Προς το περιεχόμενο

Linux mint & TV tuner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, από linux Mint... Πρώτη φορά που αισθάνομαι αισιόδοξος σε linux...

Στο διαταύτα... Αυτό που μου λείπει αυτή τη στιγμή, είναι να κάνω το tv tuner μου να δουλέψει... Είναι το WinFast PxDVR3200 H - Leadtek.

Πώς μπορώ να το κάνω?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Οκ, επέστρεψα... Το λοιπόν:

Επεισόδιο 1, lspci

>
tzimmys@linuxmint ~ $ lspci
08:00.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23885 PCI Video and Audio Decoder (rev 02)
09:00.0 USB controller: ASMedia Technology Inc. ASM1042 SuperSpeed USB Host Controller

Ορίστε και η κάρτα μου...

Επεισόδιο 2

lspci -k

>
tzimmys@linuxmint ~ $ lspci -k
08:00.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23885 PCI Video and Audio Decoder (rev 02)
Subsystem: LeadTek Research Inc. Device 6681
Kernel driver in use: cx23885
Kernel modules: cx23885

Αυτό τώρα τι σημαίνει? Ότι χρησιμοποιεί ήδη κάποιον driver, αλλά όχι αυτόν που χρειάζομαι, ε? Δοκιμάζω το Link που μου έδωσες και κάνω edit σε λίγο...

Edit:

Ok, έσβησα τα περιτά, ακολούθησα τις διαδικασίες, έκανα extract το fw και το πέρασα στο σύστημά ,μου (ελπίζω).

Τρέχοντας πάλι το lspci -k, παίρνω το ίδιο αποτέλεσμα με πριν. Έκανα τίποτα ή τσιβά?

>
8:00.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23885 PCI Video and Audio Decoder (rev 02)
Subsystem: LeadTek Research Inc. Device 6681
Kernel driver in use: cx23885
Kernel modules: cx23885

Δημοσ.

Ναι, μαλλον το firmware του λειπει. Θα λεει και στο dmesg κατι σαν "xc3028-v27.fw is missing".

Οποτε απλα βαζεις το firmware με τον τροπο που λεει εδω

http://linuxtv.org/wiki/index.php/Xceive_XC3028/XC2028#How_to_Obtain_the_Firmware

Αν θες, σβησε τα περιττα απο το lspci -k και το σκετο lspci και ασε μονο τη γραμμη που αφορα την καρτα. Και βγαλε και το χρωμα γιατι ο gtp editor δεν το πιανει και το κανει δυσαναγνωστο.

Δημοσ.

Εεε, τ' αλάνι... Βλέπω και tv.. Χαχαχα.

Σε ευχαριστώ πολύ Jim..

(α, και να περιμένετε και άλλες ενοχλήσεις τώρα).

post-74242-0-70647400-1346248816_thumb.png

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά, για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. Το ΣΚ είμαι για format, θα βάλω τα win 8 dual boot με linux mint cinamon. Η ερώτησή μου είναι το αν χρειάζεται διαμέρισμα για swap. παλιά θυμάμαι ότι ήταν απαραίτητο (στο ubuntu τουλάχιστον που δοκίμαζα τότε), αλλά 2 οδηγοί που κοίταξα τώρα, ο ένας λέει πως χρειάζεται, ο άλλος όχι. Τι να κάνω?

Δημοσ.

Πόση ram έχεις; Τι χρήση κάνεις στο pc;

Αν είναι η καθημερινή χρήση(ταινίες, μουσική, internet κλπ) και έχεις πάνω από 3GB ram δεν νομίζω ότι το χρειάζεσαι. Επίσης αν ο επεξεργαστής σου είναι 64bitος να βάλεις το 64αρι αν έχει.

Δημοσ.

8 gb έχω, το χρησιμοποιώ για να ακούω μουσική, βλέπω ταινίες κ internet, οπότε μάλλον δε χρειάζομαι swap, σωστά?

Και ο cpu είναι 64μπιτος και σαφώς θα βάλω την 64μπιτη έκδοση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...