Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Με σκάλωσαν οι συγχορδίες δις τάιμ. Είχα δανειστεί μια Yammie F310P που έχει ο αδερφός μου, και ξεκίνησα μόνη μου πριν καμιά 15άρα μέρες.. Ήδη έχω ξεκινήσει να βγάζω κάμποσα κομματάκια (τύπου: Coldplay, Mraz, Oasis, GnR, Floyd κλασσικά etc) και τα πάω σχετικά πολύ καλά. Βέβαια την έχει 6-7 χρόνια, πράγμα που μετά από (μόλις) 15 μέρες εξάσκησης εγώ, μπήκα στον ΝΑΚΑ έπιασα μια τυχαία κιθάρα στα χέρια μου και ήταν σαν γ___νο ΒΟΥΤΥΡΟ. Έκανα μπαρέ για πλάκα ενώ δεν ήξερα ΑΝ ποτέ θα τα καταφέρω με τα δεδομένα της Yammie του αδερφού μου.. (είναι κάπως ψηλά οι καβαλάρηδες) Θέλω λοιπόν να κουμπώσω αγορά. MIN 120€ MAX 200€. Έχω μια προτίμηση στις Yammie, ψιλοτυφλή εμπιστοσύνη.. Και μια EG112 έχω, και δεν με έχει απογοητεύσει. Νομίζω ότι την έχω βρει.. Ήμουν σε dilema μεταξύ των: Fender CD 60 v2 Yamaha F370 Yamaha FG700S (πολλά τα λ7 όμως ρε αδερφέ) Και η Epiphone DR-100 αν έβγαινε σε BLACK θα ήταν legit. Η Fender δε μου κάθεται τόσο. Γενικά οι Fender είναι πιο καλές επιλογές για ηλεκτρικές, και οι Yam για ακουστικές. Εγώ νομίζω έχω φάει κόλλημα με την F370. Και την έπαιξα, και είναι ότι έψαχνα λίγο-πολύ. Απλά θέλω μια ακουστική που ΚΑΙ να μην ξεπερνάει τα 200€ μιας και περνάμε ζόρια, αλλά ΚΑΙ να έχω ήχο και ποιότητα και κομμάτι μέλλον (εφόσον το συντηρώ σωστά) με αυτό που θα αγοράσω. Με νιώθετε.. Τώρα Begginner και να δώσω μπαμ 200-220 για axe, και extra το κουρδιστήρι, η βάση, η θήκη κτλπ..... Μακάρι αν υπάρχει κάποιος έμπειρος να δώσει μια συμβουλή ή κάνα Review από δική του/δικές του ακουστικές.
Nikosgiann Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Αυτο με το fender για ηλεκτρικες και Yamaha για ακουστικες δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.. προσωπικα,yamaha δεν θα επαιρνα ποτε μου,παροτι εχω παιξει αρκετα με yamaha ακουστικη,αλλα γουστα ειναι αυτα.. σε αυτα τα λεφτα,δεν θα δεις μεγαλες διαφορες..οτι και να σου πουμε εμεις δεν θα ειναι αυτο που θα θες εσυ.. θα σου λεγα πηγαινε βολτα στα μαγαζια και παιξτες ολες να δεις ποια σου ταιριαζει.. απο το τι ηχο σου βγαζει(γλυκο,ξηρο,με διαρκεια κλπ) μεχρι το πως καθεται στο σωμα σου.. αν εβαζα Limit σε μαρκες θα ημουν αναμεσα σε fender και epiphone. εγω εχω αυτη http://www.fender.com/products/t-bucket-300-ce (σε sunburst, κατω κατω) αν και την πηρα 280 απο Ελλαδα..
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Πόσο καιρό την έχεις; Πως την ακούς; Και πως είναι στο παίξιμο.. http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=9080 Δες πάνω τι τιμή την έχει Online.. και είναι και ηλεκτροακουστική.. Με βάζεις σε σκέψεις..
