Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις εχω δει και γενικα νομιζω οτι το να τρομαζετε επειδη εχει ψευτικες αιματοχυσίες ειναι πιο γελοιο και απο ταινια μιστερ μπιν

Μονο που εδω μιλαμε για ταινιες και ειμαστε στην κατηγορια Κινηματογράφος & Τηλεόραση

Χαιρω πολυ ! Ψευτικες αιματοχυσιες θα εχει αφού είναι ταινία!

Ποιος βγαίνει εκτος οφτοπικ ήθελα να ξερα!

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φιλε brickman εχεις παρεξηγηση καποια πραγμτα μου φαινεται

ολοι ξερουμε πως αυτα που βλεπουμε στην οθονη ειναι ηθοποιοι και σαλτσες,αλλα ποιος ειναι ο σκοπος του να βλεπεις τανιες? ειναι να περασεις καλα,να συγκινηθεις,να φοβιθεις,να γελασεις κτλ και πως το καταφερνεις αυτο??βαζεις τον εαυτο σου σε μια κατασταση να δεχεται αυτα που βλεπει σαν αληθινα..αν εχεις τον αλλον πανω απο το κεγαλι σου να λεει "αυτο ειναι σαλτσα",¨"αυτο ειναι ψευτικο",""αυτος ειναι ηθοποιος",ε τοτε φιλε σορρυ κιωλας αλλα καλα κανανε και σε διωξανε απο τον κινηματογραφο..

απλα καταλαβε πως δεν εισαι ο εξυπνος εσυ που καταλαβαινεις πως ολα αυτα ειναι ψευτικα,απλα καποιοι θελουν να το ζησουν..

δεν διαφωνω οτι υπαρχουν χορρορ που ειναι πραγματικα για γελοια,αλλα μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι..

.

Δημοσ.

φιλε brickman εχεις παρεξηγηση καποια πραγμτα μου φαινεται

ολοι ξερουμε πως αυτα που βλεπουμε στην οθονη ειναι ηθοποιοι και σαλτσες,αλλα ποιος ειναι ο σκοπος του να βλεπεις τανιες? ειναι να περασεις καλα,να συγκινηθεις,να φοβιθεις,να γελασεις κτλ και πως το καταφερνεις αυτο??βαζεις τον εαυτο σου σε μια κατασταση να δεχεται αυτα που βλεπει σαν αληθινα..αν εχεις τον αλλον πανω απο το κεγαλι σου να λεει "αυτο ειναι σαλτσα",¨"αυτο ειναι ψευτικο",""αυτος ειναι ηθοποιος",ε τοτε φιλε σορρυ κιωλας αλλα καλα κανανε και σε διωξανε απο τον κινηματογραφο..

απλα καταλαβε πως δεν εισαι ο εξυπνος εσυ που καταλαβαινεις πως ολα αυτα ειναι ψευτικα,απλα καποιοι θελουν να το ζησουν..

δεν διαφωνω οτι υπαρχουν χορρορ που ειναι πραγματικα για γελοια,αλλα μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι..

.

Το ξερω, στις υπολοιπες ταινιες το ξεχναω αλλα στα τρομου/θριλερ δεν ξερω γιατι, αλλα μου προκαλει γελιο το γεγονος οτι τερμουν ετσι για μια ταινια. Ξερεις τι κλαμα εχω ριξει στο Star Trek επειδη πεθανε ο Data; Και εκει εκανε μπαμ οτι ηταν ολα ψευτικα, δεν ειναι αυτο το θεμα μου.

Δημοσ.

Το ξερω, στις υπολοιπες ταινιες το ξεχναω αλλα στα τρομου/θριλερ δεν ξερω γιατι, αλλα μου προκαλει γελιο το γεγονος οτι τερμουν ετσι για μια ταινια. Ξερεις τι κλαμα εχω ριξει στο Star Trek επειδη πεθανε ο Data; Και εκει εκανε μπαμ οτι ηταν ολα ψευτικα, δεν ειναι αυτο το θεμα μου.

2 τινα υπάρχουν:

1) Το προβλημα σου είναι οτι δεν εχεις βρει ταινια τρόμμου που να σε πιασει από τα μαλλια η πλοκή της ταινίας! Γιαυτό είσαι εκτός κλίματος και γελάς !

2)Το παίζεις νούμερο ενω έχεις χεστεί σε μια σκηνή τουλαχιστον βλέποντάς τη μόνος σου!

Καλή συνεχεια στη συζητηση..Δικαιονομαι από την αρχικό πόστ μου στο θέμα αυτό!

Δημοσ.

2 τινα υπάρχουν:

1) Το προβλημα σου είναι οτι δεν εχεις βρει ταινια τρόμμου που να σε πιασει από τα μαλλια η πλοκή της ταινίας! Γιαυτό είσαι εκτός κλίματος και γελάς !

2)Το παίζεις νούμερο ενω έχεις χεστεί σε μια σκηνή τουλαχιστον βλέποντάς τη μόνος σου!

Καλή συνεχεια στη συζητηση..Δικαιονομαι από την αρχικό πόστ μου στο θέμα αυτό!

Το δευτερο δεν παιζει μιας και θα φαινομουν ηλιθιος οποτε μαλλον το πρωτο ειναι

μήπως είναι ο Joker;

Με έπιασες:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιος ειναι ο σκοπος του να βλεπεις τανιες? ειναι να περασεις καλα,να συγκινηθεις,να φοβιθεις,να γελασεις κτλ και πως το καταφερνεις αυτο??βαζεις τον εαυτο σου σε μια κατασταση να δεχεται αυτα που βλεπει σαν αληθινα..αν εχεις τον αλλον πανω απο το κεγαλι σου να λεει "αυτο ειναι σαλτσα",¨"αυτο ειναι ψευτικο",""αυτος ειναι ηθοποιος",ε τοτε φιλε σορρυ κιωλας αλλα καλα κανανε και σε διωξανε απο τον κινηματογραφο..

.

Τα διάφορα συναισθήματα και οι αντιδράσεις (όπως συγκίνηση, φόβος, γέλιο) δεν είναι αποτέλεσμα του «σκοπού» του να βλέπεις ταινίες. Είναι αποτέλεσμα της ικανότητας η μη που έχει μια ταινία (όπου «ταινία» βλέπε όλο το «πακέτο»: Ηθοποιοί, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Ηχολήπτης, Μακιγιέρ ...) να σου «βγάζει» αυτά τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις.

Μιλώντας προσωπικά, προφανώς και δεν «βάζω τον εαυτό μου να δέχεται αυτά που βλέπει σαν αληθινά».

Εν γνώσει του ότι δεν επρόκειτο για αληθινές ιστορίες, συγκινήθηκα π.χ. με το Scent of a Woman, ένοιωσα τρόμο με το Silence of the Lambs και γέλασα με το Arthur (αυτό με το Duddley Moore φυσικά, όχι το πρόσφατο με το βλάκα...).

Αντίστοιχα, συγκινήθηκα με το Spartacus, ένοιωσα τρόμο με το Citizen X και γέλασα με to Ed Wood, τα οποία αναφέρονται ή βασίζονται σε πραγματικά συμβάντα.

Δε χρειάστηκε να «βάλω τον εαυτό μου» σε καμιά κατάσταση να δεχθεί ως αληθινό το οτιδήποτε. Στην πρώτη περίπτωση διότι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι αληθινά (αντί να μου βιάζουν τη λογική), στη δεύτερη διότι όντως ήταν.

Δεν τίθεται τελικώς κανένα ζήτημα «έξυπνου που καταλαβαίνει ότι αυτό που βλέπει είναι ψεύτικο ή όχι». Όλο το ζήτημα είναι να μπορεί η ταινία να σε κάνει να το αποδεχθείς ως πιθανό ή όχι.

Αν κάποιοι τώρα, στην - ακατανόητη - προσπάθειά τους να ζήσουν αυτό που βλέπουν (ανεξαρτήτως του αν η ταινία έχει τα guts να το «επιβάλλει»), αυθυποβάλλονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φοβούνται με τον «Εφιάλτη στο δρόμο με τις ...κάμπιες»...(ακολουθεί κενό λογικής...over and out...εκτός κι αν μετανιώσω!)

Επεξ/σία από deesnider
Δημοσ.

αυτο που λεω εγω ειναι πως αν καθεσαι και σκεφτεσαι αυτο ειναι ψευτικο αυτο ειναι σαλτσα και ουτο καθεξης θα σου χαλασει η ταινια..δεν ειπα εγω ουτε να κανεις αστρικη προβολη ουτε να πεσεις σε βαθια υπνωση..

μην πιανεστε απο μια λεξη και μου γραφετε κατεβατα..ηταν σαφεστατο αυτο που ηθελα να πω..

και ενοειτε πως μετραει και ο σκηνοθετης και οι ηθοποιοι και ολα στο ποσο θα σε συνεπαρει η ταινια..αλλα αν εγω καθομαι με επικρτικο υφος και τα βλεπω ολα ψευτικα, δεν παει να βλεπω το "cinema paradiso" μια δεν θα νοιωσω..

Δημοσ.

Σε αυτό ακριβώς είναι που διαφωνώ: «βαζεις τον εαυτο σου σε μια κατασταση να δεχεται αυτα που βλεπει σαν αληθινα» και εξήγησα το λόγο:

Τον εαυτό σου δεν πρέπει να χρειάζεται να τον βάλεις σε καμία κατάσταση να δεχθεί το οτιδήποτε. Αν το κάνεις, σημαίνει ότι δε μπορεί να το κάνει η ταινία. Στην περίπτωση αυτή, η συζήτηση τελειώνει, χωρίς «κατεβατά», με μία φράση:

«Βλέπεις σαχλαμάρες και τις απολαμβάνεις» Δικαίωμά σου είναι... (για να μην παρεξηγηθώ, το δεύτερο πρόσωπο ενικού που χρησιμοποιώ, δε σημαίνει ότι απευθύνομαι προσωπικά σ' εσένα. Οφείλεται στο ότι η φράση που σχολιάζω είναι γραμμένη στο ίδιο πρόσωπο).

Δημοσ.

@deesnider δεν είναι όλες οι ταινίες τρόμου σιχαμερές και δεν υπάρχει λόγο να αποκαλείς ηλίθιους τους σκηνοθέτες ή παραγωγούς αυτών που σε κάνουν να φοβάσαι. Είναι επιλογή σου να τις δεις ή όχι. Το ίδιο και με μια κωμωδία, υπάρχουν διαφορετικά γούστα ανα διαφορετικές εποχές. Επειδή εσύ δεν το γουστάρεις ή δεν το γούσταρες ποτέ δεν σημαίνει πως είναι μαλακία.

@τοπικ σταρτερ. Ο άνθρωπος δεν αντιμετωπίζει την αλήθεια, ζει περισσότερο στις/με ψευδαισθήσεις. Δεν είναι τρομαχτικό το αίμα σε μια τέτοια ταινία αλλά η υπόθεση κλπ. Αν λοιπόν ξέρεις ότι είναι μια ταινία και δεν έχεις λόγο να φοβάσαι, γιατί δεν βλέπεις και ότι η ζωή δεν είναι κάτι που θα υπάρχει για πάντα και κάποια στιγμή να πεθάνεις, συνεπώς να πέσεις σε κατάθλιψη, αφού ότι και να κάνεις κάποια στιγμή θα πεθάνεις; Αυτή είναι η αλήθεια...

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όμως.

Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, ενώ ξέρουμε τι είναι αυτό ή τι θα γίνει μας δημιουργούνται συναισθήματα αγωνίας.

Πχ βλέπεις μια ταινία* που έχει πλοκή αστυνομική και σε πιάνει λίγο αγωνία, λίγο το στομάχι σου, την ξαναβλέπεις για 5η φορά και πάλι το ίδιο...αφού την έχεις ξαναδει γιατί σε ξαναπιάνει; (ζώα είμαστε και αντιδρούμε ενστικτωδώς...τουλάχιστον συναισθηματικά, όπου το συναίσθημα είναι κάτι ανεξέλεγκτο). Πχ2 μπαίνεις στο τρενάκι στο λουνα παρκ και πάλι τα ίδια, αφού δεν θα πάθεις τίποτα...

*αυτό που παρατηρώ κατά τη διάρκεια του θέματος είναι ότι περισσότερο αποστασιοποιείσαι από την ταινία την ίδια ώστε να μην βιώσεις τα αρνητικά συναισθήματα, παρά να αμυνθεί ο οργανισμός, ή και τα 2 σε συνδυασμό. Μην ανησυχείς, δεν σου θίγω τίποτα προσωπικό, ίσα ίσα προδίδω την φυσιολογικότητα σου.

Τώρα δεν μπορώ να γνωρίζω αν γενικά δεν βλέπεις ταινίες, οπότε γιαυτό και δεν "μπαίνεις" μέσα στην ταινία να την ζήσεις, όπως κάποιος που διαβάζει πολλά βιβλία και "μπαίνει" στο βιβλίο, γιατί μου τυχαίνει και εμένα 1 στις 100 ταινίες να είμαι απέξω.

Πάντως το μυαλό έχει ακόμα μια άμυνα, που ενώ το σώμα σου βρίσκεται σε έναν χώρο και γίνεται ότι γίνεται, αυτό αποστασιοποιείται από όλη την κατάσταση για να νομίζει πως δεν το ζει. (κυρίως σε περιπτώσεις βιασμού ή κάτι πολύ πρωτόγνωρου/επικίνδυνου γίνεται αυτό...νιώθεις πως είναι ψέμα, πως δεν το ζεις, δεν είσαι σίγουρος αν το είδες στον ύπνο σου ή αν το έζησες).

Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι "παίζει" μπορείς να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο και να λύσεις αρκετές απορίες σου αν και έχω την εντύπωση ότι έκανες περισσότερο το θέμα για "χαβαλέ" (όχι με την κακή έννοια....ούτε και την καλή όμως). :)

Και για να απαντήσω και στον τίτλο σου. Τίποτα δεν τρέχει, για κάποιον λόγο "εξελίχτηκες" έτσι από μικρός και αυτό είναι όλο. Γενικά τίποτα δεν είναι πρόβλημα εκτός αν εσύ το θεωρήσεις πρόβλημα. Θεωρείς πως έχεις πρόβλημα, πήγαινε δες το. Εγώ δεν θεωρώ πως έχεις πρόβλημα. Μάλιστα μου έχει τύχει και εμένα να γελάσω σε τέτοια ταινία...(τρέιλερ συγκεκριμένα). Δεν έψαξα τον λόγο. Είναι μάλλον λόγο "αμηχανίας"; Δεν σου έχει τύχει να σου πουν "πέθανε αυτός" και να πας να γελάσεις; Τι χαίρεσαι που πέθανε κάποιος; όχι βέβαια, αλλά γελάς λόγο αμηχανίας...κάπως έτσι...

Δημοσ.

@deesnider δεν είναι όλες οι ταινίες τρόμου σιχαμερές και δεν υπάρχει λόγο να αποκαλείς ηλίθιους τους σκηνοθέτες ή παραγωγούς αυτών που σε κάνουν να φοβάσαι. Είναι επιλογή σου να τις δεις ή όχι. Το ίδιο και με μια κωμωδία, υπάρχουν διαφορετικά γούστα ανα διαφορετικές εποχές. Επειδή εσύ δεν το γουστάρεις ή δεν το γούσταρες ποτέ δεν σημαίνει πως είναι μαλακία.

- Δεν είπα πουθενά ότι είναι όλες οι ταινίες τρόμου σιχαμερές. Η συμμετοχή μου στο θέμα ξεκίνησε με την αναφορά στον ...εφιάλτη :-D :-D :-D στο δρόμο με τις ..αυτές τέλος πάντων, την οποία αξιολόγησα ως γελοία (ούτε καν σιχαμερή, τουλάχιστον όχι σαν πρώτη επιλογή χαρακτηρισμού). Φυσικά, η μπάλα παίρνει και όλες τις ανάλογου στυλ.

- Δεν αποκαλώ ηλίθιους τους συντελεστές των ταινιών που με κάνουν να φοβάμαι. Αποκαλώ ηλίθιους (και υπερφίαλους) εκείνους που πιστεύουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ με τις ...«μπιιιιιπ» που γυρίζουν.

- Σαφώς και είναι επιλογή μου να δω μια ταινία ή όχι, όπως είναι και δικαίωμά μου να εκφράσω τη γνώμη γι' αυτή, είτε θετική είτε αρνητική. Όταν τη χαρακτηρίζω «μαλ....», είναι προφανές ότι εννοώ πως εγώ τη θεωρώ μαλ.... Δεν προσπαθώ να επιβάλλω σε κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου, αλλά ούτε και είμαι διατεθειμένος να «μασήσω τα λόγια μου» χάριν του ...κοινωνικώς αποδεκτού.

Δημοσ.

χαχαχα κατάλαβα το σκεπτικό σου. Απλά να σου πω πως δεν προσπαθεί κανένας να σε φοβίσει. Είναι μερικοί άνθρωποι (λέω μερικοί λες και είναι μικρό ποσοστό.....λάθος) είναι πολλοί άνθρωποι λοιπόν που όπως στο σεξ θέλουν να δοκιμάσουν κάτι "ανώμαλο" έτσι και στις ταινίες θέλουν να δουν κάτι να τους ταρακουνήσει, τρομάξει, εξιτάρει, ανεβάσει αδρεναλίνη, οπότε κάνουν την επιλογή αυτή.

Δημοσ.

Επανέρχομαι μιας και πήρα ματιά και ήθελα παρέμβω !

Η τέχνη είτε μουσική είτε ζωγραφική/σκίτσο/πινακας είτε ταινία είτε Κόμιξ είτε Λογοτεχνια είτε Γλυπτική (μπλα μπλα) έχουν σκοπό να διευρύνουν το μυαλό από τα στερεοτυπα τις καθημερινότητας !

Τωρα αν λέμε ότι δεν είναι αληθινη η ταινια ή ότι βαζιζετε σε ψευτικα γεγονότα νομίζω έχεις παρερμηνευσει το τι θέλει να πετύχει η τέχνη! Ο Νταλί παραδειγμα δεν σου εδειχνε κατι αληθινο αλλά διευρυνε τον ορίζοντα σου πνευματικά κι αν δεν είναι αυτός ολοι οι καλλιτεχνες αυτο το σκοπό έχουν!

Τωρα αν μικρός τρομαξα περισσοτερο τον Κρούγκερ και στη Σιωπη των αμνών(μικρός και εκει) όχι τόσο πολύ τότε είναι γούστο του καθένα με ποια οπτική γωνία τα βλέπει! Η ταινία ειναι ταινια! Δεν είναι κατι αληθινο οσο κι αν αληθοφανη προσπαθούν να μεταφέρουν (παραδειγμα Η διασωση του στρατιωτη Ραιαν)!

Αυτά και γεια σας γιατί έχω δουλειά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...