Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά.

Με αφορμή αυτό το http://www.insomnia.gr/topic/456560-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%BE%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-usb-20-or-30/ το topic σκέφτομαι να δώσω έναν WD Book και να αγοράσω έναν WD Black Sata3 και μία θήκη για να μετατρέψω έναν εσωτερικό σκληρό σε εξωτερικό.

Η απορία μου είναι η εξής: Τα αντιστοιχα κομμάτια που πρότεινε ο washcloud έχουν εσωτερική υποδοχή σύνδεσης Sata2. Εφόσον μιλάμε για Sata3 εσωτερικό σκληρό, δεν θα έπρεπε η αντίστοιχη σύνδεση να είναι κι αυτή Sata3;

Ή δεν υπάρχουν θήκες Sata3;

Επίσης, τί γνώμη έχετε γι'αυτό http://usb.brando.com/unitek-usb-3-0-to-sata-adapter-y-1034-_p01348c042d15.html ;

Μου φαίνεται πρακτικό με την έννοια ότι γλιτώνεις το βάλε-βγάλε από τη θήκη.

Δημοσ.

Το SATA 2 είναι μέχρι 300MB/s πιάνει τόσα ο wd black σου;;;Δεν νομίζω....

Το άλλο που λες είναι μια χαρά αλλά δεν είναι τόσο μόνιμη λύση, πρέπει να ξέρεις και να προσέξεις πως και που θα ακουμπήσεις έναν «γυμνό» δίσκο την ώρα που δουλεύει,αλλά και γενικά,όπως και να το κάνουμε μια θήκη προστατεύει αρκετά.

Δημοσ.

Η απορία μου είναι η εξής: Τα αντιστοιχα κομμάτια που πρότεινε ο washcloud έχουν εσωτερική υποδοχή σύνδεσης Sata2. Εφόσον μιλάμε για Sata3 εσωτερικό σκληρό, δεν θα έπρεπε η αντίστοιχη σύνδεση να είναι κι αυτή Sata3;

Ή δεν υπάρχουν θήκες Sata3;

Επίσης, τί γνώμη έχετε γι'αυτό http://usb.brando.co...348c042d15.html ;

Μου φαίνεται πρακτικό με την έννοια ότι γλιτώνεις το βάλε-βγάλε από τη θήκη.

Κατ' αρχάς δεν κατάλαβα ποιά απ' τα "κομμάτια" που είχα προτείνει έχουν "εσωτερική σύνδεση SATA II"...; Oι δίσκοι είναι SATA III, και οι θήκες στο λινκ του VS είναι γενικά για σύνδεση USB 3.0 (αν και υπάρχουν και για USB 2.0).

Το θέμα είναι εάν έχεις μητρική USB 3.0 δυνατοτήτων. Αν ναι, αυτό που σε νοιάζει είναι η θήκη να είναι USB 3.0 επίσης, και όχι τί SATA version είναι ο δίσκος..

Όσο για τον αντάπτορα που ρωτάς, αν βγάζεις-μπάζεις-βγάζεις-ξαναμπάζεις συχνά δίσκους, όντως βολεύει μεν, αλλά όπως είπε κι ο Ελφ είναι πιο "ευπρόσβλητος" ο δίσκος. Εκτός κι αν τον στριμώμχνεις πουθενά όπου θα είναι "πιο ασφαλής" (από πεσίματα κι από οτιδήποτε άλλο). Καθαρά δική σου απόφαση είναι, "δες" πως θα λειτουργεί το πράγμα με βάση την καθημερινότητα, και πάρε ανάλογα αυτό που νομίζεις ότι θα είναι κατάλληλο. (...πάντως, κι ένα κουτί που θα πάρεις, μπορείς να το έχεις ανοιχτό. Και έτσι δεν χρειάζεται να δώσεις τα διπλάσια για να πάρεις αντάπτορα)

Δημοσ.
Κατ' αρχάς δεν κατάλαβα ποιά απ' τα "κομμάτια" που είχα προτείνει

Εννοούσα τις θήκες από το Vision Studio.

Για παράδειγμα εδώ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25529&cat=117&sub=341&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined η εξωτερική υποδοχή σύνδεσης είναι USB3 αλλά η εσωτερική υποδοχή σύνδεσης είναι SATA I/II.

Εκτός αν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται (δεν υπάρχει δηλαδή SATA III σε θήκη).

Η μητρική μου υποστηρίζει USB 2, αλλά σκέφτομαι να την αλλάξω.

Δημοσ.

Το SATA πρωτόκολλο είναι backwards compatible, άρα δεν καταλαβαίνω τί εννοούν οι ποιητές εκεί. Εκτός κι αν η συγκεκριμένη θήκη έχει κάποιο ζήτημα με τους SATA III...; Αλλά μπα, μάλλον βλακεία-σημείωση του κατασκευαστή μου φαίνεται. Από άποψη "απόδοσης" πάντως, όπως είπε κι ο Ελφ, και "3άρη" δίσκο σε "2άρα" θύρα να βάλεις, την ίδια απόδοση θα έχεις, μιας και οι μέχρι τούδε παραγόμενοι (μηχανικοί) δίσκοι δεν έχουν καταφέρει ν' αξιοποιήσουν φουλ το εύρος του πρωτοκόλλου. Γι' αυτό αυτό που μετράει είναι η ταχύτητα της USB, κι αν έχεις μητρική με 3άρα, παίρνεις θήκη 3άρα (εδώ υπάρχει όντως διαφορά - και μάλιστα οι περισσότερες, και φτηνές κι όλας, ούτως ή άλλως 3άρες είναι).

(...πού πήγες μάλιστα και την βρήκες αυτήν την θήκη που είναι και πανάκριβη...Πάρε, αν είναι, την πρώτη που αναφέρεται στη λίστα του VS, στα 18.5€)

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες.

Τον αντάπτορα τυχαία τον βρήκα πληκτρολογόντας "SATA3 to USB3 enclosure".

Και όντως ακριβός είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...