LambisElef Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν, έχω δώσει για το πτυχίο MSU CELC (Lower) και το πήρα. Τώρα, θέλω να δώσω το MSU CELP (Proficiency). Όμως, θα ήθελα να μου πείτε εάν αναγνωρίζεται. Δε θέλω να το δώσω και μετά να μου πουν δεν αναγνωρίζεται.
brickman Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι νομιζα οτι αυτα ειναι πιστοποιήσεις και οχι πτυχία; 1
arxaggelos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι νομιζα οτι αυτα ειναι πιστοποιήσεις και οχι πτυχία; Έτσι είναι. ΟΛΑ αυτά τα χαρτιά είναι πιστοποιητικά, όχι πτυχία. Πιστοποιούν μια συγκεκριμένη γνώση/κατάρτιση. Κακώς και λανθασμένα έχει επικρατήσει να τα ονομάζουν πτυχία. 1
LambisElef Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Εντάξει, έχεις δίκιο, λάθος έκφραση. Όμως αναγνωρίζεται το συγκεκριμένο;
arxaggelos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Για ποιό σκοπό το θέλεις; Ρωτάς αν αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ για μοριοδότηση στο δημόσιο;
LambisElef Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 π. χ. όταν κάποιος το ζητήσει για θέμα εργασίας να το δεχτεί.
brickman Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Έτσι είναι. ΟΛΑ αυτά τα χαρτιά είναι πιστοποιητικά, όχι πτυχία. Πιστοποιούν μια συγκεκριμένη γνώση/κατάρτιση. Κακώς και λανθασμένα έχει επικρατήσει να τα ονομάζουν πτυχία. Τσου. Του Κεμπριτζ και του Μισιγκαν ειναι πτυχια. Οι πιστοποιήσεις διαρκούν μονο 2 χρονια, τα πτυχια ομως για παντα!
arxaggelos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Τσου. Του Κεμπριτζ και του Μισιγκαν ειναι πτυχια. Οι πιστοποιήσεις διαρκούν μονο 2 χρονια, τα πτυχια ομως για παντα! Κάνεις τεράστιο λάθος φίλε μου. Δεν έχει να κάνει με τη διάρκεια. Αλλιώς ό,τι παπ@ρα χαρτί έχουμε πάρει από σεμινάρια, ημερίδες, κλπ έχει λήξει προ πολλού. Και για του λόγου το αληθές, κάνω quote από το site του ελληνικού Cambridge ESOL, που είναι ο επίσημος φορέας των εξετάσεων γλωσσομάθεια Cambridge: Οι εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Cambridge ESOL οδηγούν στα κορυφαία πιστοποιητικά αγγλικής γλωσσομάθειας παγκοσμίως. Τα πιστοποιητικά αυτά αποτελούν διαβατήριο για την εισαγωγή σε διεθνή πανεπιστήμια και για την εξασφάλιση καλύτερων προοπτικών εργασίας. Πάνω από 1.000.000 Έλληνες έχουν πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου τουCambridge ESOL. Σε ολόκληρο το site δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη πτυχίο. 1
brickman Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Κάνεις τεράστιο λάθος φίλερ μου. Δεν έχει να κάνει με τη διάρκεια. Αλλιώς ό,τι παπ@ρα χαρτί έχουμε πάρει από σεμινάρια, ημερίδες, κλπ έχει λήξει προ πολλού. Και για του λόγου το αληθές, κάνω quote από το site του ελληνικού Cambridge ESOL, που είναι ο επίσημος φορέας των εξετάσεων γλωσσομάθεια Cambridge: Ναι δεν λεω, απλα τα των ξενων γλωσσων τα αποκαλουμε πτυχια για να μην τα μπερδεύουν με τις πιστοποιήσεις ξενων γλωσσων (που εχουν ημερομηνία λήξης).
arxaggelos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι δεν λεω, απλα τα των ξενων γλωσσων τα αποκαλουμε πτυχια για να μην τα μπερδεύουν με τις πιστοποιήσεις ξενων γλωσσων (που εχουν ημερομηνία λήξης). Ναι, αυτό λέω, ότι είναι λανθασμένη η χρτήση της λέξης και ότι η λέξη πτυχίο με τη λέξη πιστοποιητικό έχουν ποιοτική διαφορά, όχι διαφορά διάρκειας.
gigisoni Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Έχω την εντύπωση ότι και τα πτυχία έχουν ημερομηνία λήξης, χωρίς να είμαι απόλυτος σ'αυτό. Αν εγώ πάρω το Cambridge στα 16 μου και στα 30 αποφασίσω να γραφτώ σε αγγλικό πανεπιστήμιο, θα μου ζητήσουν εξετάσεις στη γλώσσα. Πάντως στα γαλλικά φίλη που είχε πτυχίο, της ζήτησε το πανεπιστήμιο να δώσει εξετάσεις στη γλώσσα, ενώ άλλη που το είχε πρόσφατο δεν έδωσε.
arxaggelos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Έχω την εντύπωση ότι και τα πτυχία έχουν ημερομηνία λήξης' date=' χωρίς να είμαι απόλυτος σ'αυτό.Αν εγώ πάρω το Cambridge στα 16 μου και στα 30 αποφασίσω να γραφτώ σε αγγλικό πανεπιστήμιο, θα μου ζητήσουν εξετάσεις στη γλώσσα. Πάντως στα γαλλικά φίλη που είχε πτυχίο, της ζήτησε το πανεπιστήμιο να δώσει εξετάσεις στη γλώσσα, ενώ άλλη που το είχε πρόσφατο δεν έδωσε.[/quote'] ΔΕΝ λέγονται και ΔΕΝ είναι πτυχία λέμε. Κανένα από αυτά που κυκλοφορούν. Διάβασε τι έγραψα παραπάνω. Όσο για αυτό που ρώτησε ο TS, ένας ιδιώτης δεν υποχρεούται από κανέναν και από τίποτε να δεχτεί την πιστοποίησή σου. Είναι στην διακριτική του ευχέρεια να κρίνει αν του αρκεί αυτό που έχεις για να σε προσλάβει, ό,τι είδους και επιπέδου κι αν είναι το πιστοποιητικό αυτό. Όσο για το δημόσιο, υπάρχει επίσημη λίστα από το ΑΣΕΠ που εξηγεί τί αναγνωρίζεται και πού, άλλα και ποια επίπεδα από αυτά που παρέχει κάθε εξεταστικός φορέας. Όσο για δουλειά στο εξωτερικό ή για πανεπιστήμια, απλά δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση. Το χάος το ίδιο. Πορεύεσαι κατά περίπτωση. Αυτά. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σιγά ρε παιδιά τώρα στο αν είναι κάτι πτυχίο ή πιστοποίηση θα κολλήσουμε; Οτι και να πάρεις δουλειά δεν θα βρείς.
in2dark Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν' date=' έχω δώσει για το πτυχίο MSU CELC (Lower) και το πήρα.Τώρα, θέλω να δώσω το MSU CELP (Proficiency). Όμως, θα ήθελα να μου πείτε εάν αναγνωρίζεται. Δε θέλω να το δώσω και μετά να μου πουν δεν αναγνωρίζεται.[/quote'] Αναγνωριζεται ως ισοτιμο με τα αλλα 10 Γ2 στο δημοσιο. Δεν εχει καμια ημερομηνια ληξης. Τα μονα που ληγουν ειναι το ielts + toefl μετα απο 2 χρονια. Ως προς το ιδιωτικο τομεα, εκει αναλογως του τι εχει στο μυαλο του ο μελλοντικος σου εργοδοτης. Αν ξερει μονο michigan... τοτε αυτο θα θελει να δει κλπ κλπ Και για εξωτερικο? Cambridge ielts, cambridge bulats. Αυτα τα δυο, και σου ζηταν να τα δωσεις επι τοπου ωστε να δουν ΤΟΤΕ τι ξερεις και οχι πριν χ χρονια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα