Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βαζω λοιπον να δω μια ταινια σε 32ρα LCD μεσω VGA απο το toshiba a100 μου. Όλα καλα κ όλα ωραία κατα τη διάρκεια της ταινιας και για να μη μου τη σπαει και η οθονη του λαπτοπ που φωτιζε βαζω να παιζει μονο στην εξωτερικη. Αφου τελειωνει η ταινια το λαπτοπ μπαινει σε σληπ μοουντ.

κ εδω ξεκινουν τα προβληματα. πατωντας κουμπακι για να ξυπνησει μου πεταει μπλε οθονη. κανω χαρντ ρισετ και εχω αποσυνδεσει την εξωτερικη. αναβει η οθονη του λαπτοπ αλλα δε φαινεται τπτ!

συνδεω την εξωτερικη και βλεπω οτι το boot γινεται στην εξωτερικη(bios-grub κλπ).

παω να μπω windows και παλι μπλε οθονη(παντα 0x8E). επανεκιννηση.επιλεγω ουμπουντου. το ουμπουντου μου ηταν κατεστραμενο απο καιρο λογω αναβαθμισης και δε μ αφηνε να κανω λογκιν. το ζητημα ειναι ομως οτι στο ουμπουντου ενεργοποιειται η οθονη του λαπτοπ και βλεπω οτι δειχνει κανονικα το μενου (οποτε τουλαχιστον δεν παιζει θεμα κατεστραμενης οθονης). κανω ξανα επανεκιννηση και παμε παλι στα ιδια!

δοκιμασα μεχρι στιγμης:

-οτι τροπο υπαρχει ονλαην (βγαλε μπαταρια-ρευμα-πατα κουμπια 1 λεπτο κλπ,ραμ τσεκ, γουατεβερ)

-να κανω boot απο safe mode και να επιλεξω την οθονη μου

-εκανα νεα εγκατασταση λινουξ μιντ οπου εγινε ολη παραλληλα και στην εξωτερικη και στην οθονη του λαπτοπ. Μετα δεν μπορει να ξεκινησει τον xserver και λεει "no screens found" (ακομα και με την εξωτερικη συνδεδεμενη) αλλα αν μπω μεσω recovery mode τοτε μπαινει κανονικα (χωρις απαραιτητα να κανω κατι σχετικο με recovery) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ απαξ και ενεργοποιησω τους drivers της καρτας γραφικων δε μπαινει με τιποτα. ΤΟΚΑΛΥΤΕΡΟ! απο λινουξ οταν δεν μπαινει μου δειχνει κανονικα τα μηνυματα στην οθονη του λαπτοπ, αν μπει βλεπω μονο απο την εξωτερικη.

-να βρω ρυθμιση στο bios οπου να μου επιτρεπει να αλλαξω κατι σχετικο αλλα και παλι τπτ δεν εγινε καθως η μονη ρυθμιση που δινει ενα τετοιο στιγμα εχει τις επιλογες "Auto" και "LCD+analogRGB" οπου αυτη τη στιγμη ειναι στο Auto και αν το βαλω στην αλλη ρυθμιση τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα καθως μετα το boot check ουτε grub δε μυο εμφανιζει

μποτομ λαην.

νομιζω πως το λαπτοπ αναγνωριζει την εξοδο vga σαν κανονικη του οθονη με αποτελεσμα να μη μπορω να δω τπτ στην οθονη του ιδιου του λαπτοπ. οσες φορες εχω καταφερει να μπω σε λειτουργικο και να παιζει η μονη οθονη που γινεται detect ειναι η εξωτερικη.

εχω πελαγωσει!

μια ταινια ειπα να δω και μου βγηκε και ξυνη.

δωστε εστω μια ιδεα να δοκιμασω κατι!

το λαπτοπ ειναι αυτο:

• Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo Processor T7400 (4 MB Cache, 2.16 GHz, 667 MHz FSB, Intel 945PM Express chipset ).
  • Οθόνη: 15.4'' Toshiba TruBrite WXGA TFT, με ανάλυση 1,280 x 800.
  • Μνήμη: 1x 2GB DDR2 533MHz +1x 1GB DDR2 533MHz
  • Σκληρός Δίσκος: 500GB (sata 5.400 rpm).
  • Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce Go 7600, 256 MB.

p.s.η ταινια ηταν το "les intouchables" και ηταν μια χαρα ταινιακι!

Δημοσ.

Toshiba=εγγυηση ΤΕΛΟΣ

Δοκισε να bootαρεις μια διανομη linux απο live cd χωρις εγγατασταση και πες αποτελεσματα

Μετα δοκιμασε να κανεις format και φτου κι απ' την αρχη εγγατασταση windows

Δημοσ.

αυτο ακριβως ειναι που θελω να αποφυγω. το φορματ. αλλα πιστευω οτι ακομα κ ετσι τιποτα δε θα καταφερω γιατι το χω ψαξει απειρα ονλαην το θεμα. εστω οτι κανω φορματ. και παλι θα το κανω απο την εξωτερικη οθονη. το ζητημα μου ειναι ΠΩΣ ΤΑ BIOS ΚΑΙ ΤΟ BOOT εμφανιζονται μονο στην εξωτερικη? και μετα το φορματ πως ειναι δυνατον να φτιαξει αυτο? αφου εγω μονο λειτουργικα θα φορτωσω. εδω υπαρχουν αλλοι που λενε οτι προσπαθουν και προσπαθουν και δεν τα καταφερνουν κ εμενα γινεται χωρις να το θελω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανε reset στο bios!! θα επαναφερει ολες τις ρυθμισεις στις αρχικές

Στους σταθερους γινεται απλα βγαζοντας την μπαταρια της μητρικης και περιμενοντας 1-2 λεπτα πριν την ξαναβαλεις.

Τωρα στο φορητο ανοιξε τον απο πισω να φανει η μητρικη και οσο ξεβιδωνεις να ευχεσαι η μπαταρια να ειναι σε ευδιακριτο σημειο

Επεξ/σία από manos08
Δημοσ.

Σε πολλά λαπτοπ η μπαταρία του bios είναι κολλημένη.

Αφού μπεις στα windows μετά απ την κονσόλα της nvidia δεν μπορείς να επιλέξεις την οθόνη του λαπτοπ...?

Δημοσ.

αυτη τη στιγμη τον εχω κανει φυλλο και φτερο αλλα δεν εχω χρονο ν ασχοληθω μαζι του πριν το σαβατοκυριακο.

Αυτο που θελω να δειξω ειναι ωστοσο ενα βιντεο απο εκκινηση χωρις να εχω σληρο πανω και προσπαθωντας να παιξω live το linux Mint 13.

http://www.youtube.com/watch?v=xHYn3LrHumQ

εδω παει για κανονικη λαηβ εκκινηση και οι δυο οθονες ανοιγουν οως καμια απο τις δυο δεν παιζει απολυτα σωστα και στο τελος κολλαει πριν προλαβει να φορτωσει το περιβαλλον εργασιας

http://www.youtube.com/watch?v=AZhm8UfstQw

εδω μπαινει σε compatibility mode εκκινηση και παιζει μονο απο την εξωτερικη χωρις κανενα προβλημα.

Αν κανω εγκατασταση το μιντ παιζει κανονικα μεχρι τη στιγμη που θα ενεργοποιησω τους driver της καρτας γραφικων οποτε και ζηταει επανεκκινηση, την κανει και δεν μπαινει ποτε ξανα στο περιβαλλον εργασιας καθως λεει οτι δν βρισκει οθονη.

ζητηματα:

1.εχω βγαλει το σκληρο.Γιατι κάνει παλι boot απο την εξωτερικη οθόνη??

2.τι ειναι οι γραμμες που φαινονται στο βιντεο οπου γινεται το κανονικο boot??

3.υπαρχει περιπτωση να ειναι μερικως κατεστραμενη η καρτα γραφικων?

εχω αποκλεισει το ενδεχομενο να εχει προβλημα η οθονη.αφου παιζει ακομα κ ετσι ολα καλα ειναι. παιζει ομως θεμα με τα bios?, με την καρτα? η με τους drivers?

Δημοσ.

Λοιπον ειχα κι εγω ενα παρομοιο προβλημα με σταθερο ομως.Συγγεκριμενα δεν ενκινουσε ουτε το bios και στην οθόνη μου εβγαζε περιεργα συμβολα.Κτευθειαν σκεφτικα η καρτα γραφικων θα φταιει! και την αλλαξα,πηγα και πηρα μια φτηνη και εβαλα πανω της την cpu.

Το αποτελεσμα ο συγγεκριμενος υπολογιστης δεν λειτουργησε ποτε ξανα.

Μαλλον θα εχει προβλημα η cpu η το τροφοδοτικο δεν ξερω.

Το θεμα ειναι οτι εχω κακη εμπειρια απο τετοιου ειδους προβληματα.

Στα ζητηματα τωρα:

1.Για δοκημασε να τον ενκινησεις χωρις να τον συνδεσεις στην εξωτερικη οθονη,τι γινεται?

2.Προβλημα με τους drivers ή και την ιδια την καρτα

3.Πιθανων,πολυ πιθανων.

Οταν βρεις χρονο ανοιξε το λαπτοπ για την μπαταρια του bios,αλλιως μπες στο bios μηπως πειραχτικε καποια ρυθμιση

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

απλα για ενημερωση σε περίπτωησ που κάποιος αποκτησει ποτέ το ίδιο πρόβλημα.

ήταν όντως η κάρτα γραφικών το πρόβλημα. με τα πολλά ζόρια βρήκα μια Geforce go 7600 (πόσο δύσκολο πραγματικά και ακριβό μπορεί να είναι ένα παλιό ανταλλακτικό για λάπτοπ ούτε που το φανταζόμουν) και χθες την έβαλα.

δουλευει ξανά!!!!

μέχρι τώρα το μόνο που μπορούσε να κάνει το λαπτοπ ήταν να παίζει από την εξωτερική αφού του άλλαξα το σκληρό και έκανα από την αρχή εγκατάσταση καινουριο λειτουργικό ΧΩΡΙΣ όμως να εγκαταστήσω ποτέ οδηγούς για κάρτα γραφικών αφού αν το έκανα αυτό κατευθείαν κράσαρε και μετά ήθελε πάλι φορμάτ καθώς δν μπορούσε να ξαναμπεί στο λειτουργικό. ΝΑΙ, όλα αυτά μόνο από την εξωτερική οθόνη. πήρε λίγο καιρό, δεν ξέρω άν άξιζε σαν κόπος αλλά πλεον ξέρω πως ν ανοίξω ένα λαπτοπ και να το κάνω βίδες χωρίς να το καταστρέψω. επίσης ένα ξεγραμμένο εδώ και 2 μήνες λαπτοπ αναστήθηκε κ αυτό ποτέ δεν είναι κακό.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

απλα για ενημερωση σε περίπτωησ που κάποιος αποκτησει ποτέ το ίδιο πρόβλημα.

ήταν όντως η κάρτα γραφικών το πρόβλημα. με τα πολλά ζόρια βρήκα μια Geforce go 7600 (πόσο δύσκολο πραγματικά και ακριβό μπορεί να είναι ένα παλιό ανταλλακτικό για λάπτοπ ούτε που το φανταζόμουν) και χθες την έβαλα.

δουλευει ξανά!!!!

μέχρι τώρα το μόνο που μπορούσε να κάνει το λαπτοπ ήταν να παίζει από την εξωτερική αφού του άλλαξα το σκληρό και έκανα από την αρχή εγκατάσταση καινουριο λειτουργικό ΧΩΡΙΣ όμως να εγκαταστήσω ποτέ οδηγούς για κάρτα γραφικών αφού αν το έκανα αυτό κατευθείαν κράσαρε και μετά ήθελε πάλι φορμάτ καθώς δν μπορούσε να ξαναμπεί στο λειτουργικό. ΝΑΙ, όλα αυτά μόνο από την εξωτερική οθόνη. πήρε λίγο καιρό, δεν ξέρω άν άξιζε σαν κόπος αλλά πλεον ξέρω πως ν ανοίξω ένα λαπτοπ και να το κάνω βίδες χωρίς να το καταστρέψω. επίσης ένα ξεγραμμένο εδώ και 2 μήνες λαπτοπ αναστήθηκε κ αυτό ποτέ δεν είναι κακό.

Καλησπέρα.

Επειδή έχω κ εγώ ένα αγαπημένο toshiba a100 με κάρτα γραφικών GeForce Go 7600 η οποία μου κράσαρε τελείως, αν επιτρέπεται από που κατάφερες να βρεις κάρτα και σε τί κόστος; Επίσης μετά από 4 μήνες που την έχεις αλλάξει όλα καλά;

Τον δούλευα αρκετό καιρό σε εξωτερική όθόνη, αλλά πλέον μου ανοίγει μόνο σε εξωτερική οθόνη σε safe mode με πολύ basic γραφικά και ο προβληματσμός μου είναι αν αξίζει να το φτιάξω...Φυσικά και το πώς θα γίνει αυτό και πού!

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...