Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά και εγώ σκέφτομαι να δώσω Msu αλλά δεν είναι και τόσο γνωστό.

Τώρα τελευταία άρχησα να ακούω και διαφημίσεις στο ραδιόφωνο και καλά το πιο φιλικό αναγνωρισμένο κτλ

Η αλήθεια είναι ότι:

Cambridge & Michigan είναι τα πιο γνωστά παρόλα αυτά αν πάρεις michigan στην αγγλία δε πιάνει μια...

Αυτά τα 2 είναι και τα μόνα που δίνουν εκπαιδευτική επάρκεια. Μπορείς δηλαδή να βγάλεις άδεια καθηγητή για φροντιστήρια κτλ...

Τώρα το θέμα είναι να μάθουμε μια γλώσσα σωστά και όχι τόσο το πτυχίο. Μόνο στην Ελλάδα κοιτάμε τόσο τα πτυχία. Στο εξωτερικό (και αν δείτε και ευρωπαικά βιογραφικά) ρωτάνε πόσο καλά κατέχεις μια γλώσσα όσο αφορά να την μιλήσεις, να την ακούσεις και να την γράψεις.

Μπορεί πχ κάποιος να μιλάει μια γλώσσα αλλά να μην τη γράφει καθόλου...

Εγώ σκέφτομαι να δώσω msu γιατί είδα το format του και μου φάνηκε πιο εύκολο από το michigan. Και τα δύο ελληνο-αμερικάνικα είναι απλά το msu δεν έχει τόσο τραγικό λεξιλόγιο όπως το michigan...

Πάντως Advanced που θα δώσω τον Απρίλη θα δώσω το TOEIC γιατί βιάζομαι λόγω μεταπτυχιακού και είναι το μόνο που έχει εξετάσεις κάθε 15 μέρες οπότε μπορώ να ξανα και ξάνα δώσω (έχω αφήσει περιθώριο να δώσω 3 φορές) και μην έχοντας προφορικά και writing είναι πιο σίγουρο ότι θα το πάρω.

Τώρα μετά για c2 σκέφτομαι σοβαρά το msu αφού δε νομίζω να βρεθώ σε φροντιστήριο να κάνω αγγλικά με τόσους άνεργους/άνεργες της αγγλικής φιλολογίας που κάνουν μάθημα για 5€/ώρα...

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για το msu εχω προσωπική εμπειρια και κατά συνέπεια και άποψη. Έδωσε η κόρη μου MSU proficiency μετά από επιμονή του φροντιστηρίου ότι σίγουρα το παιδι θα περάσει γιατι ειναι καλη μαθήτρια. Για να παρεις λοιπόν την πιστοποιηση, θα πρέπει να πιασεις πάνω από 60% στο συνολικο σκορ και θα πρέπει επίσης και στα 4 μέρη να έχεις 12% και πάνω. Κατέβηκε το παιδι, έγραψε καλά και περιμέναμε τα αποτελεσματα.  Πριν λίγες μέρες βγήκαν. Αποτέλεσμα; 'Eγραψε στα γραπτα 18% και στο speaking έπιασε 11%. Κόπηκε με συνολικο σκορ 63%. Ένας μαθητής που γραφει αυτό το ποσοστό είναι δυνατον να μην τα πεί στο speaking; Συνήθως όλοι οι μαθητές περνάνε σ' αυτη την δοκιμασία ή αν κοπουν σ' αυτή, σημαίνει ότι κόβονται σίγουρα και σε άλλες. Αυτά ήξερα εγώ σαν μητέρα. Αυτή την στιγμή εχουμε κάνει αίτηση για αναβαθμολόγιση (25$) και περιμένουμε. Το παιδί μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γιατι πραγματικά είδε, ότι στον βωμό του κέρδους, μια εμπορική επιχείρηση παιζει με τον κόπο τους και την τσέπη την δική μας. Πως θα εμπιστευτώ ξανά το MSU; Θέλω την άποψη σας. Σας ευχαριστω....

Δημοσ.

Για το msu εχω προσωπική εμπειρια και κατά συνέπεια και άποψη. Έδωσε η κόρη μου MSU proficiency μετά από επιμονή του φροντιστηρίου ότι σίγουρα το παιδι θα περάσει γιατι ειναι καλη μαθήτρια. Για να παρεις λοιπόν την πιστοποιηση, θα πρέπει να πιασεις πάνω από 60% στο συνολικο σκορ και θα πρέπει επίσης και στα 4 μέρη να έχεις 12% και πάνω. Κατέβηκε το παιδι, έγραψε καλά και περιμέναμε τα αποτελεσματα.  Πριν λίγες μέρες βγήκαν. Αποτέλεσμα; 'Eγραψε στα γραπτα 18% και στο speaking έπιασε 11%. Κόπηκε με συνολικο σκορ 63%. Ένας μαθητής που γραφει αυτό το ποσοστό είναι δυνατον να μην τα πεί στο speaking; Συνήθως όλοι οι μαθητές περνάνε σ' αυτη την δοκιμασία ή αν κοπουν σ' αυτή, σημαίνει ότι κόβονται σίγουρα και σε άλλες. Αυτά ήξερα εγώ σαν μητέρα. Αυτή την στιγμή εχουμε κάνει αίτηση για αναβαθμολόγιση (25$) και περιμένουμε. Το παιδί μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γιατι πραγματικά είδε, ότι στον βωμό του κέρδους, μια εμπορική επιχείρηση παιζει με τον κόπο τους και την τσέπη την δική μας. Πως θα εμπιστευτώ ξανά το MSU; Θέλω την άποψη σας. Σας ευχαριστω....

Δεν ξέρω για τις συγκεκριμένες εξετάσεις, αλλά ναι, είναι πιθανό κάποιος να γράφει καλά και να μιλάει χάλια.

Όταν μάθαινα γαλλικά, λόγω των ιταλικών που ήδη μιλούσα και των αγγλικών, τα καταλάβαινα γραπτά και έγραφα καλύτερα από ότι μιλούσα. Μια εποχή θυμάμαι ήμουν επίπεδο 10 στα γραπτά και listening και επίπεδο 4 στα προφορικά και προφορά (με 12 το τελευταίο επίπεδο). Δηλαδή έγραφα όπως σχεδόν γράφει παιδί τελειόφοιτο δευτεροβάθμιας, και στα προφορικά ίσα που μπορούσα να συνεννοηθώ, με πολλά προβλήματα. Ο προφορικός λόγος έχει το μειονέκτημα της έλλειψης χρόνου σκέψης σε σχέση με τον γραπτό λόγο.

Επίσης, πάλι κάποια αρκετά χρόνια πριν για τις εξετάσεις των ιταλικών Diploma della lingua italiana στην Ελλάδα, είχα δύο φορές κοπεί στα προφορικά ενώ τα γραπτά τα είχα περάσει άνετα.

Δημοσ.

Δηλαδή σε αυτούς που λένε ότι έχουν διαφορά, σε 10 χρόνια θα ξεχάσω τα αγγλικά με το ένα και με το άλλο θα τα θυμάμαι;; :blink:

Κι ακόμα, ποιος ζητάει πτυχίο/πιστοποίηση για να σε προσλάβει; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος το επίπεδο σου;

Κι εγώ έχω το Mittelstuffe, αλλά δεν γράφω στο CV ότι έχω προχωρημένο επίπεδο στα Γερμανικά αφού τα έχω ξεχάσει. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τις συγκεκριμένες εξετάσεις, αλλά ναι, είναι πιθανό κάποιος να γράφει καλά και να μιλάει χάλια.

Όταν μάθαινα γαλλικά, λόγω των ιταλικών που ήδη μιλούσα και των αγγλικών, τα καταλάβαινα γραπτά και έγραφα καλύτερα από ότι μιλούσα. Μια εποχή θυμάμαι ήμουν επίπεδο 10 στα γραπτά και listening και επίπεδο 4 στα προφορικά και προφορά (με 12 το τελευταίο επίπεδο). Δηλαδή έγραφα όπως σχεδόν γράφει παιδί τελειόφοιτο δευτεροβάθμιας, και στα προφορικά ίσα που μπορούσα να συνεννοηθώ, με πολλά προβλήματα. Ο προφορικός λόγος έχει το μειονέκτημα της έλλειψης χρόνου σκέψης σε σχέση με τον γραπτό λόγο.

Επίσης, πάλι κάποια αρκετά χρόνια πριν για τις εξετάσεις των ιταλικών Diploma della lingua italiana στην Ελλάδα, είχα δύο φορές κοπεί στα προφορικά ενώ τα γραπτά τα είχα περάσει άνετα.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι κάνω αυτή την κουβέντα, για να τονίσω ότι η κόρη μου γνωρίζει να μιλάει αγγλικά αρκετά καλά. Χρειαζόταν 12 στα προφορικά και πήρε 11. Πως μπορώ να δω καλοπροαίτερα αυτό το αποτέλεσμα και όχι ότι έγινε σκόπιμα για να κόβονται τα παιδια; Και τέλος, μιλώντας με αρκετους καθηγητές αγγλικων όλοι μα όλοι, μου είπαν ότι πολλά από τα παιδιά κόβονται άδικα για να ξαναδώσουν. Δεν τους καίγεται καρφάκι. Λεφτά θέλουν να βγάλουν. Πράγματι, θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη και άλλων καθηγητών.

Δημοσ.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι κάνω αυτή την κουβέντα, για να τονίσω ότι η κόρη μου γνωρίζει να μιλάει αγγλικά αρκετά καλά. Χρειαζόταν 12 στα προφορικά και πήρε 11. Πως μπορώ να δω καλοπροαίτερα αυτό το αποτέλεσμα και όχι ότι έγινε σκόπιμα για να κόβονται τα παιδια; Και τέλος, μιλώντας με αρκετους καθηγητές αγγλικων όλοι μα όλοι, μου είπαν ότι πολλά από τα παιδιά κόβονται άδικα για να ξαναδώσουν. Δεν τους καίγεται καρφάκι. Λεφτά θέλουν να βγάλουν. Πράγματι, θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη και άλλων καθηγητών.

Πτυχιούχος φιλολογίας είμαι κι εγώ, και επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο καλά αγγλικά μιλάει η κόρη σου. Για το δικό σου αυτί ίσως, για το δικό μου δεν το νομίζω, εκτός και αν της έκαναν μάθημα μόνο native speakers και την διόρθωναν όλη την ώρα στην προφορά. Στους 100 έλληνες που μαθαίνουν αγγλικά, ζήτημα να πετύχεις έναν να μιλά σωστά αγγλικά.

Και φυσικά συμβαίνει να κόβουν επίτηδες παιδιά, δεν το αμφισβητώ αυτό, αλλά απλά μην έχετε την αυταπάτη ότι με μια πιστοποίηση proficiency μιλάς τα αγγλικά. Το proficiency το πήρα με B στα 16 μου, πρόγραμμα του BBC με σοβαρή συζήτηση δυσκολευόμουν να παρακολουθήσω. Παρόλ'αυτά το κράτος μου έδινε την επάρκεια να διδάξω σε άλλους, τρομάρα μου.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή και 'γω ήθελα να δώσω για C2 φέτος, επέλεξα το MSU - CELP. Εμένα με ενδιέφερε απλά ο τίτλος Proficiency. Αλλά κάνω προετοιμασία επιπέδου ECPE ταυτόχρονα. Τον Νοέμβριο του 2013 πήρε επάρκεια το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

http://www.eltnews.gr/news/1031-msu-celp-holders-eligible-for-teaching-license

Δημοσ.

To επιπεδο δυσκολιας γι'αυτα τα πιστοποιητικα ειναι αρκετα χαμηλο συγκριτικα με του Cambridge . Του Michigan ειναι λιγο πιο δυσκολο απο το MSU. Γενικα γνωμη μου ειναι αν εισαι καλος πηγενε για Cambridge που ειναι το πιο δυσκολο,αναγνωρισμενο και γενικα δειχνει οτι ξερεις αγγλικα η του Michigan τα υπολοιπα ειναι υποδεεστερα.

• Like 1
Δημοσ.

To επιπεδο δυσκολιας γι'αυτα τα πιστοποιητικα ειναι αρκετα χαμηλο συγκριτικα με του Cambridge . Του Michigan ειναι λιγο πιο δυσκολο απο το MSU. Γενικα γνωμη μου ειναι αν εισαι καλος πηγενε για Cambridge που ειναι το πιο δυσκολο,αναγνωρισμενο και γενικα δειχνει οτι ξερεις αγγλικα η του Michigan τα υπολοιπα ειναι υποδεεστερα.

Από την στιγμή που αναγνωριζόταν έτσι και αλλιώς από τον ΑΣΕΠ και πρόσφατα πήρε και επάρκεια διδασκαλίας δεν υπάρχει λόγος αυτή την περίοδο να δώσει κάποιος για C.P.E. ή E.C.P.E., καθώς το C.E.L.P. είναι λίγο πιο εύκολο από αυτά τα δύο. Τώρα για δουλειά στο εξωτερικό πρέπει να δώσεις άλλη πιστοποίηση, είτε έχεις C.P.E., είτε E.C.P.E..

Προσωπικά 3 πλήρη τεστ έχω κάνει για το E.C.P.E. και τα περνάω, αλλά το Speaking στο E.C.P.E. κρύβει παγίδες γιατί ειδικά εάν τύχεις με κάτω του μετρίου συνεξεταζόμενο, παίζει να σε "πάρει" στον λαιμό του και να κοπείς. Το είχα πάθει στο F.C.E. παλαιότερα που κόπηκα στα προφορικά και δεν το πήρα.

Θα πάρω και βιβλία για το C.P.E. για να καλυφθώ επαρκώς για να σιγουρέψω το C.E.L.P.

Δημοσ.

Από την στιγμή που αναγνωριζόταν έτσι και αλλιώς από τον ΑΣΕΠ και πρόσφατα πήρε και επάρκεια διδασκαλίας δεν υπάρχει λόγος αυτή την περίοδο να δώσει κάποιος για C.P.E. ή E.C.P.E., καθώς το C.E.L.P. είναι λίγο πιο εύκολο από αυτά τα δύο. Τώρα για δουλειά στο εξωτερικό πρέπει να δώσεις άλλη πιστοποίηση, είτε έχεις C.P.E., είτε E.C.P.E..

Προσωπικά 3 πλήρη τεστ έχω κάνει για το E.C.P.E. και τα περνάω, αλλά το Speaking στο E.C.P.E. κρύβει παγίδες γιατί ειδικά εάν τύχεις με κάτω του μετρίου συνεξεταζόμενο, παίζει να σε "πάρει" στον λαιμό του και να κοπείς. Το είχα πάθει στο F.C.E. παλαιότερα που κόπηκα στα προφορικά και δεν το πήρα.

Θα πάρω και βιβλία για το C.P.E. για να καλυφθώ επαρκώς για να σιγουρέψω το C.E.L.P.

To point μου ηταν ποιο σε εξεταζει καλυτερα αν ξερεις αγγλικα οχι ποιο θα παρεις ευκολοτερα. Εννοειται οτι το MSU ειναι το πιο ευκολο απο τα 3 αλλα η εμπειρια που εχω σε FCE, CPE , ECCE , ECPE και απο γνωστους μου σε MSU ,PTE, EDI κλπ μου λεει οτι το Cambridge ειναι αυτο που εξεταζει τον εξεταζομενο σε μια ευρεια γκαμα κι ειναι αυτο που δειχνει αν ξερεις καποια αγγλικα παραπανω.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω το point σου και σε ευχαριστώ για την ανάλυση!

Το E.C.C.E. έχω για B2!

Να σου πω την αλήθεια εγώ ήθελα να δώσω E.C.P.E., αλλά με φοβίζει το speaking, λόγω της εμπειρίας που ανέφερα. Βέβαια το E.C.C.E. το πήρα με High Pass σε όλα τα σκέλη.

Και λόγω του ότι το C.E.L.P. πήρε και την πολυπόθητη επάρκεια και για λόγους ευκολίας θα δώσω τελικά αυτό.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω το point σου και σε ευχαριστώ για την ανάλυση!

Το E.C.C.E. έχω για B2!

Να σου πω την αλήθεια εγώ ήθελα να δώσω E.C.P.E., αλλά με φοβίζει το speaking, λόγω της εμπειρίας που ανέφερα. Βέβαια το E.C.C.E. το πήρα με High Pass σε όλα τα σκέλη.

Και λόγω του ότι το C.E.L.P. πήρε και την πολυπόθητη επάρκεια και για λόγους ευκολίας θα δώσω τελικά αυτό.

Νομιζω αξιζει να προσπαθησεις το ΕCPE τοτε.

Δημοσ.

Τσου. Του Κεμπριτζ και του Μισιγκαν ειναι πτυχια. Οι πιστοποιήσεις διαρκούν μονο 2 χρονια, τα πτυχια ομως για παντα!

Κάνεις λάθος. Όλα αυτά είναι πιστοποιητικά και όχι πτυχία. Σίγουρο.

Δημοσ.

Για το TOEIC τι γνώμη έχετε? Δεν είχα πάρει τόσα χρόνια κάποιο πτυχίο στα αγγλικά και έχω αρχίσει 2 βδομάδες τώρα μαθήματα για να δώσω το συγκεκριμένο.

Ο κύριος λόγος που το διάλεξα είναι γιατί σε συνδυασμό με την σχολή και κάτι άλλες δουλειές που με πνίγουν εδώ και μήνες δεν θα είχα χρόνο για κάποιο καλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...