tsakonas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 ADSL forthnet 24mbit. (8 max λογω αποστασης 1.5κμ) Εδώ και καιρό έχω πρόβλημα στο πατρικό,επειδή έλειπα χρονια δεν ασχολήθηκα... υποπτεύομαι ότι φταίει το μπριζακι του τηλεφώνου, αφού όταν συνδέω το router μονο του, δεν παίρνει καθόλου σήμα...όταν το βάζω με ένα "διακλαδωτη" απλό, παίρνει αλλα αργεί...και κανει αποσυνδέσεις αν βάλω k τηλέφωνο φυσικά...με splitter πάλι τα ίδια, θόρυβος και αποσύνδεση ! στη forthnet είδαν τον θόρυβο κάπου στα 37 αλλα κάτω στον κατανεμητή λένε είναι ok από τη μεριά τους... anyway, το μπριζακι που δε δίνει internet όταν είναι μονο το router πάνω νομίζω τα λέει όλα; τι προτείνεται;
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχεις παρά να ανοίξεις το πριζάκι & να ελέγξεις τις συνδέσεις, αν μπορείς βέβαια. Τι μάρκα είναι; Μήπως του οτε ή legrand που έχουν αντικεραυνική προστασία; Αν ναι τη ξηλώνεις με ένα κοφτάκι & ησυχάζεις αλλιώς πάρε μια νέα πρίζα εννοείται χωρίς αντικεραυνική.
tsakonas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 τελικά άλλαξα "μπριζακι" και καλώδιο rj11 το οποιο το είχε κάνει ηλεκτρολόγος... μάλλον για τηλέφωνο μονο... με λάθος τα χρώματα !!!!.... τώρα όλα ok...
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Κοίτα τα χρώματα δεν έχουν σημασία. Το καλώδιο έτσι & αλλιώς για τηλέφωνο θα είναι. Τελικά τη μάρκα ήταν το άλλο για την ιστορία;
tsakonas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 όχι τα χρώματα στο μπριζακι.. αυτά στο rj11 που έφευγε από το μπριζακι και πήγαινε στο router ήταν λάθος... πρέπει να είναι πράσινο και κόκκινο στη μέση...γνωστός μας τεχνικός του οτε ήρθε k το έφτιαξε στο λεπτό.... η μπρίζα είναι noname...αλλα παίζει μια χαρά...
άδικος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Α, εντάξει τότε. Καλά ο άλλος ο,τι να'ναι δηλαδή
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχεις παρά να ανοίξεις το πριζάκι & να ελέγξεις τις συνδέσεις, αν μπορείς βέβαια. Τι μάρκα είναι; Μήπως του οτε ή legrand που έχουν αντικεραυνική προστασία; Αν ναι τη ξηλώνεις με ένα κοφτάκι & ησυχάζεις αλλιώς πάρε μια νέα πρίζα εννοείται χωρίς αντικεραυνική. εχεις δει legrand με αντικεραυνικη προστασια?το εχω ακουσει και απο αλλον και με πυκνωτη εχω δει του οτε κοινως central και με αντικεραυνικη ειχα δει ενα παρομοιο με central που ειχε το σημα του κεραυνου αλλα δεν νομιζω οτι ηταν legrand.Legrand με πυκνωτη δεν εχω πετυχει ποτε.επισης σε καποια πριζακια του οτε που εχουν πυκνωτη απο πισω αλλα δεν εχουν τον κιτρινο αλλα ενα μεταλλικο πολλες φορες αν τον βγαλεις δεν παιζει καθολου το πριζακι μετα.