Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, δεν ξέρω από που να πρωτοξεκινήσω.

Αρχικά, υπάρχουν 2 Toshiba λάπτοπ στο σπίτι. Το ένα έχει Windows Vista, και το άλλο έχει Windows 7. Τα Windows Vista έμπαιναν και μπαίνουν κανονικά στο ίντερνετ μέσω του ρούτερ του σπιτιού, καθ' όλη τη διάρκεια που περιγράφω παρακάτω. Τα Windows 7 όμως είχαν (και έχουν ακόμα) πρόβλημα. Αναλυτικά:

Χτες το βράδυ, τα windows 7 ενώ είχαν ίντερνετ (όπως τους τελευταίους μήνες), ξαφνικά δεν άνοιγαν οι σελίδες. Πάτησα επιδιόρθωση δικτύου, δεν άλλαξε κάτι. Έκανα ρεστάρτ το λάπτοπ, τα ίδια. Έκανα ρεστάρτ το ρούτερ, πάλι τα ίδια. Με τα πολλά, με τις πολλές αυτόματες επιδιορθώσεις (δηλαδή δεξί κλικ κι επιδιόρθωση δικτύου - δεν πείραξα καμιά ρύθμιση χειροκίνητα), έβγαλε μήνυμα ότι διορθώθηκε το πρόβλημα. Άνοιγαν μεν οι σελίδες, αλλά τρομερά αργά, και δεν φόρτωναν καν πλήρως.

Σήμερα δοκίμασα πάλι την επιδιόρθωση. Ξαναγύρισε στη κατάσταση του "χωρίς ίντερνετ". Έκανα κατάργηση δικτύου, και προσπαθώντας να συνδεθώ ξανά - δίνοντας εξακριβωμένα σωστά τον κωδικό - μου βγάζει συνεχώς "Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση των Windows στο δίκτυο" (όπου δίκτυο το όνομα του δικτύου μου). Το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε μετά το πέρασμα νέων drivers από την επίσημη σελίδα της Toshiba. Και στην αυτόματη επιδιόρθωση μου βγάζει (μου το έβγαζε και χτες κάποιες φορές) συνεχώς ότι δεν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα ασύσματης σύνδεσης.

Σημείωση: Χτες το βράδυ πότε έγραφε σύνδεση μόνο τοπικά, πότε άγνωστο δίκτυο, και πότε μου το γύριζε στο δημόσιο δίκτυο ενώ το είχα αποθηκευμένο σαν οικία.

Καθ' όλα τα παραπάνω, τονίζω ξανά ότι τα Vista δεν είχαν κανένα θέμα ούτε με τη σύνδεση, ούτε με το ίντερνετ. Το μόνο που με παραξενεύει σ' αυτά, είναι ότι στο κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης δείχνει δυο φορές το δίκτυο, με το ίδιο όνομα. Στη πρώτη γράφει δημόσιο δίκτυο, και στη δεύτερη ιδιωτικό δίκτυο. Δεν πείραξα όμως τίποτα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν έτσι εξαρχής, έτυχε και το πρόσεξα κοιτάζοντας για κοινές ρυθμίσεις.

Σημαντική σημείωση: Δοκιμάζοντας στα Windows 7 να συνδεθώ μέσω wifi με το hotspot του κινητού (JoikuSpot, Symbian Belle Refresh), η σύνδεση έγινε κανονικά, και το σερφάρισμα δεν σκάλωνε πουθενά. Επίσης και η σύνδεση Ethernet δουλεύει εντάξει. Οι ρυθμίσεις του συστήματος όσον αφορά ip και dns κτλ, είναι όλες στο αυτόματο.

Αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι με κάποιον τρόπο έχουν επηρεαστεί οι ρυθμίσεις όσον αφορά την ασύρματη σύνδεση μεταξύ του συγκεκριμένου λάπτοπ και του συγκεκριμένου ρούτερ. Αλλά που; Δεν συνδέεται καθόλου δυστυχώς.

Αν κάπου δεν ήμουν σαφής, ρωτήστε με.

Τα φώτα σας, τι μπορεί να φταίει, τι άλλο να δοκιμάσω, οτιδήποτε...

Δημοσ.

Συνδεσε το φορητο με τα 7αρια στον ρουτερ με καλώδιο να δεις παίζει, εμενα μου φαινεται οτι εχει προβλημα η καρτα wifi του φορητού σου

Με το καλώδιο δουλεύει κανονικά. Επίσης και η κάρτα wifi δουλεύει κανονικά όταν συνδεθώ στο wifi του κινητού μου για να πάρω ίντερνετ από εκεί. Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα παρόλα αυτά;

Δημοσ.

Μια επανεγκατάσταση driver δοκιμασε και βλέπουμε.

Παρέλειψα να αναφέρω ότι την δοκίμασα ήδη.

η δοκιμασε αλλο καναλι στο adsl router η δοκιμασε αλλο τυπο κλειδωματος.πχ απο wpa2 σε wpa σκετο η σε wpa/wpa2 Κτλ.

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τεχνικό του ΟΤΕ σήμερα ο οποίος ήταν πολύ εξυπηρετικός, και αφού δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, πρότεινε και τα δυο παραπάνω που αναφέρεις.

Τελικα το πρόβλημα διορθώθηκε με την αλλαγή του καναλιού κι έτσι δεν δοκιμάσαμε ν' αλλάξουμε τον τύπο κλειδώματος.

Προς το παρόν δουλεύουν όλα εντάξει.

Το παράξενο είναι ότι τα Vista δεν είχαν παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ τα 7 πλέον τα έχω πάρει με κακό μάτι...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

δεν ειναι θεμα λειτουργικου.απλα ετυχε.πολλες φορες λογω παρεμβολων η 1002 αλλων πραγματων πρεπει να αλλαξεις καναλι

Δημοσ.

δεν ειναι θεμα λειτουργικου.απλα ετυχε.πολλες φορες λογω παρεμβολων η 1002 αλλων πραγματων πρεπει να αλλαξεις καναλι

Προφανώς βιάστηκα να μιλήσω. Το πρόβλημα επανήλθε χωρίς να κάνω κάτι άλλο δυστυχώς. Νομίζω όμως ότι είναι λίγο υπερβολικό ν' αλλάζω κανάλι κάθε φορά που τα κάνει αυτά. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη ιδέα; Πάντως τα win 7 δούλευαν χωρίς πρόβλημα με τις ίδιες ρυθμίσεις εδώ και 2 χρόνια...

Δημοσ.

δοκιμασε καναλια 1,6,11 αλλιως drivers η firmware στο ρουτερ η αλλο κλειδωμα.

Θα τα δοκιμάσω. Πρώτα ήταν το κανάλι 11 και τώρα είναι το 13 (όταν είχε φτιάξει για λίγο δηλαδή). Εξακολουθεί όμως να με παραξενεύει το γεγονός ότι όλες οι άλλες συσκευές που συνδέονται με wifi στο ίδιο ρούτερ δεν έχουν πρόβλημα (Windows Vista, Android, Symbian).

Δημοσ.

οχι καναλι 13.οχι 12 οχι 13.καποιες καρτες εχουν θεμα με αυτα.απο 1 εως 11.αλλιως παμε τα κλασσικα.αλλοι drivers στην καρτα του pc και μετα αλλο κλειδωμα.αν ειναι Wpa2 το κανεις wpa αν ειναι wpa το κανεις wpa2 αν ειναι wpa/wpa2 καντο wpa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...