jordan4 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας παιδιά! Πήρα πρόσφατα τα Edifier S330 και τα έχω κουμπώσει στο laptop μου καθώς το έχω καθαρά για χρήση γραφείου. Τώρα έχω την απορία, αξίζει να αγοράσω εξωτερική usb κάρτα ήχου? Θα έχω καλύτερο αποτελεσμα ή οι διαφορές θα είναι ανεπαίσθητες? Το laptop μου είναι το paviliion dv5-1199 και απο κάρτες έχω δει αυτές: http://www.skroutz.gr/s/339905/Asus-Xonar-U3.html?keyphrase=xonar+u3 http://www.skroutz.gr/s/60139/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-Go-Pro.html?keyphrase=x+fi+go Ποια είναι η γνώμης σας?
jordan4 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Κανεις παιδιά? Να με βοηθήσετε να αποφασίσω γιατί δεν είμαι και τόσο γνώστης του αντικειμένου..
actorgr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Πηρα αυτη και ειμαι πολυ εχαριστημενος http://www.mrsmith.gr/index.php/shop/product/view/402/4010123
jordan4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για την πρόταση φίλε μου! Δηλαδή ακούς διαφορά χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη αντί της ενσωματωμένης του laptop? Σε ποιους τομείς ακριβώς βελτιώθηκε το αποτέλεσμά? Ενταση, ποιότητα?
deesnider Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Για ποιο λόγο σκέφτεσαι την αγορά usb κάρτας ήχου; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ενσωματωμένη του laptop; Δε σε ικανοποιεί η απόδοση, ας πούμε; Ρωτάω, διότι δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο ότι η εξωτερική θα είναι καλύτερη.
jordan4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Γι αυτόν ακριβώς το λόγο ανοιξα και το thread! Για να ακούσω απόψεις και απο παιδιά που έχουν χρησιμοποιησει τέτοιες κάρτες. Επειδη αγόρασα και ηχεία πρόσφατα, ψάχνομαι αν αξίζει να αγοράσω και κάρτα ήχου.. Πρόβλημα με την ενσωματωμένη δεν υπάρχει, απλά αναρωτιέμαι αν μπορώ να έχω καλύτερες επιδόσεις.. Πχ έχω διαβάσει πως με αυτή http://www.behringer.com/EN/Products/UCA222.aspx υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην ακρόαση μουσικής Απλά επειδή πέρα απο απο αυτά που διαβάζω στα διάφορα forums, δεν έχω άλλη προσωπική εμπειρία, ελπίζω να πάρω βοήθεια απο εσάς εδώ και να αποφασίσω
actorgr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ο λογος που την πηρα ειναι γιατι χαλασε η υποδοχη εισοδου του ACER 4810 timeline της κορης (εμεινε μεσα το καρφακι απο τα ακουστικα).Εψαξα και βρηκα μια επωνυμη καρτα ηχου σε λογικα πλαισια τιμης, η Terratec εχει παραδοση στον ηχο το ξερω απο φιλο μουσικο παραγωγο (ψαγμενο).Λοιπον αποτελεσμα αρκετα καλο ,τοσο ωστε να την παρω και για μενα στο desktop για να δεσω τα καινουργια Klipsch ProMedia Ultra 2.0.Καλη ειναι -σχεση τιμης με αποδοση-,τωρα αν πας σε ποιο ακριβη ισως ακους καλυτερα.Η ακροαση ειναι ο καλυτερος συμβουλος και οχι η γνωμη του καθενος μας.
deesnider Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Σημαντικότατος παράγοντας πάντως, από τον οποίο εξαρτάται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το «πόσο καλά ακούς» μουσική από τον υπολογιστή, είναι η μορφή στην οποία έχεις αποθηκευμένη τη μουσική. Αν π.χ. μιλάμε για «υπέρ-συμπιεσμένα» mp3 (χαμηλού bitrate), ακόμα και την καλύτερη κάρτα ήχου να έχεις, ακόμα και συνδυασμένη με τα καλύτερα ηχεία, δεν πρόκειται να αντιληφθείς διαφορές στην ποιότητα, σε σχέση με την ενσωματωμένη. Το πολύ πολύ να ανέβει λίγο η ένταση. Αν έχεις τη μουσική σου σε ασυμπίεστη μορφή (π.χ. wav), ή σε κάποια μη απωλεστική μορφή αρχείων (π.χ. flac), τότε ναι, θα υπάρχει διαφορά (αναλόγως πάντα και με το πόσο αξιόλογη κάρτα ήχου και ηχεία έχεις). Σου το λέω εμπειρικά, μετά από δοκιμές που έκανα, αφού είχα ανοίξει παλιότερα ένα σχετικό θέμα εδώ στο forum. Αν θέλεις, μπορείς να δεις τις γνώμες των φίλων από 'δω μέσα, στο θέμα εκείνο: http://www.insomnia.gr/topic/413704-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%85/ Εγώ πειραματίστηκα με δανεικές κάρτες ήχου και, ακούγοντας τα mp3 μου σε 192kbps, δεν εντόπισα κάποια διαφορά σε σχέση με την on board κάρτα της μητρικής.
jordan4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Φίλε actorgr, αφου την αγόρασες και για σένα, φαίνεται ότι ικανοποιήθηκες απο την απόδοση της και είδες διαφορα Φίλε deesnider, συμφωνώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο η μορφή των αρχείων και η αλήθεια είναι ότι ακούω όλων των ειδών.. Διαβασα και το θέμα που είχες ανοίξει, αλλά απ οτι λες δεν εντόπισες κάποια διαφορα ακούγοντας mp3.. Ακουγοντας wav και flac ομως? Υπήρχε διαφορά? Οσο αναφορά για το τι ηχεία έχω, είναι τα edifier s330 και σκέφτομαι να τα συνδυάσω με την http://www.behringer.com/EN/Products/UCA222.aspx καθώς έχω διαβάσει πως στον τομέα της μουσικής είναι απο τις κορυφαίες εταιρείες. Λοιπόν, τι πιστεύεις εσυ? Οτι με τη συγκεκριμένη κάρτα και τα ήχεια που έχω, συνδεόντας τα με ένα σχετικά ποιοτικό καλώδιο, θα ακούσω διαφορά σε σχέση με αυτό που έχω τώρα? (onboard καρτα ήχου και jack to rca καλώδιο)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Τα ηχεία που πήρες, μπορεί να είναι πολύ καλύτερα από αντίστοιχα logitech κτλ αλλά καλά ηχεία -με τη στενή έννοια του όρου- δεν είναι. Δεν νομίζω ότι θα δεις καμία διαφορά.
deesnider Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Ακουγοντας wav και flac ομως? Υπήρχε διαφορά? Οσο αναφορά για το τι ηχεία έχω, είναι τα edifier s330 και σκέφτομαι να τα συνδυάσω με την http://www.behringer...cts/UCA222.aspx καθώς έχω διαβάσει πως στον τομέα της μουσικής είναι απο τις κορυφαίες εταιρείες. Λοιπόν, τι πιστεύεις εσυ? Οτι με τη συγκεκριμένη κάρτα και τα ήχεια που έχω, συνδεόντας τα με ένα σχετικά ποιοτικό καλώδιο, θα ακούσω διαφορά σε σχέση με αυτό που έχω τώρα? (onboard καρτα ήχου και jack to rca καλώδιο) Προσωπικά δοκίμασα αυτή: http://www.skroutz.gr/s/60138/Asus-Xonar-DX.html Άλλωστε, ακόμα κι αν αγόραζα τελικώς κάρτα ήχου, δεν επρόκειτο να πάω σε ακριβότερη λύση. Όπως σου είπα και πριν, στα mp3, η διαφορά με την on board ήταν ανύπαρκτη, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Τη σύγκριση με flac την έκανα καθαρά από περιέργεια, αφού η συλλογή μου είναι αποκλειστικά σε mp3 στα 192kbps και δεν υπήρχε περίπτωση να τη βρω ξανά σε άλλη μορφή. Την πραγματοποίησα δε, με συγκεκριμένο τρόπο, προκειμένου να σχηματίσω όσο το δυνατόν πιο σωστή άποψη : Επέλεξα μερικά κομμάτια από cd ιδιαίτερα καλής ηχογράφησης και τα μετέτρεψα τόσο σε flac όσο και σε mp3. Υποκειμενικό συμπέρασμα : Σε άμεση αντιπαραβολή των ίδιων κομματιών στα δύο format, παρατήρησα μια σχετική διαφορά υπέρ του flac, κυρίως σε υψηλές εντάσεις και περισσότερο όσο αφορά στο πόσο ελεγχόμενα αποδιδόταν το μπάσο. Πάντως - στα δικά μου αυτιά, το τονίζω - δεν ήταν σημαντική για να με προβληματίσει. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο πιο αισθητή διαφορά θα υπήρχε εφόσον είχα καλύτερο ενισχυτή και ηχεία, αλλά ούτως ή άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω μηχανήματα, οπότε δε με απασχόλησε. Για να μη σε ζαλίζω, θα σου πρότεινα ως ασφαλέστερο τρόπο προκειμένου να αποφασίσεις, να προσπαθήσεις να ακούσεις μέσω του netbook σου, τα ίδια κομμάτια μέσω της on board και της εξωτερικής που παραθέτεις, τόσο σε mp3 όσο και σε flac. Στην ανάγκη, επειδή φαντάζομαι ότι θα είναι δύσκολο να βρεις «δανεική» εξωτερική κάρτα, πάρε μια μέρα μαζί σου το netbook φορτωμένο με μερικά κομματάκια σε αμφότερες τις μορφές και πετάξου σε κάποιο κατάστημα που έχει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη κάρτα, ζητώντας να κάνεις μια επιτόπου δοκιμή, έστω και με ακουστικά. Πιθανότατα θα σε εξυπηρετήσουν (εγώ θα το έκανα αν είχα κατάστημα πάντως...) Ο καλύτερος κριτής είναι τα δικά σου αυτιά!
jordan4 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Προσωπικά δοκίμασα αυτή: http://www.skroutz.g...s-Xonar-DX.html Άλλωστε, ακόμα κι αν αγόραζα τελικώς κάρτα ήχου, δεν επρόκειτο να πάω σε ακριβότερη λύση. Όπως σου είπα και πριν, στα mp3, η διαφορά με την on board ήταν ανύπαρκτη, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Τη σύγκριση με flac την έκανα καθαρά από περιέργεια, αφού η συλλογή μου είναι αποκλειστικά σε mp3 στα 192kbps και δεν υπήρχε περίπτωση να τη βρω ξανά σε άλλη μορφή. Την πραγματοποίησα δε, με συγκεκριμένο τρόπο, προκειμένου να σχηματίσω όσο το δυνατόν πιο σωστή άποψη : Επέλεξα μερικά κομμάτια από cd ιδιαίτερα καλής ηχογράφησης και τα μετέτρεψα τόσο σε flac όσο και σε mp3. Υποκειμενικό συμπέρασμα : Σε άμεση αντιπαραβολή των ίδιων κομματιών στα δύο format, παρατήρησα μια σχετική διαφορά υπέρ του flac, κυρίως σε υψηλές εντάσεις και περισσότερο όσο αφορά στο πόσο ελεγχόμενα αποδιδόταν το μπάσο. Πάντως - στα δικά μου αυτιά, το τονίζω - δεν ήταν σημαντική για να με προβληματίσει. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο πιο αισθητή διαφορά θα υπήρχε εφόσον είχα καλύτερο ενισχυτή και ηχεία, αλλά ούτως ή άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω μηχανήματα, οπότε δε με απασχόλησε. Για να μη σε ζαλίζω, θα σου πρότεινα ως ασφαλέστερο τρόπο προκειμένου να αποφασίσεις, να προσπαθήσεις να ακούσεις μέσω του netbook σου, τα ίδια κομμάτια μέσω της on board και της εξωτερικής που παραθέτεις, τόσο σε mp3 όσο και σε flac. Στην ανάγκη, επειδή φαντάζομαι ότι θα είναι δύσκολο να βρεις «δανεική» εξωτερική κάρτα, πάρε μια μέρα μαζί σου το netbook φορτωμένο με μερικά κομματάκια σε αμφότερες τις μορφές και πετάξου σε κάποιο κατάστημα που έχει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη κάρτα, ζητώντας να κάνεις μια επιτόπου δοκιμή, έστω και με ακουστικά. Πιθανότατα θα σε εξυπηρετήσουν (εγώ θα το έκανα αν είχα κατάστημα πάντως...) Ο καλύτερος κριτής είναι τα δικά σου αυτιά! Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες. Ειναι όντως δύσκολο να βρω δανεική usb κάρτα ήχου και επίσης δύσκολο είναι να βρω και κατάστημα που να μπορεί να με εξυπηρετήσει γιατί είμαι Γιαννιτσά.. Εννοείται ότι και το δικο μου budget δεν είναι μεγάλο και γι αυτό αναρωτήθηκα αν με 30-40 ευρώ μπορώ να βελτιώσω την ακρόαση μουσικής και ίσως και τον ήχο κατά την παρακολούθηση ταινιών. Σκέφτομαι να αγοράσω την Behringer τελικά.. Το ρίσκο δεν είναι μεγάλο για να με προβληματίσει και με βάση αυτά που συζητάμε, έστω και στις λεπτομερειες, πιστεύω πως θα καταλάβω διαφορά.. ( Παρόλο που ο φίλος Δεινόσαυρος πιστεύει το αντίθετο )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα