traganeus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μου έδωσαν μερικές λίρες, 110 για την ακρίβεια. Μέσω του xe.com βγαίνουν στα 48€, λέω ντάξει θα πάρω στην χειρότερη 40 αν πάω στην τράπεζα. Πάω λοιπόν στην Εθνική και μου λέει ο υπάλληλος οτι βγαίνουν 29€ μου έδωσε τιμή 3.1 και 6€ προμήθεια η τράπεζα. Εϊναι ξεφτίλα να χάσω τόσα χρήματα, ξέρετε που αλλού μπορώ να πάω? Μου είπε ο υπάλληλος για κανα ταξιδιωτικό πρακτορείο, εδώ στην Χίο κάνουν συνέχεια εκδρομές στην Τουρκία. Ξέρετε κανένα άλλο τρόπο? Εγώ ήθελα να τα βάλω στον λογαριασμό μου αυτά για να πάρω κάτι απο ebay, υπάρχει περίπτωση να γίνεται να τα κάνω κατάθεση σε τουρκικες λίρες και να μετατραπούν σε ευρώ? (μπορεί να λέω και μλκία)
epp Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 δοκιμασε σε κανα υποκαταστημα(αν εχει στην περιοχη σου) της ziraat bank τουρκικη ειναι κυριως θρακη εχουν καταστηματα(αλλη μεγαλη ιστορια και αυτη..) αλλιως πανε καμια μερα απεναντι και ξοδεψε τις!
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Η λίρα είναι περίπου στο 2,2 - βέβαια αυτό (ούτε αυτό που βλέπεις στο xe) δεν είναι η τιμή που μπορείς να πουλήσεις λίρες. 3,1 είναι περιέργο (αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει προμήθεια) Βέβαια σκέψου ... "τι να τις κάνει η Εθνική τις 110 λίρες". Αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα να τις βάλεις στο "Αγγελίες" να τις πάρω την άλλη φορά που θα έρθω Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις κρατήσεις αν σκοπεύεις να πας απέναντι τώρα κοντά.
lambroszekis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Ξεθαβω... Σε λιγο καιρο που θα παω Κων/πολη ποιος ειναι ο πιο οικονομικος τροπος να κανω συναλλαγμα; Επισης συμφερει να χρησιμοποιω την καρτα μου για πληρωμες οπου ειναι εφικτο ή θα με τσακισουν στις προμηθειες λογω συναλλαγματος;
arxaggelos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι συνάλλαγμα. Όσες φορές πήγα, λίρες έπαιρναν υποχρεωτικά μόνο τα "επίσημα" μέρη, πχ μουσεία κλπ, ενώ τα καταστήματα γενιά έπαιρναν ευρώ (με μια μικρή "στρογγυλοποίηση" προς τα πάνω, φυσικά). Αλλά πιστεύω ότι ο πιό οικονομικός τρόπος είναι να κάνεις απλά ανάληψη από ΑΤΜ με μια ελληνική κάρτα σου. Εγώ έκανα με την Eθνοcash.