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2012 Πείτε μου "με 'γεια". Αύριο πάω να την τσιμπήσω.. νιώθω άσχημα μακριά της. Τσάμπα και το τόπικ, πολλοί οργανοπαίκτες μαζεύτηκαν.. Ty Νίκο! 1
Nikosgiann Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 να ξερεις οτι αυτες οι yamaha εχουν πιο λεπτο body γενικα.παα'ολα αυτα βγαζουν ωραιο ηχο σημασια εχει κ να σ'αρεσει η κιθαρα,οποτε με γεια. την εχει κ ο τόμαν,τσεκαρε και τους ατοφιους ηχους που βγαζει http://www.thomann.de/gr/yamaha_f370_bl.htm
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Κοίτα. Να σου πω την αλήθεια που κατάλαβα. Όταν ρωτάς ποια είναι καλή κιθάρα για Beginners που θα κρατήσει η ποιότητά της χρόνια.. ο κάθε User, θα σου προτείνει την κιθάρα του. Και το κάθε Site, τις Yamaha (και κυρίως αυτή). Δες στο Internet και μόνος σου. Είναι σχεδόν σε όλα τα Top5 προτάσεων (αν όχι σε όλα). Ε, αφού την κράτησα και στα χέρια μου.. Yammie έχει ο bro, Yammie είναι και η ηλεκτρική μου (και δεν έχουμε κανένα παράπονο τόσα χρόνια), δεν ήθελα και πολύ.
thanocaster Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Η κιθάρα που πας να πάρεις είναι αντίστοιχη με αυτήν που ήδη έχεις, οπότε είναι το λιγότερο αφελές να κάνεις αυτή την αγορά. Το ότι οι κιθάρες στο μαγαζί σου φάνηκαν πιο «μαλακές» είναι γιατί είχαν σχετικά καινούργιες χορδές και -πιθανώς, αν και αμφιβάλλω- ήταν καλοσεταρισμένες. Πριν, λοιπόν, σπρώξεις το 200αρικο για αγορά μιας κιθάρας που σε 3-4 μήνες το πολύ θα είναι στην ίδια κατάσταση με την τωρινή σου, πήγαινε τη 310 για ένα σέρβις (δεν πρέπει να σου κοστίσει πάνω από 30-40 ευρώ μαζί με τις καινούργιες χορδές) και θα δεις ότι και η δική σου θα γίνει το ίδιο ευκολόπαικτη. ΥΓ> Το φέντερ -> ηλεκτρικές, γιαμάχα -> ακουστικές είναι παπάτζα από αυτές που λένε οι υπάλληλοι καταστημάτων γνωστών φαρμακείων για να ξεστοκάρουν.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Το τελευταίο στο web το διάβασα.. από πάλιουρα. Όσο για το πρώτο, η 310 ΘΑ φτιαχτεί! Και μακάρι να είναι 40€ μόνο Θάνο.. Η μόνη λεπτομέρεια που χάνεις είναι ότι είναι του αδερφού μου, και... δανεική ! Τώρα είδα συγκριτικά το 310 vs 370 και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.. αλλά η 370 παίρνει μέρος σε ΠΑΡΑ πολλά comparisons και έχει τα καλύτερα User Review (μεγάλο αριθμό). Ε, εδώ μούγκα είχε πέσει δε μιλούσε κανείς.. Τι να έκανα;
thanocaster Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Κοίτα. Το να γενικεύεις όσον αφορά στις μάρκες, ειδικά ξύλινων οργάνων, είναι τουλάχιστον αφελές. Σκέψου το αντίστοιχο «η Τογιότα είναι πιο καλή για σεντάν, ενώ η Φορντ για μικρά/μεσαία αυτοκίνητα». Μιλώντας γενικά για την «Φέντερ» μιλάς για την CD-60 των ~100 ευρώ, την Kingman ~1500 ευρώ, την Squier Bullet Strat ~150 ευρώ και την Fender Strat Custom Deluxe ~2000. Από την άλλη η Yamaha παίζει μπάλα κυρίως σε entry level μοντέλα, τόσο στις ακουστικές, όσο και στις ηλεκτρικές. Προσωπικά ποτέ δεν χώνεψα τις ηλεκτρικές της και πάντα είχα μια ιδιαίτερη αγάπη στις Φέντερ, αλλά δεν μπορώ να προτρέψω κάποιον αρχάριο να έχει την ίδια άποψη. Και θεωρώ τουλάχιστον εγκληματικό κάποιος «έμπειρος» να κάνει τέτοιου είδους γενικεύσεις, αν όχι να το θεωρήσω δείγμα ασχετοσύνης, ή ακόμα χειρότερα, εκ του πονηρού. Από την άλλη, μιλώντας για «ακουστικές» έχεις 5-6 κατηγορίες ακουστικών, με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Άλλο πχ οι roundback, άλλο οι dreadnaught (που κοιτάς εσύ), άλλο οι 12-χορδες, άλλο οι Resonator κοκ. Αν πχ θες την κιθάρα για την «παρεΐστικη φάση» (απ' ότι κατάλαβα), δεν θα πας να πάρεις μια 12-χορδη ξερωγώ, αλλά πέρα από τις dreadnaught, καλό θα ήταν να βάλεις στο παιχνίδι μια μεταχειρισμένη Ovation, για παράδειγμα. Όσον αφορά στο σέρβις της κιθάρας, αν δεν έχει κάποια σοβαρή ζημιά το όργανο (πχ κάποιο σπάσιμο ή να έχει γίνει τόξο, οπότε να πρέπει να μείνει στη μέγγενη καμιά εβδομάδα), οποιαδήποτε τιμή πάνω από 35-40 (και πολλά είναι) είναι απαράδεκτη. Θα σε παρότρυνα μάλιστα, αν γενικά έχεις μια κάποια εμπειρία πάνω στο πώς θες να είναι σεταρισμένο το όργανό σου, να το δοκιμάσεις μόνη σου (εφόσον, ξαναλέω δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα το όργανο). Είναι αρκετά απλή διαδικασία και σου γλυτώνει το σέρβις το οποίο -παρεμπιπτόντως- πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Όσον αφορά στο ότι είναι δανεική, δεν μπορώ να πω τίποτα εδώ. Τέλος, το ότι η 370 είναι σε περισσότερα συγκριτικά δεν έχει να κάνει με το ότι είναι καλύτερη, αλλά με το ότι είναι γενικά πιο δημοφιλές μοντέλο. Προσωπικά, είχα μια περίοδο κι εγώ την 310 για φθηνή ακουστική και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Αν, λοιπόν, σήμερα έλεγα να πάρω μια φθηνή ακουστική να καυλαντίζω, θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. ΥΓ> Αν κατάλαβα καλά, έχεις ήδη αγοράσει την 370. Δεν είναι καθόλου κακή επιλογή, αν ψάξεις μάλιστα παλιότερα μηνύματά μου εδώ μέσα, πιθανώς να βρεις ποστ που την προτείνω. Αν ισχύει ότι ήδη την αγόρασες, μεγειά και καλόπαιχτη.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μακάρι να βγει καλή. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ και για το γενικό lore. Δεν γνωρίζω πολλά στο στοιχείο. Εγώ μια EG112 είχα και έχω, και κυνηγούσα τα ρυθμικά αλλά και αυτά λίγα πράγματα (αυτοδίδακτη). Τώρα θέλω, ξανά μόνη μου με το internet, να δώσω πόνο στις συγχορδίες.. αλλά ότι αγοράσω σαν newfish να μου μείνει για χρόνια. Γενικά δεν θέλω να αλλάζω ότι αγοράζω. Τώρα, απ'οτι κατάλαβα παίζουν τεράστιο λόγο οι χορδές. Άλλες βγάζουν άλλο ήχο, και άλλες άλλον. Στο μέλλον μια αλλαγή των 6 χορδών (τώρα που σε βρήκα ) πόσο πιστεύεις ότι θα πήγαινε; Όταν την έπαιξα την 370 έμεινα κατενθουσιασμένη. Το σημαντικό είναι να την κρατήσω μακριά από υγρασίες, να μην φάει χτυπήματα, και γενικά να την προσέχω.. Έτσι, ξέρω, πως ο ήχος με το καιρό μόνο καλύτερος γίνεται. Τι άλλο να προσέξω; Βασούλα πήρα (που δεν είχα). Επίσης η μόνη παρατήρηση που είχα όταν την έπαιξα, ήταν πως ο ήχος των χορδών ήταν κομμάτι "μεταλικός", ενώ της παλιάς 310 ήταν πιο γεμάτος (ο ήχος από το "ηχείο" είναι πολύ καλύτερος της 370 - για χορδές μιλάω μόνο). Το παιδί εκεί μου είπε πως δεν φταίει το ότι ίσως δεν κρατάω καλά τη πένα (που είπα εγώ), αλλά ότι με τον καιρό θα φύγει αυτό. Ισχύει; Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα με τις ερωτήσεις.. απλά τώρα που σε βρήκα σε ρωτάω ότι μου έρχεται γιατί δεν ξέρω κάποιον έμπειρο που ασχολείται με κιθάρες..
thanocaster Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Όσον αφορά στις χορδές, πρέπει να ξέρεις τί σετ φοράς τώρα (μιλάμε για τις διαστάσεις των χορδών). Όταν μιλάμε για σετ χορδών λέμε πχ 12-54, που αναφέρεται στο πάχος της πρώτης χορδής (μι καντίνι - .12 εδώ) και της έκτης (μι μπάσο - .54 εδώ). Τιμές παίζουν από ~5-10 ευρώ το σετ (6 χορδές) μέχρι και πολλά ευρώ το σετ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Προσέχεις το σετ να είναι για ακουστική, και δεν αλλάζεις βάρος χορδών (διαμέτρους) χωρίς να στείλεις την κιθάρα για σέρβις. Παράδειγμα για να καταλάβεις: Ας πούμε ότι η κιθάρα σου έχει πάνω σετ 12-54. Αυτό σημαίνει πως, από την πιο ελαφριά (μι καντίνι) ως την πιο βαριά (μι μπάσο) έχεις τις εξής διαμέτρους: .12, .16, .25, .32, .42, .54, αν δεν είναι custom gauge. Μπορείς να αλλάζεις μόνη σου τις χορδές όσο οι δείκτες είναι ίδιοι. Αν όμως θες να πας σε άλλο σετ, πρέπει να πας την κιθάρα για σέρβις. Για να προλάβω την ερώτηση «γιατί να πάω σε άλλο σετ», θα σου πω πως όσο πιο βαρύ το σετ, δηλαδή όσο πιο μεγάλοι οι δείκτες, τόσο πιο «μπάσος» ο ήχος. Ο μεταλλικός ήχος που λες, είναι όντως επειδή είναι καινούργιες οι χορδές. Με το πέρασμα του χρόνου και όσο περισσότερο παίζεις τόσο θα «θαμπώνει» ο ήχος. Επίσης, με πένα είναι πιο οξύς ο ήχος, και πιο συγκεκριμένα, όσο πιο χοντρή και σκληρή (no pun intended) η πένα τόσο πιο μεταλλικός θα είναι ο ήχος που θα έχεις. Τέλος, μεγάλη διαφορά στον ήχο από μάρκα σε μάρκα δεν θα δεις, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσεις αρκετή εμπειρία στον ήχο, και δεν θα σου πρότεινα να πας σε πάνω (οικονομικά) κατηγορίες χορδών για αρχή. Ένα φθηνό σετάκι ~6-7 ευρώ είναι υπερ-αρκετό. Χορδές, θεωρητικά, πρέπει να αλλάζεις κάθε 10-15 ώρες παιξίματος max, αλλά στην πράξη, και όσο παίζεις για την πλάκα σου, μπορείς να αλλάζεις 3-4 φορές το χρόνο ή όταν σε ενοχλούν αρκετά στα δάκτυλα. Δεν είναι, δηλαδή, «λάθος», αλλά προσωπική επιλογή.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 ΣΟΒΑΡΑ μιλάς; 10-15 ώρες μέχρι 3-4 εβδομάδες ΜΟΝΟ; Ο αδερφός μου 5 χρόνια την έχει και αμφιβάλλω αν τις έχει αλλάξει ποτέ.. Το ίδιο ισχύει και στην ηλεκτρική μου; Και σε αυτήν δεν τις έχω αλλάξει ποτέ.. δεν νομίζω να έχω σπάσει καν καμία..
thanocaster Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Ναι, μάλλον γι αυτό σου φάνηκε τόσο μεγάλη η διαφορά με την ακουστική του καταστήματος. Γενικά οι χορδές από τη στιγμή που θα χάσουν την διαύγειά τους (όταν τις δεις να μαυρίζουν στο μεγαλύτερο κομμάτι του μήκους τους) πρέπει να αλλάζουν γιατί σκληραίνουν και παράγουν και πολύ χειρότερο ήχο.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Πλακα κανεις τωρα; 5 χρονια χορδες; Εγω εχω μια carvin custom και πλακωνω τις χορδες με fast fret λαδι για να μην σκουριαζουν και το πολυ καθε μηνα αλλαζω χορδες!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα