Simos805 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα... Έχω βάλει εδώ και κάνα μίνα, connex στα 24Mbps αλλά στην περιοχή μου πιάνει μέχρι 8Mbps. Πριν λίγο καιρό όμως, κάτι συνέβει και ξαφνικά μια μέρα αργούσε πολύ, εκεί δηλαδή που ένα βίντεο στο youtube φόρτωνε στα 1080p σε 20 δευτερόλεπτα, μετά φόρτωνε σε 10 λεπτά... Την επόμενη μέρα παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στον ΟΤΕ, με βάζει αν κατεβάσω ένα αρχείο για να τεστάρει την ταχύτητα και λέει ότι είναι κανονικά στα 8mbps, που όμως δεν ήταν. Μετά έκανε κάτι ελέγχους λέει για να δει την κατάσταση της σύνδεσης και ξαυνικά έφτιαξε το internet! Χθες όμως συνέβει πάλι το ίδιο, πήρα τηλέφωνο σήμερα, πάλι έκανε τσεκάρισμα και μετά όλα οκ. Αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή, κάθε τόσο να χαλάει?! Έχει συμβεί σε κανέναν τίποτα τέτοιο? Διότι έχω ακούσει ότι περνάνε οπτικές ίνες και μήπως έχει σχέση?
weber122 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 που να δεις στο περιστέρι πως πάει ο ΟΤΕ, μου έχει σπάσει και εμένα τα νεύρα. σε περιοχή είσαι?
AquaBoy Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Τα ίδια έχω και γω με οτε,τις τελευταιες μέρες το κάνει συχνα! Περιοχή Άγιοι Ανάργυροι
-snorkel- Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Και εγώ.Το ote μου από όταν γύρισα από τις διακοπές μου πάει αργά.Ευτυχώς όχι και πολύ.
Simos805 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ στο Χαλάνδρι είμαι... Μήπως συμβαίνει επειδή έχουν πάρει άδειες οι υπάλληλοι και δεν διορθώνει κανείς τις βλάβες? Πάντως κατέβασα χθες το iOS 5.1.1 από το iTunes και έκανε 3 ώρες να καταίβει ενώ παλιότερα που το είχα κατεβάσει είχε κάνει 25 λεπτά!!
kostas_dr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Έχουν πάρει άδεια οι τεχνικοί, ή δεν υπάρχουν πλεον στις εταιρείες αρκετοί τεχνικοί; Περικοπές στις δαπάνες και τα σχετικά.
krypton Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μήπως συμβαίνει επειδή έχουν πάρει άδειες οι υπάλληλοι και δεν διορθώνει κανείς τις βλάβες? δεν νομίζω, πάντα μένουν κάποιοι πίσω. περικοπές και στο internet όπως φαίνεται
isay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλημέρα... Έχω βάλει εδώ και κάνα μίνα, connex στα 24Mbps αλλά στην περιοχή μου πιάνει μέχρι 8Mbps. Πριν λίγο καιρό όμως, κάτι συνέβει και ξαφνικά μια μέρα αργούσε πολύ, εκεί δηλαδή που ένα βίντεο στο youtube φόρτωνε στα 1080p σε 20 δευτερόλεπτα, μετά φόρτωνε σε 10 λεπτά... Την επόμενη μέρα παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στον ΟΤΕ, με βάζει αν κατεβάσω ένα αρχείο για να τεστάρει την ταχύτητα και λέει ότι είναι κανονικά στα 8mbps, που όμως δεν ήταν. Μετά έκανε κάτι ελέγχους λέει για να δει την κατάσταση της σύνδεσης και ξαυνικά έφτιαξε το internet! Χθες όμως συνέβει πάλι το ίδιο, πήρα τηλέφωνο σήμερα, πάλι έκανε τσεκάρισμα και μετά όλα οκ. Αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή, κάθε τόσο να χαλάει?! Έχει συμβεί σε κανέναν τίποτα τέτοιο? Διότι έχω ακούσει ότι περνάνε οπτικές ίνες και μήπως έχει σχέση? Simos805 απάντησε στα παρακατω αν θες Χρησιμοποιείς torrent clients που ανεβοκατεβάζει συνέχεια; Στο δίκτυο σου έχεις μονο το δικό σου υπολογιστή ή και άλλους; Χρησιμοποιείς ΕΝσύρματη ή Ασύρματη σύνδεση με το router; Αν έχεις Ασύρματη σύνδεση έχεις κάποιου είδους κωδικοποίηση; WPA ή WEP. Επίσης εχεις βάλει δικό σου κωδικό ή τον προεπιλεγμένο; Τα προβλήματα στις ταχύτητες εχουν σταθερά ωράρια; Αν π.χ. κατεβάζεις 9-11 το πρωί εχεις καλύτερες ταχύτητες απο 7-9 το βραδυ; Επίσης δοκίμασες να κατεβάσεις 4-6 τα ξημερώματα; Πως είναι τότε οι ταχύτητες; ΠΟΙΟ antivirus εχεις Το πρόβλημα το εντοπίζεις MONO στο streaming του youtube ή γενικότερα; Αν π.χ. προσπαθήσεις να κατεβάσεις το αρχείο απο το Link που σου γράφω στο τέλος, τι ταχύτητα κατεβάσματος πιάνει; Τέλος μπες στη σελίδα ρυθμίσεων του router σου και γράψε μας τα στατιστικά της γραμμής σου. Με τις παραπάνω ερωτήσεις μπορεί να βγεί μια εικόνα Αν είναι μπουκωμένο το dslam της περιοχής σου Αν εχεις κάποιο πρόβλημα στον υπολογιστή σου ή το εσωτερικό δίκτυο σου Γενικά να μαντέψουμε ποιος μπορεί να φταίει Χωρις να κατεβάζεις/ανεβάζεις τίποτα αλλο απο τον υπολογιστή σου (κλείσε ΤΑ παντα, ουτε youtube, ουτε FB, τιποτα) κανε κλικ να κατεβάσεις το παρακάτω αρχείο (ένα αθωο αρχειο απο server του εξωτερικου). Άσε το να κατεβάζει για 1-2 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η ταχύτητα και μετά γράψε μας την ταχύτητα που κατεβαίνει. Μπορεις να σταματήσεις το download. http://download.thin...d.com/512MB.zip Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2012 από isay
Simos805 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Simos805 απάντησε στα παρακατω αν θες Χρησιμοποιείς torrent clients που ανεβοκατεβάζει συνέχεια; Στο δίκτυο σου έχεις μονο το δικό σου υπολογιστή ή και άλλους; Χρησιμοποιείς ΕΝσύρματη ή Ασύρματη σύνδεση με το router; Αν έχεις Ασύρματη σύνδεση έχεις κάποιου είδους κωδικοποίηση; WPA ή WEP. Επίσης εχεις βάλει δικό σου κωδικό ή τον προεπιλεγμένο; Τα προβλήματα στις ταχύτητες εχουν σταθερά ωράρια; Αν π.χ. κατεβάζεις 9-11 το πρωί εχεις καλύτερες ταχύτητες απο 7-9 το βραδυ; Επίσης δοκίμασες να κατεβάσεις 4-6 τα ξημερώματα; Πως είναι τότε οι ταχύτητες; ΠΟΙΟ antivirus εχεις Το πρόβλημα το εντοπίζεις MONO στο streaming του youtube ή γενικότερα; Αν π.χ. προσπαθήσεις να κατεβάσεις το αρχείο απο το Link που σου γράφω στο τέλος, τι ταχύτητα κατεβάσματος πιάνει; Τέλος μπες στη σελίδα ρυθμίσεων του router σου και γράψε μας τα στατιστικά της γραμμής σου. Με τις παραπάνω ερωτήσεις μπορεί να βγεί μια εικόνα Αν είναι μπουκωμένο το dslam της περιοχής σου Αν εχεις κάποιο πρόβλημα στον υπολογιστή σου ή το εσωτερικό δίκτυο σου Γενικά να μαντέψουμε ποιος μπορεί να φταίει Χωρις να κατεβάζεις/ανεβάζεις τίποτα αλλο απο τον υπολογιστή σου (κλείσε ΤΑ παντα, ουτε youtube, ουτε FB, τιποτα) κανε κλικ να κατεβάσεις το παρακάτω αρχείο (ένα αθωο αρχειο απο server του εξωτερικου). Άσε το να κατεβάζει για 1-2 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η ταχύτητα και μετά γράψε μας την ταχύτητα που κατεβαίνει. Μπορεις να σταματήσεις το download. http://download.thin...d.com/512MB.zip 1. Ναι, αλλά μόνο αν θέλω να κατεβάσω κάτι, μετά το κλείνω (και από το system tray) 2. Τον δικό μου, ένα iPhone 4S και ένα iPad 2 αλλά δεν κατεβάζουν/ανεβάζουν κάτι, απλά είναι συνδεδεμένα... (Αλλά και παλιά που ήταν καλές οι ταχύτητες πάλι συνδεδεμένα τα είχα άρα δεν παίζουν ρόλο...) 3. Ασύρματη, αλλά όχι με το router του ΟΤΕ, είχα αγοράσει εγώ τα Χριστούγεννα ένα άλλο router της Belkin. 4. Ναι, WPA, έχω βάλει δικό μου, έναν μεγάλο αν μην μπορούν να το σπάσουν οι τζαμπατζήδες γείτονες!! 5. Γενικά το πρωί είναι καλύτερα τα πράγματα, όμως και 4-6 που δοκίμασα, πάλι δεν είναι όπως τότε (πριν ενάμιση μίνα) που έβαλα το internet... Πάντως κάποιες μέρες είναι μια χαρά το internet και μετά πάλι χαλάει και μετά πάλι φτιάχνει... 6. Πάντα το Kaspersky είχα. 7. Γενικότερα, ακόμα και το φόρτωμα των σελίδων είναι σχετικά αργό σε σχέση με πριν. 8. Αυτή τη στιγμή: Upstream: 882kbps, Downstream: 7904kbps Ο υπολογιστής δεν παίζει σίγουρα ρόλο διότι πριν μια βδομάδα αγόρασα καινούριο, αλλά και με τον τωρινό και με τον προηγούμενο στα ίδια χάλια είμαι... Επίσης η διαφορά υπάρχει και στο iPhone και iPad. Το αρχείο κατεβαίνει με ταχύτητα 803kbps... Σήμερα θα είναι μια από τις μέρες που δουλεύει καλά το internet κατά πως φαίνεται!!
isay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Απο τις απαντήσεις σου φαίνεται οτι δεν φταίς εσύ ή το εσωτερικό δίκτυο σου. Το dslam της περιοχής σου έχει πάρα πολλούς χρήστες και μπουκώνει, ειδικά σε ώρες αιχμής. Είναι γενικότερο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή σου. Πρακτικά δεν υφίσταται βλάβη με την έννοια προβλήματος. Η δομή της adsl είναι ο διαμοιρασμός του bandwidth οχι όμως ισόποσα. Όσες περισσότερες ανοιχτές βρύσες, τόσο πέφτει η πίεση του νερού. Πρόβληματα μη επάρκειας σε ώρες αιχμής τα γνωρίζουν (το παρακολουθούν 24/7) και οταν το κακο παραγίνει (υπάρχουν ανεκτά ορια) τοτε παρέχουν επιπλέον bandwidth (με software και hardware τρόπο). Τι μπορείς να κάνεις; Όποτε έχεις πρόβλημα να κάνεις καταγραφή (ημερομηνία, ώρα, ταχύτητα download, Κλπ) και οταν εχεις αρκετά στοιχεία τα στέλνεις έγγραφα με κοινοποίηση στην ΕΕΤΤ και ζητάς πίστωση ή διόρθωση τπροβλήματος. Δεν είναι σίγουρο οτι θα βρεις λύση, αλλά είναι ένας καλός τρόπος πίεσης. Με το να παίρνεις τηλέφωνο στο CS δεν θα βγάλεις άκρη γιατί η γραμμή σου είναι καθαρη.
Simos805 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Στο ύψος της αττικής οδού όμως πρην λίγες μέρες κάνανε έργα και είχαν κολήσει χαρτιά που έγραφαν ότι βάζουν οπτικές ίνες στον δήμο βρηλισίων-Χαλανδρίου. Λέτε αυτό να διορθώσει το πρόβλημα; Sent from my iPhone using Insomnia
Simos805 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Εδώ και κανα δεκάλεπτο, όλα φορτώνουν πάρα πολύ αργά, με αποκορύφωμα το youtube τιο οποίο όταν το βάζω να φορτώσει, ο chrome λέει: Ωχ! Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση του Google Chrome με τη διεύθυνση www.youtube.com Παρ' όλα αυτά, οι ταχύτητα είναι downstream 7904kbps και upstream 882kbps...
isay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Εδώ και κανα δεκάλεπτο, όλα φορτώνουν πάρα πολύ αργά, με αποκορύφωμα το youtube τιο οποίο όταν το βάζω να φορτώσει, ο chrome λέει: Ωχ! Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση του Google Chrome με τη διεύθυνση www.youtube.com Παρ' όλα αυτά, οι ταχύτητα είναι downstream 7904kbps και upstream 882kbps... Κλείσε πάλι τα πάντα και δοκίμασε να κατεβάσεις το dummy αρχείο που που ειπα νωρίτερα. Μετά απο 1-2 λεπτά τι ταχύτητες έχεις;
Simos805 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Κλείσε πάλι τα πάντα και δοκίμασε να κατεβάσεις το dummy αρχείο που που ειπα νωρίτερα. Μετά απο 1-2 λεπτά τι ταχύτητες έχεις; Η ταχύτητα ανέβαινε συνέχεια αργά μέχρι που σταμάτησε στο 450kbps, σε αντίθεση με το πρωί που πήγε γρήγορα στα 803kbps.
isay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Η ταχύτητα ανέβαινε συνέχεια αργά μέχρι που σταμάτησε στο 450kbps, σε αντίθεση με το πρωί που πήγε γρήγορα στα 803kbps. Μπουκωμένο dslam. Πολλές βρύσες ταυτόχρονα ανοιχτές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα