Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν παίρνουμε 25 και 30 ευρώ μεροκάματο, και όλα έχουν ανέβει κατακόρυφα, και το να αγοράσεις μια ταινία να δεις στο σπίτι σου έχει γίνει είδος πολυτέλειας.... Φυσικά δεν μπορεί κανείς να δώσει μια ολόκληρη μέρα δουλειάς στην Sony... Μάθανε τόσα χρόνια να τα παίρνουν από τον βλακα τον Έλληνα...

Κρίμα για τους εργαζόμενους.. Μόνο αυτό..

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω αν η Sony Pictures εχει σχεση με την Sony Hellas.

Η Sony Hellas εχει φυγει εδω και ενα χρονο απο την Ελλαδα και εχει αφησει ενα μικρο γραφειο εδω. Νομιζω εχει μεταφερθει η στην Ουγγαρια η στην Ρουμανια.

Δημοσ.

Μου αρέσει πάντως που μερικοί χαίρονται που φεύγουν ξένες επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Ας μείνουμε μόνοι στο τέλος να το παίζουμε κούβα και επαναστάτες που διώξαμε τις κακές εταιρίας που μας ξεζόυμισαν τόσα χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι όλες οι πολυεθνικές το ίδιο φίλε.. Ούτε επαναστάτες το παίζουμε.... Απλά δεν μπορώ να λυπηθω τον πλούσιο που πουλάει πανάκριβα λόγο καρτέλ η όπως θες πες το όταν διαβάζω κάτι τέτοιο... Μπορεί να είσαι από τους λίγους Έλληνες που δεν τους άγγιξε η κρίση οπότε τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα.. Οι πολυεθνικές δίνουν δουλειά οκ.. Έχουν και μεγάλη επιρροή στην διαμόρφωση μιας οικονομίας όμως...

Δημοσ.

Σ' αυτές τις εταιρίες δεν υπάρχει ζημιά στα κέρδη, αλλά στην αισχροκέρδεια.

Το παρατηρείς και στην περίοδο των εκπτώσεων στην αγορά... Βλέπεις σε συγκεκριμένο κατάστημα ένα ζευγάρι παπούτσια 120€ και στις εκπτώσεις έχει 60€. Και λες ρε «να πάρει»... Το πουλάει 60€ κι έχει κέρδος... Δηλαδή στα 120€ τι είχε...; Αισχρό κέρδος!!

Δημοσ.

Μείωση λέει των εσόδων κατά 50% τα τελευταία 3 χρόνια.

Ρε πλάκα μας κάνετε ; ..... εγώ είμαι εργολάβος οικοδομών .... και έχω να κάνω δουλειά από το 2007 ...

.... 100% μείωση ..... και 200% αύξηση των λειτουργικών μου εξόδων ως εργολάβος (ελεύθερος επαγγελματίας).

Εσύ δεν ξέρω αν πρόλαβες τη μεγάλη μάσα. αλλά όλοι οι εργολαβοι οικοδομών μια χαρά φραγκάκια βγάλατε. πουλώντας ένα διαμέρισμα βγάζεις το κόστος όλης της πολυκατοικίας.

Μαγκιά σας

Αλλά μην παραπονιέστε. οι τιμές των ακινήτων σήμερα δεν έχουν πέσει δραματικά και μαζικά. φαντάσου πόσο χρήμα έχετε βγάλει κάβα.

Anyway

Κρίμα για τους εργαζομένους της σονυ και για όποιον χάνει τη δουλειά του ειδικά στις μέρες μας.

• Like 4
Δημοσ.

Μου αρέσει πάντως που μερικοί χαίρονται που φεύγουν ξένες επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Ας μείνουμε μόνοι στο τέλος να το παίζουμε κούβα και επαναστάτες που διώξαμε τις κακές εταιρίας που μας ξεζόυμισαν τόσα χρόνια.

Προσβάλεις την Κούβα τώρα, η οποία απέλυσε πρόσφατα 500000 ΔΥ και βάζει και στη φυλακή επίορκους πρώην αξιωματούχους.

Δημοσ.

Δεν ξερω αν η Sony Pictures εχει σχεση με την Sony Hellas.

Η Sony Hellas εχει φυγει εδω και ενα χρονο απο την Ελλαδα και εχει αφησει ενα μικρο γραφειο εδω. Νομιζω εχει μεταφερθει η στην Ουγγαρια η στην Ρουμανια.

H Sony Pictures είναι άλλη εταιρεία, η Sony Hellas είναι στην Ελλάδα κανονικά και μάλιστα με μεγάλη ομάδα. Για τα δεδομένα της Sony Pictures η αγορά της Ελλάδας είναι μικρή και ασήμαντη, όταν μάλιστα διανύουμε και περίοδο ισχνών αγελάδων, αναμενόμενο να την κοπάναγε.

Σ' αυτές τις εταιρίες δεν υπάρχει ζημιά στα κέρδη, αλλά στην αισχροκέρδεια.

Το παρατηρείς και στην περίοδο των εκπτώσεων στην αγορά... Βλέπεις σε συγκεκριμένο κατάστημα ένα ζευγάρι παπούτσια 120€ και στις εκπτώσεις έχει 60€. Και λες ρε «να πάρει»... Το πουλάει 60€ κι έχει κέρδος... Δηλαδή στα 120€ τι είχε...; Αισχρό κέρδος!!

Δεν έχεις άδικο αλλά δεν είναι απόλυτα έτσι, γιατί το ενοίκιο πέφτει κανονικά και οι λογαριασμοί το ίδιο, είτε μπει είτε δεν μπει πελάτης και χρήμα στο ταμείο. Στα €60 το κέρδος του μπορεί να μην ισοσταθμίζει τα συνολικά κόστη, για αυτό και έχουμε και τόσα λουκέτα...

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε νιώθω καθόλου καλύτερα όταν φεύγουν μεγάλες - αναγνωρισμένες διεθνώς εταιρίες από τη χώρα μας. Πολύ περισσότερο δε όταν αυτό συμβαίνει και για τους συγκεκριμένους λόγους δηλαδή λόγο της τόσο κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας γενικότερα.

Δεν είναι ότι με έχει πιάσει καμιά καούρα για την όποια ξένη εταιρία, προς Θεού, απλά να, όπως και να το κάνουμε, κάθε τέτοια κίνηση προσθέτει ένα ακόμα λιθαράκι προς τη μεγέθυνση του γενικότερου υποβιβασμού της ποιότητας ζωής σε μια χώρα. Στην τελική, είναι και άκρως ενδεικτική της γενικότερης κατάστασής μας, δεδομένου μάλιστα ότι, αν ήταν να έβλεπαν θετικότερο το οικονομικό μας μέλλον, δεν θα έμπαιναν καν σε τέτοιες, τόσο πολυέξοδες και καθοριστικές διαδικασίες τερματισμού.

Το χειρότερο ως αμεσότερο αποτέλεσμα είναι βέβαια η απώλεια εργασίας των Ελλήνων υπαλλήλων της.

Απ' όπου και να το πιάσει κανείς, είναι λυπηρό!

• Like 1
Δημοσ.

Ιδέα δεν έχω τι έκανε η sony pictures αλλά πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αφήσω μήνυμα.

Η Sony pictures είναι πολυεθνική άρα κακή, είναι και ξένη άρα δυό φορές κακή. Σίγουρα θα έπινε το αίμα του κοσμάκη, θα γράψω και ενα κρίμα για τους εργαζόμενους μην με πούνε και ανάλγητο και ορίστε άλλος ένας τσε γκε βάρα του διαδικτύου γεννήθηκε.

• Like 1
Δημοσ.

Η Carrefour έφυγε (τα πούλησε στον Μαρινόπουλο), η Fnac, η Saturn. H Verbund (ενέργεια) ήρθε και έφυγε τρέχοντας, και τώρα φεύγει και η Credit Agricole (Εμπορική Τράπεζα).

Και ακόμη κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα όσα περνάμε, οφείλονται στο ότι η παγκόσμια συνομωσία μας εξαθλιώνει, για να μας τα πάρει μετά, όλα τσάμπα.

Αντί να γίνεται εισβολή εταιριών, εγώ βλέπω άτακτη υποχώρηση πάντως... Κάπου υπάρχει bug την θεωρία.

• Like 3
Δημοσ.

Μεγάλη απώλεια η αποχώρηση μια εταιρείας εκμετάλευσης πνευματικών δικαιωμάτων, και releases σε απαρχαιωμένα format. Δε μπορώ να σταματήσω να κλαίω.

• Like 1
Δημοσ.

Ανεξάρτητα με το κατά πόσο συμφωνεί κανείς με τις όποιες ιδιαίτερες πρακτικές μιας εταιρίας ως προς τα προϊόντα της ή τον τρόπο προώθησής τους ή ακόμα και για το μέγεθός της κλπ, όταν αυτή παύει την άμεση συνεργασία της με ένα κράτος, αυτό, αν μη τι άλλο, είναι αρνητικότατο δείγμα για την οικονομική πορεία του κράτους.

Αυτό έχει ήδη συμβεί τον τελευταίο καιρό με αρκετές μεγάλες (και ξένες βέβαια) εταιρίες στην Ελλάδα (όπως πολύ σωστά είπε και ο nikosgalis πριν λίγα μηνύματα).

Αν αυτό δε μας λυπεί, τι να πω;!

Δημοσ.

Και νόμιμος να θες να είσαι και να αγοράζεις ταινίες και σειρές, σε λίγο καιρό έτσι όπως πάμε, ελληνικούς υπότιτλους δεν θα βλέπουμε ούτε με την κάμερα του Curiosity! Θα υπάρχουν τα πάντα εκτός απ' τα ελληνικά!

Αυτό δεν μπορεί να είναι θετική εξέλιξη.

Πολλοί δεν μπορούν, ή δεν έχουν συνηθίσει με αγγλικούς υπότιτλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...