Προς το περιεχόμενο

GNU GRUB

me3ikan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γέια σας, μετά την εγκατάσταση Ubuntu και συγκεκριμένα Backtrack στην εκκίνηση έχω αυτή την βλακεία. Θέλω να φορματάρω το παρτισιον με τα Ubuntu και να δουλεύω windows 7 και 8. Το θέμα είναι αυτή η αηδία το gnu grub πως απεγκαθισταται;

Δημοσ.

1000 ευχαριστώ για την αστραπιαία απάντηση! Το θέμα είναι ότι έχω windows 7 cracked. Θα δουλέψει αν βάλω το γραμμένο CD με τι iso;

• Moderators
Δημοσ.

Γέια σας, μετά την εγκατάσταση Ubuntu και συγκεκριμένα Backtrack στην εκκίνηση έχω αυτή την βλακεία. Θέλω να φορματάρω το παρτισιον με τα Ubuntu και να δουλεύω windows 7 και 8. Το θέμα είναι αυτή η αηδία το gnu grub πως απεγκαθισταται;

Αυτη η βλακεια, αηδια και τα συναφη, δεν μπηκε μονη της. Εσυ την εβαλες και σε βοηθουσε να κανεις τη δουλεια σου.

Το θέμα είναι ότι έχω windows 7 cracked. Θα δουλέψει αν βάλω το γραμμένο CD με τι iso;

Ο τροπος που σου υποδειξε ο raid_av θα διορθωσει το προβλημα σου, ανεξαρτητως τι windows εχεις.

Δεν σημαινει ομως πως θα διατηρησει απαραιτητα και το activation των windows σου.

Δημοσ.

Δεν είναι "αηδία" είναι ο bootloader με την πιο ευρεία υποστήριξη σε λειτουργικά. Αλλά όντως, από τη στιγμή που θα έχεις Windows 7 και 8 δεν σου χρειάζεται. Για να επαναφέρεις τον bootloader των windows κάνεις boot από το dvd των 7 (ή των 8 αν τα έχεις ήδη εγκατεστημένα), πατάς Repair και μετά επιλέγεις γραμμή εντολών. Δίνεις:

>bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot

και καθάρισες. Δεν είναι σημασία ποιο δισκάκι Windows 7/8 θα χρησιμοποιήσεις (αυθεντικό, πειρατικό, home, ultimate, ότι να'ναι).

Δημοσ.

Τέλος πάντων το έβγαλα με άλλον τρόπο και όλα Οκ. Και όσοι είπαν ότι δεν είναι βλακεία αυτό είναι όντως χαζομάρα. Ο φίλος μου είχε και αυτός Ubuntu και windows και με κάποιον τρόπο το έβγαλε. Δεν μου ήταν απαραίτητο και δεν συγκρίνεται με αυτό που έχω τώρα για τα 7/8. Επίσης στην εγκατάσταση backtrack δεν μου έλεγε ότι τα Ubuntu θα μου αλλαξουν bootloader γιατί άμα το ήξερα σιγά μα μην τα εγκαθιστούσα.

Δημοσ.

Γιατί, αν έβαζες τα windows μαζί με Linux εγκατάσταση νόμιζεις ότι θα σε ρωτούσαν?

Το κάθε λειτουργικό χρειάζεται έναν bootloader ώστε να μπορεί να φορτωθεί, δε γίνεται αλλιώς.

Και ίσα ίσα που ο grub είναι ένας ανοιχτός bootloader που υποστηρίζει και άλλα λειτουργικά εκτός των linux.

Ο bootloader των windows από την άλλη μόνο αυτά υποστηρίζει. Τώρα για ποιους ακριβώς λόγους θεωρείς ότι είναι βλακεία, ενώ των windows εξυπνάδα δε μας εξηγείς.

P.S.

Πες μας και τον τρόπο που βρήκες, μήπως βοηθήσει και άλλους που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα.

• Moderators
Δημοσ.
Τέλος πάντων το έβγαλα με άλλον τρόπο και όλα Οκ. Και όσοι είπαν ότι δεν είναι βλακεία αυτό είναι όντως χαζομάρα. Ο φίλος μου είχε και αυτός Ubuntu και windows και με κάποιον τρόπο το έβγαλε. Δεν μου ήταν απαραίτητο και δεν συγκρίνεται με αυτό που έχω τώρα για τα 7/8. Επίσης στην εγκατάσταση backtrack δεν μου έλεγε ότι τα Ubuntu θα μου αλλαξουν bootloader γιατί άμα το ήξερα σιγά μα μην τα εγκαθιστούσα.

Τα μεταξωτα βρακια..

Δημοσ.

Τι εννοείς "δεν συγκρίνεται"; Ποια features του λείπουν; Ποιο έχεις τώρα; Ξέρεις άραγε;

Όπως και να έχει, ο grub είναι απαραίτητος για την εκκίνηση λειτουργικού Linux (και όχι μόνο), μιας που δεν υποστηρίζεται από τον bootloader των Windows.

Τέλος, κατά την εγκατάσταση του Backtrack στο έλεγε, και μάλιστα σε έβαζε να επιλέξεις που θέλεις να μπει ο bootloader (στο mbr ή σε /boot partition).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...