το εχω πετυχει σε 2-3 περιπτωσεις. ADSL forthnet 24mbit. (8 max λογω αποστασης 1.5κμ) Εδώ και καιρό έχω πρόβλημα στο πατρικό,επειδή έλειπα χρονια δεν ασχολήθηκα... υποπτεύομαι ότι φταίει το μπριζακι του τηλεφώνου, αφού όταν συνδέω το router μονο του, δεν παίρνει καθόλου σήμα...όταν το βάζω με ένα "διακλαδωτη" απλό, παίρνει αλλα αργεί...και κανει αποσυνδέσεις αν βάλω k τηλέφωνο φυσικά...με splitter πάλι τα ίδια, θόρυβος και αποσύνδεση ! στη forthnet είδαν τον θόρυβο κάπου στα 37 αλλα κάτω στον κατανεμητή λένε είναι ok από τη μεριά τους... anyway, το μπριζακι που δε δίνει internet όταν είναι μονο το router πάνω νομίζω τα λέει όλα; τι προτείνεται; 8 max Λογω 1,5 Km δεν γινεται.το 8 max ειναι με 40 attenuation και ειναι σχεδον 3 Km>στο 1,5 Km θα μπορουσες να ειχες ανετα 15 mbit.αν εχεις 37 attenuation τοτε εισαι κοντα 3 km και τα 8 mbit ναιειναι μεσα στα αποδεκτα πλαισια. τελικά άλλαξα "μπριζακι" και καλώδιο rj11 το οποιο το είχε κάνει ηλεκτρολόγος... μάλλον για τηλέφωνο μονο... με λάθος τα χρώματα !!!!.... τώρα όλα ok... το καλωδιο που ειναι για τηλεφωνο ειναι και για ιντερνετ.η μονη περιπτωση που ενα καλωδιο ειναι για τηλεφωνο αλλα οχι για ιντερνετ ειναι αμα εχεις καμια πολυ παλια συσκευη η οποια δεν παιζει στα μεσαια καλωδιακια καιπαιζει στα ακριανα.οποτε εκει ειτε ο ηλεκτρολογος φτιαχνει το καλωδιο ετσι ωστε το κοκκινο πρασινο να φευγει απο το πριζακι απο την μεση και να πηγαινει στα ακρα ειτε πειραζει το πριζακι. Α, εντάξει τότε. Καλά ο άλλος ο,τι να'ναι δηλαδή εκτος αν ισχυει το αποπανω οποτε δενειναι οτι νανε.και καλο θα ηταν ο ts να ειχε χρησιμοποιησει το καλωδιο που εδινε μεσα το ρουτερ για να ειναι σιγουρος οτι ειναι φρεσκο καινουριο και οχι πειραγμενο.θα γλυτωνε και την ταλαιπωρια.
άδικος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 εχεις δει legrand με αντικεραυνικη προστασια?το εχω ακουσει και απο αλλον και με πυκνωτη εχω δει του οτε κοινως central και με αντικεραυνικη ειχα δει ενα παρομοιο με central που ειχε το σημα του κεραυνου αλλα δεν νομιζω οτι ηταν legrand.Legrand με πυκνωτη δεν εχω πετυχει ποτε.επισης σε καποια πριζακια του οτε που εχουν πυκνωτη απο πισω αλλα δεν εχουν τον κιτρινο αλλα ενα μεταλλικο πολλες φορες αν τον βγαλεις δεν παιζει καθολου το πριζακι μετα.το εχω πετυχει σε 2-3 περιπτωσεις. Αγαπητέ ναι έχω δει σε παλιό legrand & έπεσε κόφτης κατευθείαν. Καλά έχεις ακούσει. Στου οτε που αναφέρεις αυτά δε τα έχω ξεφορτωθεί για τους λόγους ακριβώς που αναφέρεις. εκτος αν ισχυει το αποπανω οποτε δενειναι οτι νανε.και καλο θα ηταν ο ts να ειχε χρησιμοποιησει το καλωδιο που εδινε μεσα το ρουτερ για να ειναι σιγουρος οτι ειναι φρεσκο καινουριο και οχι πειραγμενο.θα γλυτωνε και την ταλαιπωρια. Ναι στην περίπτωση αυτή έχεις δίκιο. Το σκέφτηκα αλλά δεν έχει νόημα. Αφού δούλεψε να μη το ταλαιπωρήσω...
pedrojay Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 8 max Λογω 1,5 Km δεν γινεται.το 8 max ειναι με 40 attenuation και ειναι σχεδον 3 Km>στο 1,5 Km θα μπορουσες να ειχες ανετα 15 mbit.αν εχεις 37 attenuation τοτε εισαι κοντα 3 km και τα 8 mbit ναιειναι μεσα στα αποδεκτα πλαισια. Μιας που αναφέρθηκε,να ρωτήσω κι εγώ κάτι.Έχω κι εγώ forthnet και με 12 attenuation πιάνω 11mbit τα οποία τα θεωρώ λίγα.Συγκεκριμένα τα νούμερα είναι αυτά: Downstream 11073 Kbps Line attenuation 12.0 dB Noise margin 6.8 dB Upstream 1021 Kbps Line attenuation 7.5 dB Noise margin 10.7 dB Πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω κάτι ή είναι τόσο χάλια η καλωδίωση από την πολυκατοικία μέχρι τον ΟΤΕ? Κατά τ'άλλα δεν έχω παράπονο,η γραμμή είναι σταθερότατη.
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Αγαπητέ ναι έχω δει σε παλιό legrand & έπεσε κόφτης κατευθείαν. Καλά έχεις ακούσει. Στου οτε που αναφέρεις αυτά δε τα έχω ξεφορτωθεί για τους λόγους ακριβώς που αναφέρεις. Ναι στην περίπτωση αυτή έχεις δίκιο. Το σκέφτηκα αλλά δεν έχει νόημα. Αφού δούλεψε να μη το ταλαιπωρήσω... εκτος αν κανενα απο αυτα που ειχα δει ηταν Legrand και δεν εδωσα σημασια στην μαρκα.συνηθως legrand πετυχαινω τα κλασσικα Legrand Με τα τεσσερα στρογγυλα απο πισω που βαζεις το καλωδιο και το γυρνας και που απο μπροστα το καλωδιο μπαινει με λιγη κλιση μεσα.το μονο κακο που εχουν αυτα τα πριζακια ειναι οτι επειδη ακριβως το βυσμα μπαινει πλαγια αν πας να βαλεις διακλαδωτη απο ενα σε 2 η σε 3 κτλ δεν καθεται στο πριζακι και βγαινει.θελει διακλαδωτη με επεκταση.στου οτε τα central με τον κιτρινο πυκνωτη ναι τον κοβεις και ολα οκ.στα παλια ειναι το θεμα που ειναι σαν σιδερενιο βαρελακι.εκει το κοβω και αμα δεν παιζει το πριζακι ειτε βαζω αλλο πριζακι ειτε στην χειροτερη κοβω τα καλωδια απο την πλακετα για να την κανω bypass και τα ενωνω απευθειας με αυτα που ειναι στον τοιχο.συνηθως κανω το πρωτο.ειναι πιο ευκολο και πιο σωστο.ναι μονο αν ηταν διγραμμη η επαιζε στα ακριανα. Μιας που αναφέρθηκε,να ρωτήσω κι εγώ κάτι.Έχω κι εγώ forthnet και με 12 attenuation πιάνω 11mbit τα οποία τα θεωρώ λίγα.Συγκεκριμένα τα νούμερα είναι αυτά: Downstream 11073 Kbps Line attenuation 12.0 dB Noise margin 6.8 dB Upstream 1021 Kbps Line attenuation 7.5 dB Noise margin 10.7 dB Πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω κάτι ή είναι τόσο χάλια η καλωδίωση από την πολυκατοικία μέχρι τον ΟΤΕ? Κατά τ'άλλα δεν έχω παράπονο,η γραμμή είναι σταθερότατη. α.τι εταιρεια εχεις? β.ναι ειναι λιγα. γ.μπορει να φταιει το καλωδιο απο κατω μεχρι πανω στο σπιτι σου μπορει και στον οτε μπορει και μια συσκευη που εχει προβλημα μπορει και ενα τηλεφωνο χωρις φιλτρο η καποιο φαξ χωρις φιλτρο η καποιος συναγερμος χωρις φιλτρο.μπορει καποιο πριζακι με πυκνωτη μπορει ενα φιλτρο αναποδα.πολλα μπορει.αν πιανουν τα χερια σου βαζεις το ρουτερ κατω στον κατανεμητη η στην χωνευτη και τσεκαρεις εκει.αν δεν πιανουν τοσο ανοιγεις το κεντρικο πριζακι και αποσυνδεεις τα παντα και κρατας μονο το ενα ζευγαρι(2 καλωδια ) που ερχονται απο τον οτε και δοκιμαζεις εκει.αν δεν πιανουν καθολου τα χερια η βρισκεις κανα φιλο η φωναζεις τον παροχο να κανει ελεγχο στην γραμμη η το αφηνεις οπως ειναι.
άδικος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 συνηθως legrand πετυχαινω τα κλασσικα Legrand Με τα τεσσερα στρογγυλα απο πισω που βαζεις το καλωδιο και το γυρνας και που απο μπροστα το καλωδιο μπαινει με λιγη κλιση μεσα. Όχι σε αυτά τα κλασικά εκνευριστικά legrand, παλαιότερα με υποδοχές τύπου κλέμας
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 οι καινουριες δεν ειναι εκνευριστικες απλα θελουν προσοχη γιατι ειναι λιγο ευαισθητες/δυστροπες. πιο παλιες δεν θυμαμαι.κλεμα εννοεις με βιδουλα οπως οι central η με καρφωτικο krone που ειχα πετυχει σε ενα σπιτι και τραβαγα τα μαλλια μου.εκεινες δεν ειχαν πυκνωτη.μπορει να εχω δει και να μην το θυμαμαι η να μην προσεξα οτι ειναι legrand.κατα 99 τις εκατο πετυχαινω central by ote με κιτρινο πυκνωτη πιοσπανια με σιδερενιο πυκνωτη παλι με λογοτυπο οτε.μια δυο φορες εχω δει με αντικεραυνικο συμβολο..και νομιζω εχω δει και αντικεραυνικα πριζακια εξωτερικα αυτοκολλητα που εχουν και υποδοχη για καλωδιο γειωσης
άδικος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 οι καινουριες δεν ειναι εκνευριστικες απλα θελουν προσοχη γιατι ειναι λιγο ευαισθητες/δυστροπες. Γι'αυτό είναι εκνευριστικές Όλο προβλήματα, με το γάντι θέλουν & αν δε πεισμώσουν για να σου δώσουν τα 52. Κλέμα εννοώ με βιδούλα όπως τις central ναι...
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Γι'αυτό είναι εκνευριστικές Όλο προβλήματα, με το γάντι θέλουν & αν δε πεισμώσουν για να σου δώσουν τα 52. Κλέμα εννοώ με βιδούλα όπως τις central ναι... ποια 52?ναι θελουν με το γαντι για ενα λογο.εκει που μπαινουν τα καλωδια δεν μπορεις να βαλεις 100 καλωδια μεσα γιατι αλλαζει τα φωτα στο πριζακι.εφοσον πολλοι βλεπουν 2 τρυπες στο καθε κυλινδρακι να το πω ετσι γιατι δεν βαζουν το καθε καλωδιο σε μια και προσπαθουν να βαλουν και τα 2 καλωδια σε μια τρυπα.αν εχεις παραπανω απο 2 τοτε κανε επεκταση για να βγει ενα.επισης πολλοι βαζουν μεσα το ραζιμ το χοντρο που ειναι πισω απο τους τοιχους και δεν το γυμνωνουν και νομιζουν οτι η Legrand ειναι Krone και δεν θελει γυμνωμα.εδω Utp να βαλεις μεσα που ειναι λεπτο καλο ειναι να το γυμνωνεις γιατι οριακα το γυμνωνει μονη της.τωρα ραζιμ και τετοια αν δεν το κανεις εσυ απλα δεν θα κανεις επαφη. poulinos ευχαριστώ για τις υποδείξεις! οτι ειναι tell us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα