετά ...Είναι γρηγορότεροι και ο Samsung και ο Vertex 4 από τον 520. Μπες hwbox.gr και ψαξε to ssd round up. Για το 3, εδώ δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Εγώ τα ηχεία τα έβαλα για TOP. Αν δεν χρειάζονται DTS 5.1 ηχεία κάρτα ήχου, τι χρειάζεται? Τα ηχεία που διάλεξες είναι αρκετά καλά . TOP όμως δεν είναι.Καταρχείν 5.1 σε περιβάλλον δωματίου είναι θέμα.Επίσης για να δεις διαφορά με κορυφαία κάρτα ήχουν πρέπει να πας σε custom λύσεις ηχείων. Με την ενσωματωματωμένη θα είσαι πραγματικά μια χαρά .Αν θες το κάτι παραπάνω στο ήχο σκέψου μια πιο φτηνή κάρτα ήχου αν και για μένα δεν αξίζει. Όλες οι αντιρρήσεις μου φιλικά πάντα, εκτιμάω πάρα πολύ τις απαντήσεις και απόψεις σας
gas4metal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μερικές λάθος επιλογές + μερικές άχρηστες αγορές που ανεβάζουν το κόστος χωρίς λόγο. Χωρίς φπα εννοείς χωρίς απόδειξη? Θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις λάθος επιλογές και τις άχρηστες αγορές, καθώς νόμιζα ότι το είχα ψάξει πολύ. Χωρίς ΦΠΑ εννοώ τιμολόγηση σε εταιρία
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Αχρηστες αγορές: Καρτα ηχου 32GB ram BR-RE Κακές επιλογές: GTX670 για μη gamer? Οι SSD ειναι πισω απο τους Vertex 4 και Crucial M4 Τροφοδοτικο δες το AX750 Σκληροι με τιποτα RE4. Μονο λεφτα ζητανε (ακου 230 ευρω για 2ΤΒ....!) Ελλειψεις: Να κοιταξεις οπωσδηποτε για CPU ψυκτρα και να αντικαταστησεις ολα τα ανεμιστηρια του haf-x με αθορυβα. 1
ninos30 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 M' αρέσει πολύ το topic και με τις σοβαρές απόψεις που καταθέτονται. Γιαυτό δεν έχω να συμπληρώσω και πολλά. Να συμπληρώσω στην παραπάνω λίστα του George και το κουτί ως κακή επιλογή. Με τα χρήματα του HAF-X παίρνεις πολύ καλύτερο κουτί, εκτός αν σου αρέσει τόσο πολύ εμφανισιακά. Και επειδή νομίζω κάπου δεν απαντήθηκε, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τιμές στο εξωτερικό 40-50% λιγότερο. 10 βαριά-βαριά 15. Μόνο από Αμερική μετατρέποντας τα $ σε €, αλλά εκεί δεν έχει ΦΠΑ και όταν θα έρθουν Ελλάδα θα σε σκίσει το τελωνείο.
petranthe Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις λάθος επιλογές και τις άχρηστες αγορές, καθώς νόμιζα ότι το είχα ψάξει πολύ. Χωρίς ΦΠΑ εννοώ τιμολόγηση σε εταιρία 1) 32 GB RAM . Πάνε σε 8 GB. Κερδίζεις πρόχειρα 160 ευρώ τουλάχιστον. 2) GTX 670 . Αφού δεν παίζεις παιχνίδια δεν την χρειάζεσαι. Απλά πράγματα. Μπορείς να πας σε κάποια του τύπου 7770 .Ακόμα και κάνα παιχνίδι να θέλεις να παίξεις σε normal συνθήκες θα τα καταφέρει μαι χαρά . Κερδίζεις πρόχειρα 250-300 ευρώ) 3) Παίρνεις εναν SSD. Κερδίζεις 100 ευρώ αν πάρεις 256 και περισσότερα αν πάρεις 128 4)Μητρική . Πας σε μια πιο φτηνή . Κάτι σαν αυτή. http://www.skroutz.gr/s/1647421/Asrock-Z77-Extreme4.html?from=autocomplete . Σου δίνει και δυνατότητα oc που είπες σε ενδιαφέρει για το μέλλον. 5)O CPU που διάλεξες είναι ενας ξεκλείδωτος ισχυρός cpu . Και πάλι θα πω ότι είναι υπερβολή αλλά αφού θες να τον κρατήσεις πολλά χρόνια το συζητάμε... Σκέψου παντως και τον i5 3570k... 6) PSU. 165 ευρώ θα δώσεις και δεν είναι καν modular. Επίσης με κάτι σαν αυτό είσαι μια χαρά . 'Άλλο ένα 60αρι - και απο εδώ 7) Για την κάρτα ήχου στα είπα πιο πάνω 8)Αν δεν γράφεις Blue Ray περριττό και το BD -RW . 1
gas4metal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή θα πείς σε κάποιον να μην πληρώσεις το ΦΠΑ; Απόδειξη δε θα πάρεις; Εγγύηση κτλ ; Έχω την δυνατότητα να το τιμολογήσω σε κάποια εταιρία. Οι εταιρίες καλοδέχονται τέτοια τερτίπια, ιδιαίτερα οι μεγάλες που ψάχνουν για δικαιολογήσεις. Δε θα έπαιρνα ποτέ ένα τόσο ακριβό PC από το εξωτερικό για πολλούς λόγους με τον σημαντικότερο να είναι η υποστήριξη. Άσε που λογικά τα μεταφορικά θα είναι πολλά... Για τα μεταφορικά δεν ξέρω καθόλου, αλλά αναρωτιόμουν εάν μπορούσα να ρωτήσω τις φίρμες που επέλεξα αν παρέχουν international εγγύηση. Είχα φανταστεί ότι ίσως (για τα περισσότερα parts) θα μπορούσα να απευθυνθώ σε κάποιο μαγαζί ελλάδος χωρίς να το είχα πάρει από εκεί. Τότε την 670 απλά δεν την χρειάζεσαι. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου κάλιστα και με μια φτηνότερη Έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου την αγορά 1-2 επιπλέον monitor σε βάθος 3ετίας Απλά θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη μητρική είναι κατάλληλη για o/c καθώς έχει και άλλα καλούδια τύπου wifi κτλ. Αν τα χρειάζεσαι καλώς... Εγώ πιστεύω πως είναι υπερβολή Streaming μέσω wifi και άλλα features θα τα ήθελα ναι. Όσο για το OC, το έχω σκοπό αλλά δεν συμπαθώ καθόλου τα liquid cooling οπότε θα περιοριστώ στα "ήπια" ποσοστά OC Καταρχείν Raid0 και TRIM προς το παρόν δεν υποστηρίζεται στους SSD. Από τα win8 και μετά ...Είναι γρηγορότεροι και ο Samsung και ο Vertex 4 από τον 520. Μπες hwbox.gr και ψαξε to ssd round up. Θα μπω το συντομότερο να τα κοιτάξω, σε ευχαριστώ πολύ για τα Link. Όσο για το TRIM, δες εδώ . Και εγώ εξεπλάγην με τα νέα, αλλά πλέον υπάρχει και στα Windows 7. 32 GB RAM ...Και να χρειαστείς παραπάνω σε 3-4 χρονιά που το αποκλείω προσθέτεις όταν πραγματικά τα χρειαστείς.Το μόνο εύκολο σήμερα είναι να αγοράσεις παραπάνω RAM και αν ψάξεις θα δεις ότι οι τιμές είναι φτηνές. Με 8 GB είσαι μια χαρά για αυτά που ζητάς. Εδώ είμαι υπερβολικός το ξέρω. Ενδεχομένως να μείνω στα 16GB και να γλιτώσω 100€. Τα ηχεία που διάλεξες είναι αρκετά καλά . TOP όμως δεν είναι.Καταρχείν 5.1 σε περιβάλλον δωματίου είναι θέμα.Επίσης για να δεις διαφορά με κορυφαία κάρτα ήχουν πρέπει να πας σε custom λύσεις ηχείων. Με την ενσωματωματωμένη θα είσαι πραγματικά μια χαρά .Αν θες το κάτι παραπάνω στο ήχο σκέψου μια πιο φτηνή κάρτα ήχου αν και για μένα δεν αξίζει. Πιθανόν να έχεις δίκιο. Μου άρεσε το portability που έχουν. Θα το σκεφτώ σοβαρά.
ninos30 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Όσο για το TRIM, δες εδώ . Και εγώ εξεπλάγην με τα νέα, αλλά πλέον υπάρχει και στα Windows 7. Σε προειδοποιώ θα φας πολλά BSODs 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα