Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια (μιας και είμαι από τους παλιούς του Insomnia) το πιο πιθανό ήταν ότι όλο και κάποιος (από τους τότε συμμετέχοντες του παρόντος υπό-φόρουμ) θα σου απαντούσε, σήμερα από ότι βλέπω αυτό το πνεύμα έχει παρέλθει (μαζί με μερικούς φίλους εκείνης της πιο ανεκτικής εποχής)..

Παρ' όλα αυτά και για να είμαι δίκαιος, αυτό που μάλλον ερέθισε τα πνεύματα είναι η τελευταία σου πρόταση, το "συνοπτικά και όχι κατεβατά κείμενα, Thanks." ίσως θα έπρεπε να την έγραφες λίγο διαφορετικά διότι έτσι όπως έχει δοθεί ..είναι κάπως..άκομψο και δίνει πάτημα για αρνητικό σχολιασμό.

Αυτά από εμένα, με φιλική διάθεση προς όλες τις πλευρές.

Peace.

• Like 2
Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια (μιας και είμαι από τους παλιούς του Insomnia) το πιο πιθανό ήταν ότι όλο και κάποιος (από τους τότε συμμετέχοντες του παρόντος υπό-φόρουμ) θα σου απαντούσε, σήμερα από ότι βλέπω αυτό το πνεύμα έχει παρέλθει (μαζί με μερικούς φίλους εκείνης της πιο ανεκτικής εποχής)..

Έχεις δίκιο αλλά ίσως και εμείς που τον αποπήραμε να τον βοηθούσαμε τότε. Αφενός, υπήρχε ο ίδιος αριθμός Ελληνικών ιστοσελίδων τότε με τώρα που ο καθένας έχει και μια προσωπική ιστοσελίδα και ένα blog με αντικείμενο τον προγραμματισμό και δεκάδες φόρα και εξειδικευμένες ιστοσελίδες όπως stackoverflow, κτλ ? Αφετέρου, ήταν το ίδιο εύκολο να ψάξεις να βρεις τις όποιες ιστοσελίδες με μια 384K ADSL (ή ακόμη χειρότερα με 56K dialup αν μιλάς για πιο παλιά) και με υπολογιστές που ήθελαν 1-1.5 λεπτά να τρέξουν τον firefox όσο είναι σήμερα που μέχρι και τα κινητά είναι 4πύρηνα και που μέχρι και τα ψυγεία υποστηρίζουν γρήγορη σύνδεση με το διαδίκτυο ?

Μπορεί φυσικά να είμαι λάθος αλλά λογικό δεν είναι να είμαστε λιγότερο ανεκτικοί σήμερα ?

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος σε ποιά σχόλια αναφέρεσαι, μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Η δεύτερή σου ερώτηση είναι αρκετά προβοκατόρικη. Δεν ξέρω αν είσαι άνθρωπος που τα θέλει όλα έτοιμα γενικά, αλλά αν κρίνουμε μόνο από το συγκεκριμένο post (και δεν έχουμε και πολλά περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή μας) τότε η απάντηση είναι μονολεκτικά "ναι". Όχι γιατί ζήτησες "κάτι εύκολο" γενικότερα, αλλά γιατί

1. Ζήτησες κάτι τόσο εύκολο που βγαίνει πρώτο αποτέλεσμα στο google χωρίς καν να γράψεις τη λέξη "ταξινόμηση" (!!!)
  2. Ζήτησες κάτι που ήταν φανερά προορισμένο για κάποιου είδους εξετάσεις
  3. Ζήτησες μασημένη μπουκιά
  4. Το ζήτησες με θράσος

Αλλά δε χρειάζεται να πιστέψεις εμένα. Πήρα την πρωτοβουλία να ποστάρω την ερώτησή σου όσο πιο πιστά μεταφρασμένη μπορούσα εδώ. Για να δούμε πως θα πάει...

Το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι ("δεν έχεις καταλάβει βασικά πράγματα") στην ουσία του είναι το πιο ακριβές συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω για την κατάσταση με βάση τα δεδομένα που έχω. Αλήθεια, that's the best I can do.

Για ποιό λόγο ακριβώς πιστεύεις ότι "δε χρειάζεται"; Εσύ αν δεις κάποιον να προσπαθεί να δουλέψει το mouse με τον αγκώνα δε θα του πεις ότι δεν έχει καταλάβει πώς χρησιμοποιείται το mouse? Παρόλο που θα είναι φανερό σε σένα (όπως είναι και σε μένα στην προκειμένη) ότι ο άλλος δεν έχει καταλάβει βασικά πράγματα και επιπλέον το πιθανότερο είναι πως δεν ξέρει ότι δεν το έχει καταλάβει; Προσπαθώ λοιπόν με τον ίδιο τρόπο να σε σκουντήσω και να σου πω κάτι σαν "το κάνεις τελείως ανάποδα".

Τώρα είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν αντιδρά καλά σε τέτοιου είδους αντιμετώπιση. Τι να κάνουμε... Προσωπικά δεν το κάνω ούτε από κακία ούτε από βλακεία, το κάνω γιατί όπως και ο imitheos έτσι ακριβώς θα ήθελα να μου κάνουν και μένα αν βρεθώ στην αντιπέρα όχθη: όταν δεν καταλαβαίνω που παν τα 4 θέλω να μου πουν "δεν καταλαβαίνεις που παν τα 4" για να αντιληφθώ ακριβώς το πώς έχει η κατάσταση (ακριβής αντίληψη της πραγματικότητας: το πρώτο απαραίτητο βήμα για βελτίωση)¹.

Αν είχαμε κάποιου είδους σχέση (προσωπική ή επαγγελματική) πιθανόν να το χειριζόμουν διαφορετικά, όμως δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να αντιμετωπίζω την κάθε ερώτηση στο internet σα να την είχε κάνει ο favorite μαθητής μου. Αν δε γουστάρεις, απλά πες ότι δε σου αρέσει ο τρόπος μου -- θα σταματήσω να σου απαντάω και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

¹ Δεν ξέρω αν για σένα οι προτάσεις "έκανες μεγάλη βλακεία" και "είσαι μεγάλος βλάκας" έχουν διαφορά. Για μένα έχουν τεράστια. Αν μου πεις το δεύτερο δε θα τα πάμε καλά. Αν όμως μου πεις το πρώτο μπορεί και να σε θαυμάζω γι' αυτό.

ΒΛΕΠΕΙς οτι δεν μπαινουν καν στον κόπο να απαντήσουν? :P

Εχω παει και εχω μεινει σε αρκετες χωρες στο εξωτερικο και ξερω πως παιζουνε φιλε

αυτο που γινεται εδω δεν ειναι αποδοτικο για αυτο επιμενω. Αν δεν γινοταν

1. Δεν θα χαλιοταν κανεις.

2. Δεν θα παρεξηγιοταν κανεις.

3. Θα εκλεινε εκει ενα ζητημα που δεν θα επρεπε να ανοιξει καν (αν ολοι εχουν αυτη την αποψη)

Δημοσ.

Έχεις δίκιο αλλά ίσως και εμείς που τον αποπήραμε να τον βοηθούσαμε τότε. Αφενός, υπήρχε ο ίδιος αριθμός Ελληνικών ιστοσελίδων τότε με τώρα που ο καθένας έχει και μια προσωπική ιστοσελίδα και ένα blog με αντικείμενο τον προγραμματισμό και δεκάδες φόρα και εξειδικευμένες ιστοσελίδες όπως stackoverflow, κτλ ? Αφετέρου, ήταν το ίδιο εύκολο να ψάξεις να βρεις τις όποιες ιστοσελίδες με μια 384K ADSL (ή ακόμη χειρότερα με 56K dialup αν μιλάς για πιο παλιά) και με υπολογιστές που ήθελαν 1-1.5 λεπτά να τρέξουν τον firefox όσο είναι σήμερα που μέχρι και τα κινητά είναι 4πύρηνα και που μέχρι και τα ψυγεία υποστηρίζουν γρήγορη σύνδεση με το διαδίκτυο ?

Μπορεί φυσικά να είμαι λάθος αλλά λογικό δεν είναι να είμαστε λιγότερο ανεκτικοί σήμερα ?

Δεν είναι εκεί η αιτία του κακού, η συμπεριφορά της άκρας επιθετικότητας, της διάθεσης χλευασμού και ταπείνωσης των newbies ξεκίνησε από κάποιους χρήστες πριν μερικά χρόνια (σποραδικά) και σταδιακά επεκτάθηκε στους υπόλοιπους σαν ένα είδος διανοητικού ίου.

Φαινόμενα όπου κάποιος την έλεγε σε κάποιον πάντα υπήρχαν (και θα υπάρχουν) αλλά ήταν η εξαίρεση στον κανόνα του παρόντος υπό-φόρουμ (ήταν το πιο ήσυχο και φιλικό φόρουμ του Insomnia κατά την γνώμη μου) και υπήρχε διάθεση βοήθειας στους αδύναμους (είτε ήταν πράγματι αδύναμοι είτε το παίζανε αδύναμοι -δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει), σήμερα ο κανόνας αυτός έχει αντιστραφεί. Ίσως διότι μεγαλώσαμε οπότε οι αντοχές περιορίζονται με τον καιρό, ίσως διότι η εποχή μας είναι ζοφερή και υποσυνείδητα μας επηρεάζει όλους με τρόπους που δεν αντιλαμβανόμαστε άμεσα, ίσως διότι υπάρχουν άλλοι λόγοι, ποίος ξέρει. .

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας, αυτή είναι η άποψη μου σε γενικές γραμμές επί του θέματος και δεν κρίνω σκόπιμο να επεκταθώ περαιτέρω.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι εκεί η αιτία του κακού, η συμπεριφορά της άκρας επιθετικότητας, της διάθεσης χλευασμού και ταπείνωσης των newbies ξεκίνησε από κάποιους χρήστες πριν μερικά χρόνια (σποραδικά) και σταδιακά επεκτάθηκε στους υπόλοιπους σαν ένα είδος διανοητικού ίου.

Φαινόμενα όπου κάποιος την έλεγε σε κάποιον πάντα υπήρχαν (και θα υπάρχουν) αλλά ήταν η εξαίρεση στον κανόνα του παρόντος υπό-φόρουμ (ήταν το πιο ήσυχο και φιλικό φόρουμ του Insomnia κατά την γνώμη μου) και υπήρχε διάθεση βοήθειας στους αδύναμους (είτε ήταν πράγματι αδύναμοι είτε το παίζανε αδύναμοι -δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει), σήμερα ο κανόνας αυτός έχει αντιστραφεί. Ίσως διότι μεγαλώσαμε οπότε οι αντοχές περιορίζονται με τον καιρό, ίσως διότι η εποχή μας είναι ζοφερή και υποσυνείδητα μας επηρεάζει όλους με τρόπους που δεν αντιλαμβανόμαστε άμεσα, ίσως διότι υπάρχουν άλλοι λόγοι, ποίος ξέρει. .

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας, αυτή είναι η άποψη μου σε γενικές γραμμές επί του θέματος και δεν κρίνω σκόπιμο να επεκταθώ περαιτέρω.

Μιας και έγινε split το θέμα αλλά και παρουσιάστηκαν κάποια φαινόμενα στην ενότητα "Προγραμματισμός", θα ήθελα να προσθέσω κάτι που δεν αναφέρεις.

Πλησιάζει εξεταστική και, ως διά μαγείας, βλέπουμε πολλά posts που να ζητάνε ΛΥΣΕΙΣ. Όχι να μάθουν κάτι, όχι να λύσουν μία απορία, όχι να τους βοηθήσει κάποιος σε κάτι που δεν μπορούν να βρουν ή να λύσουν... αλλά ΣΚΕΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

Αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να βολέψει όλους τους επαγγελματίες στον χώρο. Μία χαρά θα βγουν "φιντάνια" που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και έτσι θα μένει περισσότερη δουλειά για τους άλλους. Όμως, θαρρώ πως όσο πιο πολλά τέτοια "φιντάνια" βγαίνουν τόσο μειώνεται το επίπεδο του κλάδου.

Επίσης, και μιλώντας προσωπικά, με ενοχλεί πάρα πολύ η νοοτροπία της λαμογιάς και του "κλεψίματος της λύσης". Και αυτό που παρουσιάζεται, ειδικά στην ενότητα του προγραμματισμού, είναι, κατά την προσωπική μου θεώρηση, τρανταχτό παράδειγμα.

Κάν' τε μία "βόλτα" σήμερα από την ενότητα αυτή.

• 1 μήνα μετά...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...