Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 5

andypolitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

όχι το ίδιο πιάνει σε μένα, και ίσως και λίγο καλύτερο από το 4 μου. 

Σε σημεία που εμένα το 4άρι έπιανε 3 μπάρες, ενός φίλου μου το 4s έπιανε 4 μπάρες, αλλά πλέον με το 5 έχω ακριβώς ίδιο σήμα με το 4s.

Όσο για το LTE που λέτε, ονομάζεται 4G in Greece από τους carriers και αν δεν κάνω λάθος μέχρι στιγμής η Voda δεν έχει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 755
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το 4G της Vodafone δεν έχει πάρει ακόμα πιστοποίηση από την Apple η οποία για αυτο το λόγο δεν εχει βγάλει ακόμα carrier update που να το ενεργοποιεί στο iPhone 5.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιστοποιηση αυτη ειναι κατι που θα πρεπει να αγορασει να φανταστω;

Όχι.

Το όλο θέμα με το συγκεκριμένο carrier update είναι θέμα ελέγχου και από τις δύο πλευρές,

marketing, αρκετά χρονοβόρο και πολύπλοκο.

Πολλοί φαντάζονται πως μια μέρα ήρθαν τεχνικοί της Apple, ελέγξαν/μετρήσαν το δίκτυο 4G των CosmOTE/Vodafone

και 'δώσαν έγκριση στην CosmOTE και μετά από 4 μήνες που έφτιαξε και η Vodafone το 4G δίκτυο της, η Apple εξέδωσε και το carrier update για την Vodafone.

Η αλήθεια είναι πως και οι πάροχοι ανά τον κόσμο επικοινωνούν τεχνικής φύσεως παρατηρήσεις στην Apple όσον αφορά το iPhone(και γενικά τις cellular συσκευές της Apple που διατίθενται επίσημα), πράγμα το οποίο διαμορφώνει το ίδιο το iOS(iOS updates) καθώς τον τρόπο που αυτό διαχειρίζεται το δίκτυο(Carrier update).

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε ορισμένες SAMSUNG android συσκευές.

πχ Όλοι όσοι είχατε Galaxy S θα θυμάστε τα διάφορα modem version που ορισμένα έδιναν καλύτερη αυτονομία στην συσκευή(άρα κάναν καλύτερη διαχείριση ενέργειας του δέκτη), άλλα έδιναν καλύτερο σήμα(άρα είχαν καλύτερη διαχείριση ισχύος/ευαισθησίας του δέκτη) κλπ...

Αυτά λοιπόν τα modem versions προέκυπταν ανά χώρα(ύστερα από έλεγχο των δικτύων των πάροχων καθ' έκαστης) εξ ου και δεν δίνονται μαζί όλα τα updates σε όλες τις χώρες.Ακριβώς γιατί είναι διαφορετικά.

Γιατί η Samsung κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει η Apple, απλά, ακόμα, το πάει σε επίπεδο χώρας προορισμού πώλησης και όχι σε επίπεδο παρόχου.

Και φυσικά τα Blackberry δεν μένουν απ' έξω.

Με το σεντόνι αυτό, θέλω να πω πως αυτό που συμβαίνει με τα Carrier Updates της Apple δεν είναι κάτι καινούριο

και σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Επεξ/σία από nikoskon
  • Like 1

Όχι.

Το όλο θέμα με το συγκεκριμένο carrier update είναι θέμα ελέγχου και από τις δύο πλευρές,

marketing, αρκετά χρονοβόρο και πολύπλοκο.

Πολλοί φαντάζονται πως μια μέρα ήρθαν τεχνικοί της Apple, ελέγξαν/μετρήσαν το δίκτυο 4G των CosmOTE/Vodafone

και 'δώσαν έγκριση στην CosmOTE και μετά από 4 μήνες που έφτιαξε και η Vodafone το 4G δίκτυο της, η Apple εξέδωσε και το carrier update για την Vodafone.

Η αλήθεια είναι πως και οι πάροχοι ανά τον κόσμο επικοινωνούν τεχνικής φύσεως παρατηρήσεις στην Apple όσον αφορά το iPhone(και γενικά τις cellular συσκευές της Apple που διατίθενται επίσημα), πράγμα το οποίο διαμορφώνει το ίδιο το iOS(iOS updates) καθώς τον τρόπο που αυτό διαχειρίζεται το δίκτυο(Carrier update).

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε ορισμένες SAMSUNG android συσκευές.

πχ Όλοι όσοι είχατε Galaxy S θα θυμάστε τα διάφορα modem version που ορισμένα έδιναν καλύτερη αυτονομία στην συσκευή(άρα κάναν καλύτερη διαχείριση ενέργειας του δέκτη), άλλα έδιναν καλύτερο σήμα(άρα είχαν καλύτερη διαχείριση ισχύος/ευαισθησίας του δέκτη) κλπ...

Αυτά λοιπόν τα modem versions προέκυπταν ανά χώρα(ύστερα από έλεγχο των δικτύων των πάροχων καθ' έκαστης) εξ ου και δεν δίνονται μαζί όλα τα updates σε όλες τις χώρες.Ακριβώς γιατί είναι διαφορετικά.

Γιατί η Samsung κάτι κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει η Apple απλά, ακόμα, το πάει σε επίπεδο χώρας προορισμού πώλησης

και όχι βάσει παρόχου.

Και φυσικά τα Blackberry δεν μένουν απ' έξω.

Με το σεντόνι αυτό, θέλω να πω πως αυτό που συμβαίνει με τα Carrier Updates της Apple δεν είναι κάτι καινούριο

και σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Πού έδωσε η Apple carrier update και έγκριση στη Βόνταφον? Γιατί απ'όσο ξέρω (άλλαξα πριν 3 βδομάδες από βόντα σε κοσμοτέ), ακόμη δεν έχει γίνει το carrier update. 

Εγω παντως Γερμανια με το Ελληνικο μου αιφον απο την βονταφον, δεν αντιμετωπισα προβλημα με το LTE της T-Telecom..

Ουτε Update ουτε τιποτα, εβαλα την καρτα σιμ μεσα και γινανε αυτοματα οι ρυθμισεις και εμφανιστηκε και η επιλογη LTE και ειχα κανονικα...!

<p>Εγω παντως Γερμανια με το Ελληνικο μου αιφον απο την βονταφον, δεν αντιμετωπισα προβλημα με το LTE της T-Telecom..</p>

<p> </p>

<p>Ουτε Update ουτε τιποτα, εβαλα την καρτα σιμ μεσα και γινανε αυτοματα οι ρυθμισεις και εμφανιστηκε και η επιλογη LTE και ειχα κανονικα...!</p>

Μα εσυ μιλάς για γερμανικό ΔΙΚΤΥΟ. Δεν ειπα οτι δε δουλεύει γενικώς το LTE. Στη βόνταφον ΕΛΛΑΔΑΣ δε δουλεύει.

Μα εσυ μιλάς για γερμανικό ΔΙΚΤΥΟ. Δεν ειπα οτι δε δουλεύει γενικώς το LTE. Στη βόνταφον ΕΛΛΑΔΑΣ δε δουλεύει.

To ξερω. Απλα εννοω οτι δε χρειαστηκε να μου ερθει οπως στη συσκευη του αδερφου μου καποιο update οπως ηρθε στην Ελλαδα.

To ξερω. Απλα εννοω οτι δε χρειαστηκε να μου ερθει οπως στη συσκευη του αδερφου μου καποιο update οπως ηρθε στην Ελλαδα.

Ναι γιατί εκει υποστηριζόταν ήδη όταν βγήκε.

Βρε παιδιά, από όλο το σεντόνι καταλάβατε πως πρόκειται απλά περί έγκρισης από την Apple και τέλος;

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1

Κάτι μου λέει πως την Δευτέρα θα δούμε και διαφημίσεις σχετικά με το LTE+voice από την Vodafone

και μάλλον έρχεται ο καιρός που θα έχουν νοήμα οι συγκρίσεις μεταξύ των 2 παρόχων,

όχι μόνο σε επίπεδο Up/Down link αλλά σε overall εμπειρία χρήσης 4G.

Ευελπιστώ πως αυτή η μικρή αναμονή άξιζε τον κόπο...

Ίδωμεν... ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πήγα απο την 6.0 (απαρχαιωμένη αλλα stable κατ εμε) στην 6.1.4, εκανα και τα carrier update για το LTE και ο θεος βοηθός...

update: ακούει κ αλλος τη φωνη του οταν μιλάει...;

Επεξ/σία από paylidis

πήγα απο την 6.0 (απαρχαιωμένη αλλα stable κατ εμε) στην 6.1.4, εκανα και τα carrier update για το LTE και ο θεος βοηθός...

update: ακούει κ αλλος τη φωνη του οταν μιλάει...;

Σε ποιόν πάροχο είσαι;

Με Vodafone δεν έχω πρόβλημα, ανεξάρτητα της θέση του διακόπτη LTE,

μιας και ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί η επικοινωνία voice SIMs με το LTE δίκτυο της Vodafone.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...