Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου απάντησαν ότι δεν έχει το pcb της 7970. Και πάλι νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά αλλά και πάλι είναι κρίμα.

Δημοσ.

Τώρα που έχει την gigabyte 310€ είναι δίλημμα. Μάλλον θα δώσω όμως τα έξτρα 20 ευρώ γιατί προτιμώ την εμφάνιση της 7950.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτο θα σου εγραφα μολις τωρα κι εγω οτι εχει την Link.png Site: Gigabyte Radeo hd 7950 στα 310, και αποσο εχω δει και σε reviews οι θερμοκρασιες ειναι ακομα πιο χαμηλες απο της sapphire... εγω για τη gigabyte θα παω να σου πω την αληθεια

YΓ. Η sapphire με το μπλε pcb που ελεγες που ειναι το pcb της 7970 ειναι Link.png Site: αυτη εδω αλλα κοστιζει ενα 80 παραπανω απο τη gigabyte και ενα 60αρι απο την αλλη sapphire οποτε δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου :-D

Επεξ/σία από alexis97droso
Δημοσ.

Το μπλε pcb είναι της 7950(το μαγαζί έχει απλά χάλια τιμή), το καφέ (είχα διαβάσει σε forum ότι είναι μαύρο αλλά είναι καφέ τελικά) είναι η 7950 950mhz edition που έχει το pcb της 7970. Εγώ παρήγγειλα την sapphire 7950 oc από το visionstudio και μου λένε πως θα έρθει ή πέμπτη ή παρασκευή. Θα κάνω edit το post με oc results και εντυπώσεις και καμία φωτογραφία.

Δημοσ.

+1

για 7950 .

Δεν ξέρω γιατί , αλλά δεν μ' αρέσει ο 192μπιτος δίαυλος . Χωρίς να είμαι ειδικός στις κάρτες γραφικών , παλιά λέγαμε ότι όσο μεγαλύτερος ο δίαυλος τόσο καλύτερα , και τώρα η πράσινη γυρίζει πίσω ? Και για το μέλλον τι γίνεται ? Σε νεότερες εκδόσεις παιχνιδιών θα σε καλύπτει αυτός ο δίαυλος ?

• Like 1
Δημοσ.

Θα το εκτιμουσα πολυ σωτηρη αν μπορουσες να το κανεις αυτο :-D. Επισης σωτηρη για Link.png Site: αυτη αυτη εδω λεμε παντα σωστα?

@evkar Οπως ειδες ολοι για 7950 μου ειπαν οποτε κι εγω για αυτη θα παω, απλως επειδη η 660 ti θεωρειτο οτι βρισκεται ανεμσα στην 670 και 7970 γιαυτο ειχα ανησυχια αναμεσα σαυτες τις 2, αλλα αφου ολοι 7950 μου λενε τοτε δε γινεται να κανουν ολοι λαθος ;)

• Like 1
Δημοσ.

+1 7950 windforce gigabyte από προσωπική εμπειρία .

-την έχω ένα 6μηνο περίπου τώρα δεν κολλάει πουθενά (1920χ1080 όλα στο μέγιστο δεν έχω πέσει κάτω από τα 50-60 fps (crysis 2 ,metro2033 ktl)).

-35 σε idle και 58-60 σε full load μέσα στο κατακαλόκαιρο . επίσης δεν ακούγεται καθόλου. μα καθόλου όμως (μόνο αν πειράξω τις στροφές από το afterburner και τις ανεβάσω απο 60-65% και πάνω , αυτόματα δεν μου έχει περάσει ποτέ τις 50-55%)

-το pcb είναι μπλε αλλά δεν χτυπάει στο μάτι ιδιαίτερα και τώρα που την κοιτάω από το παράθυρο του κουτιού δλδ δεν με απασχολεί σαν θέμα αισθητικής .

το μόνο θέμα είναι η "φτωχή" από άποψη extra στην συσκευασία . δλδ είχε 2 molex σε 6απινα και μια crossfire bridge.

δεν είχε πχ dvi σε vga ή κανένα mini display port σε display port. (δεν τα χρειαζόμουνα αλλά είναι καλό να υπάρχουν)

Δημοσ.

@grouspen Εχω διαβασει αρκετα review γιαυτη την καρτα και ολα λενε τα καλυτερα, τα καλυτερα λες και εσυ και γιαυτο μπορει να παω γιαυτη μιας και δε με πειραζει καθολου το pcb που ειναι μπλε γιατι ετσι κι αλλιως δε θα φαινεται μεσα στη θηκη ( Corsair Carbide Series 300R) ;) Η οθονη μου εχει εξοδο hdmi οποτε ενταξει δε με απασχολουν και πολυ αυτα τα extra και για crossfire θα δω στο μελλον :)

Δημοσ.

@grouspen Εχω διαβασει αρκετα review γιαυτη την καρτα και ολα λενε τα καλυτερα, τα καλυτερα λες και εσυ και γιαυτο μπορει να παω γιαυτη μιας και δε με πειραζει καθολου το pcb που ειναι μπλε γιατι ετσι κι αλλιως δε θα φαινεται μεσα στη θηκη ( Corsair Carbide Series 300R) ;) Η οθονη μου εχει εξοδο hdmi οποτε ενταξει δε με απασχολουν και πολυ αυτα τα extra και για crossfire θα δω στο μελλον :)

ναι ρε . απλά στα ανέφερα για καλό και για κακό να ξέρεις τι γίνεται μην ήθελες πχ να κάνεις τπτ εξτρά (eyefinity) κτλ .

Δημοσ.

ναι ρε . απλά στα ανέφερα για καλό και για κακό να ξέρεις τι γίνεται μην ήθελες πχ να κάνεις τπτ εξτρά (eyefinity) κτλ .

Οχι ενταξει αυτο δεν υπαρχει στα πλανα μου ουτε για τωρα ουτε για το αμεσον μελλον. Με μια 23'' οθονη μια χαρα θα κανω τη δουλιτσα μου :)

ΥΓ. Ολα αυτα τα eyefinity, το physx απο την nvidia και τα λοιπα τα θεωρω εξτρα καλουδια για τα οποια να προτιμησεις τη μια εταιρια αντι της αλλης και δε με απασχολουν και ιδιαιτερα. Εγω προσωπικα πρωτα κοιταω τις αποδοσεις και μετα ολα αυτα καθως επισης και το κατα ποσο ειναι feature proof το 1gb παραπανω vga memory της 7950 εναντι της 660ti και στην παρουσα φαση μπορει να φανταζει περιττο μιας και ολα τα παιχνιδια και με 2gb μνημη τρεχουν μια χαρα αλλα σε 2 χρονακια ποιος μου λεει πως δε θα χρειαστω αυτο το 1 παραπανω gb ;)

Δημοσ.

Ήρθε η sapphire 7950 oc. Πρώτον, το pcb της πρέπει να είναι της 7970 γιατί έχει ένα 8pin και ένα 6pin για τροφοδοσία αντί για τα δύο 6pin της 7950. Τώρα για το overclocking και cooling.

Πρώτον έβαλα +20% powertune, άνοιξα msi afterburner και με stock voltage πήγα τον core στα 1100mhz και την μνήμη στα 1500mhz. Μετά έτρεξα δύο benchmarks στο unigine heaven για να το τεστάρω. Τελικά ήταν το μεγαλύτερο που μπορεί να πάει με stock voltage γιατί πιο πάνω μαύριζε για λίγο η οθόνη.

Από θερμοκρασίες σε idle είναι στα 40-45c και σε full load φτάνει μέχρι και τους 80c με 100% fan. Όμως είναι και ανεβασμένη η θερμοκρασία περιβάλλοντος οπότε είναι αναμενόμενο. Από άποψη θορύβου, μέχρι το 50% είναι λες και δεν υπάρχουν οι ανεμιστήρες, από κει και πέρα ακούγονται παραπάνω και στο 100% κάνει θόρυβο αλλά όχι όσο η 5850 μου με την reference που ήταν σαν ηλεκτρική σκούπα.

Αν σταματήσουν οι ζέστες θα δοκιμάσω και voltage tweaking, αλλά τώρα δεν νομίζω πως είναι δυνατόν.

Caprure.png

Αυτό είναι με την κάρτα στα 1100mhz.

Δημοσ.

Μια χαρα εισαι.διαφορες κοιτα απο την 6970 που εχω οπου ναι μεν το tesslation ειναι στο xtreme εσενα αλλα εμενα στο Normal.και φυσικα δεν μπορω εγω να την εχω στα ρολογια αυτα για το bench γιατι εχω ανεβασμενο ρευμα.

post-164700-0-69960100-1347025228_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...