vardaloupas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Αγόρασα την τηλεόραση Sony Bravia 3D KDL-40HX750 και προσπάθησα να παίξω από flashaki μια ταινία .mkv αλλά δεν παίζει το συγκεκριμένο φορμά. Υπάρχει κάποιο άλλο φορμά που μπορώ να μετατρέψω την ταινία αλλά να κρατήσει την ποιώτητα του .mkv;;;;;
TheELF Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δες μια στο εγχειρίδιο τι τύπους υποστηρίζει μην σου λέμε όλα τα φόρμά και κάθεσαι να μετατρέπεις με την ώρες χωρίς λόγο,πάντως χλομό να μην βλέπει mkv,τι μήνυμα σου βγάζει;
mythosss Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δοκίμασε να τρέξεις 720 και οχι 1080 και ποσταρε.
kostas_dr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχει περίπτωση να αναπαράγει 720p και όχι 1080p;
Bspus Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Full HD ειναι αρα μαλλον δεν ειναι προβλημα. Και ολες οι παλιες ειναι HD ready ετσι και αλλιως. Μαλλον το προβλημα ειναι στο container format, δηλαδη το mkv. Το mkv δεν ειναι codec με το οποιο φτιαχτηκε το video. Το codec ειναι μαλλον το x264. Αν αλλαξεις container σε .mp4 πχ η καποιο αλλο που υποστηριζει το h264 προτυπο ισως τρεξει. Μπορεις να χρησιμοποιησεις το avidemux. Να απομονωσεις το audio και video stream και να τα ξαναενωσεις στο νεο φορματ. Ετσι δεν χανεις ποιοτητα εκτος αν κανεις re-encoding. Δεν ξερω με τον ηχο τι προβληματα μπορει να αντιμετωπισεις. Ισως αυτος χρειαστει re-encoding αλλα μικρο το κακο
Ntinaras Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 μονο avi θυμαμαι να παιζουν οι sony...σαπιλα
kostas_dr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχει και η λύση της αγοράς ενός εξωτερικού media player.
micos000 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Το ότι δεν παίζει mkv δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα με το container των mkv. Το θέμα είναι τι codecs υποστηρίζει. Αν δεν υποστηρίζει avc δεν μπορείς απλά να κάνεις αλλαγή σε άλλο format π.χ. mp4 και να στο παίξει. Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα με το Mkv που δυσκολεύουν τις συσκευές αναπαραγωγής. Ένα είναι ο DTS ήχος που δεν τον υποστηρίζουν οι περισσότερες συσκευές και δεύτερο είναι το header compression. Ας πάρουμε πρώτα το πιο εύκολο πρόβλημα που είναι το header compression. Κατέβασε το media info και εγκατέστησε το. Κάνε δεξί κλικ στο mkv και επέλεξε media info. Πήγαινε από το View και επέλεξε Text. Δες στο τμήμα Video αν λέει Muxing Mode : Header Stripping. ---Δες και λίγο παρακάτω, στο Audio μήπως ο ήχος είναι dts. Αν είναι θα χρειαστεί να κάνεις και το επόμενο βήμα για τον ήχο.--- Αν το λέει κατέβασε το mkvtoolnix, αποσυμπίεσε το σε έναν φάκελο και τρέξε το mmg.exe Πήγαινε από το μενού File->Options και στην 1η καρτέλα (mmg) τσεκάρισε (αν δεν είναι ήδη) το Disable header removal compression... Φόρτωσε το mkv και ξανασώστο. Δοκίμασε πάλι να δεις αν στο παίζει. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αν δεν έχει header stripping δες μήπως ο ήχος είναι dts. Αν είναι, κατέβασε αυτό (http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3) και μετέτρεψε τον ήχο σε ac3. Δοκίμασε αν στο παίζει. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Τέλος είναι το θέμα του container αν και δεν πιστεύω να φταίει αυτό. Κάνε transcode το mkv σε mp4 με αυτό (http://www.videohelp.../tools/MkvToMp4) Δοκίμασε αν παίζει. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αν όλα αποτύχουν τότε η sony είναι "σάπια" (όπως είπε ο Ntinaras) και παίζει μόνο xvid. Η μετατροπή μπορεί να γίνει με κάποιο από τα δωρεάν προγράμματα μετατροπής (freemake, format factory κτλ) αλλά θα χάσεις ποιότητα και μάλιστα πάρα πολύ και θα πάρει πολύ χρόνο για την μετατροπή. 1
SofoS@ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Σύμφωνα με αυτό παίζει mp4, οπότε μπορείς να αλλάξεις το container και να κρατήσεις την ίδια ποιότητα.
john654321 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 εγω εχω μια toshiba και ουτε εμενα μου εβρισκε τα αρχεια .mkv και απλα αλλαξα το αρχειο απο πχ. freerun.mkv σε freerun.avi και το βρηκε και το επεξε αλλα το δοκιμασα και σε αλλες ταινιες .mkv μου τις εβγαζε αλλα δεν μου τις επεζε και βαρεθηκα να το ψαξω αλλο.. (αν δεν σου βγαζει του τυπους αρχειων δηλαδη σε τι τελειωνουν πηγαινε στον πινακα ελενχου/επιλογες φακελων/ και ξετικαρε αυτο που λεει "αποκρυψη επεκτασεων για γνωστους τυπους αρχειων" εμενα μου δουλεψε δοκιμασε το
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα