Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και καλό μήνα.

Μιας και όπου να'ναι θα κάνουν την εμφάνιση τους οι νέοι core i3, είπα να ψαχτώ για ένα itx συστηματάκι.

Το πρόβλημα-απορία που έχω είναι με την κατανάλωση ρεύματος. Διάβασα ότι θα έχει TDP 55 watt οπότε μια χαρά. Να προσθέσω ότι το σύστημα αποτελείται απο τα βασικά (cpu, mobo, ram και hdd).Δεν θα εχει dvd ούτε καμια extra κάρτα. Τι κατανάλωση μπορεί να έχει ενα τέτοιο σύστημα όταν π.χ κάνω encoding ή compile σε όλα τα threads της cpu? Δοκίμασα το psu calculator της Outervision αλλά δεν ξέρω κατα πόσο "ρεαλιστικά" είναι τα αποτελέσματά του.

Θέλω λοιπόν τα φώτα σας. :-)

Δημοσ.

Ακριβώς δεν θα μάθεις ποτέ,εκτός και αν βάλεις κλέμμα που μετράει τα watt, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις το μάξιμουμ να δεις δηλαδή στης σελίδες των κατασκευαστών για το κάθε ένα εξάρτημα τη μέγιστη κατανάλωση έχει και να τα προθέσεις,έπειτα μεγάλο ρόλο παίζει το τροφοδοτικό τι απόδοση έχει από την μάνα και πόσο παλιό είναι αφού με τα χρόνια χάνει και άλλο απόδοση,τραβάει δηλαδή περισσότερο ρεύμα για να βγάλει τα απαυτωμένα watt.

Δημοσ.

Καλά εννοείται πως χωρίς κατάλληλα μέσα δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Όσο για τους κατασκευαστές, μπορώ να ξέρω μόνο για τον δίσκο, αντε και να υπολογίσω και την ram. Οι κατασκευαστές μητρικών όμως (απ'οσο γνωρίζω) δεν αναφέρουν τίποτα για κατανάλωση.

Όσο αφορά το τροφοδοτικό, σκέφτομαι ένα Pico psu 150-160 watt. Έχω δει σ'ενα ξένο forum συστηματάκι με i3 2100 με το 150αρι και λέγεται οτι το σηκώνει ανετα. Το pico psu σύμφωνα με τον κατασκευαστή έχει efficiency 80%. Ενημερωτικά, το pc δεν θα μένει 24/7 ανοιχτό (κατι που νομιζω ειναι σημαντικο για το τροφοδοτικο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...