Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με restart MAC OS X 10.8

daino92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι το εξής: όταν κάνω restart με έναν εξωτερικό δίσκο αναμμένο δεν ξεκινάει το boot, κολλάει στην γκρι οθόνη και ο starup ήχος επαναλαμβάνεται.

Ξέρετε κάτι γι' αυτό; Τι μπορώ να κάνω;

Εδώ είναι το σχετικό ποστ στο apple forum, αλλά δεν με βοήθησε και πολύ (για να δείτε τι μου είπε να κάνω κάποιος)

https://discussions.apple.com/message/19413684?ac_cid=op123456#19413684

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για προσπάθησε να κάνεις startup σε Safe Mode (κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift μέχρις ότου εμφανισθεί μια γκρίζα progress bar), να δούμε τι θα γίνει.

Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι το εξής: όταν κάνω restart με έναν εξωτερικό δίσκο αναμμένο δεν ξεκινάει το boot, κολλάει στην γκρι οθόνη και ο starup ήχος επαναλαμβάνεται.

Ξέρετε κάτι γι' αυτό; Τι μπορώ να κάνω;

Εδώ είναι το σχετικό ποστ στο apple forum, αλλά δεν με βοήθησε και πολύ (για να δείτε τι μου είπε να κάνω κάποιος)

https://discussions....123456#19413684

Κανε ενα verify disk permissions και repair , εαν εχεiς παλι προβλημα και εχεις κανει update σε ML κανε απο την αρχη clean install.

@ozelot αυτό με το shift δε γίνεται, εξακολουθεί να κάνει το ίδιο πράγμα.

@raid_av έχω repair permissions, το ML το πέρασα με clean install και όχι πάνω από το SL που είχα. Είναι λίγο βάρβαρο να το ξανακάνω.

Καμιά άλλη ιδέα;

Εάν δεν έχεις συνδεδεμένο τον σκληρό, μπορείς να κάνεις κανονικά boot;

Εάν ναι, τότε μήπως περιμένει να κάνει boot από τον εξωτερικό σκληρό που έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ozelot αυτό με το shift δε γίνεται, εξακολουθεί να κάνει το ίδιο πράγμα.

@raid_av έχω repair permissions, το ML το πέρασα με clean install και όχι πάνω από το SL που είχα. Είναι λίγο βάρβαρο να το ξανακάνω.

Καμιά άλλη ιδέα;

Μας εβαλες δυσκολα πολυ περιεργο. Να σε ρωτησω και κατι αλλο εχεις δοκιμασεις και αλλον εξωτερικο δισκο και κανει το ιδιο πραγμα ?

Επεξ/σία από raid_av

Μήπως έχεις πειράξει το firmware password, μιας και το μηχάνημα δεν ξεκινάει σε safe boot ;. Ρίξε μια ματιά εδώ, όπου αν και αναφέρεται σε αδυναμία εκκίνησης σε safe boot χωρίς συνδεδεμένο κάποιον εξωτερικό δίσκο, ποτέ δεν ξέρεις. Και κάτι ακόμη, αν έχεις ενσύρματο πληκτρολόγιο μπορεί να προκαλεί το θέμα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

@Timonkaipumba χωρίς σκληρό bootάρει κανονικότατα. Δεν είμαι σίγουρος να απαντήσω στο αν περιμένει να κάνει boot από τον άλλον δίσκο αλλά εφόσον δεν έχει OS μέσα και δεν δείχνει καμιά ένδειξη πως πάει να κάνει κάτι τέτοιο δεν νομίζω.

@raid_av καλή παρατήρηση! γιατί για παράξενο λόγο με έναν άλλο δίσκο αναμμένο bootάρει κανονικά :S

@toxotis70 δεν το χω πειράξει το startup disk αλλά το κοίταξα για καλού κακού, έχει κλασσικά τον Macintosh HD.

@ozelot το firmware password δεν το χω πειράξει. Σε ένα από το βήματα που αναφέρει το site που έχεις κάνει link, λέει για reset PRAM, το χω κάνει αυτό αλλά δεν έγινε τπτ. Ενσύρματο πληκτρολόγιο δεν έχω, χρήσιμοποιώ της apple. Συχνά πυκνά χρησιμοποιώ ενσύρματο ποντίκι γιατί το magic mouse μου καταπίνει τις μπαταρίες...βέβαια δεν νομίζω να φταίει κάτι τέτοιο διότι όπως ανέφερα και πιο πάνω, με άλλο εξωτερικό δίσκο bootάρει.

Οποτε daino92 ειναι θεμα του εξωτερικου σου δισκου. Το πιο πιθανο ειναι οτι κατι τρεχει με τα ρευμα που τραβαει ο δισκος για να δουλεψει με αποτελεσμα να δημιουργει προβλημα στο Mac.

Σταματα να ψαχνεις την βλαβη καπου αλλου,κανε ενα update firmware του εξωτερικου δισκου,εαν υπαρχει βεβαια κατι τετοιο για τον συγκεκριμενο δισκο , δες πως θα παει αλλιως εγω θα σε σουμβουλευα να τον αλλαξεις ;)

daino92

Το MAC σου περιμένει να κάνει boot από τον εξωτερικό σκληρό. Για αυτό δεν σου ανοίγει. Προσπαθεί να κάνει boot, δεν βρίσκει λειτουργικό σύστημα και περιμένει εκεί. Δεν βρήκα κάτι στο πώς απενεργοποιείς αυτή την λειτουργία.

Δεν έχει ούτε ο σκληρός σου ούτε ο MAC σου πρόβλημα. Όλα είναι μία χαρούλα.

Υ.Γ. Δοκίμασε να κρατάς πατημένο το Alt όταν έχεις συνδεδεμένο τον εξωτερικό σκληρό κάνοντας boot και πες μου τι έβγαλε.

daino92

Το MAC σου περιμένει να κάνει boot από τον εξωτερικό σκληρό. Για αυτό δεν σου ανοίγει. Προσπαθεί να κάνει boot, δεν βρίσκει λειτουργικό σύστημα και περιμένει εκεί. Δεν βρήκα κάτι στο πώς απενεργοποιείς αυτή την λειτουργία.

Δεν έχει ούτε ο σκληρός σου ούτε ο MAC σου πρόβλημα. Όλα είναι μία χαρούλα.

Υ.Γ. Δοκίμασε να κρατάς πατημένο το Alt όταν έχεις συνδεδεμένο τον εξωτερικό σκληρό κάνοντας boot και πες μου τι έβγαλε.

Μηπως υπαρχει η περιπτωση να εχει βαλει καποιο λειτουργικο στον εξωτερικο και γι αυτο να τρωει το σκαλωμα στο boot? Γιατι ο daino92 ειπε οτι με αλλον εξωτερικο δεν εχει προβλημα

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...