oallosmoueautos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Γιατι σου εδωσαν τουρκικες λιρες και οχι Ευρω? Επρεπε να τους τις πεταξεις στη μαπα! χο χο χο
lambroszekis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Θα μεινω μια βδομαδα και πιστευω εινα πιο εύκολο να πληρώνω με λιρες... Θα η εθνικη τις χρεώσεις που δινει για συναλλαγές εξωτερικου Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2013 Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι συνάλλαγμα. Όσες φορές πήγα, λίρες έπαιρναν υποχρεωτικά μόνο τα "επίσημα" μέρη, πχ μουσεία κλπ, ενώ τα καταστήματα γενιά έπαιρναν ευρώ (με μια μικρή "στρογγυλοποίηση" προς τα πάνω, φυσικά). Αλλά πιστεύω ότι ο πιό οικονομικός τρόπος είναι να κάνεις απλά ανάληψη από ΑΤΜ με μια ελληνική κάρτα σου. Εγώ έκανα με την Eθνοcash. Δε το νομίζω. Η χρέωσή μου με κάρτα Alpha-Bank Visa είναι 4 ευρώ συν φυσικά την στρογυλλοποίηση που κάνει η ίδια η τράπεζα στην ισοτιμία που χρησιμοποιεί. Αν έχει σκοπό πχ να ξοδέψεις 400 ευρώ είναι 1% το οποίο μου κάνει για μικροτερο ποσοστό από την διαφορά ισοτιμίας μεταξύ τράπεζα και ενός εστιατορίου - ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ΟΛΑ τα μέρη που θα πας πράγματι δέχονται ευρώ ... - ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν θα πάρεις ρέστα σε λίρες το οποίο δεν ισχύει πχ σε πολύ απλά πράγματα ... όλο και κάποιο ΜΜΜ θα χρειαστεί να πάρεις, όλο και κάτι από το δρόμο και σε κάποιο μικρό μαγαζί που δε παίρνει ευρώ (εκτός αν είσαι φάβας και έχεις πάντα ρέστα από εκεί που έδωσες ευρώ) Είναι σίγουρα καλύερο να έχει λίρες. Το μόνο "θέμα" είναι να σου μείνουν στο χέρι στο τέλος
Questioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Ξεθάβω το ξεθαμμένο. Σε λίγες μέρες πάω προς τα εκεί. Σκέφτομαι να αλλάξω κανένα 50-70αρικο σε λίρες για τα ΜΜΜ ή όπου αλλού χρειαστεί. Που μπορώ να το κάνω με τον οικονομικότερο τρόπο; Πάω σε τράπεζες εδώ ή σε κανένα μέρος εκεί (αεροδρόμιο ή κάπου αλλού); Στις άλλες συναλλαγές θα χρησιμοποιώ την Revolut στα POS είτε με χρεώνουν σε ευρώ είτε σε λίρες (δεν έχω προμήθεια μετατροπής).
kleo1 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Προς Θεού όχι αεροδρόμιο. Θα σου τον πιάσουν με τα 2 χέρια 1
Questioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Παίζει να έχει η Τράπεζα της Ελλάδος ή κάποια άλλη; Γιατί δεν βλέπω να αναφέρονται σε τουρκική λίρα.
ObeyWario! Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Βγάλε απο ατμ όταν πας εκεί, αν έχεις εθνική είχε τη μικρότερη χρέωση όταν το είχα ψάξει
george1807 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, Questioner είπε Ξεθάβω το ξεθαμμένο. Σε λίγες μέρες πάω προς τα εκεί. Σκέφτομαι να αλλάξω κανένα 50-70αρικο σε λίρες για τα ΜΜΜ ή όπου αλλού χρειαστεί. Που μπορώ να το κάνω με τον οικονομικότερο τρόπο; Πάω σε τράπεζες εδώ ή σε κανένα μέρος εκεί (αεροδρόμιο ή κάπου αλλού); Στις άλλες συναλλαγές θα χρησιμοποιώ την Revolut στα POS είτε με χρεώνουν σε ευρώ είτε σε λίρες (δεν έχω προμήθεια μετατροπής). Γιατί δεν βγάζεις κατευθείαν από ένα ΑΤΜ λεφτά με τη revolut; 1
Ntinaras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, george1807 είπε Γιατί δεν βγάζεις κατευθείαν από ένα ΑΤΜ λεφτά με τη revolut; Με προλαβες 1
Questioner Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δεν μπορώ να βρω την χρέωση που θα έχει το ATM. Σε ανταλακτήριο που ρώτησα θα πληρώσω ένα 3ευρω για αλλαγή 50ευρώ. Δεν ξέρω αν θα έχει χαμηλότερη προμήθεια το ΑΤΜ στην Τουρκία. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις