mandos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 εγώ δεν κατηγορώ την MS για τίποτα, αν δεν ήταν η MS δεν θα είχαμε ούτε ebay ούτε digital cameras αυτή τη στιγμή (όχι απαραίτητα κακό, απλά το αναφέρω) πάντα φταίει ο χρήστης (10 toolbars στον ΙΕ...) και οι win-servers μια χαρά servers είναι, επειδή δεν τολμάει κανένα βλάμμενο να κάνει login όταν βλέπει server στο login και όχι aero υγ: όλοι οι web servers πλέον είναι χ86, και γενικότερα οι servers ειναι χ86 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 και τπ όσοι είναι στο linux ξέρουν γιατί είναι και δεν κατηγορούν την Μ$ που δεν γίνετε Linux Αμ μπραβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 εγώ δεν κατηγορώ την MS για τίποτα, αν δεν ήταν η MS δεν θα είχαμε ούτε ebay ούτε digital cameras αυτή τη στιγμή (όχι απαραίτητα κακό, απλά το αναφέρω) πάντα φταίει ο χρήστης (10 toolbars στον ΙΕ...) και οι win-servers μια χαρά servers είναι, επειδή δεν τολμάει κανένα βλάμμενο να κάνει login όταν βλέπει server στο login και όχι aero υγ: όλοι οι web servers πλέον είναι χ86, και γενικότερα οι servers ειναι χ86 οι web servers στις μερες μας..ισως..καποιοι.....παλιοτερα..σε ολοκληρο πανεπιστημιο δεν θυμαμαι να ειδα ουτε εναν window-server... Πανω στην δουλεια ειχα στησει πολλους σερβερς...και οταν λεμε σερβερ..μιλαμε για γεννημα θρεμμα σερβερ...και σπανια διαλεγαμε να του βαλουμε παραθυρα λογω απιστευτου κοστους για τον πελατη...(λειτουργικο + αδειες) οποτε καναμε την δουλεια μας με καποιο λινουξακι. Δηλαδη επιλεγαμε λινουξ λογω κοστους οχι οτι θα καναμε καλυτερα την δουλεια μας αναγκαστικα . Οι σοβαροι σερβερς παντως δεν τρεχουν παραθυρα.Στο πανεπιστημιο και σε οσα computer rooms εχω μπει (μιλαμε για computer rooms με τερατωδη μηχανηματα , ρομποτικες μπακαπιερες , ψυξη χωρου και κεντρικο management βγαλμενο απο sci-fi ταινια) ετρεχαν unix...γιατι ηταν κυριως επωνυμοι σερβερς (ibm , hp κλπ) και ειχαν και εξωτερικο support 24/7. Μια φορα ειδα σε σερβερ παλια , παραθυρα (Windows NT μαλιστα) και σκεψου οτι ειχαν ζητησει (και πληρωσει) την microsoft να κανει custom-ιες στο λειτουργικο για να καλυψει καποιες αναγκες τις εταιριας !! Για να κλεισω γιατι με κουρασα με τοσα που εγραψα..το λινουξ δεν ειναι παραθυρα , ειναι κατι καλυτερο...αλλα καλα θα ηταν να γινει κατι πιο ευχρηστο ακομα και απο τα παραθυρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Απο που έβγαλες το συμπέρασμα οτι to GNU/Linux στοχεύει καπου και ιδιαίτερα στο desktop ? Ξαναλεω το linux δεν ειναι windows. καλά τώρα δουλευόμαστε μεταξύ μας; μόνο και μόνο στο distrowatch να πάει κάποιος βλέπει πάνω από το 90% των διανομών να έχουν στο category το desktop Είπαμε να μας αρέσει το Linux αλλά να λέμε και την αλήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Θυμάμαι το πρώτο μύνημα μου για linux σε forum πριν χρόνια ήταν κάτι αντίστοιχο. Ποια διανομή να αγοράσω.. Και ακόμα θυμάμαι ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση που μου προτείναν διανομές που ήταν τελείως δωρεάν και μετά το βρισίδι που είχα φάει σε pm από και καλά guru του linux στο στυλ ¨αντε ρε άχρηστε που θέλεις να βάλεις και linux" βλέπεις εκείνες τις εποχές το linux ήταν και καλά για μια κάστα μόνο η έτσι νιώθαν μερικοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 ακόμα είναι, λιγότερο από το 2% των χρηστών έχουμε linux (οπότε δεν είναι και desktop ready) απλά πλέον η κάστα μας έχει πιο ανοιχτά μυαλά και δεν το παίζει 1337 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μην κοροιδευομαστε . το πισι και το λειτουργικο του ειναι εργαλεια...τι να λεει να compilarw κερνελ και στο τελος της ημερας να μην μπορω να δω την ταινια μου , να ακουσω τα τραγουδια μου και δεν ξερωγω τι κανει ο καθενας με το πισι του. Δυστυχως ή ευτυχως εζησα τις εποχες των πρωτων βηματων του λινουξ που ολα γινοντουσαν με το χερι και τα Χ ηταν πολυτελεια και εχω μπουχτισει κατα καποιον τροπο. Εγω προσωπικα στο πισι μου θελω ευκολια και γρηγοραδα..οχι να ψαχνω το καθετι καμμια ωρα πριν δουλεψει. Για αυτο στο main pc εχω παραθυρα και στο 2ο λινουξ για να πειραματιζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 το κακό με το Linux είναι ότι υπάρχουν πολλές διανομές που στην ουσία δεν αλλάζουν κάτι... φανταστίται δηλαδή να δούλευαν μαζί οι developers του Ubuntu,Mint και Debian+ όλες τις Ubuntu-based διανομές..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Η καθε διανομη ακολουθει μια φιλοσοφια και ετσι χτιζεται. Για παραδειγμα εμενα μου αρεσει το archlinux αλλα βλεπω οτι εχει παρει ψηλα τον αμανε και παει να γινει gentoo (η αλλαγη στο install ηταν για μενα ακυρο τελειως).Οπως ακυρο ειναι οτι καποια default πραγματακια που θελω σε μια νεοεγκατεστημενη διανομη πρεπει να τα κανω χειροκινητα. Ε βρηκα ολως τυχαιως μια custom-ια στηριγμενη στο archlinux (manjaro linux για την ιστορια) που εχει ο,τι ηθελα απο το arch. Θελω να καταληξω οτι το να υπαρχουν 200 διανομες δεν ειναι κατα αναγκη κακο.Ενταξει μερικοι παιρνουν το ubuntu του αλλαζουν theme και εικονιδια και το ονομαζουν ΜΗΤΣΟΣ. Υπαρχουν και αλλες που καλυπτουν καποιες αναγκες πιο ουσιαστικες οπως στο παραδειγμα που προανεφερα. Να υπαρχουν επιλογες δεν ειναι κακο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 ναι σίγουρα αλλά πχ. το Ubuntu με το Mint τι διαφορά έχουν; μερικές εφαρμογές όπως Mintupdate κτλ.... μια χαρά θα μπορούσαν να συνεργαστούν από Site: εδώ καταλαβαίνει κανείς ότι η πολυφωνία δημιουργεί και μερικά προβλήματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 ναι σίγουρα αλλά πχ. το Ubuntu με το Mint τι διαφορά έχουν; μερικές εφαρμογές όπως Mintupdate κτλ.... μια χαρά θα μπορούσαν να συνεργαστούν από Site: εδώ'>http://osarena.net/n...s.html']εδώ καταλαβαίνει κανείς ότι η πολυφωνία δημιουργεί και μερικά προβλήματα... Το ubuntu ξεκινησε απο το debian αλλα πλεον ειναι ανεξαρτητο αυτου και οχι συμβατο μαζι του. Το mint εχει 2 εκδοχες , μια ubuntu-based και μια debian-based με οτι αυτο συνεπαγεται. Αν καποιος θελει για παραδειγμα απλο ubuntu παει στο ubuntu , οποιος θελει ubuntu με cinnamon/mate χτυπαει ενα mint και οποιος θελει ενα ομορφο ευχρηστο για αρχαριους debian παει σε mint debian edition. Ο,τι θελει ο καθενας διαλεγει και παιρνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Συμφωνω περι πολλων "διανομων" (που στην ουδια ειναι απλα ανουσιες αναδιανομες των μαμαδων).Κυκλοφορει πολυ σκουπιδαριο δυστυχως. Επιμενω στο οτι το linux εχει τον δικο του τροπο λειτουργιας οπως οφειλει φυσικα.Αν δεν μας αρεσει για οποιοδηποτε λογο απλα αλλαζουμε λειτουργικο. Απλα και ομορφα. Αν δεν μπορουμε να κατανοησουμε το πως δουλευει και νομιζουμε-περιμενουμε οτι linux = ανοιχτα windows, δεν ειναι προβλημα και "bug" του λειτουργικου. O mandos, o martinoff και πολλοι αλλοι εδω μεσα γιατι δεν εχουμε καποιο "bug" τοσα χρονια ? Η ειμαστε οι βλακες της υποθεσης που κατσαμε και διαβασαμε 5 βασικα πραματα για το λειτουργικο μας ωστε αν παρουσιαστει καποιο προβλημα να ξερουμε τι να κανουμε? Γιατι στο linux, ανεξαρτητως διανομης, προκειμενου να επιλυσεις κατι θα χρειαστεις κονσολα και βασικες γνωσεις για την λειτουργια του (επεξεργασια αρχειων, tty, PMS κλπ) οποτε το να χρησιμοποιει κανεις windows-wannabe - ετοιμες - "για το καλο μας" - κρυβουμε το κατω απ 'το καπο - διανομες μονο καλο δεν κανει, και δημιουργουν εσφαλμενη εντυπωση για το GNU/Linux, οπως καλλιωρα το παρον thread. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 οκ...... το πρόβλημα με τον ήχο εμφανίστηκε πάλι.... δηλαδή σε καμία εφαρμογή δεν ακούω ήχο... όταν διαγράψω το .pulse και κάνω restart έχω μια χαρά ήχο αλλά μετά από 1-2 μέρες εμφανίζεται και πάλι καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 alsamixer f6 -> για να διαλέξεις την κάρτα σου unmute εάν είναι mute alsactl store -> για να κάνεις save τις ρυθμίσεις σου $ rm -fr ~/.{pulse,pulse-cookie} έχεις ~/.asoundrc η /etc/asound.conf ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orestis000 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 σε 1-2 μέρες που θα το ξανακάνει θα το δοκιμάσω..... έψαξα για τα αρχεία που μου είπες ούτε το ένα έχω ούτε το άλλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα