Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από όσο ξέρω, ο ενοικιαστής μπορεί να αποχωρήσει πριν τη λήξη του συμβολαίου αρκεί να ενημερώσει ένα δίμηνο πριν (το οποίο φυσικά το πληρώνει). Οι όροι σχετικά με την εγγύηση φυσικά ισχύουν και τότε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Ο ιδιοκτήτης όμως μπορεί να βγάλει ενοικιαστή νωρίτερα από τη λήξη πχ για να μείνει ο ίδιος; Και αν ναι, ποσό νωρίτερα και με ποιες προϋποθέσεις;

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω εναν συναφη προβληματισμο, με οσα συζητηθηκαν εδω.

Εχουμε βεβαια 2014, ισως να εχει αλλαξει και κατι.

Σας θετω το story, και ακουω οσο γινεται πιο εμπεριστατωμενες συμβουλες-γνωμες για τον καλυτερο δυνατο χειρισμο.

Σε 2 μηνες, ληγει το διετες συμβολαιο που εχω ως ενοικιαστης.

Σε αυτα τα δυο τελευταια ετη, πολλα αλλαξαν-προς το χειροτερο- και σε μενα, απο εργασιακης αποψεως.

Μεχρι ωρας λοιπον, ειμαι εδω στην περιοχη που νοικιαζω, αλλα δεν ξερω για ποσο ακομη.

Μπορει να ερθουν ετσι τα πραγματα, που να ειμαι ακομη εδω για χρονια. Ομως, εχω κανει και ενεργειες για να ...αναχωρησω για αλλες πολιτειες. Φυσικα, δεν ξερω ούτε το πότε, ούτε το άν αυτό θα μου συμβεί.

Μπορει να ευοδωθουν οι προσπαθειες μου και σε λιγους μηνες να ειμαι εντελως αλλου. Μπορει ομως και οχι. Ουτε εγω ο ιδιος δεν το ξερω, οσο κι αν προσπαθω.

Το θεμα ειναι τι κανω με την διαμονη μου.

Στο μεταξυ δε, να πω οτι εκτος των αλλων και μειωση μισθου εχω φαει, και φυσικα δεν θεωρω πλεον οτι το σπιτι αξιζει τοσο οσο το ενοικιαζω.

Ομως...(επειδη παντα υπαρχει ενα αλλά), πριν 2 χρονια, μου ειχε κανει τοτε μειωση ο ιδιοκτητης, σε σχεση με το αρχικο ενοικιο που ειχα ξεκινησει να μενω πριν τεσσερα χρονια.

Τι να κανω λοιπον;

Εχω μπερδευτει.

Να τους πω οτι σε λιγο καιρο μπορει και να χρειαστει να φυγω;

Να κανω διετες συμβολαιο και βλεπουμε; (συχνα ισχυει το...ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου)

Να κανω μονοετες;

Να μην πω τιποτε;

Και φυσικα, επειδη δεν ξερω ποσο θα τραβηξει η ολη φαση, να ζητησω (οπως σκεφτομαι) νεα μειωση στο ενοικιο;

Επειδη ολα αυτα οπως αντιλαμβανεται κανεις ειναι λιγο complicated, ειλικρινα δεν ξερω πως ειναι καλυτερα να το χειριστω.

Αν πω οτι σκεφτομαι να φυγω, ισως μου πει 'φυγε τωρα, πριν κανουμε νεο συμβολαιο΄.

Ισως δε μου πει, να δεχομαι και κοσμο να βλεπει το σπιτι?

Αν δεν πω τιποτε, ισως μετα αν προκυψει θεμα, να χτυπω το κεφαλι μου στο τοιχο. Γιατι καλα να μην ξερεις, αλλα να ξερεις και να μην λες; Αλλα συμφερει τελικα να πω;

Αν πω, μηπως αρνηθει να μου μειωσει το ενοικιο; (με θεωρησει χαμενη υποθεση)

Γιατι ομως να πληρωνω too much, και μαλιστα μπορει να κανω να φυγω πολυ καιρο; (who knows?)

Αν πω για μειωση , μηπως αναγκαστικα με παει σε διετες;

Με συμφερει ομως διετες, ή μονετες;

Να μην πω τιποτε κι οπως πανε?

Ειλικρινα ειμαι χαμενος στις διαφορες εκδοχες, γιατι η κατασταση ειναι ετσι, καπως περιπλεγμενη.

Σκεφτειτε λιγο, και πειτε πως νομιζετε οτι θα ηταν ο καλυτερος χειρισμος του θεματος.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν εισαι δυσαρεστημένος με το σπιτι γιατι κάθεσαι?

Αν σε βολεύει, μπορεις να του εξηγήσεις τη κατάσταση, να μη ζητήσεις μείωση αλλά στο νέο συμβόλαιο να βάλεις ως όρο, οτι αν προκυψει μείωση μισθου ή μετακομιση προς αλλες πολιτείες, να σε αφήσει να φύγεις αφήνοντάς του μόνο την εγγύση (γραπτός αυτο πάνω στο ιδιωτικο συμφωνητικό. Εννοειται θα ειναι ενός έτους και δεν θα ανανεωθει του χρόνου. αφου ούτως η αλλιως σε καλυπτει για 3)

Δημοσ.

Δεν ειμαι δυσαρεστημενος.

Μαλλον δεν με παιρνει να ζητησω μειωση, επειδη ειμαι με το ενα ποδι; Αλλα καμια φορα 'ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου'.

Μονοετες και βλεποντας και κανοντας;

Για να δουμε τι θα πει για το αν φυγω αν θα καλυφθει αφηνοντας μονο την εγγυηση

Δημοσ.

Κοιταξε. Μπορεις κάλλιστα να το παιξεις διαφορετικά.

Να κάτσεις κανονικά, χωρις να ζητήσεις μειωση. Αν πρέπει εν τέλη να φυγεις, τον ενημερωνεις 1 μηνα νωρίτερα και τους λες οτι φευγεις για λόγους οικονομικους (η αληθεια ειναι ουτως η αλλιώς). Εφόσον θα έχετε και καλή σχέση δε θα υπάρχει προβλημα. Αλλα άστου την εγγύηση σε κάθε περίπτωση

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γενικα ο διαχειριστης των διαμερισματων, ξερω οτι ειναι τυπικος και συνεπης.

Εγω, μεσα σε ολους τους προβληματισμους που δεν κατεληξα καπου, το θεμα το σκεφτομαι αλλα δεν εκανα καποια συζητηση/ενεργεια.

Ουτε κι αυτος ομως με ενοχλησε.

Σε λιγες μερες ομως, το συμβολαιο 'ληγει'.

Μπορει να το 'ξεχασει' περι ανανεωσης, και να εχω κανενα προβλημα;

Λεω να το αφηνα προς ωρας, και αν το θυμονταν να το θεσουμε αργοτερα, να εβλεπα τοτε τα δεδομενα και να σκεφτομουν τοτε πως να διαπραγματευτω.

Απλα βλεπω σε λιγες μερες να 'ληγει' το 2ετες συμβολαιο-ενοικιαστηριο(κατατεθημενο στην εφορια), και ουτε κι εγω ουτε κι αυτος εχουμε επικοινωνησει γι'αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Αν έχεις το κοινό ενοικιαστήριο συμβόλαιο, κάτι γράφει στους όρους για σιωπηρή αναμίσθωση. Δες το.

Αυτό για τη χρονική διάρκεια, επειδή το ρώτησα στη ΔΟΥ μου, δεν είναι πλέον δεσμευτικό το ελάχιστο της τριετίας και ισχύει ό,τι κατατίθεται στην εφορία.

Δημοσ.

Δηλαδη, εξακολουθει να ισχυει, το τελευταιο κατατεθεν ενοικιαστηριο στην εφορια, αν δεν αλλαξει κατι;

Αυτο σημαινει, παει οσο παει, και αν ο ενας απο τους δυο αντισυμβαλομενους θελει επαναδιαπραγματευση, τοτε το αλλαζουμε.

Καλα καταλαβα;

Δημοσ.

Ρε παιδια εγω μενω σε σπιτι με ενοικιο το οποιο πληρωνω απο το δικο μου σπιτι που νοικιαζω.

Ο δικος μου μου χρωσταει δυο νοικια και θα φυγει και εγω χρωσταω με την σειρα μου δυο νοικια.

Τι γινεται αν ο αλλος μου ριξει πιστολι πως μπορω εγω να καλυφθω αν ο δικος μου ενοικιαστης με παει δικαστικα ?

Και τελος αν τελικα τα βρουμε και αντι για λεφτα του αφησω πραγματα πχ κληματιστικο πως μπορω να κατοχυρωθω για να μην μου ζηταει και λεφτα αργοτερα ενω του εχω δωσει τα πραγματα σαν ανταλαγμα. 

Δημοσ.

Τι τον ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη σου από πού τα βρίσκεις τα λεφτά για το ενοίκιο του κι αν εσύ έχεις φάει φέσι από τον δικό σου ενοικιαστή;

Για την δεύτερη ερώτηση, με την αποχώρησή σου από το διαμέρισμα, θα υπογράψετε και οι δυο ότι λύεται το συμφωνητικό και όλα καλά, δεν του χρωστάς τίποτα, δεν έχεις καμιά απαίτηση από αυτόν ούτε αυτός από εσένα. Και με υπεύθυνη δήλωση ίσως να γίνεται.

Δημοσ.

Τι τον ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη σου από πού τα βρίσκεις τα λεφτά για το ενοίκιο του κι αν εσύ έχεις φάει φέσι από τον δικό σου ενοικιαστή;

Για την δεύτερη ερώτηση, με την αποχώρησή σου από το διαμέρισμα, θα υπογράψετε και οι δυο ότι λύεται το συμφωνητικό και όλα καλά, δεν του χρωστάς τίποτα, δεν έχεις καμιά απαίτηση από αυτόν ούτε αυτός από εσένα. Και με υπεύθυνη δήλωση ίσως να γίνεται.

Τον ιδιοκτητη δεν τον νοιαζει για το δικαστηριο πιο πολυ μιλαω αν τραβηξουν τοσο πολυ τα πραγματα που δεν το νομιζω.

Το συμβολαιο εχει ληξει οποτε απλα αν συμφωνησει του ζηταω μια υπευθυνη δηλωση που να λεει οτι δεν του χρωσταω τιποτα ?

Δημοσ.

Τον ιδιοκτητη δεν τον νοιαζει για το δικαστηριο πιο πολυ μιλαω αν τραβηξουν τοσο πολυ τα πραγματα που δεν το νομιζω.

Το συμβολαιο εχει ληξει οποτε απλα αν συμφωνησει του ζηταω μια υπευθυνη δηλωση που να λεει οτι δεν του χρωσταω τιποτα ?

Και για το δικαστήριο το ίδιο ισχύει.

Όχι με την λήξη του συμβολαίου, με την αποχώρηση και παράδοση των κλειδιών.

Δημοσ.

Και για το δικαστήριο το ίδιο ισχύει.

Όχι με την λήξη του συμβολαίου, με την αποχώρηση και παράδοση των κλειδιών.

Α δηλαδη το δικαστηριο δεν αναγνωριζει την καλη προθεση δηλαδη οτι δεν ηθελω να του τα φαω απλα δεν ειχα να του τα δωσω ?

Και αν δεν ερθει να παρει τα κλειδια γιατι μενει επαρχια τι κανω ? 

Δημοσ.

Α δηλαδη το δικαστηριο δεν αναγνωριζει την καλη προθεση δηλαδη οτι δεν ηθελω να του τα φαω απλα δεν ειχα να του τα δωσω ?

Και αν δεν ερθει να παρει τα κλειδια γιατι μενει επαρχια τι κανω ? 

Δικαστήριο δεν πάει κανένας πλέον...δεν συμφέρει οικονομικά για να διεκδικήσεις 4-5 μηνιάτικα να το τρέξει ο άλλος έτσι...αυτό που κάνει το 90% είναι εκχώρηση των μισθωμάτων στο δημόσιο ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει τον φόρο για νοίκια που δεν πήρε(το κράτος ζητάει τον φόρο του και στα αρχίδια του αν εσυ έχεις πληρωθεί το νοίκι σου).

Τώρα για 2 μήνες ούτε αυτό παίζει να κάνει γιατί πόσο φόρο να του αναλογούν τα χρωστούμενα σου..να έχει 300 ευρώ νοικι..στους 5 μηνες σου λεω να ειναι ακομα απληρωτα απο τους 2 που εισαι τωρα ο φορος ειναι 160 ευρώ..του λες σου αφηνω το κλιματιστικο που κάνει και παραπάνω και φεύγω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...