Προς το περιεχόμενο

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes / The Phantom Pain [PS3][PS4][Xbox 360][Xbox One]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 559
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα αυτα τα ξεραμε απο τοτε που βγηκαν τα achievements.Η συνολικη διαρκεια του παιχνιδιου δεν θα ειναι 2 ωρες και οποιος το πιστευε αυτο μαλλον δεν προσεχει αρκετα.2+ ωρες(αναλογα σε τι δυσκολια και πως θα επιλεξεις να παιξεις) θα ειναι η κυρια αποστολη.Απο κει και περα θα εχει κατα πασα πιθανοτητα 5 side-ops + την αποστολη deja/jamais vu.Ποσο % θα εχεις ολοκληρωσει οταν τελειωσεις ολες τις αποστολες εξαρταται απο την δυσκολια και το βαθμο που εχεις παρει σε αυτες(S rank κτλ) αλλα και ποσα collectibles και recordings και οτι αλλο εχει για να βρεις.Το να φτασεις το παιχνιδι στο 100% δεν νομιζω να ειναι και ευκολο και λογικα θα θελει καμποσες ωρες(10+?).

Εγω περιμενα κατι παραπανω για την κυρια αποστολη και εκει ειναι το προβλημα  μου.Προσωπικα το πιθανοτερο ειναι να παιξω παρα πολλες ωρες αλλα σε καποιον που δεν ξερει τι ακριβως εχει το παιχνιδι θα του φανει καπως να τελειωσει σε 3-4 ωρες για κατι που πληρωσε 40 ευρω.Γενικα το διαχειριστηκαν εντελως λαθος πιστευω.

Επισης neratzojuice στο ps3/xbox360 20 ευρω εχει digital.

mgs05.jpg

Επεξ/σία από stavros88
Δημοσ.

Εγω περιμενα κατι παραπανω για την κυρια αποστολη και εκει ειναι το προβλημα  μου.Προσωπικα το πιθανοτερο ειναι να παιξω παρα πολλες ωρες αλλα σε καποιον που δεν ξερει τι ακριβως εχει το παιχνιδι θα του φανει καπως να τελειωσει σε 3-4 ωρες για κατι που πληρωσε 40 ευρω.Γενικα το διαχειριστηκαν εντελως λαθος πιστευω.

Επισης neratzojuice στο ps3/xbox360 20 ευρω εχει digital.

Εσύ μπορεί να τα ήξερες. Εμείς δεν τα ξέραμε και μας άφηνες στην άγνοια σα δε ντρέπεσαι.

Συμφωνώ οτι σε κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η σειρά θα ξενερώσει. Επίσης αν είναι το πρώτο του mgs το πιο πιθανό με τους καινούριους μηχανισμούς να το πάει νερό και να μην καταλάβει για πότε τελείωσε. Για κάποιον όμως που τον ενδιαφέρει θα κάτσει να ασχοληθεί με πόσους νέους τρόπους μπορει να βγάλει off εναν στρατιώτη κλπ. Το οτι θα μπορείς να παίξεις με διαφορετικούς τρόπους δε σημαίνει οτι θα είναι τύπου AC που θα διαλέξεις απο πιο κτίριο να του την πέσει του άλλου. Είναι πολύ εμπλουτισμένο και φαίνεται στα trailer.

Πάλι όμως δεν καταλαβαίνω γιατι περιμένατε παραπάνω. Το είπα και το ξαναλέω οτι αρχικά θα έβγαιναν στην αγορά μαζί και προσπαθούσαν να εξηγήσουν οτι το GZ είναι πρόλογος με κάποιο συμβάν που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το PP. Μετά για τους γνωστούς λόγους το εβγαλαν σε 2 κομμάτια. (λεφτα)

-------

Τα δικά μου digital στο ps3 δεν κοστίζουν τίποτα :P

Για να γίνεται όμως και λίγο κουβέντα για το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό, μου αρέσει πολύ το cqc. Γιατι στα προηγούμενα περισσότερο την ονομασία είχε ενω δεν ήταν κάτι το τόσο ιδιαίτερο όσο παρουσιαζόταν.

Επίσης ενδιαφέρον θα εχει να δουμε πόσο δύσκολο θα είναι χωρίς radar και χώρις τις υπερδυνάμεις να βλέπεις μέσα απο τοίχους όπως και στο Splinter Cell.

Δημοσ.

Δεν ξερω κατι περισσοτερο θα ηθελα  απο την κυρια αποστολη.

Εχεις δικιο παντως για τα προσωπα των στρατιωτων.Ολα θα ειναι διαφορετικα.Αυτο το "συμβαν" περιμενω και γω B)

Επισης δεν θα εχει  cardboard boxes :P

Δημοσ.

χεχε έναν έναν θα τους ανακρίνω και θα κρατάω αρχείο με φωτογραφίες  :devil:

Ε μάλλον με τα κουτιά δεν πήγαινε άλλο. Λίγο παλιομοδίτικη τεχνική και οχι ιδιαίτερα εύχρηστη. Όπως και το να καταστρέφεις την ενδοεπικοινωνία.

Ίσως να έπρεπε να τα κρατήσουν (τα κουτια) για το fun/fan της υπόθεσης.

Επίσης θα ήθελα cutscene  μεγάλα αλλά υστερα απο απαιτήσεις του κοινού μειώθηκαν  :-(

Δημοσ.

Τα cutscenes του Κοζίμα στο 4 ήταν υπερβολικά μεγάλα για λάθος λόγους, δεν ήταν η διάρκεια καθεαυτή το πρόβλημα, τουλάχιστον για μένα :P

Τέλος πάντων, ίδωμεν. Σαφώς κι αν έχει αρκετό βάθος σε side-missions και σε replayability είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, απλώς ακόμα κι έτσι εγώ κρατάω πολύ μικρό καλάθι. Λίγο η το απογοητευτικό σε πολλά επίπεδα 4, λίγο οι βλακείες του Κοζίμα τα τελευταία χρόνια, δεν του έχω καμία πίστη ότι έχει πια όραμα ή μεράκι γι' αυτό που κάνει. Μην πω κιόλας ότι μου είναι και προφανές ότι ο άνθρωπος θα ήθελε να φτιάξει άλλα παιχνίδια, αλλά έχει "παγιδευτεί" με το MGS.

Δημοσ.

o κοτζιμα πιστευω θα ηθελε να παρατησει τα παιχνιδια και να φτιαξει τηλεοπτικη σειρα mgs, πιο πολυ βιντεο παρα παιχνιδι ειναι τα mgs...

εγω σαν παιχνιδια τα ψιλοβαριεμαι, αλλα εχω κατσει και εχω δει ολα τα cutscenes στο youtube, τα εχουν φτιαξει σαν ταινιες και ειναι πολυ ομορφα...

εχει ωραια bossfights αλλα το stealth δεν το μπορω...

Δημοσ.

o κοτζιμα πιστευω θα ηθελε να παρατησει τα παιχνιδια και να φτιαξει τηλεοπτικη σειρα mgs, πιο πολυ βιντεο παρα παιχνιδι ειναι τα mgs...

εγω σαν παιχνιδια τα ψιλοβαριεμαι, αλλα εχω κατσει και εχω δει ολα τα cutscenes στο youtube, τα εχουν φτιαξει σαν ταινιες και ειναι πολυ ομορφα...

εχει ωραια bossfights αλλα το stealth δεν το μπορω...

Είσαι λίγο άδικος 

Οχι οτι εγώ είμαι αντικειμενικός! :P

Επίσης αν κρίνεις τα mgs μόνο απο το mgs4 να σου πώ οτι ηταν κυρίως βασισμένο στους fan και εξηγούσε πάρα πολλά κενά. Υπήρχε το στοιχείο της συγκίνησης  σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Κατα τα άλλα είναι απλά (πολύ απλά) ενας μύθος οτι δεν εχουν gameplay τα mgs.

Vole θα συμφωνήσω.στο οτι έχει παγιδευτεί με τα MGS και δε του δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστεί. Πάντως η αλήθεια είναι οτι δεν κρατάει πάντα τα ίδια και τα ίδια στανταρ (βλέπε zelda) και μάλλον στο PP θα κάνει μεγάλο βήμα στις αλλαγές. Μακάρι να του βγεί σε καλό αλλά και πάλι το γεγονός οτι είναι και πάλι mgs τον περιορίζει.

Anyway παπαροφιλοσοφίες να περνάει  η ώρα.

Δημοσ.

Επίσης αν κρίνεις τα mgs μόνο απο το mgs4 να σου πώ οτι ηταν κυρίως βασισμένο στους fan και εξηγούσε πάρα πολλά κενά. 

Nanomachines? :P

Παντως οχι.Αν ο Κοτζιμα εκανε ενα παιχνιδι επειδη ηταν αναγκασμενος αυτο ειναι το mgs 4.

Εχει δηλωσει πολλες φορες οτι αγαπημενος του χαρακτηρας ειναι ο BB(ή τουλαχιστον περισσοτερο απο τον Solid Snake) και πιστευω ειναι πληρως αφοσιωμενος στην δημιουργια του V.

Καλα αυτο για το gameplay το λενε μονο αυτοι που δεν εχουν κατσει να ασχοληθουν ποτε σοβαρα.

Δημοσ.

Για τα nanomachines, τους la li lu le lo la :P και για το big boss και τόσα άλλα που ακόμα δεν τα έχω καταλάβει  :wacko:

Επίσης έκανε και πιό συμπαθή στους fan τον Jack τον Ripper (Raiden :P). Αυτό μάλλον γιατι τον συνέδεσε (εμφανισιακά και μέσω των πράξεών του) ίσως με ένα απο τα πιό αγαπητά πρόσωπα στο κοινό, τον Gray Fox.

Αυτό για το Big Boss δεν το ήξερα παντως το 4 όντως ήταν λίγο μαχαίρι στο λαιμό. Δυστυχώς (μπορεί και ευτυχώς) μας τον γέρασε τον Solid.

Για το V μακάρι να είναι έτσι όπως τα λές. Κάπου είχα δει την εξήγηση γιατι V και όχι 5 αλλα δε θυμάμαι.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι για να δεσουν ολα τα γεγονοτα εγιναν και μερικα "retcons" (μην με ρωτησεις τι σημαινει στα ελληνικα :P ).Για τον raiden συμφωνω.

Για το V μονο θεωριες ειναι ολα θα δουμε στο phantom pain λογικα.Στο τρειλερ λεει "V has come too/to".Αυτο μπορει να σημαiνει ειτε οτι ηρθε ο V ειτε οτι ο V συνηλθε.Τωρα ποιος ειναι ο V?Vic boss απο το peace walker?Καποιος αλλος?Ποιος ξερει.Μπορει να μην ειναι καν προσωπο.Κοτζιμα εισαι :P

Δημοσ.

Vole θα συμφωνήσω.στο οτι έχει παγιδευτεί με τα MGS και δε του δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστεί. Πάντως η αλήθεια είναι οτι δεν κρατάει πάντα τα ίδια και τα ίδια στανταρ (βλέπε zelda) και μάλλον στο PP θα κάνει μεγάλο βήμα στις αλλαγές. Μακάρι να του βγεί σε καλό αλλά και πάλι το γεγονός οτι είναι και πάλι mgs τον περιορίζει.

Αυτό ισχύει, σε κάθε παιχνίδι άλλαζε αρκετά πράγματα ώς τώρα σε επίπεδο mechanics, και σε περιβάλλοντα και στιλ. Το 4 απλώς μου φάνηκε τραβηγμένο από τα μαλλιά σε σημείο ξεριζώματος ορισμένες φορές, όχι όσον αφορά το gameplay, αλλά όσον αφορά τη σκηνοθεσία και το γράψιμο. Ηταν πολύ ανισόρροπο παιχνίδι. Μερικά σημεία ήταν εξαιρετικά, άλλα ήταν από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει σε παιχνίδια/τηλεόραση :P

Δημοσ.

http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2014/02/17/hideo-kojima-reveals-new-details-on-the-phantom-pain.aspx

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ SOLID SNAKE: Oh Yeah

Γι' αυτό μάλλον όλος αυτός ο ντόρος με τον Hayter που δε θα κάνει τη φωνή του Big Boss

Vole τα mgs όμως έχουν και ένα τεράστιο story πέραν του gameplay οπου τα cutscene είναι απαραίτητα.

Εντάξει καταλαβαίνω τι λές. Οτι κάποια cutscene δεν έχουν να κάνουν με το story ή οτι δείχνουν υπερβολές. Τέλος πάντων εγω διαφωνώ. Ίσα ίσα που μέσω των cutscene και του story ο χαρακτήρας που παίζεις και οι γύρω του παίρνουν ζωή και δεν είναι απλά εργαλεία που θα εξυπηρετήσουν στο gameplay. Χαρακτηριστικό αυτού που λέω είναι οτι στα mgs υπάρχει δέσιμο του παίχτη και με τους αντιπάλους του σε αντίθεση με την πλειονότητα των games εκει έξω. Ξέρεις πόσοι αναπολούν τη λύκενα?? η οποία σου έκανε και κάτι @@ να!! χαχα

Όσον αφορά τις υπερβολές 1ον) εξαρτάται σε τι υπερβολές σε έχει μάθει το κάθε game. Πιστεύω πάντα υπήρχαν υπερβολές στα mgs. Επίσης δεν είναι καθαρά στρατιωτικό. Παίζει μέσα και τεχνολογία. 2ον) Είναι γιαπωνίλα ρε φίλε. Επιβάλετε να υπάρχει η στοιχειώδης υπερβολή :D

3ον) Το τραβάω εγώ τωρα απο τα μαλλιά!. Σεβαστή η άποψή σου απλά σου λέω πώς το βλέπω το όλο θέμα.

Απ' ότι έχω καταλάβει πάντως  στο MGSV θα έχει πολύ λιγότερα cutscene. Ικανοποιημένοι κύριοι??

Στα διάλο :devil:

υ.γ. παμε λίγο Snake :P

• Like 2
Δημοσ.

Καλά έλεγα ότι μας τρολάρουν και οι δύο, ο Κοζίμα κι ο Χέιτερ, κι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον Solid νέο :D

Καταλαβαίνω τι λες για τα cutscenes, όπως είπα, δεν έχω πρόβλημα με αυτά καθεαυτά, αλλά με ορισμένα από αυτά και με το πώς είναι γραμμένες και σκηνοθετημένες οι σκηνές. Ισως απλώς να είναι κι αυτό που λες στο 2, να μη μου αρέσει η ιαπωνίλα τόσο (αν και σε προηγούμενα MGS δεν ήταν τόσο θέμα, οπότε δεν ξέρω τι έγινε, ή εγώ άλλαξα ή ο Κοζίμα :P ). Απλώς, γενικά, εκτιμώ και θεωρώ ότι δείχνει δεξιότητα, το να μπορείς να πεις/δείξεις/περάσεις αυτά που θες να πεις λιτά και περιεκτικά, ακόμα και τις υπερβολές αν αυτό είναι το στιλ σου. Ολες αυτές οι σκηνές στο αεροπλάνο και με τη μαϊμού ήταν ανυπόφορες για μένα, ας πούμε. Για να μην πω για τα bosses, τόσο σε gameplay όσο και σε παρουσίαση. Σπάνια έχω νιώσει να ντρέπομαι στην ιδέα να μπει κάποιος στο σπίτι ξαφνικά και να δει/ακούσει τι παίζω (βέβαια, αν μπουκάρει κάποιος στο σπίτι μου ξαφνικά μάλλον θα έχω άλλα προβλήματα, πιο άμεσα, αλλά λέμε τώρα, θεωρητικά :P ). 

Μπορεί να έρθει κάποιος και να μου κάνει τρελή ανάλυση τώρα στο τι νόημα υπήρχε στα αβγά που τηγάνιζε η μικρή, ας πούμε, αλλά θεωρώ πως υπάρχει απόσταση μεταξύ της ιδέας/πρόθεσης και της υλοποίησής της. Μπορώ να εκτιμήσω το πρώτο, αλλά μπορώ να κάνω και κριτική στο δεύτερο, και πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης τέχνης, ή ό,τι είναι τα videogames, για να μην εκφυλιστούν τελείως και τα δικά μας στάνταρ, αλλά και των δημιουργών. 

Κι όλα αυτά τα λέω έχοντας παίξει πολλαπλές φορές όλα τα MGS (όλα τα main παιχνίδια πλην του 4 δηλαδή, που δεν άντεξα να το παίξω δεύτερη φορά, και το έχω επιχειρήσει 3-4 φορές, και του PW, που σκοπεύω να το πιάσω πριν παίξω το 5), οπότε δεν είναι ότι δεν ξέρω τον Κοζίμα και το στιλ του ή ότι δεν εκτιμώ σε άλλα επίπεδα αυτά που φτιάχνει ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ρε συ δε σου είπα οτι κρίνεις χωρίς να τα έχεις παίξει. Αλλιώς δε θα σ έλεγα για λύκενες. 

Δεκτό αυτό που είπες για τα αυγά και για την υπερανάλυση. Αμα είναι να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πεί ο ποιητής καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου.

Επίσης συμφωνώ: "Μπορώ να εκτιμήσω το πρώτο, αλλά μπορώ να κάνω και κριτική στο δεύτερο"

Αλλά τι να σου πω τώρα. Αμα νιώθω οτι βρίσκομαι στων κόσμο των mgs (την αίσθηση που σου περνάει κάθε παιχνίδι) δε με χαλάει τίποτα άλλο :P

Κρίνω δηλαδή με το τις αισθηση μου αφήνει το κάθε game. Δεν μπορώ να παρατηρώ αν έστεκε εκεί το cutscene και τα λοιπά. Το ίδιο πιστεύω και για σένα. Προφανώς την ώρα που έπαιζες κάτι σε χάλασε και το παρατήρησες.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να σου πώ είναι οτι δεν επιβάλλω στον εαυτό μου να μου αρέσει επειδή είναι mgs.

Τέλος με αυτά!!

Ούτε εγώ εχω παίξει ακόμα το PW γιατι είχα πάρει τo legacy collection αφού έπαιζα δευτερη φορά to 4. Στο περίμενε για την παραγγελία κοπανάω άλλη μια το 4 μεχρι τη μέση. Μετα ηρθε η παραγγελία και έπαιξα 1 2 3 σερι. Ε δεν άντεχα αλλο mgs :P

Κάτι λένε για συλλεκτική του GZ μαζι με ένα (νομίζω) graphical novel του PW. Δε σας ενδιαφέρει ε?? :devil: χαχαχα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...