menostospitimou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Από πού ξεκινάτε? Αγοράζετε βιβλία, βλέπετε tutorials στο youtube ή διαβάζετε όλο το documentation?
Directx Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Από πού ξεκινάτε? Αγοράζετε βιβλία, βλέπετε tutorials στο youtube ή διαβάζετε όλο το documentation? Αν πρόκειται για API κάποιας υπηρεσίες τότε δοκιμάζω να το ενσωματώσω σε κάποια εφαρμογή διαβάζοντας την τεκμηρίωση που παρέχει το SDK του. Αν πρόκειται για κάποιο framework τότε ξεκινώ να γράφω ένα πρόγραμμα μαζί του (για να σπάσει ο πάγος) αφού έχω συμβουλευτεί για τα βασικά την τεκμηρίωση, αν στην πορεία φανεί ιδιαίτερα πολύπλοκη η χρήση του ή αν η τεκμηρίωση δεν είναι ικανοποιητική ή αν σκαλώσω σε κάποιο feature που θέλω να προσθέσω σε αυτό το πρώτο πρόγραμμα, μπορεί να δοκιμάσω κάποιο tutorial ή βιβλίο. υ.γ. Αυτά βέβαια είναι αυστηρά προσωπικές επιλογές (τι κάθεται καλύτερα στον καθένα) άλλοι φίλοι μπορεί να ακολουθούν άλλη πορεία εκμάθησης (πχ. πρώτα ανάγνωση κάποιου βιβλίου, tutorials από το YouTube κλπ). 1
nilosgr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Προσωπικά, ξεκινάω κανένα μικρό project μέχρι να μπω στο κλήμα και μετά βλέποντας και κάνοντας...
defacer Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Documentation μόνο μέχρι να πάρεις τη γενική ιδέα του πώς αναπαρίστανται οι διάφορες έννοιες και πώς γίνονται κάποια βασικά πράγματα. Γενικά για μένα documentation is king αλλά δεν έχει νόημα να καείς να διαβάζεις 2 μέρες μόνο θεωρία όταν μιλάμε για APIs. Μετά ένα μικρό projectάκι (τόσο μικρό που ίσως δεν αξίζει καν να το πεις project) για να τα δεις να δουλεύουν στην πράξη και να παίξεις λίγο, και μετά με βάση αυτό το πρωτότυπο ένα κανονικό projectάκι (του στυλ ένα απόγευμα). Τα video tutorials τα θεωρώ χάσιμο χρόνου γιατί αργείς πολύ σε σχέση με το διάβασμα να συμπεράνεις αν α) είναι καλό και β) αν σου είναι χρήσιμο στη συγκεκριμένη φάση (βεβαίως υπάρχουν κάποια που είναι εξαιρετικά, αλλά το πρόβλημα είναι πώς τα ξεχωρίζεις αν δεν τα ξέρεις ήδη)
nilosgr Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Κι εγω με τα βιντεο δε τα παω καλα, ψηλοβαριεμαι...
ParhsG Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Ειναι σχετικα ,ξερω μερικους που θελουν μονο video.Εγω τα βαριεμαι. Το προβλημα ειναι οταν δεν υπάρχει documentation ή ειναι μισο και συμβαινει πολλες φορές(πρεπει να ψαξεις στο κωδικα)
migf1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ ξεκινάω πρώτα με εισαγωγικά tutorials for dummies, που συνήθως σε οδηγούν γρήγορα στο να γράψεις το κλασικό "hello world" στην "ορολογία" του API. Από ένα σημείο και μετά, "μετακoμίζω" στο επίσημο documentation του API, το οποίο φροντίζω να το βάζω KAI ως contex-sensitive help στον Editor / IDE που χρησιμοποιώ (κάτι που αποδυκνείται ΠΟΛΥΤΙΜΟ καθώς προχωράει κανείς). ΥΓ. Με τα βίντεο ούτε εγώ τα πάω καλά. Επίσης, αν υπάρχει διαθεσιμότητα, προτιμάω τα βιβλία αντί των online tutorials.
PSeS Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 google is your friend φίλε μου! όλα τα άλλα είναι σκατά, πλέον το internet είναι η καλύτερη πηγή πληροφόρησης 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Από πού ξεκινάτε? Από την εξής φράση: "Η ημερομηνία παράδοσης είναι " και ελπίζεις να μην ακούσεις περασμένη ημερομηνία.
defacer Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2012 Παπί, φαντάζομαι ξέχασες το σημείο όπου ανάλογα με το API key που χρησιμοποιείς έχεις διαφορετική πρόσβαση στα δεδομένα του fb... τα παραδείγματα στο facebook developers χρησιμοποιούν ένα hardcoded api key το οποίο δε νομίζω να έχει access σε όλο το σύμπαν ;-)
παπι Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Παπί, φαντάζομαι ξέχασες το σημείο όπου ανάλογα με το API key που χρησιμοποιείς έχεις διαφορετική πρόσβαση στα δεδομένα του fb... τα παραδείγματα στο facebook developers χρησιμοποιούν ένα hardcoded api key το οποίο δε νομίζω να έχει access σε όλο το σύμπαν ;-) Σωστο το αποτελεσμα. Απλα δεν μου βγηκε το meme
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα