Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Cab, το 530αρι Hamburg δεν υπάρχει πλέον στην λίστα. Οπότε από το να πάει στο 430 Munich με τον FX καλύτερα το 630 για 8 ευρώ παραπάνω.

Δημοσ.

Για να τρέξω 64bit λειτουργικό πρέπει να είναι και ο επεξεργαστής μου 64?

Γιατί αν ναι νομίζω πως ο συγκεκριμένος δεν είναι. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση?

Επίσης η μητρική είναι quad sli/crossfire. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να βάλω +3 κάρτες γραφικών εκτός από την on board ή τέσσερις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Ναι στο πρώτο.

- Τι λες ρε τρελοκομείο στο δεύτερο :) Όλοι οι επεξεργαστές εδώ και χρόνια είναι 64bit. Ποσώς ο FX

- Ακόμα μια διαφορά που έχει το 990FX αν σε ενδιαφέρει το SLI/CF. Ναι μπορείς αλλά όχι 3 για SLI (μόνο για CF). Την onboard ξέχνα την.

SLI

Στην εν λόγω μπορείς να βάλεις μία όπου παίζει x16, δύο οπού θα παίζουν στα x8/8 (μικρή διαφορά στην απόδοση) και δύο διπύρηνες για quad-SLI πάλι στα 8/8.

CF

Πέραν των παραπάνω που ισχύουν και εδώ, το τρίτο x16 lane της MB, υποστηρίζει μέχρι και 4x. Σto CF, δεν χρειάζεται να είναι ισότιμα τα lanes και μπορεί να παίξει σε 8/8/4 για τρίτη κάρτα., Στην ουσία θα λειτουργεί όμως σαν 4/4/4. ΔΕΝ στο συνιστώ.

Αν έχεις σκοπό για τέτοια κόλπα να δούμε άλλο PSU :-D

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Ωραία! Τρόμαξα λίγο γιατί με λίγο google search δεν είδα να λέει ότι είναι 64 και στο σκρούτζ όταν το τίκαρα δεν τον έβγαζε.

Τώρα sorry για την απογοήτευση αλλά τα αναλυτικότερα δεν τα κατάλαβα γιατί δεν έχω ασχοληθώ με το αντικείμενο εδώ και μερικά χρόνια... Φαντάζομαι x16 εννοείς pci express(?)

Tα lanes δεν ξέρω τι είναι.

Απλά αργότερα μπορεί να πάρω ένα ζευγάρι κάρτες. Μπορώ να το κάνω με αυτό το psu? Αν όχι θα βολευτώ έτσι γιατί λογικά θα ξεφύγουμε στην τιμή του psu και θα φύγω από το 400αρι.

Δημοσ.

Λίγο μάθημα ακόμα. Μην μασάς εύκολα είναι και θα τα πιάσεις.

Σε μια mobo υπάρχουν τα διάφορα slots που κουμπώνουν οι PCI/PCIeX θύρες. Αυτά που κουμπώνουν οι VGA λέγονται PCIeX 16x, γιατί αν μετρήσεις τις υποδοχές που έχει μέσα στο slot (τα σιδεράκια επαφής) είναι 16. Και είναι μακρουλά. Η MB σου έχει 3 τέτοια.

Τα lanes τώρα που λέμε, αντιπροσωπεύουν την ταχύτητα που έχει αυτό το PCIeXx16 slot. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι τρέχει και x16 επειδή έχει τέτοια φυσική υπόσταση. Μπορεί να είναι είτε 16x, 8x, 4x σε ταχύτητα. Αν το πούμε με απλά ελληνικά, είναι το πόσα από αυτά τα δοντάκια μπορούν να είναι ενεργά ανά πάσα στιγμή ώστε να μεταφέρουν δεδομένα από και προς την VGA. Όσο πιο καλό και ακριβό είναι ένα ΜΒ τόσο περισσότερα και γρήγορα PCIeX 16x έχει. Μιλώντας ας πούμε για την AsRock , αυτή έχει πέντε PCIex 16x (τα 4 είναι 3.0, και το 5ο 2.0*) όπου τα 4 πρώτα μπορούν να υποστηρίζουν 4 ανεξάρτητες VGAs σε 8/8/8/8 (όχι διπήρυνες).

Όπως καταλαβαίνεις η ταχύτητα των lanes επηρεάζει την απόδοση. Μέχρι και 8x τα πράγματα είναι μια χαρά

* Το 3.0/2.0 απεικονίζει το πρότυπο του bandwidth που υποστηρίζει το PCIex 16x. Πάλι με απλά ελληνικά, πόσα mbps μπορούν να περάσουν στο ίδιο χρονικό διάστημα από τα lanes που είπαμε παραπάνω. Πλέον είμαστε στο 3.0 αλλά καμία τρέχουσα VGA δεν μπορεί να γεμίσει το 2.0

Δημοσ.

sorry για το double post. Είναι για την ανανέωση αυτών που το διάβασαν.

Βασικά, παραμέλησα το θέμα του case γιατί νόμιζα πως δεν θα είχε τόση σημασία. Είδα και το bitfenix που πρότεινες nino

αλλά εγώ ήθελα να την βγάλω με κάτι τέτοιο: Link.png Site: hantol

Τι προυποθέσεις πρέπει να έχει ένα case για αυτή τη σύνθεση?

Δεν σκέφτηκα ότι παίζει ρόλο στην θερμοκρασία.

Δημοσ.

Δεν το ξέρω ρε φίλε μου... Προφανώς όμως είναι της σειράς. Του κιλού που λένε. Ούτε φυσικά και το BitFenix το ξέρω, απλά διάβασα πολύ καλά πράγματα από sites που εμπιστεύομαι. Προφανώς και είναι σε άλλη κλάση όμως, αφού έχω δουλέψει 3 διαφορετικά BitFenix και έμεινα εντυπωσιασμένος.

Θα σου πρότεινα να δεις κάτι σε Asus Vento. Τουλάχιστον πίσω από τις κινεζιές έχxει βάλει το όνομά της η Asus.

Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντική την επιλογή ενός κουτιού, αλλά καταλαβαίνω και κάποιον που πρέπει να ζορίσει τα πάντα σε ένα συγκεκριμένο ποσό. Φρόντισε εκεί που θα καταλήξεις να παίρνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έναν ανεμιστήρα εμπρός και εναν πίσω 120αρηδες. Και 140mm δεν μας χαλάει :P

Δημοσ.

Cab, το 530αρι Hamburg δεν υπάρχει πλέον στην λίστα. Οπότε από το να πάει στο 430 Munich με τον FX καλύτερα το 630 για 8 ευρώ παραπάνω.

δεν επεκρινα το τροφοδοτικο! ισα ισα που λεω οτι θα ειναι ετοιμος ανα πασα στιγμη το θελησει, να βαλει και μια καλη καρτα γραφικων...!!!

Δημοσ.

Λοιπόν, καθυστερώ την αγορά επειδή υπάρχει περίπτωση να διαθέσω κάνα 50-100 ευρώ παραπάνω. Αργότερα θα προσθέσω σίγουρα μια κάρτα γραφικών και κάποιο ssd αλλά τώρα μιλάω μόνο για : mobo, cpu, ram, case,psu.

Η σύνθεση που κατέληξα είναι αυτή:

cpu: AMD fx 8120

mobo:Ashrock 990fx extreme 3

psu:Termaltake berlin 630

ram: kingston 8gb 1600mhz

case: zalman z11 ή z9 (δεν μπορώ να αποφασίσω γιατί δεν ξέρω ποιο θα μου κάνει την μικρότερη θερμοκρασία) και τα δυο μου αρέσουν.

Σύνολο: 433e

Όπως είπα πριν το pc το θέλω για φωτομάγαζο, video editing κλπ και για κάνα game

Και τώρα:

Ο 3570k όσο και να μην το θέλουμε είναι πιο δυνατός από τον 81xx. Ίσως όταν περισσότερα προγράμματα αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τα 8-cores να αλλάξει η κατάσταση. Σήμερα όμως είναι έτσι.

Ερωτήσεις:

1) Πρακτικά, τα 8 cores του 8120 θα με βοηθήσουν περισσότερο με τα προγράμματα από ότι τα 4 cores του 3570κ? Αν δηλαδή ο 3570κ είναι δυνατότερος του 8120 αυτό φαίνεται μόνο στα games?

2) Αν τελικά πάρω τον 8120 τότε θα του κάνω overclock. Είδα κάποιον στο utube να τον φτάνει στα 8+ Ghz. Όσο μεγαλύτερο χρονισμό πετύχεις τόσο ποιο πολύ μειώνεται η ζωή του?

Αν εγώ τον πάω στα 6Ghz , πολύ στο περίπου , πόσο θα ζήσει?

Για να τον πάω στα 6 χρειάζομαι καλή ψύξη. Ποια ψύξη να επιλέξω για να είμαι σίγουρος και άνετος για την σταθερότητα και την ζωή του?

3) Αξίζει να πάρω μια πολύ καλή ψύχτρα με 80-100e για να κλοκάρω τον 8120 και να είμαι οκ ή καλύτερα να πάρω άλλο cpu με 230+- e?

4) Ποιο case λέτε να πιάνει καλύτερη θερμοκρασία από τα 2 που προανέφερα?

Το pc με ενδιαφέρει πιο πολύ για προγράμματα παρά για games.

Τώρα ψειρίζω τον κόνοψ αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για το ποιά θα είναι η καλύτερη κίνηση που μπορώ να κάνω τώρα.

Πιστεύω τα cpu+ mobo είναι τα σημαντικότερα γιατί είναι η βάση, τα υπόλοιπα μπορείς να τα προσθέσεις στο μέλλον.

Δημοσ.

Ερωτήσεις:

1) Πρακτικά, τα 8 cores του 8120 θα με βοηθήσουν περισσότερο με τα προγράμματα από ότι τα 4 cores του 3570κ? Αν δηλαδή ο 3570κ είναι δυνατότερος του 8120 αυτό φαίνεται μόνο στα games? Ότι θα σε βοηθήσουν, θα σε βοηθήσουν. Σε προγράμματα που εκμεταλλεύονται πάνω από 4 πυρήνες θα είσαι λίγο καλύτερα. Σε όλα τα άλλα, όχι μόνο στα games, θα είσαι πίσω.

2) Αν τελικά πάρω τον 8120 τότε θα του κάνω overclock. Είδα κάποιον στο utube να τον φτάνει στα 8+ Ghz. Όσο μεγαλύτερο χρονισμό πετύχεις τόσο ποιο πολύ μειώνεται η ζωή του? Στα 8GΗz τον πήγε με έναν μόνο πυρήνα ενεργοποιημένο. Ψιλο fake δουλειά δηλαδή.

Αν εγώ τον πάω στα 6Ghz , πολύ στο περίπου , πόσο θα ζήσει? Κανένας δεν ξέρει. Όσο περισσότερο ρεύμα του δίνεις, τόσο περισσότερο τον καταπονείς, τόσο μειώνεται η ζωή του. Αλλά αυτή η μειωμένη ζωή μπορεί να είναι και δέκα χρόνια.

Για να τον πάω στα 6 χρειάζομαι καλή ψύξη. Ποια ψύξη να επιλέξω για να είμαι σίγουρος και άνετος για την σταθερότητα και την ζωή του? Για να τον πας στα 6 -και αν τα καταφέρεις- χρειάζεσαι άριστη, όχι καλή ψύξη και άριστη μητρική. Με το κόστος όλων αυτών, παιρνεις έναν i7 3770K με μια z77 μητρική και τελέιώνει η υπόθεση. Δεν υπάρχει σύγκριση.

3) Αξίζει να πάρω μια πολύ καλή ψύχτρα με 80-100e για να κλοκάρω τον 8120 και να είμαι οκ ή καλύτερα να πάρω άλλο cpu με 230+- e? Δες το από πάνω. Θες και μητρική τούμπανο.

4) Ποιο case λέτε να πιάνει καλύτερη θερμοκρασία από τα 2 που προανέφερα? Προφανώς ξεχνάς τέτοια cases αν πάρεις τον 8120 και του αλλάξεις τα φώτα. Χοντρικά θες case των 150+ ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα κάθομαι στα αυγά μου...

Απορώ όμως γιατί χρειάζομαι case με 150e+ .

Εν κατακλείδι, μπορώ να κάνω κάποιο o/c με αυτήν την σύνθεση και με κάποιο cooler 50e...έστω στα 3.5 ή 4?

Ο nino30 πιο πριν μου είπε πως αν δεν του κάνω o/c δεν λέει...

Για αυτά που θέλω να κάνω συμφέρει καλύτερα ο 3570κ? Αφού λες ότι δεν θα δω και τρελή διαφορά στα προγράμματα που τραβάνε 8cores?

Aν είναι καλύτερα με τον 3570 προτείνετε μου και μια αξιόλογη mobo atx.

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...