Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ashrock z77 pro 4 http://www.skroutz.g...k-Z77-Pro4.html

είναι εντάξει για να εκμεταλλεύομαι πλήρως ή πολύ καλά τις δυνατότητες του 3570κ?

Σε όλα τα άλλα, όχι μόνο στα games, θα είσαι πίσω.

Σε ποια άλλα δηλαδή?

Τι μένει? Τα υπόλοιπα δεν είναι θέμα ssd? :huh:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ζήτησες την συνδρομή μου, ας εκφέρω την άποψή μου. Καταρχάς έχεις μπυρδουκλωθεί λίγο. Δεν ξέρω αν φταίμε εμείς, ή εσύ που δεν έχεις κατασταλάξει τι ακριβώς θέλεις.

Θα σου κάτι πολύ απλό για να σε ξεαγχώσω. Όποια CPU και να πάρεις, λάθος δεν θα κάνεις. Σε απόλυτα νούμερα και για αυτά που θέλεις να κάνεις ο 3570k μπορεί να ειναι λίγο καλύτερα ΣΗΜΕΡΑ. Μπορεί αύριο, ή σε έναν χρόνο με την έλευεση των Win8 αλλά και περισσότερων multi-core apps/games να είναι καλύτερα ο 81xx. Αλλά μάντεις δεν είμαστε οπότε πορευόμαστε με το σήμερα.

Θέλεις να πάρεις με 400 ευρώ (μετά είπες άλλα 100): Case/CPU/MB/RAM. Και μάλιστα ονειρεύεσαι κάτι εξωπραγματικά OC (δικαιολογημένος όμως γιατί δεν γνωρίζεις). Και για να στο λύσω και αυτό, να υπολογίζεις κάπου στα 4.2 στον Intel και 4.7 στον AMD. Και μιλάω για 24/7 πάντα. Παραπάνω δεν είναι για σένα. Όχι μόνο γιατί δεν έχεις τις γνώσεις, αλλά θέλεις και πολύ πιο ακριβό HW για κάτι τέτοιο.

Ας τα βάλουμε κάτω λοιπόν, με το σκεπτικό στο χρήμα πάντα:

RAM: 8GB -> 45 ευρώ αυτό δεν αλλάζει

Case: Z9 plus -> 72 ευρώ (έβαλα το πιο φθηνό από τα 2). Το απλό (όχι το plus) δεν θα το συμβούλευα λόγω έλλειψη ανεμιστήρων που θα τους χρειαστείς

Σύνολο τα 2: 45+72 = 117.

CPU/MB λοιπόν για OCing:

a) AMD: 8120 (151€) + GB 990FXA-UD3 (140) = 291€

B) Intel 3570k (230) + Asrock Z77 Extreme4(140) = 370 €

Στα παραπάνω προσθέτεις και μια ψύκτρα που ας την υπολογίσουμε στα 35 ευρώ.

Όπερ και σημαίνει πως η διαφορά τους είναι ~80 ευρώ. Στην μία όλα μαζί βγαίνουν 443 (AMD) στην Intel (522). Πάνω από το budget σου λοιπόν ο Intel.

Πάμε τώρα αν αξίζει την διαφορά. Θα σου πω μάλλον ΝΑΙ με τις ΤΩΡΙΝΕΣ συνθήκες. Αλλά όπως είπα και στην αρχή του post, πρακτικά δεν θα καταλάβεις διαφορές. Δηλαδή μην νομίζεις κάτι που θα το κάνει ο ένας επεξεργαστής σε 2 λεπτά, ο άλλος θα το κάνει σε 1 λεπτό. Δύο-τρία δευτερόλεπτα διαφορά και πολλά λέω... Ούτε αν παίζεις κάποιο game ο ένας θα πετάει και ο άλλος θα σέρνεται. Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι με μια αξιοπρεπή VGA αργότερα που λες ότι θα πάρεις, θα είσαι πάνω από τα 60fps και με τους 2. Το αντιληπτό όριο δηλαδή για τον φυσιολογικό άνθρωπο. Σε αυτό το επίπεδο το gaming θεωρείται "ΤΕΛΕΙΟ" και οτιδήποτε από εκεί και πάνω είναι για βιονικούς ανθρώπους και μετροπρογράμματα.

Ξέρω ότι ζάλισα, αλλά προσπάθησα να στα ξεδιαλύνω.

Επεξ/σία από ninos30

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...