Dock Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Στην ανάλυση που υποστηρίζει η τηλεόραση. Sent from my iPad using Insomnia
nickts1 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Απλά πράγματα. Αν πάρεις HD αποκωδικοποιητή θα μπορείς να βλέπεις HD κανάλια (ERT HD προς το παρόν και όποια υπάρξουν στο μέλλον). Αν η τηλεόραση που θα τον συνδέσεις είναι HD Ready ή Full HD, θα τα βλέπεις σε HD ανάλυση. Αν η τηλεόραση που θα τον συνδέσεις είναι CRT θα τα βλέπεις σε SD ανάλυση. Αν πάρεις SD αποκωδικοποιητή σε ό,τι τηλεόραση και να τον συνδέσεις αυτά τα κανάλια δεν θα τα βλέπεις καθόλου.
xreokopia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Απλα ειπες?... Λοιπον, δε καιγομαι για να βλεπω HD καναλια (ERT HD προς το παρόν και όποια υπάρξουν στο μέλλον). Αλλο τηλεοραση full HD, αλλο τηλεοραση HD Ready. Συγκεκριμενα, η ΗD τηλεοραση μου εχει αναλυση μονο 1366x768. Αρα με τη τηλεοραση μου χρειαζομαι HD αποκωδικοποιητη για "να βλεπω σε HD"... ποια καναλια?
graphist83 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Ενα καναλι υπαρχει μονο, το Ert HD. Αυτο που σου λενε πολυ ευστοχα τα παιδια ειναι οτι ενα καποια καναλια αποφασίσουν να γυρισουν σε HD αναλυση και δεν εχουν παράλληλη SD μετάδοση. Εσυ τοτε με τον απλο σου δεκτη δεν θα πιανεις τιποτα. Δεν προκειται ομως να υπαρξει μονον hd προβολη στην Ελλαδα. Περαν αυτου εφοσον εχεις HD tv, ποιος ο λογος να μην προτιμησεις HD δεκτη ωστε οτι καναλι βγει οταν βγει, να το βλεπεις πολυ καθαροτερα και ευκρινεστερα? Το ολο θεμα ειναι η διαφορα των 10 ευρω?
nickts1 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Απλα ειπες?... Λοιπον, δε καιγομαι για να βλεπω HD καναλια (ERT HD προς το παρόν και όποια υπάρξουν στο μέλλον). Αλλο τηλεοραση full HD, αλλο τηλεοραση HD Ready. Συγκεκριμενα, η ΗD τηλεοραση μου εχει αναλυση μονο 1366x768. Αρα με τη τηλεοραση μου χρειαζομαι HD αποκωδικοποιητη για "να βλεπω σε HD"... ποια καναλια? Σόρυ αλλά δε κατάλαβα γρι. Αν δε σε ενδιαφέρει να βλέπεις HD κανάλια, τι συζητάμε;
xreokopia Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Σόρυ αλλά δε κατάλαβα γρι. Αν δε σε ενδιαφέρει να βλέπεις HD κανάλια, τι συζητάμε; Φιλε μου, ισως δε γνωρiζεις οτι πλεον ολα τα καναλια πηγαν digea. Για να δεις ΕΤ1,2,3, extra3 κλπ. θες οπωσδηποτε αποκωδικοποιητη. Ενα καναλι υπαρχει μονο, το Ert HD. Αυτο που σου λενε πολυ ευστοχα τα παιδια ειναι οτι ενα καποια καναλια αποφασίσουν να γυρισουν σε HD αναλυση και δεν εχουν παράλληλη SD μετάδοση. Εσυ τοτε με τον απλο σου δεκτη δεν θα πιανεις τιποτα. Δεν προκειται ομως να υπαρξει μονον hd προβολη στην Ελλαδα. Περαν αυτου εφοσον εχεις HD tv, ποιος ο λογος να μην προτιμησεις HD δεκτη ωστε οτι καναλι βγει οταν βγει, να το βλεπεις πολυ καθαροτερα και ευκρινεστερα? Το ολο θεμα ειναι η διαφορα των 10 ευρω? Oπως ειπα η γιαγια δε προκειται να βλεπει αγωνες στην ERT HD. Αυτο που θελει ειναι να βλεπει καλα τα υπαρχοντα καναλια. Η τηλεοραση που εχει τωρα ειναι μια lcd 32'' HD Ready(αναλυση 1366x768). To ΕΡΤ ΗD δεν το πιανει. Δε θα το πιανει ουτε με HD αποκ/τη δεδομενου οτι η ERT HD εκπεμει σε 1440x1080, σωστα? Aυτη τη στιγμη με τον αποκ/τη που εχει πολλα καναλια δεν τα πιανει, ειτε τα πιανει με διακοπες. Επειδη εγω με την ιδια κεραια τα πιανω, αρα συμπεραινω οτι φταιει ο αποκ/της της. Οποτε αγοραζω αλλον. Ποιον ομως? Οποιονδηποτε φτηνο SD οπως μου ειπανε πριν?
nickts1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 To να φταίει ο αποκωδικοποιητής είναι δύσκολο. Οπότε εξάντλησε όλα τα άλλα (θέση κεραίας πχ) δοκίμασε κάποιον άλλο αποκωδικοποιητή αν υπάρχει πρόχειρος και βλέπεις. Το να πάρεις άλλον αποκωδικοποιητή, πάλι SD, δε το θεωρώ καλή κίνηση. Φιλε μου, ισως δε γνωρiζεις οτι πλεον ολα τα καναλια πηγαν digea. Για να δεις ΕΤ1,2,3, extra3 κλπ. θες οπωσδηποτε αποκωδικοποιητη. Ασχολίαστο.
xreokopia Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Τι εννοεις ασχολιαστο? Διαφωνεις? Λες οτι μπορει να φταιει η θεση της κεραιας οταν με την ιδια κεραια εγω πιανω, ενω η γιαγια λιγα μετρα πιο διπλα δεν πιανει? Δεν εχω αλλον να δοκιμασω. Ο δικος μου ειναι ενσωματομενος. Δε θεωρεις καλη κινηση το καινουργιο αποκ/τη λογω κοστους? ε καλα, 26€ τα αντεχουμε
nickts1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θέωρω σίγουρο ότι παίρνοντας έναν καινούριο αποκωδικοποιητή θα λύσεις το πρόβλημά σου. Μου φαίνεται πολύ παράξενο, στον ίδιο χώρο, από την ίδια κεραία, ο ένας δέκτης να πιάνει και ο άλλος όχι. Πως συνδέεις τηλεόραση με δέκτη; Με scart ή με hdmi?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Λες οτι μπορει να φταιει η θεση της κεραιας οταν με την ιδια κεραια εγω πιανω, ενω η γιαγια λιγα μετρα πιο διπλα δεν πιανει? Aυτο παντως γινεται και μαλιστα οχι σπανια. Οχι να φταιει η κεραια αλλα η διακλδωση που γινεται απο αυτην στα διαμερισματα με αποτελεσμα αλλο διαμερισμα να εχει επαρκες σημα και αλλο οχι. Επειδη ομως δεν εχει νοημα να επεκταθω σε τεχνικης φυσεως λεπτομερειες, γιατι δεν παιρνεις τον αποκωδικοποιητη της γιαγιας σου να τον βαλεις στο δικο σου διαμερισμα εκει που εσυ πιανεις να δεις αν πιανει η οχι? Αν πιανει ο αποκωδικοποιητητης σε σενα, τοτε ειναι μια χαρα και φωναζεις τεχνικο να βρει το προβλημα στην εγκατασταση και εαν δεν πιανει τοτε τον πετας και παιρνεις αλλον. Επισης υπαρχει και αλλο ενα ενδεχομενο. Ο αποκωδικοποιητης στη τηλεοραση σου να ειναι πιο ευαισθητος απο αυτον της γιαγιας σου και τα σηματα να ειναι οριακα επαρκη με αποτελεσμα ο πιο ευαισθητος φαινομενικα να μην εχει προβλημα ενω ο αλλος να ζοριζεται. Οποτε παλι δεν εχει προβλημα ο αποκωδικοποιητης ως συσκευη (καπου αλλου μπορει να δουλεψει απροβληματιστα δηλαδη, δεν ειναι αχρηστος). Αν δεν κανεις την δοκιμη που σου ειπα δεν μπορει να βγει συμπερασμα παντως. Στο ερωτημα περι HD η SD παιρνεις HD αποκωδικοποιητη διοτι απο του χρονου αναμενεται να εκπεμψουν κι αλλα καναλια σε HD που σημαινει οτι αν σταματησουν την SD εκπομπη τους δεν θα τα πιανεις με SD αποκωδικοποιητη. Αν εκπεμπουν παραλληλα τοτε οκ. Παντως για τη διαφορα τιμης που υπαρχει, δεν υπαρχει προφανης λογος να πας σε SD εκτος αν τα 5-10 παραπανω ευρω αποτελουν προβλημα. Με αυτα που λες περι αναλυσης δεν τιθεται θεμα γιατι στη χειροτερη των περιπτωσεων που η τηλεοραση δεν υποστηριζει την αναλυση του αποκωδικοποιητη, τοτε ο αποκωδικοποιητης κανει downscale στην αναλυση της τηλεορασης. Εξαλλου εχει και αναλογικες εξοδους (RCA, scart) που ουτως η αλλως δουλευουν με downscaled αναλυση ανεξαρτητως αν η τηλεοραση υποστηριζει 460p η 1080.
xreokopia Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Aυτο παντως γινεται και μαλιστα οχι σπανια. Οχι να φταιει η κεραια αλλα η διακλδωση που γινεται απο αυτην στα διαμερισματα με αποτελεσμα αλλο διαμερισμα να εχει επαρκες σημα και αλλο οχι. Επειδη ομως δεν εχει νοημα να επεκταθω σε τεχνικης φυσεως λεπτομερειες, γιατι δεν παιρνεις τον αποκωδικοποιητη της γιαγιας σου να τον βαλεις στο δικο σου διαμερισμα εκει που εσυ πιανεις να δεις αν πιανει η οχι? Αν πιανει ο αποκωδικοποιητητης σε σενα, τοτε ειναι μια χαρα και φωναζεις τεχνικο να βρει το προβλημα στην εγκατασταση και εαν δεν πιανει τοτε τον πετας και παιρνεις αλλον. Eιμαι στο ιδιο διαμερισμα με τη γιαγια. Να βαλω τον αποκ/τη της στη δικη μου τηλεοραση δε γινεται, γιατι οπως ειπα ο δικος μου ειναι ενσωματομενος. Στο ερωτημα περι HD η SD παιρνεις HD αποκωδικοποιητη διοτι απο του χρονου αναμενεται να εκπεμψουν κι αλλα καναλια σε HD που σημαινει οτι αν σταματησουν την SD εκπομπη τους δεν θα τα πιανεις με SD αποκωδικοποιητη. Αν εκπεμπουν παραλληλα τοτε οκ. Παντως για τη διαφορα τιμης που υπαρχει, δεν υπαρχει προφανης λογος να πας σε SD εκτος αν τα 5-10 παραπανω ευρω αποτελουν προβλημα. Με αυτα που λες περι αναλυσης δεν τιθεται θεμα γιατι στη χειροτερη των περιπτωσεων που η τηλεοραση δεν υποστηριζει την αναλυση του αποκωδικοποιητη, τοτε ο αποκωδικοποιητης κανει downscale στην αναλυση της τηλεορασης. Eισαι σιγουρος οτι απο του χρονου υπαρχει περιπτωση τα ΕΤ1+2, extra3, mega, ant1, alpha, star, σκαϊ να εκπεμπουν αποκλειστικα σε hd? Yπαρχει link που αναφερει τετοιο πραγμα ή το ακουσες στη ραδιο-αρβυλα? Εξαλλου εχει και αναλογικες εξοδους (RCA, scart) που ουτως η αλλως δουλευουν με downscaled αναλυση ανεξαρτητως αν η τηλεοραση υποστηριζει 460p η 1080. Ναι αυτες τις συνδεσεις τις εχει ο sd αποκ/της. Ο hd αποκ/της τι συνδεσεις εχει?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Eιμαι στο ιδιο διαμερισμα με τη γιαγια. Να βαλω τον αποκ/τη της στη δικη μου τηλεοραση δε γινεται, γιατι οπως ειπα ο δικος μου ειναι ενσωματομενος. Γινεται και η συνδεσμολογια στην τηλεοραση σου θα ειναι ολοιδια με αυτη της τηλεορασης της γιαγιας σου. Θα βαλεις AV στην τηλεοραση σου, θα τον συνδεσεις στην αντιστοιχη εισοδο της τηλεορασης, θα του βαλεις πανω και το καλωδιο της κεραιας και voila. Οπως ακριβως ειναι συνδεδεμενος στην γιαγια σου. Eισαι σιγουρος οτι απο του χρονου υπαρχει περιπτωση τα ΕΤ1+2, extra3, mega, ant1, alpha, star, σκαϊ να εκπεμπουν αποκλειστικα σε hd? Yπαρχει link που αναφερει τετοιο πραγμα ή το ακουσες στη ραδιο-αρβυλα? Η απαντηση μου σε αυτο που ρωτας εχει ηδη δοθει στο προηγουμενο ποστ μου (οσον αφορα τη σιγουρια περι sd). Eξαλλου ηδη 2 μεγαλα καναλια εχουν δηλωσει πως ειναι ετοιμα για HD εκπομπη και περιμενουν αδειοδοτηση. Το ποτε αυτη θα ερθει αλλου παπα ευαγγελιο. Σε καθε περιπτωση ο μοναδικος λογος να μην παρεις sd ειναι εαν σκοπευεις να εξοικονομησεις τα 5-10 ευρω της διαφορας τιμης ρισκαροντας τα υπολοιπα. Εσυ αποφασιζεις. Ναι αυτες τις συνδεσεις τις εχει ο sd αποκ/της. Ο hd αποκ/της τι συνδεσεις εχει? Ναι. Συνηθως τις ιδιες + hdmi. Στην χειροτερη δεν θα εχει scart, αλλα σιγουρα θα εχει rca οποτε ενα και το αυτο. Φυσικα αυτο (το αν υπαρχει scart δηλαδη, γιατι rca σιγουρα θα υπαρχει) το διαπιστωνεις ελεγχοντας τις εξοδους του πριν την αγορα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2012 από MiDi_MiLiZ
graphist83 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε μου, ισως δε γνωρiζεις οτι πλεον ολα τα καναλια πηγαν digea. Για να δεις ΕΤ1,2,3, extra3 κλπ. θες οπωσδηποτε αποκωδικοποιητη. Oπως ειπα η γιαγια δε προκειται να βλεπει αγωνες στην ERT HD. Αυτο που θελει ειναι να βλεπει καλα τα υπαρχοντα καναλια. Η τηλεοραση που εχει τωρα ειναι μια lcd 32'' HD Ready(αναλυση 1366x768). To ΕΡΤ ΗD δεν το πιανει. Δε θα το πιανει ουτε με HD αποκ/τη δεδομενου οτι η ERT HD εκπεμει σε 1440x1080, σωστα? Aυτη τη στιγμη με τον αποκ/τη που εχει πολλα καναλια δεν τα πιανει, ειτε τα πιανει με διακοπες. Επειδη εγω με την ιδια κεραια τα πιανω, αρα συμπεραινω οτι φταιει ο αποκ/της της. Οποτε αγοραζω αλλον. Ποιον ομως? Οποιονδηποτε φτηνο SD οπως μου ειπανε πριν? To ert hd εκπέμπει στα 1440×1080 50i (16:9 anamorphic). Η hd ready τηλεόραση που εχεις σε σχεση με την οποιαδήποτε crt η flat panel παλαιού τύπου sd ανάλυσης. Θα σου δώσει ΠΟΛΥ καλύτερη ποιότητα εικόνας. Μιας και τα 1440×1080 ειναι πολυ κοντά στα 1366 χ 768 της tv σου. Ο scaler της θα υποβαθμίσει ελαχιστα την ποιότητα του. Ενω τα υπόλοιπα καναλια εκπέμπουν σε απλο pal BG στα 576/25 ΗΖ (625x576 pixels), που εχει μεγαλη διαφορά στην HD ready τηλεόραση σου. Εαν εντοπίζεις διακοπες με μορφη μωσαϊκού και διάφορα κολλήματα κατα 99% οφείλεται στην κεραία σου η σε καποια γραμμή που καταλήγει απο την κεραία στην tv σου. Πιθανών να εξασθενεί καπου λογω καποιας κακης διακλάδωσης η καποιου βραχυκυκλώματος του καλωδίου. Ακομα και εαν είναι μεγαλο το καλωδιο μετράει σαν απώλεια. Ακομα και τον αλλο δεκτη να βαλεις και να λειτουργήσει αυτο δεν σημαίνει οτι ο αλλος που εχει η tv σου σφαλει. Με σιγουρια θα ξερεις μόνο εαν δεις τις σταθμες ποιότητας και ισχύος του σήματος που φτανει στην tv σου. Είτε με πεδιομετρο (οτι πιο αξιόπιστο) ειτε με το μετρητή του δεκτη (μεσοβέζικο αλλα τουλάχιστο εχεις μια εικόνα). Θεωρώ την αγορα του δεκτη πεταμένα λεφτα καθως ολα δείχνουν κακή καλωδίωση. Ακόμα και εαν ο δεκτης ειναι χαλασμένος. Θεωρω επισης το δηλημα της επιλογής HD vs SD δεκτη ανόητο. Εχεις μια καλη tv, ποιος ο λογος να μην αξιοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της ανάλυσης της? Ειναι σαν να εχεις μια ferrari στην autobahn και τις βαζεις 14 αρες ζαντες...
xreokopia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Γινεται και η συνδεσμολογια στην τηλεοραση σου θα ειναι ολοιδια με αυτη της τηλεορασης της γιαγιας σου. Θα βαλεις AV στην τηλεοραση σου, θα τον συνδεσεις στην αντιστοιχη εισοδο της τηλεορασης, θα του βαλεις πανω και το καλωδιο της κεραιας και voila. Οπως ακριβως ειναι συνδεδεμενος στην γιαγια σου. Δηλαδη μπορω να απενεργοποιησω τον ενσωματομενο (HD)αποκ/τη της τηλεορασης μου ωστε να συνδεσω τον SD της γιαγιας και να τσεκαρω αν δουλευει σωστα? Θα δοκιμασω... αν και δεν ειναι ευκολο να μετακινω κλπ. Ναι. Συνηθως τις ιδιες + hdmi. Στην χειροτερη δεν θα εχει scart, αλλα σιγουρα θα εχει rca οποτε ενα και το αυτο. Φυσικα αυτο (το αν υπαρχει scart δηλαδη, γιατι rca σιγουρα θα υπαρχει) το διαπιστωνεις ελεγχοντας τις εξοδους του πριν την αγορα. Για να δεις HD καναλι θες HDMI καλωδιο? Toτε πρεπει να προστεθει κι αυτο στο κοστος. Ενω τα υπόλοιπα καναλια εκπέμπουν σε απλο pal BG στα 576/25 ΗΖ (625x576 pixels), που εχει μεγαλη διαφορά στην HD ready τηλεόραση σου. Δεν το πιασα αυτο. Εννοεις οτι τα υπολοιπα καναλια τα πιανω καλυτερα με HD αποκ/τη? Εαν εντοπίζεις διακοπες με μορφη μωσαϊκού και διάφορα κολλήματα κατα 99% οφείλεται στην κεραία σου η σε καποια γραμμή που καταλήγει απο την κεραία στην tv σου. Πιθανών να εξασθενεί καπου λογω καποιας κακης διακλάδωσης η καποιου βραχυκυκλώματος του καλωδίου. Ακομα και εαν είναι μεγαλο το καλωδιο μετράει σαν απώλεια. Κοιταξε, τα προβληματα εμφανιστηκαν μολις τα EΡΤ1,2,3,extra3 κλπ. ενσωματωθηκαν στην digea, προσφατα δηλαδη. Μεχρι τοτε δεν υπηρχε σοβαρο προβλημα. Αυτο πως εξηγειται? Τα κολληματα ειναι ειτε καθολου εικονα(μαυρη), ειτε κολληματα με μωσαικο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδη μπορω να απενεργοποιησω τον ενσωματομενο (HD)αποκ/τη της τηλεορασης μου ωστε να συνδεσω τον SD της γιαγιας και να τσεκαρω αν δουλευει σωστα? Θα δοκιμασω... αν και δεν ειναι ευκολο να μετακινω κλπ. Η ερωτηση απαντηθηκε πολλακις και επαρκεστατα απο διαφορετικα ατομα (posts 27, 28, 25), αν εχεις καποια νεοτερη απορια εδω ειμαστε. Για να δεις HD καναλι θες HDMI καλωδιο? Toτε πρεπει να προστεθει κι αυτο στο κοστος. 1 ευρω παραπανω κοστος σε σχεση με το scart που θα θελει ενας sd . Ας προστεθει λοιπον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα