Προς το περιεχόμενο

Thomson TG585 v8 -Πρόβλημα με ports, γιά IP Camera

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από cineboy,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Πριν λίγες ημέρες αντικατέστησα το πολύ καλό Liksys Crypto(δεν βγαίνει πλέον...)με το συγκεκριμένο router,επειδή το Linksys τα έπαιξε στις θύρες του!!!

Exω Forthnet και θεώρησα μιά που το παρέχει και η ίδια ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα...αμ δε....

Παράλληλα έχω και μιά iP Camera η οποία μου χρειάζεται όπως και να έχει γιά την χρήση που την έχω.

Ενω με το προηγούμενο router ήταν όλα μιά χαρά και μέσω Dyndns έβλεπα την κάμερα ακόμη και απο το Iphone το πρόβλημα που αντιμετωπίσω πλέον είναι το εξής....

Εχω φτάσει μέχρι και το σημείο να ελέγχω την κάμερα ασύρματα απο το pc πράγμα που σημαίνει ότι το Thomson την βλέπει, όμως το κουφό είναι ότι στις ασύρματες πληροφορίες απο το μενού του, δεν υπάρχει καθόλου, έτσι ώστε να προχωρήσω στο θέμα των port's.

Οσο και εαν έψαξα εδω η αλλού ,ότι και εαν δοκίμασα δεν έβγαλα άκρη,ακόμη και με τηλέφωνο στην Forthnet δεν μπορούν να με βοηθήσουν καθόλου, και μου είπαν να ζητήσω πληροφορίες στο Internet.

Επειδή έχω βγάλει τα μάτια μου, όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

α.ειναι linksys by cisco οχι linksys by crypto.μακρια απο crypto.

β.η λυση ειναι πολυ απλη.υπαρχουν διο λυσεις αλλα θα σου πω την ευκολη.

εχεις ανοιξει εσυ τα ports και μετα θες να πας να τα κανεις port forward αλλα δεν βλεπεις την καμερα με την mac address Της οποτε δεν μπορεις να την διαλεξεις.η λυση ειναι πολυ απλα.αριστερα σου γραφει το application πχ cameres και δεξια σου γραφει τις mac address απο τα pc που εχεις.θα δεις οτι κατω κατω εχει μια επιλογη που λεει user defined.θα κανεις κλικ εκει και θα κανει ενα μικρο reload.μετα θα σε βαλει να μπορεις να γραψεις εκει.εσυ θα γραψεις την Ip της καμερας πχ 192.168.1.30 ασχετα με οτι δεν την βλεπει με την mac address.και θα παιξει.υπαρχει και μια αλλη λυση η μαλλον δυο λυσεις.η μια ειναι να βαλεις την καμερα σε αλλη ethernet με το ρουτερ ανοιχτο και λογικα μετα απο λιγο θα πρεπει να στην βγαλει στις επιλογες .την αλλη τηναφηνουμε

Δημοσ.

εχεις ανοιξει εσυ τα ports και μετα θες να πας να τα κανεις port forward αλλα δεν βλεπεις την καμερα με την mac address Της οποτε δεν μπορεις να την διαλεξεις.η λυση ειναι πολυ απλα.αριστερα σου γραφει το application πχ cameres και δεξια σου γραφει τις mac address απο τα pc που εχεις.θα δεις οτι κατω κατω εχει μια επιλογη που λεει user defined.θα κανεις κλικ εκει και θα κανει ενα μικρο reload.μετα θα σε βαλει να μπορεις να γραψεις εκει.εσυ θα γραψεις την Ip της καμερας πχ 192.168.1.30 ασχετα με οτι δεν την βλεπει με την mac address.και θα παιξει.υπαρχει και μια αλλη λυση η μαλλον δυο λυσεις.η μια ειναι να βαλεις την καμερα σε αλλη ethernet με το ρουτερ ανοιχτο και λογικα μετα απο λιγο θα πρεπει να στην βγαλει στις επιλογες .την αλλη τηναφηνουμε

Επειδή αυτές τις ημέρες έτρεχα απίστευτα, δεν μπόρεσα να ασχοληθώ με το θέμα, όμως οφείλω να σε ευχαριστήσω θερμά γιά την βοήθειά σου.Θα προσπαθήσω άμεσα αυτα που μου λές, και θα επανέλθω έτσι και αλλοιώς.Καλή εβδομάδα....

Δημοσ.

Λοιπόν...η πρώτη λύση που μου λές φίλε μου και που την δοκίμασα..(το είχα ξανακάνει)δεν πιάνει.Ο λόγος είναι ότι μόλις διαλέξω το user defined και βάλω την Ιp κάνοντας αποδοχή μου βγάζει το εξής κουφό, που το έβγαζε και στις προηγούμενες προσπάθειές μου.

Unknown-00-16-0a-24-d8-3a

Τι έιναι αυτό;

Γιά να σας βοηθήσω όσο μπορώ...

H camera παίζει σταθερή ip...192.168.1.239:πύλη

1)Ενω το router αναγνωρίζει την κάμερα ασύρματα και μπορώ να την χειριστώ στο μενού του, δεν υπάρχει ως συσκευή!!

77948337.jpg

2)Πάω να δημιουργήσω στα game aplication νέο ,αφού πριν το έχω ονομάσει camera ip,αλά δίπλα στις συσκευές δεν μου εμφανίζει την κάμερα στις επιλογές γιά να προχωρήσω στις πόρτες

77948648.jpg

3)Με dns είμαι εντάξει

77952416.jpg

4)Menu router wireless

77949180.jpg

Firewall...ΟΧΙ

5)Wireless Lan Settings Camera

77949454.jpg

6)Basic Network Settings Camera

77949454.jpg

Την ίδια διαδικασία είχα κάνει και στο προηγούμενο router και δεν είχα πρόβλημα να φτάσω να ρυθμίσω πόρτες.Εδω δεν ξέρω τι γίνεται...

Δημοσ.

Επειδή αυτές τις ημέρες έτρεχα απίστευτα, δεν μπόρεσα να ασχοληθώ με το θέμα, όμως οφείλω να σε ευχαριστήσω θερμά γιά την βοήθειά σου.Θα προσπαθήσω άμεσα αυτα που μου λές, και θα επανέλθω έτσι και αλλοιώς.Καλή εβδομάδα....

sorry για την καθυστερηση και απο μενα που τρεχω.απο κατω σου προτεινω μια λυση αν και ειναι λιγο πιο δυσκολη αλλα οκ

Λοιπόν...η πρώτη λύση που μου λές φίλε μου και που την δοκίμασα..(το είχα ξανακάνει)δεν πιάνει.Ο λόγος είναι ότι μόλις διαλέξω το user defined και βάλω την Ιp κάνοντας αποδοχή μου βγάζει το εξής κουφό, που το έβγαζε και στις προηγούμενες προσπάθειές μου. Unknown-00-16-0a-24-d8-3a Τι έιναι αυτό; Γιά να σας βοηθήσω όσο μπορώ... H camera παίζει σταθερή ip...192.168.1.239:πύλη 1)Ενω το router αναγνωρίζει την κάμερα ασύρματα και μπορώ να την χειριστώ στο μενού του, δεν υπάρχει ως συσκευή!! 2)Πάω να δημιουργήσω στα game aplication νέο ,αφού πριν το έχω ονομάσει camera ip,αλά δίπλα στις συσκευές δεν μου εμφανίζει την κάμερα στις επιλογές γιά να προχωρήσω στις πόρτες 3)Με dns είμαι εντάξει Την ίδια διαδικασία είχα κάνει και στο προηγούμενο router και δεν είχα πρόβλημα να φτάσω να ρυθμίσω πόρτες.Εδω δεν ξέρω τι γίνεται...

δεν εχεις κανει κατι λαθος.απλα το Thomson πολλες φορες τρωει κολλημα και ενω του λες user defined αυτο αντι να σε αφησει να γραψεις Ip σου διαλεγει μια συσκευη απο αυτες που φαινονται στο δικτυο και απλα σου δειχνει την Mac address της.(νομιζω οτι μερικες φορες επισης εσυ βαζεις την ip αλλο αυτο την μετατρεπει στην mac address την συσκευης.αυτο για να το δεις πρεπει να ξερεις ποια ειναι η mac address της συσκευης που θες.παιζουν και μερικοι αλλοι τροποι βεβαια για να εμφανιστει μια συσκευη αλλα μπλεκουμε)οποτε βρηκα μια αλλη λυση
πας thomson gateway μετα configuration μετα save or restore configuration Κατω κατω και κανεις backup το configuration.το αρχειο που σου βγαζει το ανοιγεις με notepad.
σε καποιο σημειο το αρχειο θα σου λεει
[ service.ini ]
και απο κατω μππορει να εχει κατι μπορει και τιποτα
αν εχεις φτιαξει το Port forward και το εχεις ονομασει οπως λες cameres τοτε το πρωτο βημα ειναι οκ οποτε θα πρπει να βλεπεις απο κατω να λεει
add name=cameres
rule add name=cameres protocol=tcp portrange=(Οι πορτες που εχεις ορισει πχ 4444-4444
rule add name=cameres protocol=udp portrange=4444-4444
και αυτο που θα σου λειπει και θα το γραψεις εσυ χειροκινητα ειναι το παρακατω.
assign name=cameres host=192.168.1.239 log=disabled
αυτο το assign στην ουσια λεει οτι κανε assign to cameres(Που αποπισω ειναι τα Ports που εχεις ορισει (4444) για μενα στο παραδειγμα .καντο assign στον host 192.168.1.239 Που ειναι πχ οι καμερες.
σωζεις το configuration χωρις να πειραξεις κατι αλλο και μετα ξαναπας στον ρουτερ και κανεις restore το configuration .και ως δια μαγειας θα πρεπει να εχεις κανονικα το port forward.

απλα οπως ειπα το cameres ειναι το ονομα που εχεις δωσει εσυ στο Port forward(πχ cameres_ip) η οτι αλλο εχεις δωσει και το 4444 ειναι οι πορτες που εχω εγω στο παραδειγμα.εσυ θα τα δεις λιγο διαφορετικα αλλα μας νοιαζει μονο να κανεις αυτο το assign>προσοχη στο ονομα και στα κενα
assign name=cameres host=192.168.1.65 log=disabled
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν και έχει περάσει πολύς καιρός απο τότε, και μετά απο απίστυετο ψάξιμο και πειραματισμό αφού τίποτα δεν γινόταν απο αυτά που είπαμε εδω, την λύση την βρήκα μόλις χθές,και μόνο γιά την 80 πόρτα ανοιχτή,ώστε να κουμπώσει επάνω της η κάμερα αφού πριν αλλάξει η πόρτα που δίνει απο μόνη της.
Γιά να γίνει όμως αυτό χρειάζονται αρκετές ρυθμίσει και στην κάμερα και στα windoww και στο router!!!

• Λύση
Δημοσ.

1) Reset στο router και μετά απο μεγάλη επιμονή και πολλά reset κάποια στιγμή δέησε να δεί την κάμερα και στο μενού του, αν και απο την αρχή την έβλεπε αλά δεν φαινόταν μέσα στις συσκευές αναγνώρισης...άρα υπομονή...κάποια στιγμή θα την δείτε!!!!

2) Αλλαγή στα setings της κάμερα απο πόρτα 81 που έδινε σε πόρτα 80

3) Χρησιμοποίηση στο menu της κάμερας το  Obtain IP from DHCP Server...ενοείται ότι χρησιμοποιούμε Dyndns

5) Χρησιμοποίηση στο menu της κάμερας το   Using UPnP to Map Port

6) Ανοιγμα 80 πόρτας manual στο router και χρησιμοποίση στην διεύθυνση την συσκευή της κάμερας που μετά απο κόπο και επιμονή όπως έγραψα πιό πάνω θα δεί το router με Upnp ανοιχτό σε router και camera.To Fire Wall δεν παίζει ρόλο ούτε στα windows ούτε στο router.

5) Manuall άνοιγμα της πόρτας 80 απο τα windows/Υπολογιστής/Δίκτυο και ορισμός στην διεύθυνση αυτη του υπολογιστή μας που μας βγάζει το config....

Αυτά.....στην διάθεση σας γιά ότι ακόμη μπορώ να βοηθήσω. 

Δημοσ.

α.απλα και να μην δει την καμερα σαν συσκευη το Port forward πρεπει να παιζει.απλα αντι για Mac address βαζεις την ip
αρκει να μην εχει φαει κανα σκαλωμα το μενου αλλιως θελει απο cli.
b.αν βαλεις πορτα 80 απλα δεν χρειαζεται να γραφεις ip:port και γραφεις σκετο την Ip η το dyndns που εχεις.
3.αν κανεις port forward καλο ειναι να βαλεις καρφωτα ip στην καμερα .βεβαια αν εχεις κανει Port forward με την Mac address δεν εχεις θεμα αλλα θα ψαχνεις να δεις καθε φορα ποια Ip ειναι η καμερα.δεν το συνιστω για obtain ip address from dhcp.
5.το UpnP εχει φτιαχτει υποτιθεται για να μην χρειαζεται port forward κατι.στην πραξη προτιμω να κανω manual port forward καπου παρα να περιμενω να δεησει το Upnp ειδικα οταν ειναι για remote management/cameres κτλ.
6.το firewall στα windows δεν παιζει ρολο γιατι δνε εχει να κανει με την καμερα καθολου.το firewall στο ρουτερ αν δεν το βαλεις στο block all δεν εχεις θεμα.οπως γραφει απο κατω στο standard επιπεδο τα
Game and Application sharing is allowed by the firewall.
5.δεν χρειαζεται να ανοιξεις την 80 στο Pc εφοσον η καμερα ειναι δικτυακη και οχι πανω στο pc.

Δημοσ.

Καλημέρα....ότι και εαν δοκίμασα και δοκίμασα αρκετά απο αυτά πο είπες πιό πάνω η κάμερα δεν βλεπόταν...ίσως κάποιο bug στο router δεν ξέρω.....το θέμα είναι ότι αύ τα κατάφερα έτσι δεν πειράζω τίποτα πλέον.

Δημοσ.

Καλημέρα....ότι και εαν δοκίμασα και δοκίμασα αρκετά απο αυτά πο είπες πιό πάνω η κάμερα δεν βλεπόταν...ίσως κάποιο bug στο router δεν ξέρω.....το θέμα είναι ότι αύ τα κατάφερα έτσι δεν πειράζω τίποτα πλέον.

απλα τα εγραψα ενημερωτικα πως θα πρεπε να ειναι κανονικα.

• Like 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

επαναφέρω το θεμα για να ρωτήσω το εξης,

αρχικα να αναφέρω πως εχω το ιδιο ρουτερ της forthent, και πάνω εχω μια κάμερα PT τύπου Foscam, coolcam, turbox, κτλ

σαν αυτή black%20with%20silkscreen%20logo.jpg

αφού είδα και απο είδα κατάφερα να την κάνω να δουλέψει πριν απο 3 χρονιά, και απο τοτε λειτουργεί κανονικά στην πόρτα 80, δυστυχώς οτι άλλη πόρτα και αν δοκίμασα έτρωγα "πόρτα"

το θεμα μου ειναι το εξής, θελω να προσθέσω ακομα 2 κάμερες, ειμαι σίγουρος οτι στο τοπικό δεν θα εχω θεμα, μιας και θα εχω αλλη ip για την καθε μια, ομως αφού εξω βγαίνουν μονο με την 80, πως θα εχω πρόσβαση σε καθε κάμερα καθε φορα?

εχει κανείς καμιά λύση, η θα πρέπει να πάρω ενα ρουτερ της προκοπής (σκέφτομαι για αυτό TP-LINK TD-W8970 άλλα θα προτιμούσα να αποφύγω το έξοδο)

Δημοσ.

επαναφέρω το θεμα για να ρωτήσω το εξης,

αρχικα να αναφέρω πως εχω το ιδιο ρουτερ της forthent, και πάνω εχω μια κάμερα PT τύπου Foscam, coolcam, turbox, κτλ

σαν αυτή black%20with%20silkscreen%20logo.jpg

αφού είδα και απο είδα κατάφερα να την κάνω να δουλέψει πριν απο 3 χρονιά, και απο τοτε λειτουργεί κανονικά στην πόρτα 80, δυστυχώς οτι άλλη πόρτα και αν δοκίμασα έτρωγα "πόρτα"

το θεμα μου ειναι το εξής, θελω να προσθέσω ακομα 2 κάμερες, ειμαι σίγουρος οτι στο τοπικό δεν θα εχω θεμα, μιας και θα εχω αλλη ip για την καθε μια, ομως αφού εξω βγαίνουν μονο με την 80, πως θα εχω πρόσβαση σε καθε κάμερα καθε φορα?

εχει κανείς καμιά λύση, η θα πρέπει να πάρω ενα ρουτερ της προκοπής (σκέφτομαι για αυτό TP-LINK TD-W8970 άλλα θα προτιμούσα να αποφύγω το έξοδο)

η καθε καμερα θα πρεπει να παιζει σε αλλη πορτα υποχρεωτικα και σιγουρο οτι δεν παιζει σε αλλη πορτα εκτος απο την 80 δεν φταιει το thomson.εχω κανει απειρες φορες σε thomson Port forward και δεν ειχα ποτε μα ποτε προβλημα.αν εχεις οτενετ πρεπει να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια.επισης για να παιζεις με την ιδια port σε ολες τις καμερες υπαρχει και αλλος τροπος αλλα δεν αξιζει απο πολλες αποψεις.ειναι να πληρωνεις πχ για 8αρι block πραματικων Ip.

Παντως το Thomson δεν φταιει.εχω 3 ports πανω στο Thomson για να βλεπω διαφορα πραγματα στο δικτυο μου και παιζουν jet.

παντως για να παιξεις πρεπει η μια καμερα πχ να παιζει στην 80 η αλλη στην 81 και η αλλη πχ στην 82.εκτος αν συνδεονται σε καταγραφικο και βλεπεις το καταγραφικο δικτυακα μετα οποτε εκει ναι θα χρειαστεις μονο ενα port.

απλα εκει μετα δεν θες ip καμερες οποτε την ξεχναμε την λυση του καταγραφικου

Δημοσ.

η καθε καμερα θα πρεπει να παιζει σε αλλη πορτα υποχρεωτικα και σιγουρο οτι δεν παιζει σε αλλη πορτα εκτος απο την 80 δεν φταιει το thomson.εχω κανει απειρες φορες σε thomson Port forward και δεν ειχα ποτε μα ποτε προβλημα.αν εχεις οτενετ πρεπει να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια.επισης για να παιζεις με την ιδια port σε ολες τις καμερες υπαρχει και αλλος τροπος αλλα δεν αξιζει απο πολλες αποψεις.ειναι να πληρωνεις πχ για 8αρι block πραματικων Ip.

Παντως το Thomson δεν φταιει.εχω 3 ports πανω στο Thomson για να βλεπω διαφορα πραγματα στο δικτυο μου και παιζουν jet.

παντως για να παιξεις πρεπει η μια καμερα πχ να παιζει στην 80 η αλλη στην 81 και η αλλη πχ στην 82.εκτος αν συνδεονται σε καταγραφικο και βλεπεις το καταγραφικο δικτυακα μετα οποτε εκει ναι θα χρειαστεις μονο ενα port.

απλα εκει μετα δεν θες ip καμερες οποτε την ξεχναμε την λυση του καταγραφικου

αρα μαλλον λες οτι η καμερα φταίει? δεν εχω otenet, forthnet εχω

στην καμερα εχει κανονικα ολες τις ρυθμησεις για τις πορτες... αλλα αν για καποιο λογο(πχ ποιοτητα china)δεν δουλευει σε αλλη πορτα, απλα την πάτησα!

υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβεβαιώσω οτι φταίει η κάμερα?

τωρα εχω μια, αλλα αν ειναι να φταιει αυτο, να μην παραγγείλω άλλες 2 που θέλω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αρα μαλλον λες οτι η καμερα φταίει? δεν εχω otenet, forthnet εχω

στην καμερα εχει κανονικα ολες τις ρυθμησεις για τις πορτες... αλλα αν για καποιο λογο(πχ ποιοτητα china)δεν δουλευει σε αλλη πορτα, απλα την πάτησα!

υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβεβαιώσω οτι φταίει η κάμερα?

τωρα εχω μια, αλλα αν ειναι να φταιει αυτο, να μην παραγγείλω άλλες 2 που θέλω

sorry για το μεγαλο delay.

να τα ξαναπω.οκ εχεις forthnet Οποτε με τα ports ειμαστε οκ.

απο εκει και περα η forthnet και το thomson δεν σε κοβουν κατι.το firewall το κλεινεις αλλα και να μην το κλεισεις και το αφησεις στο default παλι τα port forward rules περνανε το firewall.

απο εκει και περα.δεν γινεται σε κανενα ρουτερ χωρις πραγματικο δικτυο να εχεις τρεις συσκευες που να θες να τις δεις remotely και να παιζουν στην ιδια θυρα.ειναι σαν να εχεις 3 ατομα.και οι 3 να εχουν το ιδιο ονομα.και να ερχεσε σε μενα και να σου λεω  qbrain παρτο αυτο και πηγαινε στο στην θυρα 80.το πας εσυ στο ρουτερ και το ρουτερ βλεπει 3 ατομα που και τα 3 λενε 80.και απλα δεν ξερει που να το παει.οποτε η πας σε πραγματικο δικτυο η ρωτας η βρισκεις τροπο να αλλαξει η θυρα 80 που παιζει η καμερα σε αλλη θυρα.απλα μου φαινεται παραξενο η καμερα να μην εχει την δυνατοτητα να αλλαξεις port.δεν θυμαμαι να εχω δει καμερα να μην αλλαζεις port .εχω δει να μην αλλαζεις port se inverter και αυτο με ενα ερωτηματικο γιατι δεν το εψαξα παραπανω και β.με βολεψε στην 80.και γ.δεν ηξερα αν μπαινω εγω σαν admin η οχι και για αυτο δεν με αφηνε.

επισης μερικα ρουτερ δεν θα σε αφησουν καν οσο θυμαμαι να φτιαξεις port forward rule με την ιδια θυρα σε παραπανω απο μια ip.γιατι απλα δεν ξερουν που θα το στειλουν.ειναι κατι που δεν υφιστατε δηλαδη.

και ακομα  και να το δεχτουν δεν θα παιξει σωστα οταν χρειαστει.εκει μπαινουν τα πραγματικα δικτυα μετα και διαφορες αλλες καταστασεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...