Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , επι των ημερων σκεφτομαι να παραγγειλω ενα καποια κομματια για να φτιαξω ενα νεο υπολογιστη με δυνατοτητες αναβαθμισεις μετα απο κανα χρονο

Η χρηση του θα ειναι κυριως browsing , movies , και λιγο παιχνιδια

Το ποσο ειναι βαρια βαρια στα 170ευρω που μπορω να διαθεσω

Εχω καταληξει σε καποια συγκεκριμενα κομμάτια και θελω τη γνωμη σας

μητρικη : Gigabyte GA-B75M-D3V (67e) (μπορει να υποστηρίζει τα γραφικα του g540? ή οχι? , επισης την προτιμούμε απο τις Η61?)

cpu : g540 (42e )

ram : corsair 4gb ( 20eyrw)

και ο προβληματισμος ερχεται να μπει σε κουτι και τροφοδοτικο

για τα lc-power με τροφοδοτικο 420w τι γνωμη εχετε? (43e) συνολο --- 172ευρώ

κανει θορυβο το τροφοδοτικό τους ? ειναι πραγματικά τα watt που αναφερει ή θα μας κρεμάσει καποια στιγμή..?

-- για το συστημα υπαρχει dvd -rw, hd,(7200) , gpu (saphrire 5770), οθονη ips235, πληκτρολογιο - ποντικι υπαρχουν επίσης

Δημοσ.

Καλησπέρα. Η μητρική, ναι, υποστηρίζει τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή. Σε H61 έχει νόημα να πας αν θέλεις να συμπιέσεις κι άλλο το κόστος. Σε τέτοια περίπτωση, βέβαια, χάνεις την sata3 και τις usb3. Τροφοδοτικό δες αυτό: http://www.skroutz.gr/s/311649/Thermaltake-TR2-380W.html?keyphrase=thermaltake+380

Ο σκληρός και το dvd είναι sata, έτσι?

Δημοσ.

1)Το αν θα προτιμησεις Β75 αντι για Η61 εξαρτατε απο τα λεφτα που δινεις. Αν προσπαθεις να φτιαξεις το απολυτα οικονομικο συστημα θα πας σε Η61.Αλλιως σαφως ειναι καλυτερη επιλογη το Β75 με 6 θυρες sata εκ των οποιων η μια Sata3 Και Usb3. Και αυτα ενσωματωμενα στο τσιπακι και οχι με εξτρα controllers οπως εχουν καποιες Η61 μητρικες.

2)Μια χαρα υποστηριζει τα ενσωματωμενα γραφικά η Β75 αλλά τι να τα κανεις αφου θα βαλεις την 5770?

3)Γιατι G540 Και οχι g530 για να γλυτωσεις ενα 5ευρω? για το 3-4% διαφορα στις επιδοσεις που δε θα τις καταλαβεις?Προσωπικα πριν λιγους μηνες που εφτιαξα συστημα για κατεβαστηρι εβαλα Β75 + G530+8 gb DDR3 και ειναι σουπερ

4) Προσωπικά θα εβαζα κατευθειαν 8 γιγα για να εχω και το dual channel και να εχω και αρκετη μνημουλα για τα επομενα χρονια καθως ποτε δε ξερεις ποτε θα γινει καμια πλημμυρα :)..

5) LC Power Ουτε να το σκεφτεις. Το απολυτο value for money αυτη τη στιγμη είναι αυτο http://www.skroutz.g...e-TR2-380W.html

Με τα λεφτα που γλυτωνεις απο τροφοδοτικο και τον g530 βαλε αλλα 4 γιγα στη συνθεση και εισαι ετοιμος στα ιδια χρηματα..

Δημοσ.

Καλησπέρα. Η μητρική, ναι, υποστηρίζει τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή. Σε H61 έχει νόημα να πας αν θέλεις να συμπιέσεις κι άλλο το κόστος. Σε τέτοια περίπτωση, βέβαια, χάνεις την sata3 και τις usb3. Τροφοδοτικό δες αυτό: http://www.skroutz.g...thermaltake 380

Ο σκληρός και το dvd είναι sata, έτσι?

ο σκληρος ειναι σατα 2 , για το dvd -rw δεν ειμαι σιγουρος .. πως το καταλαβαινουμε? απο το 40α πινο πισω?

Δημοσ.

1)Το αν θα προτιμησεις Β75 αντι για Η61 εξαρτατε απο τα λεφτα που δινεις. Αν προσπαθεις να φτιαξεις το απολυτα οικονομικο συστημα θα πας σε Η61.Αλλιως σαφως ειναι καλυτερη επιλογη το Β75 με 6 θυρες sata εκ των οποιων η μια Sata3 Και Usb3. Και αυτα ενσωματωμενα στο τσιπακι και οχι με εξτρα controllers οπως εχουν καποιες Η61 μητρικες.

2)Μια χαρα υποστηριζει τα ενσωματωμενα γραφικά η Β75 αλλά τι να τα κανεις αφου θα βαλεις την 5770?

3)Γιατι G540 Και οχι g530 για να γλυτωσεις ενα 5ευρω? για το 3-4% διαφορα στις επιδοσεις που δε θα τις καταλαβεις?Προσωπικα πριν λιγους μηνες που εφτιαξα συστημα για κατεβαστηρι εβαλα Β75 + G530+8 gb DDR3 και ειναι σουπερ

4) Προσωπικά θα εβαζα κατευθειαν 8 γιγα για να εχω και το dual channel και να εχω και αρκετη μνημουλα για τα επομενα χρονια καθως ποτε δε ξερεις ποτε θα γινει καμια πλημμυρα :)..

5) LC Power Ουτε να το σκεφτεις. Το απολυτο value for money αυτη τη στιγμη είναι αυτο http://www.skroutz.g...e-TR2-380W.html

Με τα λεφτα που γλυτωνεις απο τροφοδοτικο και τον g530 βαλε αλλα 4 γιγα στη συνθεση και εισαι ετοιμος στα ιδια χρηματα..

3-4 ) τα αλλα 4Gb ram θα μπουν αλλα πιο μετα.. τα χρησιμοποιει ομως το συστημα αμεσα ή όχι , ποια παιχνιδια για παραγειγμα τα εκμεταλεύονται?

επισης θα με ενδιέφερε αν υπαρχει καποια λιστα που να λεει ποια παιχνιδια θελουν μονο dual core cpu και ποια χρησιμοποιουν τις δυνατοτητες των τετραπυρηνων.

5) το lc -power δηλαδη δεν κανει ουτε για σφινα στην αξίνα? :-D ε?

- για κουτι να παω σε thermaltake v4 sta 40e? μεχρι ποσα εκατοστα καρτα φραφικων μπορει να υποστηριξει? για αργοτερα να εχω υποψιν μου..

Oups. 40πινο πίσω = IDE. Δεν μας κάνει.

Έτσι πρέπει να είναι:

LGGSAH62N_sata2.jpg

ωχ και αλλα εξοδα τωρα..

αν θες g540 αντι g620 http://www.multirama...44&catid=020100 46,80 ευρω

okcomputer.gr

το κουτι ξεχασες φιλε μου .. απ οτι βλεπω ξεφευγουμε σε 200+ευροπουλα με κουτι της προκοπης

Δημοσ.

-Ram. H αλήθεια είναι πως > 4GB δεν χρησιμοποιείται αυτήν την στιγμή. Ίσως με την έλευση των Win8. Απλά όλοι βάζουν 8 γιατί είναι φθηνή

- CPU. Η λίστα που λες δεν υπάρχει. Το ανάποδο θα μπορούσαμε να το δούμε, να πεις δηλαδή ποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν και μετά να δούμε το Multi-core usage. Πάντως όλα τα παιχνίδια των τελευταίων 2 χρόνων τους εκμεταλλεύονται.

- Δεν είναι και ΤΟΣΟ τραγικά τα LC-Power όπως κάποια άλλα (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε) αλλά όπως σου είπαν τα παιδιά το ΤΡ-380 είναι κάποιες κλάσεις πάνω. Σε συμφέρει και από πλευράς οικονομίας

- Κουτί τώρα. Σε αυτήν την κατηγορία δύσκολα βρίσκεις κάτι καλό. Χθες μου υπόδειξε ένα παιδί ένα πολύ καλό (το μόνο που έχω βρει προσωπικά), αλλά πάει στα 50 (43 από Amazon) BitFenix Merc Alpha. Απλά υπέροχο, χωρίς υποστήριξη USB 3.0 όμως αν σε ενδιαφέρει. Και για ποια κάρτα σκέφτεσαι στο μέλλον για να δούμε αν χωράει?

- Για το DVD θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κάτι τέτοιο: ΙDE to SATA Convertor από Ebay με 1,5 ευρώ. Στην Ελλέδα το έχουν ~9 (όσο το μισό κόστος ενός νέου DVD-RW)

Δημοσ.

Πρώτα θα σε κόψει η 5770 και μετά ο διπύρηνος, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερος λόγος να ανησυχείς για τα παιχνίδια. Ο celeron δεν θα έχει κανένα θέμα με την κάρτα σου. Μια χαρά θα την πάει.

Δημοσ.

Dino, προφανώς το λέει γιατί στο μέλλον, σκοπεύει να βάλει μια καλύτερη VGA. Γιαυτό και ίσως το σκέφτεται για την CPU. Για την 5770 φτάνει και περισσεύει o G

Δημοσ.

-Ram. H αλήθεια είναι πως > 4GB δεν χρησιμοποιείται αυτήν την στιγμή. Ίσως με την έλευση των Win8. Απλά όλοι βάζουν 8 γιατί είναι φθηνή

- CPU. Η λίστα που λες δεν υπάρχει. Το ανάποδο θα μπορούσαμε να το δούμε, να πεις δηλαδή ποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν και μετά να δούμε το Multi-core usage. Πάντως όλα τα παιχνίδια των τελευταίων 2 χρόνων τους εκμεταλλεύονται.

- Δεν είναι και ΤΟΣΟ τραγικά τα LC-Power όπως κάποια άλλα (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε) αλλά όπως σου είπαν τα παιδιά το ΤΡ-380 είναι κάποιες κλάσεις πάνω. Σε συμφέρει και από πλευράς οικονομίας

- Κουτί τώρα. Σε αυτήν την κατηγορία δύσκολα βρίσκεις κάτι καλό. Χθες μου υπόδειξε ένα παιδί ένα πολύ καλό (το μόνο που έχω βρει προσωπικά), αλλά πάει στα 50 (43 από Amazon) BitFenix Merc Alpha. Απλά υπέροχο, χωρίς υποστήριξη USB 3.0 όμως αν σε ενδιαφέρει. Και για ποια κάρτα σκέφτεσαι στο μέλλον για να δούμε αν χωράει?

- Για το DVD θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κάτι τέτοιο: ΙDE to SATA Convertor από Ebay με 1,5 ευρώ. Στην Ελλέδα το έχουν ~9 (όσο το μισό κόστος ενός νέου DVD-RW)

..

Δημοσ.

Dino, προφανώς το λέει γιατί στο μέλλον, σκοπεύει να βάλει μια καλύτερη VGA. Γιαυτό και ίσως το σκέφτεται για την CPU. Για την 5770 φτάνει και περισσεύει o G

..

Δημοσ.

ησουν αρκετα κατατοπιστικος φιλε μου , ευχαριστω να σαι καλα.

για dvd-rw μαλλον θα παρω λιγο αργοτερα , θα δοκιμασω boot -setup των windows 7 με usb stick . αν τα καταφερω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...