SPYRER_007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πήγαινε Πραγα Τσεχια καλυτερα και ποιο ομορφα ειναι........... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007 3
Questioner Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, rocio είπε Καλησπέρα φρεντς...ξεθάβω 3 και ρωτώ: Θέλω να πάω στην Πόλη του χρόνου πρώτα ο Θεός αν και εφόσον ηρεμίσουν λίγο τα πράγματα....η τουρκική λίρα έχει πέσει στα τάρταρα (θα μου πεις έχει ανέβει ο πληθωρισμός όμως 🙃) και σκέφτομαι ότι είναι ευκαιρία να κάνω μια μετατροπή τώρα γύρω στο 50αρικο έλεγα να τα έχω για μετά...(50Ε=465 λίρες με βάση τα δεδομένα διαδικτύου 🤭) . Ξέρω ότι η συνήθης συμβουλή είναι όσο πιο κοντά στο ταξίδι τόσο το καλύτερο να αλλάξεις αλλά με την παρούσα τιμή (είναι η χαμηλότερη στην 15ετία) δεν γίνεται να μην το σκεφτείς...Επίσης επειδή διάβασα και τους προλαλήσαντες που είχαν ίδιες απορίες δεν προτίθεμαι να κάνω αγορές εκεί με χρεωστική κάρτα (πήγα Αμερική και μου ήρθε 25Ε προμήθεια από την αγαπητή Πειραιώς🙄) και γενικά είναι δεδομένο θέμα άνεσης και σιγουριάς να έχεις το ντόπιο νόμισμα...Οπότε ερωτώ: 1)Nα την κάνω την μετατροπή 2) Αν ναι πού? Δεν έχεις κανένα λόγο να μην κάνεις αγορές εκεί με χρεωστική κάρτα που δεν κρατάει προμήθεια. Προσωπικά γλίτωσα πάρα πολλά κάνοντας αγορές αποκλειστικά και μόνο με Revolut. Επίσης πλήρωνα πάντα σε trl και μου έσκαγε καπάκι ειδοποίηση σε κινητό και ρολόι για το πόσο πλήρωσα σε ευρώ μέσω της revolut. Μεγάλη άνεση και σωστότερος έλεγχος στα έξοδα.
rocio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε πηγεναι πραγα τσεχια καλυτερα και ποιο ομορφα ειναι........... Καμία σχέση σε λεφτά όμως.. και είναι και το κοντά μεγάλο θέμα....Η 1.30 ώρα για κάπου με βολεύει αφάνταστα..
stelios18120 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Κοντά και φθηνά είναι και άλλες χώρες. Τσεχία, Ουκρανία, Ρουμανία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία και αρκετές ακόμα 😉😁
rocio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, Questioner είπε Δεν έχεις κανένα λόγο να μην κάνεις αγορές εκεί με χρεωστική κάρτα που δεν κρατάει προμήθεια. Προσωπικά γλίτωσα πάρα πολλά κάνοντας αγορές αποκλειστικά και μόνο με Revolut. Επίσης πλήρωνα πάντα σε trl και μου έσκαγε καπάκι ειδοποίηση σε κινητό και ρολόι για το πόσο πλήρωσα σε ευρώ μέσω της revolut. Μεγάλη άνεση και σωστότερος έλεγχος στα έξοδα. Δεν την προτιμώ την κάρτα για πολλούς λόγους...... πες οτι την χάνεις στην κλεβουν είναι μεγάλος κόπος μετά να βρεις λεφτά αλλά κι ένα ταξί να θες, φαγητό στον δρόμο καφέ το οτιδήποτε βολεύει το μετρητό όπως και να το κάνουμε...την κάρτα την έχω σαν μπακαπ στα ταξίδια(δεύτερη βαλίτσα πχ) και ως τώρα έχω πράξει καλώς... 1 λεπτό πριν, stelios18120 είπε Κοντά και φθηνά είναι και άλλες χώρες. Τσεχία, Ουκρανία, Ρουμανία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία και αρκετές ακόμα 😉😁 Δεν έχετε κατλάβει μάλλον την τρέλα που κουβαλάω...🤭 Εγώ για μονοήμερη ψηνόμουν πήγαινελα αυθημερόν...🙃 Γι αυτό το τονίζω το 'κοντά'...
SPYRER_007 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κανε οτι θες φιλε μου...............Ετσι και αλλιως ποτε εβαλε μυαλό ο Ελληνας για να βαλει και τωρα . Γεια σου απο μενα.Κοιτα μην τυχών απο κοντα βρεθεις μεσα........... 6 λεπτά πριν, rocio είπε Καμία σχέση σε λεφτά όμως.. και είναι και το κοντά μεγάλο θέμα....Η 1.30 ώρα για κάπου με βολεύει αφάνταστα.. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007
rocio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Κανε οτι θες φιλε μου...............Ετσι και αλλιως ποτε εβαλε μυαλό ο Ελληνας για να βαλει και τωρα . Γεια σου απο μενα Καλά χαλάρωσε δεν πήρα το αεροπλάνο και πήγα το συζητάω και δεν είχα σκοπό να χαλάσω και τα μαλλιοκέφαλα μου για 'σόπινγκ' εκεί, ούτε με τις turkish airlines θα πήγαινα...Γειά σου κι από μενα...Το έχω σκεφτεί με τον έλεγχο στο αεροδρόμιο που θα λες προφανώς αλλά γιατί ? Αν έχεις ακούσει κάτι πάντως ή από εμπειρία πες... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από rocio 1 1
stelios18120 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, rocio είπε Δεν έχετε κατλάβει μάλλον την τρέλα που κουβαλάω...🤭 Εγώ για μονοήμερη ψηνόμουν πήγαινελα αυθημερόν...🙃 Γι αυτό το τονίζω το 'κοντά'... Ααα οκ 👍 Τότε εντάξει (αλλά βέβαια σε 1 μερα τι θα προλάβεις να δεις; τα πολύ βασικά με την ψυχή στο στόμα από τρεξιμο 😁) Δεν πας πχ Καλάβρυτα, αλλά σε αλλη χώρα 😋 Ότι κ αν κάνεις μεγάλη προσοχή εκεί... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από stelios18120 1
Questioner Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, rocio είπε Δεν την προτιμώ την κάρτα για πολλούς λόγους...... πες οτι την χάνεις στην κλεβουν είναι μεγάλος κόπος μετά να βρεις λεφτά αλλά κι ένα ταξί να θες, φαγητό στον δρόμο καφέ το οτιδήποτε βολεύει το μετρητό όπως και να το κάνουμε...την κάρτα την έχω σαν μπακαπ στα ταξίδια(δεύτερη βαλίτσα πχ) και ως τώρα έχω πράξει καλώς... Διαφωνώ. Ακόμα και στο σενάριο που την χάσεις ή σου την κλέψουν θα έχεις την κάρτα της τράπεζας σου. Εννοείται πως πάντα έχουμε σε διαφορετικό σημείο τις 2 κάρτες. (επίσης πλέον με ebanking μπορείς να μπλοκάρεις τις κάρτες άμεσα σε οποιαδήποτε περίπτωση). Όπως και να χει αν θες να έχεις μετρητά στην τσέπη σου, μεγάλη προσοχή και πολλούς λόγους.
rocio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, stelios18120 είπε Ααα οκ 👍 Τότε εντάξει (αλλά βέβαια σε 1 μερα τι θα προλάβεις να δεις; 😁) Δεν πας Καλάβρυτα, αλλά σε αλλη χώρα 😋 Το ξέρω αλλά σκέψου το έχω κάνει Αθήνα Θεσσαλονιη με τρένο!☺️ Ξεθάρεψα και θέλω κάτι πιο μακριά τώρα...😅
stelios18120 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, rocio είπε Το ξέρω αλλά σκέψου το έχω κάνει Αθήνα Θεσσαλονιη με τρένο!☺️ Ξεθάρεψα και θέλω κάτι πιο μακριά τώρα...😅 Έχω κάνει με τρένο αθηνα-θεσαλλονικη-αλεξανδρουπολη και μετά 2 ώρες οδικως για καβυλη Έβρου (όταν πήγαινα φαντάρος) Συνολικά 14 με 15 ώρες στα τραίνα 😁 Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από stelios18120 1
rocio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Questioner είπε Διαφωνώ. Ακόμα και στο σενάριο που την χάσεις ή σου την κλέψουν θα έχεις την κάρτα της τράπεζας σου. Εννοείται πως πάντα έχουμε σε διαφορετικό σημείο τις 2 κάρτες. (επίσης πλέον με ebanking μπορείς να μπλοκάρεις τις κάρτες άμεσα σε οποιαδήποτε περίπτωση). Όπως και να χει αν θες να έχεις μετρητά στην τσέπη σου, μεγάλη προσοχή και πολλούς λόγους. Μα μετρητά θα έχω σίγουρα, όπως λες κι εσύ σε τσάντα και βαλίτσα και καρτα με μετρητά σε ελλάδα πρέπει να έχεις όταν ταξιδεύεις στάνταρ...εγώ το που θα κάνω συνάλλαγμα με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί έχω δει αρκετές αποκλίσεις στις τιμές που κοίταζα τώρα.. 1 λεπτό πριν, stelios18120 είπε Έχω κάνει με τρένο αθηνα-θεσαλλονικη-αλεξανδρουπολη και μετά 2 ώρες οδικως για καβυλη Έβρου (όταν πήγαινα φαντάρος) Συνολικά 14 με 15 ώρες στα τραίνα 😁 Τέλειο !🤣 Μα αυτές οι εκδρομές οι πιο 'οτι ναναι' έχουν και περισσότερο ενδιαφέρον ορισμενες φορές..🙃 1
stelios18120 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, rocio είπε Τέλειο !🤣 Μα αυτές οι εκδρομές οι πιο 'οτι ναναι' έχουν και περισσότερο ενδιαφέρον ορισμενες φορές..🙃 Ισχύει 😁👍 Για να επανέλθω στο θέμα, θα σου πω κάνε λίγα μετρητά να έχεις μαζί σου, και βαλε καβατζα και λίγα μετρητά σε κάρτα και θα είσαι οκ (εφόσον θα πας για τόσο μικρό χρονικό διάστημα) Άποψη μου, και έτσι κανω και εγώ στα ταξίδια μου, συνάλλαγμα καμία 20αρια μέρες πριν το ταξίδι. Όχι από τώρα. Ειδικά για Τουρκία. Κάτσε σε λίγο καιρό με 100€ θα κάνεις συνάλλαγμα και θα αγοράσεις σπιτι εκεί 😋😂 Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από stelios18120
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μεχρι τότε μπορεί να μην υπάρχει καν λίρα.
rocio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Ισχύει 😁👍 Για να επανέλθω στο θέμα, θα σου πω κάνε λίγα μετρητά να έχεις μαζί σου, και βαλε καβατζα και λίγα μετρητά σε κάρτα και θα είσαι οκ (εφόσον θα πας για τόσο μικρό χρονικό διάστημα) Άποψη μου, και έτσι κανω και εγώ στα ταξίδια μου, συνάλλαγμα καμία 20αρια μέρες πριν το ταξίδι. Όχι από τώρα. Το ξέρω αλλά λέω πόσο να φτάσει πια...βέβαια προτρέχω το ξέρω αλλά η διαίσθηση μου δεν με προδίδει συνήθως (γυναίκες)....😇 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μεχρι τότε μπορεί να μην υπάρχει καν λίρα. Μακάρι ούτε Τουρκία ..να κόβουμε βόλτες στα στενά του Βοσπόρου ανενόχλητοι.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις