graphist83 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο που σου εξηγω ειναι οτι δινοντας τα σε σε καινουργιο αποκ/τη ειναι σαν να τα πετας απο το παραθυρο. Ενας επαγγελματιας θα σου δωσει λυση χωρις επιπλεων χρηματα. (εφοσον βρεις τον σωστο) Θες να το προσπαθησεις....Οκ. Ναι λοιπον, ανετρεξε στα πιο πανω post μου και δες πως πας στο μενου του αποκ/τη. Αυτος κανει την ληψη αρα απο αυτον θελω στοιχεια για την ποιοτητα της ληψεως του. Για την ιστορια,αν δεν με απατα η μνημη μου τα μενου αυτα ειναι απο παλια sony μεταξυ 2006 - 2008?
xreokopia Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Αυτο που σου εξηγω ειναι οτι δινοντας τα σε σε καινουργιο αποκ/τη ειναι σαν να τα πετας απο το παραθυρο. Ενας επαγγελματιας θα σου δωσει λυση χωρις επιπλεων χρηματα. (εφοσον βρεις τον σωστο) Θες να το προσπαθησεις....Οκ. Ναι λοιπον, ανετρεξε στα πιο πανω post μου και δες πως πας στο μενου του αποκ/τη. Αυτος κανει την ληψη αρα απο αυτον θελω στοιχεια για την ποιοτητα της ληψεως του. Για την ιστορια,αν δεν με απατα η μνημη μου τα μενου αυτα ειναι απο παλια sony μεταξυ 2006 - 2008? Δυστυχως δε μπορω πλεον να δω το menu. Μαλλον τα επαιξε το τηλε-κοντρολ, δεν ανταποκρινεται. Εβαλα καινουργιες μπαταριες αλλα τιποτα. Οποτε παω σε αγορα HD αποκωδικοποιητη ετσι κι αλλιως Και με το απαραιτητο καλωδιο hdmi (σε hdmi). Παλια θεωρειται μια τηλεοραση του 2008? Ναι, ειναι μια Sony Bravia hd ready αγορασμενη πριν λιγα χρονια.
trif_on Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα στην παρέα, Έχω μια παλιά τηλεόραση Samsung HD Ready, η οποία από τότε που έγινε ψηφιακό το σήμα, με προσθήκη μιας ειδικής κάρτας έπαιζε κανονικά τα κανάλια, αλλά όχι τα HD. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν αποκωδικοποιητή, όμως θα ήθελα μια διευκρίνηση αν γνωρίζει κάποιος. Βλέπω ότι σχεδόν όλοι οι αποκωδικοποιητές είναι Full HD. Θα λειτουργήσει σε μια τηλεόραση που είναι HD Ready, η πρέπει πχ να ψάξω αποκωδικοποιητή με σκέτο HD; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
adsl2+ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα λειτουργήσει ο full HP DVB-T/T2 HEVC (H.265) κανονικά με hdmi καλώδιο με 1080i ρύθμιση,σε 1080p ίσως να μη παίζει , αποκωδικοποιητή με σκέτο HD δεν υπάρχει Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από adsl2+
papoys1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Το εξοχικό μου είναι σε σημείο που έχω χάλια επίγειο σήμα digea που χάνεται για ώρες αρκετές φορές.Δοκίμασα ενισχυτές με μέτρια αποτελέσματα και όχι μόνιμη λύση. Λέω να πάνω το συγκεκριμένο δορυφορικό ψηφιακό αποδικωποιητή.Έχω μία τηλεόραση όχι πολύ παλιά με απλό HD. Πιάτο μου έχει χαρίσει ένας φίλος ένα μεγάλο από nova γιατί το κατήργησε έβαλε cosmote και του έδωσαν άλλο.Είμαι οκ με τα συγκεκριμένα εργαλεία να πιάσω δορυφορικά digea ελεύθερα και της ΕΡΤ που αναγράφει ότι πιάνει;;;;;;;;;
adsl2+ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, papoys1 είπε Το εξοχικό μου είναι σε σημείο που έχω χάλια επίγειο σήμα digea που χάνεται για ώρες αρκετές φορές.Δοκίμασα ενισχυτές με μέτρια αποτελέσματα και όχι μόνιμη λύση. Λέω να πάνω το συγκεκριμένο δορυφορικό ψηφιακό αποδικωποιητή.Έχω μία τηλεόραση όχι πολύ παλιά με απλό HD. Πιάτο μου έχει χαρίσει ένας φίλος ένα μεγάλο από nova γιατί το κατήργησε έβαλε cosmote και του έδωσαν άλλο.Είμαι οκ με τα συγκεκριμένα εργαλεία να πιάσω δορυφορικά digea ελεύθερα και της ΕΡΤ που αναγράφει ότι πιάνει;;;;;;;;; Μπορείς να πιάσεις την digea άλλα όχι της ΕΡΤ διότι η ΕΡΤ την έκανε από τον τον δορυφόρο Eutelsat 3D στις 3.1Ε και πήγε στον Hellas Sat 3/4 στις 39.0°E άρα θέλεις δυο πιάτα τουλάχιστον σαν αυτό GIBERTINI 1 μέτρο ALUMINIUM για να μη σκουριάζει διότι ο Eutelsat 3D στις 3.1Ε είναι δύσκολος ,ο Hellas Sat κατεβαίνει και με το 80αρι της ΝΟΒΑ,θέλεις και ένα DISEQC 2X1, υπόψιν σε έντονη βροχόπτωση κόβεται το σήμα για λίγο, όλα τα κανάλια έχουν κωδικοποίηση, μπορεί ανά πάσα στιγμή να την αλλάξουν μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει ,ο τεχνίτης εγκαταστάτης τα ξέρει και θα στα φτιάξει. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από adsl2+ 1
papoys1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, adsl2+ είπε Μπορείς να πιάσεις την digea άλλα όχι της ΕΡΤ διότι η ΕΡΤ την έκανε από τον τον δορυφόρο Eutelsat 3D στις 3.1Ε και πήγε στον Hellas Sat 3/4 στις 39.0°E άρα θέλεις δυο πιάτα τουλάχιστον σαν αυτό GIBERTINI 1 μέτρο ALUMINIUM για να μη σκουριάζει διότι ο Eutelsat 3D στις 3.1Ε είναι δύσκολος ,ο Hellas Sat κατεβαίνει και με το 80αρι της ΝΟΒΑ,θέλεις και ένα DISEQC 2X1, υπόψιν σε έντονη βροχόπτωση κόβεται το σήμα για λίγο, όλα τα κανάλια έχουν κωδικοποίηση, μπορεί ανά πάσα στιγμή να την αλλάξουν μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει ,ο τεχνίτης εγκαταστάτης τα ξέρει και θα στα φτιάξει. Θένκς για τις πληροφορίες.Υπέθεσα ότι πιάνει με ένα πιάτο οπότε αν τον πάρω θα είμαι εντάξει με τα υπόλοιπα. Μάλλον θα τον πάρω τον αποκωδικοποιητή εγκαταστάτη δε συμφέρει θέλει 80 να έρθει στο εξοχικό γιατί είναι μακριά θα το κάνω μόνος όπως με τη nova με αυτό εδώ το προγραμματάκι αφού βρήκα την ευθεία με λίγη υπομονή στο πάνω κάτω πέτυχα το σήμα μια χαρά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν βρω δεύτερο πιάτο για την ΕΡΤ μπορώ με τον ίδιο αποκωδικοποιητή να την έχω στην τηλεόραση ή θέλω και δεύτερο;;;;;
adsl2+ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βάζεις ένα διακόπτη DISEQC 2X1 https://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn/m/11611/DiSEqC.html?keyphrase=switch ξεχωριστός διακόπτης για πολλαπλές δορυφορικές εγκαταστάσεις για εναλλαγή μεταξύ 2 LNB που κάθε ένας δείχνει σε διαφορετικούς δορυφόρους και μια έξοδο για έναν αποκωδικοποιητή, να προτιμήσεις με εξωτερικό περίβλημα .Ο δορυφόρο Eutelsat 3D στις 3.1 είναι δύσκολος στη στόχευση ,δεν έχει την ευκολία του hotbird 13 για τη nova, επηρεάζεται από τον δυνατό SIRIUS 4 4.8E ,εγώ χρησιμοποιώ σαν αυτό Satfinder Δορυφορικό Πεδιόμετρο Rex Digital Satfinder SF-1 για την στόχευση συν το https://www.dishpointer.com/ Άλλη λύση είναι να ανεβάσεις tv και αποκωδικοποιητή στη κεραία ταράτσα και να βλέπεις τις μπάρες του σήματος Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από adsl2+ 1
papoys1 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 50 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Βάζεις ένα διακόπτη DISEQC 2X1 https://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn/m/11611/DiSEqC.html?keyphrase=switch ξεχωριστός διακόπτης για πολλαπλές δορυφορικές εγκαταστάσεις για εναλλαγή μεταξύ 2 LNB που κάθε ένας δείχνει σε διαφορετικούς δορυφόρους και μια έξοδο για έναν αποκωδικοποιητή, να προτιμήσεις με εξωτερικό περίβλημα .Ο δορυφόρο Eutelsat 3D στις 3.1 είναι δύσκολος στη στόχευση ,δεν έχει την ευκολία του hotbird 13 για τη nova, επηρεάζεται από τον δυνατό SIRIUS 4 4.8E ,εγώ χρησιμοποιώ σαν αυτό Satfinder Δορυφορικό Πεδιόμετρο Rex Digital Satfinder SF-1 για την στόχευση συν το https://www.dishpointer.com/ Άλλη λύση είναι να ανεβάσεις tv και αποκωδικοποιητή στη κεραία ταράτσα και να βλέπεις τις μπάρες του σήματος Είναι κοντά η τηλεόραση στο εξοχικό που θέλω να κάνω εγκατάσταση,οπότε κάθομαι εγώ στην κεραία και έχω έναν άλλο στην τηλεόραση και μου λέει φωναχτά για τη δύναμη του σήματος. Έτσι κατάφερα (σχετικά εύκολα να πιάσω nova) το ίδιο θα εφαρμόσω και με τη digea. έχει βρει και ο γιος ένα πρόγραμμα στο κινητό που και αυτό εντοπίζει το δορυφόρο.Αν δεν τα καταφέρω τότε θα δω τι θα γίνει για τεχνικό.😊 1
Doubt Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Στις 23/11/2019 στις 10:35 ΜΜ, trif_on είπε Καλησπέρα στην παρέα, Έχω μια παλιά τηλεόραση Samsung HD Ready, η οποία από τότε που έγινε ψηφιακό το σήμα, με προσθήκη μιας ειδικής κάρτας έπαιζε κανονικά τα κανάλια, αλλά όχι τα HD. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν αποκωδικοποιητή, όμως θα ήθελα μια διευκρίνηση αν γνωρίζει κάποιος. Βλέπω ότι σχεδόν όλοι οι αποκωδικοποιητές είναι Full HD. Θα λειτουργήσει σε μια τηλεόραση που είναι HD Ready, η πρέπει πχ να ψάξω αποκωδικοποιητή με σκέτο HD; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Θα παίξει κανονικά ο αποκωδικοποιητής αλλά μην περιμένεις φυσικά να πιάσεις full HD κανάλια, τα απλά θα πιάνεις. Στα full HD θα έχεις μόνο ήχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα