Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο netbook ώς 300ε.

Είδα και εγώ στο e-shop κάποια αλλά είναι με linux και η ερωτησή μου είναι αν μπορώ να εγκαταστήσω εγώ windows και τί παίζει με την εγγύηση?

Δημοσ.

Για εμένα τα netbook που κοστίζουν έως 300 ευρώ είναι τυραννία, είναι πλέον κουραστικά σε όλα τους και κυρίως σε απόκριση, πολύ αργά μηχανήματα ακόμη και για internet.

To eshop βλέπω τα έχει σε προσφορά, αλλά όλα έχουν την ίδια τιμή, άρα καταλαβαίνεις πως, ανάλογα με το μοντέλο, αλλού κερδίζεις και αλλού χάνεις, άλλα έχουν καλύτερο επεξεργαστή και άλλα καλύτερη κάρτα γραφικών, οπότε διαλέγεις αν θέλεις καλύτερη απόδοση σε εφαρμογές γραφείου (καλύτερη CPU) ή καλύτερη αναπαραγωγή video (καλύτερη κάρτα γραφικών). Τουλάχιστον τα 2GB RAM είναι στάνταρ.

Άσχετα με το τί λειτουργικό έχουν επάνω τους, μπορείς να τους περάσεις ό,τι θέλεις χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση.

Επαναλαμβάνω, ενδέχεται να απογοητευτείς από την απόδοσή τους, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσεις πρώτα κανένα.

Δημοσ.

Φιλε εαν θες την γνωμη μου,εαν παρεις netbook μην βαλεις windows.

Απο τη στιγμη που σε netbook δεν μπορεις ουτε παιχνιδια να παιξεις ουτε ειδικές εφαρμογες να τρεξεις(βλ photoshop 3d mark ) τα windows θα σου βαρυνουν το σηστημα και θα ειναι τυρανια!!!

Με τον υπολογιστη της υπογραφης μου που ειναι netbook ειμαι μια χαρα και το 1gb ram μου φτανει και μου περισσευει.

Το μονο που εχω μετανιώσει ειναι οτι η cpu ειναι single και οχι dual core

Γενικα προτημησε ενα δυπηρηνο,τωρα τα 2gb ram μονο εαν θες windows,τωρα για καρτα γραφικών δεν θα δεις και μεγαλες διαφορες εκτος εαν πας σε nVidia ion (της intel ειναι ολες για κλαματα)

Και επισης εαν πας σε windows προτημησε τα xp

xp+ελαφρυ antivirus+2gb ram καπως παλευονται

με 7 καλαυτα χαραλαμπε

Δημοσ.

Για εμένα τα netbook που κοστίζουν έως 300 ευρώ είναι τυραννία, είναι πλέον κουραστικά σε όλα τους και κυρίως σε απόκριση, πολύ αργά μηχανήματα ακόμη και για internet.

To eshop βλέπω τα έχει σε προσφορά, αλλά όλα έχουν την ίδια τιμή, άρα καταλαβαίνεις πως, ανάλογα με το μοντέλο, αλλού κερδίζεις και αλλού χάνεις, άλλα έχουν καλύτερο επεξεργαστή και άλλα καλύτερη κάρτα γραφικών, οπότε διαλέγεις αν θέλεις καλύτερη απόδοση σε εφαρμογές γραφείου (καλύτερη CPU) ή καλύτερη αναπαραγωγή video (καλύτερη κάρτα γραφικών). Τουλάχιστον τα 2GB RAM είναι στάνταρ.

Άσχετα με το τί λειτουργικό έχουν επάνω τους, μπορείς να τους περάσεις ό,τι θέλεις χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση.

Επαναλαμβάνω, ενδέχεται να απογοητευτείς από την απόδοσή τους, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσεις πρώτα κανένα.

είχα παλιά ένα toshiba(nb200) και για ταινίες και internet ήταν μια χαρα.για την μάρκα acer ψιλοπροβληματίζομαι και απο την στιγμή που δεν έχω κάποιο θέμα με το να περάσω τα windows πιστεύω οτι θα είναι μια χαρα για 260ε.

Φιλε εαν θες την γνωμη μου,εαν παρεις netbook μην βαλεις windows.

Απο τη στιγμη που σε netbook δεν μπορεις ουτε παιχνιδια να παιξεις ουτε ειδικές εφαρμογες να τρεξεις(βλ photoshop 3d mark ) τα windows θα σου βαρυνουν το σηστημα και θα ειναι τυρανια!!!

Με τον υπολογιστη της υπογραφης μου που ειναι netbook ειμαι μια χαρα και το 1gb ram μου φτανει και μου περισσευει.

Το μονο που εχω μετανιώσει ειναι οτι η cpu ειναι single και οχι dual core

Γενικα προτημησε ενα δυπηρηνο,τωρα τα 2gb ram μονο εαν θες windows,τωρα για καρτα γραφικών δεν θα δεις και μεγαλες διαφορες εκτος εαν πας σε nVidia ion (της intel ειναι ολες για κλαματα)

Και επισης εαν πας σε windows προτημησε τα xp

xp+ελαφρυ antivirus+2gb ram καπως παλευονται

με 7 καλαυτα χαραλαμπε

όπως ανέφερα παραπάνω είχα ένα toshiba με μονοπύρινο ,1gb ram με windows7(home premium) τώρα μ αυτό που είναι και διπύρινο και 2gb ram δε νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα,τι λέτε?

πιο πολύ θα ήθελα την γνώμη σας για τα συγκεκριμένα netbooks απο το e-shop.

Δημοσ.

Είναι αλήθεια πως τα acer δεν έχουν και την καλύτερη φήμη. Και το λέω όχι μόνο από αυτά που διαβάζω εδώ, αλλά κια δύο φίλοι μου είχαν διάφορα προβλήματα με κάποια παλιότερα laptops. Στη θέση σου πάντως θα τους έδινα μία ευκαιρία, οι επιλογές σου είναι ανάμεσα σε καλύτερη CPU (ο intel 2600 ελαφρά καλύτερος), καλύτερη GPu (η 6290 του aspire one 725 είναι καλύτερη) ή μεγαλύτερη οθόνη-τα laptops με τον AMD έχουν οθόνη 11.6". Και λογικά θα είναι κάπως πιο ευχάριστα στη χρήση από το toshiba που είχες.

Δημοσ.

καλημέρα επανέρχομαι έχοντας αποφασίσει να πάρω κάποιο απο αυτά τα δύο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.902595 ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.902640 και θα ήθελα τη γνώμη σας και την απόψη σας σχετικά με τη σειρά gateway της acer.ξέρω τη διαφορά με την μνήμη όπως και την διαφορά στο λειτουργικό.

Δημοσ.

καλημέρα επανέρχομαι έχοντας αποφασίσει να πάρω κάποιο απο αυτά τα δύο http://www.e-shop.gr...l?id=PER.902595 ή http://www.e-shop.gr...l?id=PER.902640 και θα ήθελα τη γνώμη σας και την απόψη σας σχετικά με τη σειρά gateway της acer.ξέρω τη διαφορά με την μνήμη όπως και την διαφορά στο λειτουργικό.

Καλημερα ,θα σου ελεγα να παρεις το Αcer Aspire One D270 http://www.e-shop.gr...l?id=PER.902595 και οχι το gateway γιατι εκτος απο 1GB παραπανω το Aspire ΟΝΕ εχει πιο γρηγορη καρτα γραφικων GMA 3650 (640Mhz) ενω η GMA 3600 του gateway (400mhz) και πιστεψε με στα netbook που ειναι αδυναμα σε περιπτωση που θα θελεις να δεις καμια ταινια 720p αυτη η διαφορα στην ταχυτητα ειναι σημαντικη.

Γενικα δεν θα εχεις θεματα ,πλεον τα netbook ειναι πιο δυνατα απο τις πρωτες φουρνιες,βαλε windows 7 αφοβα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα, μεχρι και 720p ταινιες θα μπορεις να δεις ανετα.Εγω τα εκανα αυτα παλιοτερα με netbook με τον Atom N270 που ηταν μονοπυρηνος ,ενταξει δεν λεω οτι πηγαινε σφαιρα αλλα κουτσα στραβα την εκανες την δουλεια σου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ποιά η γνώμη σας για το NetBook Acer Aspire one 722, με διπύρηνο επεξεργαστή Amd C50, 2GB μνήμη, 250 GB HDD, VGA ATI 6250 HDMI με οθόνη 11,6'' 1366Χ768 ;

Τον βρίσκω από γνωστό , δεύτερο χέρι στα 200 Euro με πλήρη συσκευασία και απόδειξη .

Το κύριο ερώτημα είναι η απόκριση του διπύρηνου γιατί το μονοπύρηνο το είχα και σερνόταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για €200 είναι καλό. O C50, παρά το 1Ghz του, είναι αρκετά ταχύτερος από τους atom N270, N280 και αυτό είναι καλό, γιατί όσα είχα δοκιμάσει με αυτούς τους επεξεργαστές δεν ήταν και τελείως άσχημα. Εκεί που το μηχανάκι κερδίζει με τεράστια διαφορά είναι στην κάρτα γραφικών που έχει, είναι έτη φωτός μπροστά από ότιδήποτε αντίστοιχο σε intel και παίζει χαλαρά περιεχόμενο HD. Θα του βάλεις άλλα 2GB, θα του βάλεις κάποια στιγμή και έναν SSD και θα είναι μια χαρά.

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

Ευχαριστώ @Voodooman . Ειδικά με την αναφορά σου στην κάρτα γραφικών καλύφθηκα πλήρως.

Ένα Office 2007 πιστεύω να μπορεί να το "σηκώσει" αξιοπρεπώς . Διαφορετικά θα μπεί Libre Office .

Μια άλλη ερώτηση : Αν η εγγύηση είναι εν ισχύ , ΜΟΝΟ στην επίσημη αντιπροσωπεία μπορώ να το ανοίξω για να προσθέσω μνήμη ;

Αυτά τα ολίγα :-)

Ευχαριστώ και πάλι .

Δημοσ.

Πιθανόν να το έχεις διαβάσεις ήδη, αλλά εδώ έχει ένα ωραίο review.

Μάλλον εξαρτάται από το netbook. Έχω δει κάποια όπου για να φτάσεις στον σκληρό και την μνήμη πρέπει να παραβιάσεις μία σφραγίδα που δείχνει ότι το μηχάνημα ανοίχτηκε και έχω δει άλλα που έχουν ένα μικρό καπάκι που το ανοίγεις και έχεις πρόσβαση σε μνήμη και σκληρό. Από όσο είδα, στο δικό σου απλά ανοίγεις το πίσω καπάκι και τα αλλάζεις, πιθανότατα δεν έχεις πρόβλημα με την εγγύηση, αλλά δεν ξέρω και σίγουρα.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ κατατοπιστικό το link . Μου λύθηκαν πολλές απορίες.

Σ' ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου και τη διάθεσή σου να βοηθήσεις. .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...