ilove3dmax Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 φίλε kosegdit σε ευχαριστω για την απαντηση μεχρι πριν ειχα θεμα με θερμοκρασιες αλλα τωρα με την καινουργια παστα που εβαλα στα 4.50 Ghz εχω σε full load 38 βαθμους maximum αλλα ειναι ολα οκ και το προβλημα μου ειναι οτι οταν το παω λιγο παραπανω πχ 4.8 εχω BSOD και εχω φαι σκαλωμα , βεβαια καπου διαβασα οτι οι μνημες μου δεν μπορουν να γινουν over clocking 8α δω μηπως παω σε Hyper X DDR3 μνημες για να δω αν μπορουν να παιξει καλυτερα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 αλλα τωρα με την καινουργια παστα που εβαλα στα 4.50 Ghz εχω σε full load 38 βαθμους maximum Με ποιό προγραμμα βλέπεις θερμοκρασίες και με ποιό στρεσάρεις? Μου φαίνεται κάπως αδύνατο να έχεις 38 βαθμούς σε full load.
qsis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Οντως εκτος αν εχεις το μηχανημα μεσα σε κανα ψυγειο
ilove3dmax Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 με το CPU Thermometer και εχω δυο το ενα ειναι το intel burn test και το αλλο ειναι το AIDA 64 Extreme Edition οστοσο εχετε ενα κατι τις δικιο γιατι οταν κανω τα μαγικα μου εδω περα δουλευει και ενα aircondition σπιτιου στους 22 βαθμους στο room που ειναι και το pc χωρις aircondition η αληθεια ειναι οτι παιζει σε full load καπου 44 - 49 Μαξ εχω δει καποια στιγμη και να ανεβαινει στα 70 αλλα σπανια το θεμα ειναι οτι τελικα θα καταφερουμε να το overclocaroyme το μηχανημα η να πουλησω την Η80 και να γυρισω οπως ειμουν πριν. δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν υπαρχει καποιος που να γνωριζει το αντικειμενο. αν ειναι οικονομικο το ζητημα θα πληρωσο αν ειναι αλλα δεν μαλλον υπαρχει απο τι βλεπω το "ΔΕΝ ΘΕΛΩ" ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ και οχι "ΤΟΔΕΝ ΞΕΡΩ" εγω τουλαχιστον το λεω δεν ξερω και ζηταω την βοηθεια σας αλλα εχουμε ανοιξει ενα θεμα εδω φτασαμε στην δευτερη σελιδα και τελικα αποτελεσμα μηδεν. Δεν θελω να φανω εριστικος ουτε κακος απλα λεω την αποψη μου. αν ξερει καποιος απανταει , τωρα το γιατι θελω να κανω overclocking γουστο μου καπελο μου ετσι απλα θελω να δω αν στο 3d studio max θα δω διαφορες κατα την φαση που κανω rendering και επισης οταν προσθετω πολλα textures και cameres στα Projects μου αυτα σαν απαντηση του overclock γιατι το θελω.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Με γεια σου με χαρά σου και μακάρι να τον φτάσεις εκεί που θέλεις. Δεν έχω ιδέα πως να σε βοηθήσω αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι κάθε επεξεργαστής (κάθε κομμάτι) είναι διαφορετικός. Δεν νομιζω ότι μπορεί να σου δώσει κάποιος έτοιμες λύσεις.
qsis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 φιλε μου στα φορουμ η βοηθεια ειναι εθελοντικη , οποτε πρεπει να συμβιβαστεις με αυτο και να μην απαιτεις βοηθεια απο τους αλλους επισης δεν εχουν ολοι το δικο σου ή παρομοιο hardware για να μπορεσουν να σε βοηθησουν σε βαθος απο ενα σημειο και μετα πρεπει να το ψαξεις μονος σου , γιατι οπως λεει και ο δεινοσαυρος το καθε κομματι ειναι ξεχωριστο , ο καθε συνδυασμος μητρικης/cpu/ram ειναι ξεχωριστος οποτε αν μιλαμε για τοσο μεγαλη συχνοτητα η συμπεριφορα δεν ειναι εγγυημενη εγγυημενη ειναι με τις στοκ ρυθμισεις, αντε και μεχρι καποιο "καθημερινο" επιπεδο o/c , απο κει και περα πρεπει να πειραματιστεις μονος σου για να δεις αν σε παιρνει για παραπανω ή αν πρεπει να μεινεις σε πιο χαμηλο επιπεδο για να μην τα ψησεις ολα ο δικος μου για παραδειγμα για αλλα 200 mhz θελει τρελο επιπλεον ρευμα (και σαν συνεπεια εχω πολλη περισσοτερη ζεστη) για αυτο και δε τον πηγα ντε και καλα στα 4 ή 4+ οπως πολλοι τοτε , οχι οτι δεν παει μεχρι και οι μνημες μου υπολειτουργουν (γιατι κανονικα δουλευουν στα 2000mhz) για αυτο το λογο και ολα αυτα απαιτουν διαβασμα , ψαξιμο και καποιες ωρες πειραματισμου , δεν τα βρισκεις ετσι απλα ετοιμα απο ενα μονο φορουμ που μπηκες να ρωτησεις και ακομα και αν τα βρεις δε σημαινει οτι θα δουλεψουν για σενα και απο τη στιγμη που το μηχανημα δε το εχεις για benchmarks , αλλα για να κανεις δουλεια, καλο ειναι να σκεφτεις και λιγο τη μακροζωια του , αφου αλλωστε απο ενα σημειο και μετα δεν κερδιζεις και τοσο πολυ σε επιδοσεις 3
Thanos1972 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 με το CPU Thermometer και εχω δυο το ενα ειναι το intel burn test και το αλλο ειναι το AIDA 64 Extreme Edition οστοσο εχετε ενα κατι τις δικιο γιατι οταν κανω τα μαγικα μου εδω περα δουλευει και ενα aircondition σπιτιου στους 22 βαθμους στο room που ειναι και το pc χωρις aircondition η αληθεια ειναι οτι παιζει σε full load καπου 44 - 49 Μαξ εχω δει καποια στιγμη και να ανεβαινει στα 70 αλλα σπανια το θεμα ειναι οτι τελικα θα καταφερουμε να το overclocaroyme το μηχανημα η να πουλησω την Η80 και να γυρισω οπως ειμουν πριν. δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν υπαρχει καποιος που να γνωριζει το αντικειμενο. αν ειναι οικονομικο το ζητημα θα πληρωσο αν ειναι αλλα δεν μαλλον υπαρχει απο τι βλεπω το "ΔΕΝ ΘΕΛΩ" ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ και οχι "ΤΟΔΕΝ ΞΕΡΩ" εγω τουλαχιστον το λεω δεν ξερω και ζηταω την βοηθεια σας αλλα εχουμε ανοιξει ενα θεμα εδω φτασαμε στην δευτερη σελιδα και τελικα αποτελεσμα μηδεν. Δεν θελω να φανω εριστικος ουτε κακος απλα λεω την αποψη μου. αν ξερει καποιος απανταει , τωρα το γιατι θελω να κανω overclocking γουστο μου καπελο μου ετσι απλα θελω να δω αν στο 3d studio max θα δω διαφορες κατα την φαση που κανω rendering και επισης οταν προσθετω πολλα textures και cameres στα Projects μου αυτα σαν απαντηση του overclock γιατι το θελω. Πουλα την Η80 και μεινε οπως εισαι.και εγω δεν θελω να φανω εριστικος,ουτε κακος και απλα λεω και εγω την αποψη μου.γιατι στα υπολοιπα με καλυψαν οι απο πανω. η θα μαθεις μονος σου να το κανεις υστερα απο την οποια βοηθεια απο εδω μεσα η πρεπει να ερθει καποιος απο το σπιτι σου και να δοκιμασει τα παντα μονος του. για την μασημενη τροφη που ζητας.....δεν το σχολιαζω.το να βαζεις στοχο τα 5.0ghz επειδη ειδες στο ιντερνετ οτι καποιος τον πηγε τοσο.....αλλαξε τον στοχο σου καλυτερα φιλε μου. Edit:τωρα απαντησε μου σε παρακαλω,για ποιον λογο πιστευεις οτ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ καποιος να σε βοηθησει?
ilove3dmax Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μαλιστα οπως ειπα και παραπανω ειπα οτι ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΤΣΑΜΠΑ. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΜΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Κανένας δεν σου ζήτησε χρήματα. Μάλλον δεν κατάλαβες τα παραπάνω ποστ.
ilove3dmax Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 παρακαλω τους Admins να κλεισουν το θεμα διοτι ειναι ανουσιο να παραμενει ανοιχτο ενα θεμα ετσι απλα για να λεμε οτι μας ερθει - Ευχαριστω.
ati8assos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 "Voltage section CPU Vcore 1.470 QPI AUTO System Agent Voltage .950 PCH Core 1.100 CPU PLL 1.830" "Πιθανότατα να πρέπει να ρυθμίσεις το LLC (αν έχει η UD3) στο 6 ή στο 7, για να έχεις πιο σταθερές τάσεις. Επίσης παίζει για το 50x να θέλεις 1,4Χv Τέλος από το 4.48 που λες, καταλαβαίνω ότι πειράζεις και το bclk. Don't! Ασ' το στα 100" "αυτό που γνωρίζω είναι ότι κάθε επεξεργαστής (κάθε κομμάτι) είναι διαφορετικός" "Επίσης καλό είναι να μην κάνουμε overclocking μέσα από προγράμματα, αλλά μέσα από το bios. επισης δεν εχουν ολοι το δικο σου ή παρομοιο hardware για να μπορεσουν να σε βοηθησουν σε βαθος απο ενα σημειο και μετα πρεπει να το ψαξεις μονος σου , γιατι οπως λεει και ο δεινοσαυρος το καθε κομματι ειναι ξεχωριστο , ο καθε συνδυασμος μητρικης/cpu/ram ειναι ξεχωριστος οποτε αν μιλαμε για τοσο μεγαλη συχνοτητα η συμπεριφορα δεν ειναι εγγυημενη και απο τη στιγμη που το μηχανημα δε το εχεις για benchmarks , αλλα για να κανεις δουλεια, καλο ειναι να σκεφτεις και λιγο τη μακροζωια του , αφου αλλωστε απο ενα σημειο και μετα δεν κερδιζεις και τοσο πολυ σε επιδοσεις" Οπως θα κατάλαβες απλά έκανα ένα copy-paste τις προτάσεις/οδηγίες που εθελοντικά ήδη σου έχουν δοθεί από τα παιδιά του forum αλλά μάλλον δεν τα έλαβες υπόψη σου, η δεν τα κατανόησες όσο έπρεπε . Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο σε ένα υψηλό o/c με κυριότερο να έχεις την τύχη να πέσεις σε καλό κομμάτι CPU. Αλλιώς θα πρέπει να δώσεις πολύ ρεύμα στο Vcore, πάνω από 1,47 και μέχρι 1,5 για να φτάσεις τα 5 Ghz. Βέβαια για 24/7 λειτουργία τόσο υψηλό Vcore είναι καταστροφικό για την CPU που θα γίνει degraded πολύ σύντομα. Αν όμως θες να δοκιμάσεις έτσι για «ακαδημαϊκούς λόγους» θα πρότεινα. Μνήμες χειροκίνητα (δίχως XMP) στα 1600. Bclk 100 CPU Multiplier = X50 Turbo Boost = Disabled C1E = Disabled C3-C6 = Disabled Eist = Disabled Internal PLL Over Voltage = On QPI AUTO System Agent Voltage .950 CPU PLL 1.830 LLC max value Cpu VTT = 1.10 Cpu VCore 1.48 ~1,5 Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα σε τι κομμάτι CPU έχεις πέσει και όχι ρυθμίσεων. Άποψη μου, βρες τα GHz που είσαι σταθερός με Vcore ~ 1,3-1,35 και άστο εκεί αν σε ενδιαφέρει η μακροζωία της CPU.
ilove3dmax Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Τωρα μαλιστα σε ευχαριστω θα σε ενημεροσο το θεμα ειναι απλα δεν καταλαβα τι ενοεις οτι το cpu θα γινει degrated δηλαδη θα καει λες? αν ειναι για αυτο εχω μιλησει με Intel HELLAS και με διαβεβαιωσε και μεσω τηλεφωνου και με φαξ που μου στειλανε οτι σε περιπτωση overclocking δεν υπαρχει προβλημα εφοσων εχει εγγυηση και εχει πληρωθει το online insurance δεν υπαρχει κανενα προβλημα διοτι σε 3 μερες εχω ολοκαινουργια CPU Πισω οστοσω επειδη την εχω παρει απο συγγενικο προσωπο που εχει μαγαζι Η/Υ και ειναι και INTEL IPI με διαβεβαιωσε και αυτος οτι δεν παιζει προβλημα αρα οταν εχω διπλη εγγυηση γιατον 2700Κ τι προβλημα λες να εχω
ninos30 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Επειδή φεύγω για συναυλία, επιφυλάσσομαι να απαντήσω με πιο μακροσκελές μήνυμα (κυρίως για τον τρόπο σου) αλλά προς το παρόν: 1. Ποιος σου διασφάλισε ότι ο ΔΙΚΟΣ σου 2700k μπορεί να φτάσει τα 5GHz για 24/7. Τα 4.5-4.6 θεωρούνται εφικτά για όλους τους 2700K. Από εκεί και πάνω, σταυρώνεις δάχτυλα και σφάζεις καμιά παρθένα. 2. Αν πήρες την Η80 για να φτάσεις στα 5 μάλλον λάθος επιλογή. Ειδικά αν έχεις πέσει σε κομμάτι που θέλει τα ρεύματά του. Η Η100 απλά θα σε κάλυπτε. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αφού κατάφερες τον caution να αποσυρθεί από το θέμα σου, έχεις χάσει πολύ μεγάλο κομμάτι από την βοήθεια που θα δεχόσουνα για ένα τόσο μεγάλο OCing. Υ.Γ. Όταν ζητάμε βοήθεια από τρίτους άγνωστους, δεν έχουμε το ύφος εγώ δεν ξέρω εσείς κόψτε το λαιμό σας να μου βρείτε λύση... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2012 από ninos30 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα