stra777 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπέρα! ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω στο σπίτι μου μια εσωτερική ip -camera! Γνωρίζω ότι πέρα από την ip -camera πρέπει να διαθετεις σύνδεση adsl και ασύρματο router. θα ήθελα την βοήθεια σας ώστε να μάθω τι άλλο θα χρειαστώ και γενικά πως μετά την εγκατάσταση της θα μπορώ να έχω πρόσβαση και να βλέπω τι συμβαίνει και αν είναι δυνατόν να γίνετε και καταγραφή! Τέλος όποιος γνωρίζει αξιόπιστα μοντέλα ip καμερών(και σε λογική τιμή) και έχει να προτείνει θα το εκτιμούσα! ευχαριστώ.
Ledis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές: 1) Καλό θα ήταν να αποφύγουμε την προμήθεια NoName κινέζικα προϊόντα από E-bay. 2) Τώρα ένα άλλο θέμα είναι η χρήση που της Κάμερας. Παίζει μεγάλο ρολό αν θα επιτηρείς Εξωτερικό ή Εσωτερικό χώρο, οι συνθήκες φωτισμού καθώς και η ανάλυση της κάμερας (Οι απλές κάμερες συνήθως είναι ανάλυσης VGA 640x408, ενώ υπάρχουν και Megapixel). 3) Συνοδευόμενο λογισμικό NVR. Η κάμερα που θα επιλέξεις καλό θα ήταν να συνοδεύεται από λογισμικό NVR το οποίο να επιτρέπει RemoteΣυνδέσεις. Παράλληλα κάποιες κάμερες υποστηρίζουν κάρτες SDγια εγγραφή. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει Η/Υ ανοιχτών για καταγραφή, με μόνο περιορισμό την χωρητικότητα της κάρτας.
Sorath Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Πριν κάνα 3μηνο αγόρασα αυτή από το συγκεκριμένο μαγαζί. Αποδείχτηκε πολύ καλή αγορά, δεν έχω κανένα παράπονο απο την λειτουργία της. Για να βλέπεις μέσα από το δικό σου δίκτυο (στο σπίτι δηλαδή) αρκεί να ανοίξεις στον browser σου την IP της. Αν θέλεις να βλέπεις από οπουδήποτε σημείο, δηλαδή να είναι προσβάσιμη στο internet, τότε πρέπει να κάνεις ένα port forward από το router σου στην κάμερα και να ξέρεις την public ip του router. Αυτή μπορείς να την μαθαίνεις, ορίζοντας στην κάμερα, να σου στέλνει στο e-mail με κάθε νέα ip που θα παίρνει το router σου. Αλλιώς ανοίγεις ένα free domain name (πχ dyndns) το συνδέεις με την κάμερα, και τότε απλά γράφεις μια url διεύθυνση που επιλέγεις εσύ και βλέπεις κανονικά χωρίς να ανησυχείς αν θα αλλάξει κάποια ip. Έχει motion detection, ρυθμίζεις την ευαισθησία του, και όταν "δει" κίνηση σε ενημερώνει με διαδοχικά e-mail (εσύ ορίζεις την συχνότητά τους). Επίσης, οι υπέρυθρες που έχει είναι πολύ καλές, στο απόλυτο σκοτάδι βλέπεις τέλεια και σε πολύ μεγάλη απόσταση. Software για καταγραφή υπάρχουν πάρα πολλά και μάλιστα δωρεάν στο internet αλλά απαιτεί την χρήση ενός Η/Υ καθώς δεν έχει ενσωματωμένη μνήμη ή υποδοχή για αυτό η κάμερα. 1
leventakas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Πριν κάνα 3μηνο αγόρασα αυτή από το συγκεκριμένο μαγαζί. Αποδείχτηκε πολύ καλή αγορά, δεν έχω κανένα παράπονο απο την λειτουργία της. Για να βλέπεις μέσα από το δικό σου δίκτυο (στο σπίτι δηλαδή) αρκεί να ανοίξεις στον browser σου την IP της. Αν θέλεις να βλέπεις από οπουδήποτε σημείο, δηλαδή να είναι προσβάσιμη στο internet, τότε πρέπει να κάνεις ένα port forward από το router σου στην κάμερα και να ξέρεις την public ip του router. Αυτή μπορείς να την μαθαίνεις, ορίζοντας στην κάμερα, να σου στέλνει στο e-mail με κάθε νέα ip που θα παίρνει το router σου. Αλλιώς ανοίγεις ένα free domain name (πχ dyndns) το συνδέεις με την κάμερα, και τότε απλά γράφεις μια url διεύθυνση που επιλέγεις εσύ και βλέπεις κανονικά χωρίς να ανησυχείς αν θα αλλάξει κάποια ip. Έχει motion detection, ρυθμίζεις την ευαισθησία του, και όταν "δει" κίνηση σε ενημερώνει με διαδοχικά e-mail (εσύ ορίζεις την συχνότητά τους). Επίσης, οι υπέρυθρες που έχει είναι πολύ καλές, στο απόλυτο σκοτάδι βλέπεις τέλεια και σε πολύ μεγάλη απόσταση. Software για καταγραφή υπάρχουν πάρα πολλά και μάλιστα δωρεάν στο internet αλλά απαιτεί την χρήση ενός Η/Υ καθώς δεν έχει ενσωματωμένη μνήμη ή υποδοχή για αυτό η κάμερα. Δηλαδη είσαι ευχαριστημενος απο αυτη ε? Την εχεις αγορασει και την δουλευεις κανονικα? Εσυ ledis την εκρινεις? Εχει λογισμικο NVR Η ανιχνευση κινησης λειτουργει αξιοπιστα? Σου λεει πχ στο ταδε sec του βιντεο εγινε ανιχνευσγ κινησης?
Sorath Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως έγραψα, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Η ανίχνευση κίνησης λειτουργεί τέλεια, και σου στέλνει στο e-mai σου φωτογραφίες.
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 εκτος ανθελεινα καταγραφει γενικοτερα ο φιλος η να ελεγχει πολλες καμερες οποτε εκει υπαρχουν και αλλες λυσεις με dvr κτλ κτλ.το λεω μηπως δεν θελει να βαλει μια μονο καμερα αλλα παραπανω.
Ledis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2012 Όσον αφορά την Foscam, δεν την έχω δουλέψει αλλά ρίχνοντας μια μάτια στο Manual και στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχω να πω τα παρακάτω. Πλεονεκτήματα Τιμή βάση αυτών που προσφέρει (Κινητή κάμερα με IR για νυχτερινή επιτήρηση) Υποστήριξη MSN Ελληνική αντιπροσωπεία (Παροχή εγγύησης) Μειονεκτήματα Συμπίεση εικόνας MJPEG (20~30 Kb ανά καρέ, θα προτιμούσα να εχει συμπιεσή H.264 2~8 KB/ καρέ, Με MJPEG θέλει περισσότερο χώρο αποθήκευσης και η μετάδοση μέσο ιντερνετ είναι αργή) Το λογισμικό εγγραφής δεν ειναι Server (δηλαδή για να δούμε εικόνα πρέπει να συνδεθούμε απευθείας στην κάμερα, και δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής των καταγεγραμμένων, αφού αυτά είναι αποθηκευμένα σε κάποιο PC) Ποιότητα υλικού (Με αυτά τα χρήματα βέβαια , δεν περιμένεις κάτι καλύτερο) Γενικά αν δεν θέλουμε να διαθέσουμε πολλά χρήματα ειναι μια καλή λύση. Εγώ βέβαια θα πρότεινα κάποιο προϊών της Vivotek (OEM Vivotek βρίσκουμε και με Brand Level1) ή ακόμα καλύτερα Axis. Υπάρχουν και κάποια αξιόλογα μοντέλα της D-Link και Planet.
leventakas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Όσον αφορά την Foscam, δεν την έχω δουλέψει αλλά ρίχνοντας μια μάτια στο Manual και στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχω να πω τα παρακάτω. Πλεονεκτήματα Τιμή βάση αυτών που προσφέρει (Κινητή κάμερα με IR για νυχτερινή επιτήρηση) Υποστήριξη MSN Ελληνική αντιπροσωπεία (Παροχή εγγύησης) Μειονεκτήματα Συμπίεση εικόνας MJPEG (20~30 Kb ανά καρέ, θα προτιμούσα να εχει συμπιεσή H.264 2~8 KB/ καρέ, Με MJPEG θέλει περισσότερο χώρο αποθήκευσης και η μετάδοση μέσο ιντερνετ είναι αργή) Το λογισμικό εγγραφής δεν ειναι Server (δηλαδή για να δούμε εικόνα πρέπει να συνδεθούμε απευθείας στην κάμερα, και δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής των καταγεγραμμένων, αφού αυτά είναι αποθηκευμένα σε κάποιο PC)--->το λογισμικο αυτο ειναι NVR? Τι εννοεις δεν υπαρχει η δυνατοτητα αναπαραγωγης? Εγω αν την βαλω να λειτουργησει ολο το βραδυ για 8 ωρες δεν θα εχω βιντεο απο αυτην την καταγραφη? Θα εχω μονο ειδοποιηση με εμαιλ για καποια καταγραφη κινησης με screenshot? Ποιότητα υλικού (Με αυτά τα χρήματα βέβαια , δεν περιμένεις κάτι καλύτερο)--->με αυτη τη ποιοτητα μπορώ να ειμαι σιγουρος για αδιαλειπτη λειτουργια με βροχες και καταιγιδες του εξωτερικου χώρου? Γενικά αν δεν θέλουμε να διαθέσουμε πολλά χρήματα ειναι μια καλή λύση. Εγώ βέβαια θα πρότεινα κάποιο προϊών της Vivotek (OEM Vivotek βρίσκουμε και με Brand Level1) ή ακόμα καλύτερα Axis. Υπάρχουν και κάποια αξιόλογα μοντέλα της D-Link και Planet.
Ledis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 2. Το λογισμικό εγγραφής δεν ειναι Server (δηλαδή για να δούμε εικόνα πρέπει να συνδεθούμε απευθείας στην κάμερα, και δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής των καταγεγραμμένων, αφού αυτά είναι αποθηκευμένα σε κάποιο PC)--->το λογισμικο αυτο ειναι NVR? Τι εννοεις δεν υπαρχει η δυνατοτητα αναπαραγωγης? Εγω αν την βαλω να λειτουργησει ολο το βραδυ για 8 ωρες δεν θα εχω βιντεο απο αυτην την καταγραφη? Θα εχω μονο ειδοποιηση με εμαιλ για καποια καταγραφη κινησης με screenshot? Μην μπερδεύεσαι. Η λειτουργείς ειδοποιήσεων (E-Mail με Screenshot ή upload σε FTP σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης κτλ) πραγματοποιούνται από την ίδια την κάμερα. Εγώ μιλάω για το Software καταγράφεις που θα εγκαταστήσεις σε ένα PC ώστε να καταγράφεις την οι τις κάμερες. Θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα. Έστω οι έχεις 4 κάμερες και ένα PC (Τοπικό δίκτυο) με εγκατεστημένο το πρόγραμμα καταγραφής. Στο PC αυτό καταγράφονται τα Video από τις κάμερες. Αν δεν είναι το Software αρχιτεκτονικής Server / Client (να υποστηρίζει Remote σύνδεση), τα καταγεγραμμένα Video μπορείς να τα δεις ΜΟΝΟ από τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Δηλαδή Η μόνη σου δυνατότητα μέσο internet είναι να συνδεθείς απευθείας στην κάμερα και να δεις Live Video. Αν το Software είναι αρχιτεκτονικής Server / Client, μέσο Internet θα συνδεθείς στο PC με το Software καταγραφής και έχεις την δυνατότητα να δεις Live Video αλλά και τα καταγεγραμμένα σε αυτό το PC. 3. Ποιότητα υλικού (Με αυτά τα χρήματα βέβαια , δεν περιμένεις κάτι καλύτερο)--->με αυτη τη ποιοτητα μπορώ να ειμαι σιγουρος για αδιαλειπτη λειτουργια με βροχες και καταιγιδες του εξωτερικου χώρου? Η συγκεκριμένη κάμερα είναι εσωτερικού χώρου αρά δεν τίθεται θέμα αντοχής σε βροχές και καταιγίδες. Θέλω να πω ότι δεν ξέρω ποσό καιρό θα αντέξει αν της ορίσεις μια περιπολία 24 ώρες το 24αωρω ή ποσό θα αντέξει στον χρόνο (Προσωπική μου άποψη). 1
leventakas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 κυρίως ενδιαφέρομαι για νυχτερινη λήψη και τοποθετηση στη βεραντα, οποτε μιλαμε και για συνδεση με UTP καλωδιο και φυσικα ετσι οπως το περιγραφεις παραπανω Software αρχιτεκτονικής Server / Client ...
stra777 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! πιστεύω έχω καταλήξει σε αυτές τις 2(κυρίως λόγο κόστους) Site: Foscam FI8910W και Site: Foscam FI8903W Ledis μπορείς να μας προτείνεις κάποιο Software αρχιτεκτονικής Server / Client;
Ledis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ως επί το πλείστον ασχολούμαι με VMS (Video Management Software) επί πληρωμής, οπότε δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα για Free software. Το software που δουλεύω υποστηρίζει την Foscam αλλά 1ον είναι αρκετά ακριβό και 2ον δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το Insomnia για διαφημιστικούς λόγους. Αυτό που έχω να προτείνω είναι το παρακάτω: 2 από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκόσμιος σε VMS, η Μilestone και οι Axxon Soft ξεκίνησαν να διαθέτουν Δωρεαν τις Entry Level σειρές τους μέχρι 8 κάμερες δωρεάν. Προσοχή: Επίσημα δεν υποστηρίζει κανένα από τα 2 την Foscam, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε με την χρήση Generic Driver, από την στιγμή που η συγκεκριμένη κάμερα είναι JPG. Δίστιχος δεν έχω χρόνο να δοκιμάσω εγώ αλλά μπορείτε λοιπόν να κατεβάσετε ένα από τα 2 VMS και να κάνετε μια δοκιμή με την κάμερα, αν την έχει κάποιος και να ενημερώσει και τους υποψηφίους αγοραστές. http://www.milestone...nce/xprotectgo/ http://www.axxonsoft...smart_start.php
ababapanos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 καλησπερα, εχω μια foscam FI8918W και εχω ενα πολυ κουφο προβλημα... εχω κανει ολες τις ρυθμισεις για ανοιγμα πορτας κλπ, εχω φτιαξει και ενα dyndns.org free account. Στο τοπικο δυκτιο ολα μια χαρα βλεπω εικονα. Αλλα και Εκτος σπιτιου εχω καταφερει να συνδεθω και να δω εικονα απο την καμερα αλλα ΜΟΝΟ απο το iphone και με internet εταιριας κινητης τηλεφωνιας με την εφαρμογη camviewer γινεται δηλαδη το εξεις κουφο.... με το που ανοιγω την εφαρμογη για να συνδεθει δεν συνδεται απο δυκτιο wifi αλλα μονο απο τα data του κινητου. Ενω εχω τσαμπα ιντερνετ εκει που ειμαι, με το wifi δεν λειτουργει καθολου αυτο ομως δεν συμβαινει μονο σε συνδεση απο iphone αλλα ειναι γενικο , καθως απο IPAD που δεν ειναι 3G για να εχει data , δεν συνδεεται με το wifi του ,οπως δεν συνδεται και απο κανεναν browser υπολογιστη αν πληκτρολογισω την dyndns διευθυνση που εχω φτιαξει πχ http://myname.dyndns.org:8090 Τι μπορει να φταει? Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
fanis10 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 γεια σας.εχω παρει μια babyfos foscam την εχω εγκαταστισει και δουλευει.ομως δεν ξερω να ριθμισω να στελνει μειλ.αν μπορει κανεις σας παρακαλω να μου απαντισει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα