Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα project που προορίζεται για τη διαχείριση μια δανειστικής βιβλιοθήκης. Ο λόγος που το ξεκινήσαμε πριν περίπου 1 χρόνο είναι ότι υπήρξε μια μικρή ανάγκη/ιδέα για τη χρήση κάτι αντίστοιχου, δεν βρήκαμε κάποιο ανοιχτού-κώδικα αντίστοιχο έργο. Η δυναμική δουλειά με το οπτικό μέρος του έργου έγινε χάρη σε μια εργασία αντίστοιχου θέματος στο πανεπιστήμιο που προέκυψε μέσα στη χρονιά και παρουσιάστηκε σαν εργασία (το οπτικό κομμάτι του, υπήρχαν και αρκετές λειτουργίες, στο μάθημα Επικοινωνία Ανθρώπου - Μηχανής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει: PhP, MySQL, javascript, jquery, CSS3, HTML5

Έχουμε αρκετές ιδέες να το εμπλουτίσουμε, όρεξη να το προχωρήσουμε. Θα μας ευχαριστούσε να ακούσουμε τα σχόλιά σας, τις ιδέες σας, επισημάνσεις στον κώδικα - λειτουργία.

Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που μετράμε αυτά που μένουν για να το χρησιμοποιήσουμε και να το συνεχίσουμε με άλλα όπως: μετάφραση, νέες ιδέες, προαιρετικά στοιχεία...

Η δοκιμαστική εγκατάσταση υπάρχει εδώ. (λογαριασμός demo/ κωδικός demo, δεν είναι Admin)

Εδώ έχουμε το χώρο μας για την επικοινωνία στην ανάπτυξη του έργου.

Ο κώδικας βρίσκεται σε SVN εδώ.

Ευχαριστούμε!

Δημοσ.

Ας κάνω γι' άλλη μια φορά την αρχή :-D

• To εικαστικό κομμάτι θέλει σίγουρα πολύ δουλειά
  • Πριν τη δημοσίευση, καλό θα ήταν να έχετε βγάλει όλα τα die() από τον κώδικα - φτιάξτε καλύτερο error handling, να ενημερώνει τον επισκέπτη ότι κάτι τέλος πάντων δε πήγε καλά
  • Η mysql_query (και οι σχετικές συναρτήσεις) αρχίζουν και εγκαταλείπονται: http://www.php.net/m...pi.choosing.php

Στο περιεχόμενο της σελίδας:

• Υπάρχει πρόβλεψη για σειρές βιβλίων; (πχ να μη βλέπω όλους τους τόμους της εγκυκλοπαίδειας άμα δε θέλω, αλλιώς να μπαίνω μέσα στο φάκελο της σειράς και να διαλέγω)
  • links για βιβλία του ίδιου συγγραφέα ή εκδότη, γενικότερα σχετικοί τίτλοι
  • Reviews/βαθμολόγηση βιβλίων από αναγνώστες
  • Πότε περιμένουμε να γίνει διαθέσιμο το βιβλίο;
  • Τα βιβλία που έχω ήδη διαβάσει να ξεχωρίζουν

Δημοσ.

Ας κάνω γι' άλλη μια φορά την αρχή :-D

To εικαστικό κομμάτι θέλει σίγουρα πολύ δουλειά

δεν έχουμε γραφίστα/κάποιον... δεν το έχουμε και πολύ σε αυτό...

Πριν τη δημοσίευση, καλό θα ήταν να έχετε βγάλει όλα τα die() από τον κώδικα - φτιάξτε καλύτερο error handling, να ενημερώνει τον επισκέπτη ότι κάτι τέλος πάντων δε πήγε καλά

είναι ενεργοποιημένο το debug τώρα...

Η mysql_query (και οι σχετικές συναρτήσεις) αρχίζουν και εγκαταλείπονται: http://www.php.net/m...pi.choosing.php

το έχουμε βάλει σαν στόχο και ταυτόχρονα να φτιάξουμε πιθανούς drivers για άλλες βάσεις μαζί και να βάλουμε καμια sqlite για caching, υπάρχει σαν ανοιχτό ticket, αλλά για τη χρήση που του κάνουμε μας κάνει τη δουλειά ακόμα...

Στο περιεχόμενο της σελίδας:

Υπάρχει πρόβλεψη για σειρές βιβλίων; (πχ να μη βλέπω όλους τους τόμους της εγκυκλοπαίδειας άμα δε θέλω, αλλιώς να μπαίνω μέσα στο φάκελο της σειράς και να διαλέγω)

όχι κκαθώς και μόνο φιλτράρισμα για κατηγορίες, έχουμε πει να το σκεφτούμε λίγο αλλά ...

links για βιβλία του ίδιου συγγραφέα ή εκδότη, γενικότερα σχετικοί τίτλοι

και αυτά που λες μας δίνει χρήσιμες ιδέες! :)

Reviews/βαθμολόγηση βιβλίων από αναγνώστες

το έχουμε στα σχέδια

Πότε περιμένουμε να γίνει διαθέσιμο το βιβλίο;

καλή ιδέα, υπάρχει μόνο για τον διαχειριστή ακόμα...

Τα βιβλία που έχω ήδη διαβάσει να ξεχωρίζουν

και αυτό χρήσιμο, και για το φιλτράρισμα.

Ευχαριστούμε για το χρόνο και τα σχόλιά σου.

Υ.Γ.: Θυμήθηκα ότι στον κώδικα δεν περιλαμβάνουμε τα σχέδια της βάσης.. θα μπούνε..

Δημοσ.

Γενικά μηνύματα με alert να τα αποφευγεις κατα την γνώμη μου. Επισης δεν χρειάζεται να τον ρωτάει συνέχεια οταν πάει να προσθέσει(ή αφαιρέσει) κάτι στα αγαπημένα.

Επίσης ορθογραφικό στην αναζήτηση : Εισάγεται κείμενο εδώ...

Δημοσ.

Γενικά μηνύματα με alert να τα αποφευγεις κατα την γνώμη μου. Επισης δεν χρειάζεται να τον ρωτάει συνέχεια οταν πάει να προσθέσει(ή αφαιρέσει) κάτι στα αγαπημένα.

αυτό το λες για να μην γίνεται κουραστικό ή για κανέναν άλλο λόγο; ναι στα αγαπημένα ίσως το παρακάνουμε.. σε άλλες περιπτώσεις νομίζω καλό είναι να το επιβεβαιώνει.

Επίσης ορθογραφικό στην αναζήτηση : Εισάγεται κείμενο εδώ...

διορθώθηκε :) Ευχαριστούμε!

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστούμε για τα σχόλια :) και καλό μήνα :D

• To εικαστικό κομμάτι θέλει σίγουρα πολύ δουλειά

Ναι σίγουρα, όπως είπε και ο lion δεν το 'χουμε το κομμάτι αυτό :mellow:

• Πότε περιμένουμε να γίνει διαθέσιμο το βιβλίο;

Τώρα ισχύει η εξής λογική: κάνεις το request (μπορεί να γίνει 1 μόνο request ανά βιβλίο), ο admin ενημερώνεται και ύστερα από συνεννόηση ή όταν ο χρήστης περάσει από την "βιβλιοθήκη", παραλαμβάνει το βιβλίο και μπορεί να το κρατήσει για Χ μέρες και αν χρειαστεί ζητάει μια φορά ανανέωση για άλλες Υ μέρες. Ύστερα πρέπει να επιστρέψει το βιβλίο. Προτείνεις δλδ να εμφανίζεται ένα μήνυμα ότι το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στις τάδε του τότε μήνα? (και στην περίπτωση που ζητήσει ανανέωση να αλλάζει αντίστοιχα)

Ένα άλλο στο οποίο δεν έχουμε καταλήξει και θα θέλαμε την γνώμη σας είναι το θέμα των πολλαπλών request (για ένα συγκεκριμένο βιβλίο), να γίνει σαν μορφή κράτησης δλδ. Τότε τι θα προτείνατε να εμφανίζεται στον χρήστη που κάνει 2/3/4../ος request?

Επίσης ένα θέμα που μας απασχολεί είναι, τι προτεραιότητα να έχουν τα request? Εξηγούμαι: τώρα (που γίνεται 1 request ανά βιβλίο) ο χρήστης μπορεί να δανείζεται Χ βιβλία και να κάνει Υ request, όμως το άθροισμα των δανεισμένων και των request που έχει κάνει δεν πρέπει να ξεπερνάει το Χ (γιατί τώρα όταν κάνει κάποιος request είναι σαν να πήρε το βιβλίο - απλά δεν το έχει λάβει σε υλική μορφή). Οπότε μια σκέψη που έχουμε κάνει είναι αν κάποιος Α κάνει 1ος request για το βιβλίο και έχει άλλα π.χ. 2~3 στην κατοχή του ΚΑΙ ένας Β κάνει 2ος request για το ίδιο βιβλίο και δεν έχει κανένα δανεισμένο τότε να παίρνει ο Β 1ος το βιβλίο (αλλά ο Α να χάνει μόνο 1-άντε 2 φορές- την σειρά του).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, αν όχι θα ξαναεξηγήσω :D

EDIT:

Γενικά μηνύματα με alert να τα αποφευγεις κατα την γνώμη μου.

Με Javascript (μάλλον πιο σωστά με front-end) δεν είμαστε πολύ εξοικειωμένοι, τι θα πρότεινες για αυτού του είδους τις αλληλεπιδράσεις με τον χρήστη?

Btw οι web designers του forum ας βγούνε από τις σκιές :P

Δημοσ.

αυτό το λες για να μην γίνεται κουραστικό ή για κανέναν άλλο λόγο;

Ναι ειναι καπως ενοχλητικό και αντιαισθητικό κατα την γνωμη μου.

Με Javascript (μάλλον πιο σωστά με front-end) δεν είμαστε πολύ εξοικειωμένοι, τι θα πρότεινες για αυτού του είδους τις αλληλεπιδράσεις με τον χρήστη?

Με ajax μπορεται να εμφανίζεται popup μηνύματα μεσα στην ίδια σελίδα. Ειτε ως παραθυράκια, είτε όπως εχετε τα μηνύματα λαθους στο login. Πχ στο δανεισμό και στα αγαπημένα το confirmation θα μπορουσε να ανοιγει οπως στην εικονα http://i.imgur.com/mbtZ9.png (προφανως με καλυτερο σχεδιασμο απο αυτο το προχειρο που εκανα στη ζωγραφικη)

Δημοσ.

Δεν το είχαμε υπόψη (αν και παλιότερα το είχα ξαναδεί, αλλά μετά δεν μπορούσα να το ξαναβρώ :P )

Ευχαριστούμε πολύ :D

Δημοσ.

Οι Έλληνες έχουμε το γνώρισμα όταν κάποιος μας παρουσιάζει κάτι δικό του, να σκεφτόμαστε το πόσο πιο καλύτερα θα το κάναμε εμείς. Έτσι δεν θέλω να σας πω τι δεν κάνατε καλά! Στο θέμα σου γράφεις ότι δεν μπορέσατε να βρείτε κάποιο script ανοιχτού κώδικα κι έτσι αναπτύξατε το συγκεκριμένο project. Νομίζω ότι καλά κάνατε και είμαι της άποψης ότι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά! Εύχομαι να πάει καλά!

Δημοσ.

Οι Έλληνες έχουμε το γνώρισμα όταν κάποιος μας παρουσιάζει κάτι δικό του, να σκεφτόμαστε το πόσο πιο καλύτερα θα το κάναμε εμείς. Έτσι δεν θέλω να σας πω τι δεν κάνατε καλά! Στο θέμα σου γράφεις ότι δεν μπορέσατε να βρείτε κάποιο script ανοιχτού κώδικα κι έτσι αναπτύξατε το συγκεκριμένο project. Νομίζω ότι καλά κάνατε και είμαι της άποψης ότι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά! Εύχομαι να πάει καλά!

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Θα θέλαμε να ακούσουμε απόψεις διορθώσεις που θα κάνατε, και γιατί όχι όποιος θέλει να συμμετέχει θα μπορούσε. Ευχαριστούμε και πάλι.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε κατά αυτόν τον τρόπο, θέσαμε το project σε κοινή θέα και ζητήσαμε feedback/απόψεις/κριτικές. Ευχαριστούμε για όσα είπατε μέχρι τώρα, περιμένουμε και άλλες απόψεις και όπως είπε ο lion2486 όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...