xreokopia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Η ερωτηση απαντηθηκε πολλακις και επαρκεστατα απο διαφορετικα ατομα, αν εχεις καποια νεοτερη απορια εδω ειμαστε. Με ενα "ναι" ή ενα "οχι" θα ειχες γλυτωσει αυτη την ασαφη γραμμη. Σε ποια θρεντς απαντηθηκε "πολλακις και επαρκεστατα"? 1 ευρω παραπανω κοστος σε σχεση με το scart που θα θελει ενας sd . Ας προστεθει λοιπον. Κοιταξε, καλωδια scart εχω ηδη. Καλωδιο hdmi που ειχα παρει πριν 2-3 χρονια για να συνδεσω το κατεβαστηρι μου κοστισε καμποσα ευρω(ενα μετρο). Ωστοσο το ερωτημα ειναι αν για να δεις HD καναλι θες οπωσδηποτε HDMI καλωδιο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Ωστοσο το ερωτημα ειναι αν για να δεις HD καναλι θες οπωσδηποτε HDMI καλωδιο. Η απαντηση ειναι οχι. ΗDMI καλωδιο θες για να δεις σε αναλυση HD. Μπορεις ομως να δεις ενα HD καναλι σε SD αναλυση (οπως ολα τα αλλα δηλαδη) με τη χρηση scart καλωδιου αν υπαρχει οικονομικο θεμα με το κοστος των 3 ευρω. Αν δεν εχεις αποκωδικοποιητη ΗD δεν θα πιανεις καν το HD καναλι και δε θα μπορεις να το δεις σε καμια αναλυση. Σχετικα με το αλλο ερωτημα, σου υποδεικνυω και σε ποια ποστς απανταται επαρκεστατα το ερωτημα σου, αν σε ενδιεφερε πραγματικα να δεις τι συμβαινει στο σπιτι θα ειχες προχωρησει στην δοκιμη και στην τελικη φωναξε τεχνικο αφου δεν καταλαβαινεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Θα σκασεις ενα 50ευρω και θα του πεις κι ευχαριστω. Και φυσικα ποσως με ενδιαφερει να "γλυτωσω" ή να μην γλυτωσω απο ασαφεις γραμμες κλπ, αυτο ελειπε κιολας Σου δινουμε βοηθεια αν θες την εκμεταλευεσαι, αν δεν σαρεσει βαλτην εκει που σου ειχε πει ο washcloud τις προαλλες και εχει τεχνικους. 3 ποστς που απαντουν στην ιδια ερωτηση ειναι αρκετα για να μην υπαρχουν ασαφειες, δεν νομιζω να σου ελειψε το 4ο. Καλη συνεχεια.
xreokopia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Η απαντηση ειναι οχι. ΗDMI καλωδιο θες για να δεις σε αναλυση HD. Μπορεις ομως να δεις ενα HD καναλι σε SD αναλυση (οπως ολα τα αλλα δηλαδη) με τη χρηση scart καλωδιου αν υπαρχει οικονομικο θεμα με το κοστος των 3 ευρω. Αν δεν εχεις αποκωδικοποιητη ΗD δεν θα πιανεις καν το HD καναλι και δε θα μπορεις να το δεις σε καμια αναλυση. Mα για αναλυση HD μιλαμε τωρα. Ξαναρωταω λοιπον. Για να δεις HD καναλι με HD αποκ/τη χρειαζεσαι απαραιτητα καλωδιο HDMI? Αν ναι, τοτε η επιλογη HD αποκ/τη θα ειναι για τη γιαγια ακριβοτερη απο τα 5-10ευρω που λετε. Σχετικα με το αλλο ερωτημα, σου υποδεικνυω και σε ποια ποστς απανταται επαρκεστατα το ερωτημα σου, αν σε ενδιεφερε πραγματικα να δεις τι συμβαινει στο σπιτι θα ειχες προχωρησει στην δοκιμη και στην τελικη φωναξε τεχνικο αφου δεν καταλαβαινεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Θα σκασεις ενα 50ευρω και θα του πεις κι ευχαριστω. Και φυσικα ποσως με ενδιαφερει να "γλυτωσω" ή να μην γλυτωσω απο ασαφεις γραμμες κλπ, αυτο ελειπε κιολας Σου δινουμε βοηθεια αν θες την εκμεταλευεσαι, αν δεν σαρεσει βαλτην εκει που σου ειχε πει ο washcloud τις προαλλες και εχει τεχνικους. 3 ποστς που απαντουν στην ιδια ερωτηση ειναι αρκετα για να μην υπαρχουν ασαφειες, δεν νομιζω να σου ελειψε το 4ο. Καλη συνεχεια. Φιλε εγω κανω μια απλη ερωτηση που αν τη γνωριζεις μπορεις να απαντησεις με ενα ναι ή ενα οχι. Οχι μονο δεν την απαντας αλλα μου λες κιολας οτι δε καταλαβαινω ή οτι κανω πως δε καταλαβαινω... Αν μπορεις βοηθας, αλλιως απλα μου τρως την ωρα. Πρωτου κανω ολη αυτη τη φασαρια που προτεινεις με μεταφορα συσκευων, καλωδια, μετακινηση τηλεορασεων κλπ. πρεπει να με βεβαιωσει καποιος οτι υπαρχει λογος. Mε τον wascloud θα ασχολουμαστε τωρα? Το "αν δεν σαρεσει βαλτην εκει που σου ειχε πει" το εγραψες για να προκαλεσεις lock?
graphist83 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Κοιτα χωρις παρεξηση, το οτι δεν καταλαβαινεις, πιθανον διοτι δεν κατεχεις και τοσο απο αυτα ισχυει. Βεβαια αυτο δεν ειναι κακο καθως δεν ειναι δυνατον να τα ξερουμε ολοι ολα. Τα πραγματα ειναι απλα. Οι HD δεκτες λαμβανουν HD σηματα και SD σηματα. Οι SD δεκτες λαμβανουν ΜΟΝΟΝ SD σηματα. Οι HD δεκτες για να αναπαραγουν HD σηματα απαιτουν μονον hdmi καθως μονο απο εκει χωρουν να περασουν τοσα δεδομενα. Το μειων των sd δεκτων ειναι οτι σε περιπτωση μεταβασης καποιων καναλιων σε HD σημα με τον απλο sd δεκτη το μονο πραγμα που θα βλεπεις ειναι ενα μαυρο πραγμα. O HD δεκτης ακομα και ενα συνδεθει με απλο scart θα πιασει το καναλι και θα υποβιβάσει την αναλυση του ωστε να ειναι συμβατο με την συνδεση αυτη. Αρα με τον HD δεκτη εισαι ενα βημα παραπάνω. Παραυατα επιμενω οτι εχεις θεμα με το σημα σου και πιθανοτερα με την καλωδιωση σου. Η κατασταση που περιγραφεις, απο την εμπειρια μου αυτο δειχνει. Για το λυσεις ομως χρειαζονται τουλαχιστο καποιες στοιχειωδεις γνωσεις που νομιζω οτι δεν τις εχεις. Αρα οτι και να σου πω μαλλον θα μπερδευτεις. Αποψη μου βρες εναν τεχνικο καθως η δαπάνη για αγορα νεου δεκτη θα σε κανει κατα 45 με 50 ευρω φτωχοτερο διχως λογο....
xreokopia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Κοιτα χωρις παρεξηση, το οτι δεν καταλαβαινεις, πιθανον διοτι δεν κατεχεις και τοσο απο αυτα ισχυει. Βεβαια αυτο δεν ειναι κακο καθως δεν ειναι δυνατον να τα ξερουμε ολοι ολα. Τα πραγματα ειναι απλα. Οι HD δεκτες λαμβανουν HD σηματα και SD σηματα. Οι SD δεκτες λαμβανουν ΜΟΝΟΝ SD σηματα. Οι HD δεκτες για να αναπαραγουν HD σηματα απαιτουν μονον hdmi καθως μονο απο εκει χωρουν να περασουν τοσα δεδομενα. Το μειων των sd δεκτων ειναι οτι σε περιπτωση μεταβασης καποιων καναλιων σε HD σημα με τον απλο sd δεκτη το μονο πραγμα που θα βλεπεις ειναι ενα μαυρο πραγμα. O HD δεκτης ακομα και ενα συνδεθει με απλο scart θα πιασει το καναλι και θα υποβιβάσει την αναλυση του ωστε να ειναι συμβατο με την συνδεση αυτη. Αρα με τον HD δεκτη εισαι ενα βημα παραπάνω. Παραυατα επιμενω οτι εχεις θεμα με το σημα σου και πιθανοτερα με την καλωδιωση σου. Η κατασταση που περιγραφεις, απο την εμπειρια μου αυτο δειχνει. Για το λυσεις ομως χρειαζονται τουλαχιστο καποιες στοιχειωδεις γνωσεις που νομιζω οτι δεν τις εχεις. Αρα οτι και να σου πω μαλλον θα μπερδευτεις. Αποψη μου βρες εναν τεχνικο καθως η δαπάνη για αγορα νεου δεκτη θα σε κανει κατα 45 με 50 ευρω φτωχοτερο διχως λογο.... Μην ανησυχεις, η γιαγια θα τα πληρωσει. Πως προεξοφλεις οτι ο υπαρχων (sd)αποκ/της ειναι κανονι? Αγοραστηκε πριν κανα χρονο, ειναι με τη φιρμα του Πλαισιου και ηταν ο φτηνοτερος της αγορας, καπου 40€. Εξαλλου δε μου λες οτι πρεπει να εχω HD αποκ/τη? Δεν απαντησες στα ερωτηματα - τα υπολοιπα καναλια τα πιανω καλυτερα με HD αποκ/τη? - τα προβληματα εμφανιστηκαν μολις τα EΡΤ1,2,3,extra3 κλπ. ενσωματωθηκαν στην digea, προσφατα δηλαδη. Μεχρι τοτε δεν υπηρχε σοβαρο προβλημα. Αυτο πως εξηγειται? Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2012 από paredwse
graphist83 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Αν καποιος τρολαρει εισαι εσυ, εγω λεπτομερως αναφερομαι σε συγκεκριμενο θεμα που απ οτι βλεπω πολλοι οπως του λογου σου εχετε ακομα βαθυ σκοτος. Στο θρεντ που λες εγω δεν επιτεθηκα σε κανεναν, αντιθετα εμενα μου επιτεθηκαν οι φιλοι σου. Να τους χαιρεσαι, αλλωστε κι εσυ τετοιος εισαι... Ο χρηστης που λες δε πηγε να βοηθησει, αντιθετα πηγε να τρολαρει, ακριβως οπως κανεις κι εσυ εδω τωρα. Μην ανησυχεις, η γιαγια θα τα πληρωσει. Πως προεξοφλεις οτι ο υπαρχων (sd)αποκ/της ειναι κανονι? Αγοραστηκε πριν κανα χρονο, ειναι με τη φιρμα του Πλαισιου και ηταν ο φτηνοτερος της αγορας, καπου 40€. Εξαλλου δε μου λες οτι πρεπει να εχω HD αποκ/τη? Δεν απαντησες στα ερωτηματα - τα υπολοιπα καναλια τα πιανω καλυτερα με HD αποκ/τη? - τα προβληματα εμφανιστηκαν μολις τα EΡΤ1,2,3,extra3 κλπ. ενσωματωθηκαν στην digea, προσφατα δηλαδη. Μεχρι τοτε δεν υπηρχε σοβαρο προβλημα. Αυτο πως εξηγειται? Απο οτι καταλαβα το προβλημα το εχει η tv με τον ενσωματωμένο. Ο SD δεκτης που εχεις στην αλλη tv που λειτουργει σωστα δεν μας αφορα τοτε. Εκτος εαν δεν κατάλαβα σωστα. Στα ερωτηματα σου λοιπον. Οχι, τα αλλα δεν θα τα πιανεις καλυτερα απο αποψη ισχύος. Απο εικονα θα εχεις ελαφρως καλυτερη εικονα καθως σε μια ψηφιακη τηλεοραση, χρησιμοποιώντας ψηφιακη συνδεση θα εχεις καλυτερη αποδοση σε χρωμα-ευκρινεια ακομα και στα απλα καναλια. Σε περίπτωση HD καναλιου η διαφορα θα ειναι τεραστια. Η ισχυς το τονιζω θα ειναι η ιδια. Το τι προεκυψε με την προσθήκη των επιπλέον καναλιών δεν το ξερω. Μιας και αναμεταδίδονται σε αλλες κοντινες συχνοτητες εαν παιζεις σε πολυ χαμηλες - οριακες σταθμες σηματος, υπαρχει πιθανοτητα να παρεμβάλλονται. Εαν δεν γινει ελεγχος ισχυως και ποιοτητας σηματος δεν μπορουμε να ξερουμε τιποτα παρα να υποθετουμε συνεχεια και αστοχα. Οποιος και να πληρωνει ειναι κριμα εφοσον δεν χρειάζεται.
xreokopia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Απο οτι καταλαβα το προβλημα το εχει η tv με τον ενσωματωμένο. Ο SD δεκτης που εχεις στην αλλη tv που λειτουργει σωστα δεν μας αφορα τοτε. Οχι η tv με το ενσωματωμενο, αυτη ειναι η δικη μου και ειναι μια χαρα. Οχι, τα αλλα δεν θα τα πιανεις καλυτερα απο αποψη ισχύος. Απο εικονα θα εχεις ελαφρως καλυτερη εικονα καθως σε μια ψηφιακη τηλεοραση, χρησιμοποιωντας ψηφιακη συνδεση θα εχεις καλυτερη αποδοση σε χρωμα-ευκρινεια ακομα και στα απλα καναλια. Σε περιπτωση HD καναλιου η διαφορα θα ειναι τεραστια. Η ισχυς θα ειναι η ιδια. Απο εικονα λεω. Αρα τα αλλα καναλια(τα μη ERT HD) θα τα πιανω καλυτερα στην 1366x768 τηλεοραση με HD αποκ/τη? Αυτο ειναι ενας καλος λογος να παρει κανεις ΗD αποκ/τη. Με ή ανευ καλωδιου HDMI? Εαν δεν γινει ελεγχος ισχυως και ποιοτητας σηματος δεν μπορουμε να ξερουμε τιποτα παρα να υποθετουμε συνεχεια και αστοχα. Οποιος και να πληρωνει ειναι κριμα εφοσον δεν χρειάζεται. O ελεγχος ισχυος και ποιοτητας σηματος δεν θα πληρωθει? Πως εισαι απολυτα σιγουρος οτι ο φτηνος υπαρχων sd αποκ/της ειναι ok? Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2012 από paredwse
nickts1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Προσπερνώντας το αυτό σε αυτό το ποστ, κάνω μια τελευταία προσπάθεια να συνεννοηθούμε. 1. Δοκίμασε τον αποκωδικοποιητή σου στην δική σου τηλεόραση. Δε θα πάθεις κατι να τον μετακινήσεις. 2. Αν ο αποκωδικοποιητής στη δική σου τηλεόραση ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ξέχνα την αγορά νέου και ψάξε να δεις τι φταίει. Δεν ειμαι ειδικός να σου πω τι, αλλα πιθανόν να θέλει τεχνικό. 3. Αν ο αποκωδικοποιητής στη δική σου τηλεόραση ΔΕΝ δουλεύει, σκέφτεσαι την αγορά νέου δέκτη. Αυτός καλύτερα να είναι HD για τους εξης λόγους: α. Θα πιάνει HD κανάλια στην ανάλυση που υποστηρίζει η tv σου, το ert hd και όποια άλλα υπάρξουν στο μέλλον (σύνδεση HDMI) β. Θα πιάνει HD κανάλια σε SD ανάλυση (σύνδεση scart) γ. Μικρή διαφορά στα χρήματα μεταξύ των δύο ειδών δέκτη (10€ περίπου) Ελπίζω τώρα που τα έκανα όσο πιο λιανά μπορούσα, να βοήθησα.
graphist83 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Ο επαγγελματιας του χωρου οπως ειπες δεν εχει καταλαβει τι λεμε, δες πιο κατω Ξυδακι χρειαζεσαι εσυ γιατι βλεπεις οτι ριχνεις αδεια χωρις να πιανεις γεματα... Τι σχεση εχει ο graphist με τη δικη σου συμπεριφορα και τα δικα σου λεγομενα? Οχι η tv με το ενσωματωμενο, αυτη ειναι η δικη μου και ειναι μια χαρα. Πηγαινε στον δεκτη στο μενου -> συντονισμος -> χειροκινητος συντονισμος (στο περιπου στα λεω, δεν θυμαμαι τον δεκτη απ εξω) και δωσε την συχνοτητα 47 χωρις να πατησεις το οκ. Απο κατω θα εχει 2 μπαρες. Ποιοτητα σηματος και ισχυς. Τα μετρα σε %. Δωσε μου αυτες τις τιμες. Κανε το ιδιο και για την συχνοτητα 52. Απο εικονα λεω. Αρα τα αλλα καναλια(τα μη ERT HD) θα τα πιανω καλυτερα στην 1366x768 τηλεοραση με HD αποκ/τη? Αυτο ειναι ενας καλος λογος να παρει κανεις ΗD αποκ/τη. Με ή ανευ καλωδιου HDMI? Ναι θα εχει διαφορα και στα απλα (οχι τρομερη) καλυτερη εφοσον συνδεθει ΜΟΝΟΝ με HDMI σε τηλεοραση HD ready η Full HD. O ελεγχος ισχυως και ποιοτηυτας δεν θα πληρωθει? Οχι θα τον κανεις εσυ οπως περιεγραψα πιο πανω Ο δεκτης δεν ξερω εαν εχει προβλημα, πιθανον. Αλλα ξεκιναμε απο τα βασικα και μετα καταληγουμε εκει.
xreokopia Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πηγαινε στον δεκτη στο μενου -> συντονισμος -> χειροκινητος συντονισμος (στο περιπου στα λεω, δεν θυμαμαι τον δεκτη απ εξω) και δωσε την συχνοτητα 47 χωρις να πατησεις το οκ. Απο κατω θα εχει 2 μπαρες. Ποιοτητα σηματος και ισχυς. Τα μετρα σε %. Δωσε μου αυτες τις τιμες. Κανε το ιδιο και για την συχνοτητα 52 Πηγα 47 και 52 αλλα δεν υπαρχουν απο κατω οι δυο μπαρες που λες. Δε εμφανιζεται κατι ιδιαιτερο, δηλαδη.
graphist83 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Στο μενου χειροκίνητου συντονισμού ολοι οι δεκτες βγαζουν ενδειξεις ισχύος και ποιότητα σήματος. Μονο κάποιες tv με ενσωματωμένο δεν βγάζουν. Κατι κανεις λαθος. Ποιον δεκτη εχεις? Εστω βγαλε μια φωτο το μενου που λες οτι δεν εχει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Oριστε η φωτο Αν αυτο ειναι μενου του ψηφιακου αποκωδικοποιητη με χιονια για background, τοτε εγω ειμαι αστροναυτης στο διαστημα με φοντο την Ακροπολη. 1 μηνας, 43 ποστ, 3 σελιδες και το τρολαρισμα καλα κρατει.
graphist83 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο ειναι μενου απο τηλεοραση σε αναλογικη μορφη συντονισμού. Καμια σχεση με αυτο που ζητησα. Εαν δεν εχεις καταλάβει τι ζηταω και μπερδεύεις τον αποκωδικοποιητή με τα μενου της τηλεορασης σου, τοτε δεν εχει νόημα να το συζητάμε. Δεν μπορεις να κανεις περεταιρω επεμβάσεις χωρις στοιχειώδης γνώσεις. Φωναξε εναν τεχνικο να στα φτιαξει.
xreokopia Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Αν αυτο ειναι μενου του ψηφιακου αποκωδικοποιητη με χιονια για background, τοτε εγω ειμαι αστροναυτης στο διαστημα με φοντο την Ακροπολη. 1 μηνας, 43 ποστ, 3 σελιδες και το τρολαρισμα καλα κρατει. To τρολαρισμα το δημιουργησες και το συντηρεις εσυ. Κανε μια χαρη στο εαυτο σου πρωτα απ ολα: Ωριμασε καποια στιγμη. Δε κερδιζεις κατι με αυτη τη συμπεριφορα. Αυτο ειναι μενου απο τηλεοραση σε αναλογικη μορφη συντονισμού. Καμια σχεση με αυτο που ζητησα. Εαν δεν εχεις καταλάβει τι ζηταω και μπερδεύεις τον αποκωδικοποιητή με τα μενου της τηλεορασης σου, τοτε δεν εχει νόημα να το συζητάμε. Δεν μπορεις να κανεις περεταιρω επεμβάσεις χωρις στοιχειώδης γνώσεις. Φωναξε εναν τεχνικο να στα φτιαξει. Ναι, ειναι το menu της τηλεορασης. Δεν διευκρινησες οτι ηθελες το menu του αποκ/τη... Δε ξερω τι εννοεις "στοιχειωδεις γνωσεις" αλλα αντι να φωναξω τεχνικο καλυτερα να τα δωσω σε καινουργιο αποκ/τη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα