ariskot Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα. Είμαι συνδρομητής nova και θέλω να πάρω τον pvr και με την υπηρεσία multiview να βλέπουμε ανεξάρτητα και στον επάνω όροφο. Στο σπίτι υπάρχει εσωτερική καλωδίωση, και για την δορυφορική, και αυτή τη στιγμή όλα τα δωμάτια βλέπουν το ίδιο κανάλι (αλλά φυσικά θέλουμε διαφορετικά προγράμματα) και όλα τα δωμάτια έχουν μπίζα δορυφορικού καλωδίου. Επειδή όμως δεν χωράει να περάσει νέο καλώδιο δορυφορικής προς το σημείο που θα είναι ο pvr(είτε εκεί που θα βάλουμε τον 831 που ήδη έχουμε) και δεν γίνεται να τραβήξουμε με άλλο τρόπο δεύτερο εξωτερικό καλώδιο (τέθηκε βέτο απο την συμβία), τι μπορεί να γίνει; Υπάρχει κάποιος τρόπος, με diplex ή multiswitch, που να συνδυάσουμε τα δύο σήματα απο τα lnb και μετά στον αποκωδικοποιητή να τα διαχωρίσουμε; Κατά προτίμηση κάποιον τρόπο που να τον έχει δοκιμάσει κάποιος και να λειτούργησε. Ρώτησα σε μαγαζί με δορυφορικά, αλλά μου είπαν πως δεν γίνεται!!!!! Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Για να καταλάβω, τώρα πιάνεται άλλο δορυφόρο και όχι τον hotbird που θέλει η Nova;; Για ποια δυο σήματα από το Lnb μιλάς;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ariskot Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Η nova παίζει κανονικά με εσωτερική καλωδίωση. Απλά θέλουμε να πάμε στην λύση pvr και να βλέπουμε ο καθένας ότι θέλει. Ο pvr όμως θέλει 2 διαφορετικά δορυφορικά καλώδια και δύο lnb. Δεν χωράει όμως να περάσει απο τους σωλήνες 2ο καλώδιο, και η λύση του εξωτερικού αποκλείστηκε. Ψάχνουμε μια λύση με κάποιο diplex ή multiswitch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Η nova παίζει κανονικά με εσωτερική καλωδίωση. Απλά θέλουμε να πάμε στην λύση pvr και να βλέπουμε ο καθένας ότι θέλει. Ο pvr όμως θέλει 2 διαφορετικά δορυφορικά καλώδια και δύο lnb. Δεν χωράει όμως να περάσει απο τους σωλήνες 2ο καλώδιο, και η λύση του εξωτερικού αποκλείστηκε. Ψάχνουμε μια λύση με κάποιο diplex ή multiswitch Ποιος το είπε αυτό;; Το pvr έχει διπλό tuner, δηλαδή βλέπει δυο κανάλια από το ίδιο καλώδιο, το δεύτερο το βγάζει μέσου scart(νομίζω και av) , το θέμα είναι αυτό το καλώδιο να φτάσει στην δεύτερη TV , επίσης θα πρέπει να πάρεις πομπό-δέκτη για το τηλεχειριστήριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ariskot Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 υποτίθεται πως ο pvr έχει 2 δέκτες, για να μπορείς να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις ένα άλλο. γι' αυτο χρειάζονται 2 δορυφορικά καλώδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Ποιος το είπε αυτό;; Το pvr έχει διπλό tuner, δηλαδή βλέπει δυο κανάλια από το ίδιο καλώδιο, το δεύτερο το βγάζει μέσου scart(νομίζω και av) , το θέμα είναι αυτό το καλώδιο να φτάσει στην δεύτερη TV , επίσης θα πρέπει να πάρεις πομπό-δέκτη για το τηλεχειριστήριο. Δεν ισχυει αυτο. Το pvr εχει 2 ξεχωριστα tuner τα οποια θελουν ξεχωριστο καλωδιο το καθενα απευθειας απτο πιατο. Διοτι αν δουλευαν με το ιδιο καλωδιο το μονο που θα καταφερνες ειναι να παιζεις ταυτοχρονα καναλια που εκπεμπουν στο ιδιο band ΚΑΙ στο ιδιο polarity. Δηλαδη αν το ενα tuner βλεπει κατι στην 11823H τοτε το αλλο δε θα μπορει να δει κανενα καναλι με vertical polarization οπως και κανενα με horizontal polarization απο την low band. Ο λογος ειναι οτι το δορυφορικο tuner δουλευει αμφιδρομα με το LNB και οχι οπως ενα επιγειο. Δηλαδη, το tuner ΣΤΕΛΝΕΙ ταση και παλμο στο LNB ωστε αυτο να ενεργοποιησει τον αντιστοιχο ταλαντωτη και την αντιστοιχο στοιχειο πολωσης και να στειλει πισω την μπαντα συχνοτητων που του ζητας στην πολωση που ζητας. Συνεπως δεν μπορεις να στειλεις ταυτοχρονα 13V+22 khz με το ενα tuner και παραλληλα με το αλλο να στειλεις 18V. Και υπαρχουν 4 διαφορετικοι συνδυασμοι (Low/High Horizontal και Low/High vertical). Ενω στην επιγεια δεν στελνεις ταση στην κεραια, απλα σου στελνει αυτη γιαυτο μπορεις να διαμοιρασεις το σημα με ενα απλο σπλιτερ σε 325345τ4656765876 δεκτες, αρκει να δωσεις την καταλληλη ενισχυση. Η nova παίζει κανονικά με εσωτερική καλωδίωση. Απλά θέλουμε να πάμε στην λύση pvr και να βλέπουμε ο καθένας ότι θέλει. Ο pvr όμως θέλει 2 διαφορετικά δορυφορικά καλώδια και δύο lnb. Δεν χωράει όμως να περάσει απο τους σωλήνες 2ο καλώδιο, και η λύση του εξωτερικού αποκλείστηκε. Ψάχνουμε μια λύση με κάποιο diplex ή multiswitch To multiswitch to ξεχνας διοτι απο κει που θες 2 κατεβασιες, θα θες 4 (1 για τον καθε συνδυασμο band/polarity) + 2 καλωδια που θα πηγαινουν προς τα tuner. Επιπλεον ανεβαζεις το κοστος σε δυσθεωρητο υψος σε σχεση με τις εναλλακτικες (ακριβο LNB τυπου quattro + multiswitch + εργασια). Κοινως στην περιπτωση σου αν εφαρμοσει καποιος τετοια λυση, τοτε τυφλα να εχουν οι Ποντιοι Και οι εναλλακτικες ειναι η εξης μια: Twin LNB στο πιατο, με 2 εξοδους και 2 κατεβασιες κατω. Παντως μου φαινεται εξαιρετικα απιθανο να μη χωραει 2ο καλωδιο σε μια σωληνα. Για τι διαμετρο μιλαμε? edit. Τωρα που το σκεφτομαι υπαρχει αλλη μια πατεντα που μπορεις να κανεις και ισως ειναι η μοναδικη που βολευει στην περιπτωση σου. Αν αυτη τη στιγμη εχεις 2 κατεβασιες 1 για δορυφορικη και 1 για επιγεια, τοτε στο καλωδιο της επιγειας μπορεις να παιξεις με combiner/splitter δορυφορικου-επιγειου (νοουμενου οτι στο πιατο εχεις διπλο LNB και νοουμενο οτι το καλωδιο της επιγειας ειναι αντιστοιχων προδιαγραφων για να περασει IF-δορυφορικο σημα μεσα απο αυτο), αλλα αυτο οπως καταλαβαινεις εξαρταται εν πολλοις απο την διακλαδωση που υπαρχει στο σπιτι. Αν η κατεβασια της επιγειας παει απευθειας στο σημειο που εχεις το pvr tuner τοτε γινεται ευκολα και με χαμηλο κοστος. Αν παει πρωτα σε κεντρικο splitter, τοτε παλι γινεται αλλα περιπλεκονται τα πραγματα και θα χρειαστεις ενα επιπλεον καλωδιο απο το κεντρικο σπλιτερ προς το pvr, ΑΝ χωραει να περασει μεσα απτη σωληνα. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2012 από MiDi_MiLiZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Βρεεεεε μπελάς για μερικά χαζό κανάλια..... Οκ νόμιζα ότι τα κανάλια της nova θα είναι όλα μαζεμένα (όλα low/hor π.χ.) οπότε δεν θα χρειαζόταν δυο καλώδια.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Animal Planet, National Geographic, Travel Channel, Novacinema4, Nickelodeon, MTV, VH1, Mad Greekz, Kontra, Private Spice, Playboy ειναι τα καναλια που παιζουν σε διαφορετικο band απο ολα τα υπολοιπα που παιζουν σε κοινο. Τα 4 πρωτα (και τα 2 τελευταια ) δεν ειναι και τοσο αδιαφορα για εναν συνδρομητη. Αρα, στο πρακτικο κομματι με μονο ενα καλωδιο δε θα μπορει να συνδυασει κανενα απτα παραπανω καναλια με κανενα απτα υπολοιπα της nova σε ταυτοχρονη παρακολουθηση. Το ιδιο ισχυει και στην περιπτωση που θα θελει απτο 1 tuner να παρακολουθει τα ελευθερα ξενογλωσσα του hotbird. Αν αυτο δεν τον προβληματιζει (πχ μπορει να θελει το pvr μονο για τα καναλια με sports) τοτε συνεχιζει με 1 καλωδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ariskot Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 edit. Αν παει πρωτα σε κεντρικο splitter, τοτε παλι γινεται αλλα περιπλεκονται τα πραγματα και θα χρειαστεις ενα επιπλεον καλωδιο απο το κεντρικο σπλιτερ προς το pvr, ΑΝ χωραει να περασει μεσα απτη σωληνα. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση μας, λόγω του ότι μέχω του splitter μοιράζουμε το κανάλι που βλέπουμε (ή θα βλέπουμε στον pvr) στα υπόλοιπα δωμάτια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση μας, λόγω του ότι μέχω του splitter μοιράζουμε το κανάλι που βλέπουμε (ή θα βλέπουμε στον pvr) στα υπόλοιπα δωμάτια. Αυτο που λες ειναι το καλωδιο της επιστροφης, δεν μας νοιαζει αυτο. Εμας μας ενδιαφερει που τερματιζει το καλωδιο της επιγειας κεραιας. Ξεκινα απτην κεραια στην ταρατσα και καταληγει που...? Συνηθως, σε περιπτωσεις σαν την δικη σου, τερματιζει πανω στο modulator ή στον δορυφορικο αποκωδικοποιητη. Αν ειναι οντως ετσι (τσεκαρε το) τοτε τα πραγματα γινονται αρκετα, εως πολυ απλα με combiner/splitter. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefteris82 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε μου, βρήκες τελικά λύση?Αν όχι πες μου που έχεις κολήσει γιατί εγώ τα είχα δοκιμάσει όλα......και τα κατάφερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyri Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα, εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον ariskot, μηπως βρηκες τελικα λυση? ( κι εσυ lefteris82, ειπες οτι τελικα τα καταφερες?- αν ναι θα μπορουσες να με συμβουλεψεις?) Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefteris82 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα, εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον ariskot, μηπως βρηκες τελικα λυση? ( κι εσυ lefteris82, ειπες οτι τελικα τα καταφερες?- αν ναι θα μπορουσες να με συμβουλεψεις?) Ευχαριστω. 1. Δεν χρειάζονται 2 lnb, εγώ έχω ένα τετραπλό.2. Χρησιμοποιόντας δύο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22789&cat=799&page=1, ένα στην κεραία και ένα στο σπίτι, κατεβάζεις και δεύτερο δορυφορικό σημα στην tv.Χρησιμοποίησέ το στην 2η tv. Δεν το έχω κάνει ακριβώς έτσι αλλά πιστεύω ότι θα πετύχει. 3. Το 2ο sat in στον pvr865 είναι μόνο για εγγραφές και αναβάθμηση. Δεν σου την κάνει αλλιώς.Απλά θα περνάς πρόχειρα ένα δεύτερο δορ. καλώδιο για να την κάνεις. Δεν χρειάζεται δηλαδή οπωσδήποτε να το έχεις.(αυτό μπορεί και να μη σου χρειαζόταν απλά το γράφω γιατί αν βάλεις το splitter στην 2η tv, δεν θα μπορείς μάλλον να το βάλεις και στην 1η για να έχεις και τις εγγραφές. Αν τώρα θέλεις να γράψεις κάτι όταν θα λείπεις, κάνε μια αλλαγή από το sat in2 στο sat in1 και θα το γράψει.) Αν σε κάλυψα, έχει καλώς , αλλιώς τα ξαναλέμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefteris82 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 1. Δεν χρειάζονται 2 lnb, εγώ έχω ένα τετραπλό. 2. Χρησιμοποιόντας δύο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22789&cat=799&page=1, ένα στην κεραία και ένα στο σπίτι, κατεβάζεις και δεύτερο δορυφορικό σημα στην tv.Χρησιμοποίησέ το στην 2η tv. Δεν το έχω κάνει ακριβώς έτσι αλλά πιστεύω ότι θα πετύχει. 3. Το 2ο sat in στον pvr865 είναι μόνο για εγγραφές και αναβάθμηση. Δεν σου την κάνει αλλιώς.Απλά θα περνάς πρόχειρα ένα δεύτερο δορ. καλώδιο για να την κάνεις. Δεν χρειάζεται δηλαδή οπωσδήποτε να το έχεις.(αυτό μπορεί και να μη σου χρειαζόταν απλά το γράφω γιατί αν βάλεις το splitter στην 2η tv, δεν θα μπορείς μάλλον να το βάλεις και στην 1η για να έχεις και τις εγγραφές. Αν τώρα θέλεις να γράψεις κάτι όταν θα λείπεις, κάνε μια αλλαγή από το sat in2 στο sat in1 και θα το γράψει.) Αν σε κάλυψα, έχει καλώς , αλλιώς τα ξαναλέμε. Κάτι που πρόσεξα τώρα.....Υπάρχει διαφορετικό sat καλώδιο σε κάθε δωμάτιο??? Αν όχι τότε δυσκολεύει πολύ το πράγμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyri Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστω lefteris82, ΝΑι, το σπιτι ειναι καινουργιο κι εχει εσωτερικη καλωδιωση με κατεβασιες για επιγεια και δορυφορικη σε καθε δωματιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα