Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Βασικα εχω περασει τα windows 7 ultimate 32bit στο δισκο μου που ειναι Ατα και εχω συνδεσει και αλλο δισκο που ειχε windows τα ιδια που ειναι ΣΑΤΑ το προβλημα ειναι οτι δεν το ανγνωριζει το πσ το Σατα...εχετε καμια ιδεα γιατι μηπως ειναι χαλασμενος?

ευχαριστω...

Δημοσ.

Όταν λες δεν τον αναγνωρίζει;;;

Έχεις μπει μέσα στο bios;;Εκεί τον βλέπει;

μπικα και εκει αλλα παλι δεν το βλεπει:(

τωρα τι κανω? :shock:

Δημοσ.

Αν δεν τον βλέπει μέσα από το Bios τότε πάει ο δίσκος βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην ξέρεις από bios και να είναι μια χαρά ο δίσκος,αν διαβάσεις το εγχειρίδιο θα λέει τα βασικά για να ρυθμίσεις τον δίσκο αν δεν το έχεις μπορείς αν ξέρεις το μοντέλο της μητρικής να βρεις το εγχειρίδιο στο νετ.

Αν έχεις πρόσβαση σε άλλον Η/Υ σύνδεσε τον εκεί και δες αν φανεί για να δεις αν είναι οκ ο δίσκος (αν μπορείς να βρεις και κάποιον που ξέρει από Η/Υ).

Δημοσ.

οταν μπηκα στα :unsure:

Bios μου ελεγε σατα 1 σατα2 και πηγαινε και εκει στο σατα 5 εβλεπε το dvd /r λες να χαλασε και τα πραγματα που εχω μεσα τι κανω τωρα?? :fear:

Δημοσ.

οταν μπηκα στα :unsure:

Bios

...για την Ιστορία, είναι το Basic Input / Output System.

Για την Ουσία, βρες να τον συνδέσεις σε υπολογιστή φίλου και να δεις από εκεί τί παίζει με αυτόν.

Και για την Συντομία, τρέξε το Active File Recovery και αν δεν φαίνεται στη λίστα του με τους δίσκους, ιζ ντεντ.

Δημοσ.

Δεν έχεις κάποιον φίλο γνωστό μπάρμπα που να ξέρει από Η/Υ και να έρθει εκεί;

Πες μας έστω το μοντέλο μητρικής...

asus P5Q pro turbo ετσι ειναι

...για την Ιστορία, είναι το Basic Input / Output System.

Για την Ουσία, βρες να τον συνδέσεις σε υπολογιστή φίλου και να δεις από εκεί τί παίζει με αυτόν.

Και για την Συντομία, τρέξε το Active File Recovery και αν δεν φαίνεται στη λίστα του με τους δίσκους, ιζ ντεντ.

καλα φιλε ευχαριστω παντως για την βοη8εια σου

Δημοσ.

Αν δεν είναι τ' αρχεία που σε ενδιαφέρουν (και μάλιστα ΠΟΛΥ), θα έλεγα στην περίπτωση που το AFR που πρότεινα, ΔΕΝ δει τον δίσκο, να το ξεχάσεις το θέμα - ειδικά αν μπορείς να πάρεις άλλον δίσκο.

Αν πάλι είτε καίγεσαι για τ' αρχεία, είτε χρειάζεσαι δίσκο αλλά οικονομικά αδυνατείς, να το κοιτάξουμε περισσότερο...

Δημοσ.

Αν δεν είναι τ' αρχεία που σε ενδιαφέρουν (και μάλιστα ΠΟΛΥ), θα έλεγα στην περίπτωση που το AFR που πρότεινα, ΔΕΝ δει τον δίσκο, να το ξεχάσεις το θέμα - ειδικά αν μπορείς να πάρεις άλλον δίσκο.

Αν πάλι είτε καίγεσαι για τ' αρχεία, είτε χρειάζεσαι δίσκο αλλά οικονομικά αδυνατείς, να το κοιτάξουμε περισσότερο...

φιλε απο οτι ξερεις υπαρχει κριση δεν εχω λεφτα για αλλο δισκο και εχω πολυ σημαντικα αρχεια για μενα σε εκεινο το δισκο πειτε μου τι να κανω και 8α το κανω....

Δημοσ.

Οκ από ότι είδα στο manual με το που πατάς del και μπαίνει στο bios σου βγάζει λίστα με τους δίσκους,αν δεν εμφανίζεται εκεί,τότε έλεγξς τα καλώδια(και τα δύο) του δίσκου να εφάπτονται καλά και στον δίσκο και στην μητρική,δοκίμασε όλες της θύρες sata,αν δεν φανεί πουθενά δοκίμασε με καινούργιο sata καλώδιο (1-2€ έχουν),αν πάλι δεν φανεί και τον δοκίμασες και σε άλλο Η/Υ τότε όσο σημαντικά και να είναι τα αρχεία χλομό να τα ξανά δεις.

Δημοσ.

Ντίμη, εφ' όσον έχουν έτσι τα πράγματα, το καλύτερο/ίσως ευκολότερο που έχεις να κάνεις είναι να τον δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή, τρέχοντας εκεί το AFR που είπα. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις σε υπολογιστή κάποιου φίλου, πες και πάλι και βλέπουμε...

Δημοσ.

Οκ από ότι είδα στο manual με το που πατάς del και μπαίνει στο bios σου βγάζει λίστα με τους δίσκους,αν δεν εμφανίζεται εκεί,τότε έλεγξς τα καλώδια(και τα δύο) του δίσκου να εφάπτονται καλά και στον δίσκο και στην μητρική,δοκίμασε όλες της θύρες sata,αν δεν φανεί πουθενά δοκίμασε με καινούργιο sata καλώδιο (1-2€ έχουν),αν πάλι δεν φανεί και τον δοκίμασες και σε άλλο Η/Υ τότε όσο σημαντικά και να είναι τα αρχεία χλομό να τα ξανά δεις.

ox Ρε φιλε τι πα8αμε:(

αλλαξα και θεση στα σατα αλλα παλι τιποτα να φανταστεις αλλαξα την θεση με το dvd reader και δεν μ το εμφανιζει τωρα στα bios ουτε το ενα ουτε το αλλο

Ντίμη, εφ' όσον έχουν έτσι τα πράγματα, το καλύτερο/ίσως ευκολότερο που έχεις να κάνεις είναι να τον δοκιμάσεις σε άλλον υπολογιστή, τρέχοντας εκεί το AFR που είπα. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις σε υπολογιστή κάποιου φίλου, πες και πάλι και βλέπουμε...

φιλε δυστυχως οι φιλοι μου εχουν λαπτοπ:( μα δεν του εκανα κατι ακου τι εγινε ο σατα δισκος μου ειχε windows7 και παω να το ανοιξω και μου ελεγε κατι μαλακι.ς missing κατι δεν πολυ καταλαβα ετσι εβαλα τα windows7 στο ατα δισκο για να τον ανοιξω το πσ και να βαλω επανω στο πυργο ενα σκληρο και να πιασω τα αρχεια που ηθελα απο τον σατα και δεν μου τον εμφανιζει...:(:(:(

φιλε μια απορια τιν ειναι το AFR?

Δημοσ.

Είναι συντομογραφία για το Active File Recovery που είχα γράψει πιο πάνω = πρόγραμμα ανάκτησησης αρχείων από δίσκους που δεν εμφανίζονται στα Windows (...αλλά διαβάζονται από το BIOS).

Όσο για το μήνυμα που σου έβγαζε, ξαναβάλε μόνο του τον SATA και σημείωσε τί μήνυμα βγάζει - είναι σημαντικό (αν πχ λέει "BOOTMGR IS MISSING", τότε ο δίσκος ίσως ειν' ΟΚ κι απλά έχει πάθει ζημιά το λειτουργικό του και ίσως τ' αρχεία σου είναι στη θέση τους).

Το ότι πλέον δεν αναγνωρίζει το DVD drive μετά την αλλαγή που έκανες, είναι λίγο περίεργο (σίγουρα έκανες καλά τις συνδέσεις; Αν ναι, παίζει να υπάρχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό ή έστω με τα βύσματά του με τα οποία συνδέεις τις συσκευές), και θα έλεγα ότι είναι καλό να δοκιμαστεί ο δίσκος αλλού, προκειμένου να ψαχνόμαστε με υποθέσεις για το τί τρέχει. Σε ποιά περιοχή μένεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...