fidolos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Θέλω να φτιάξω για τον θειο μου ένα προγραμμα ωστε να κρατει τους πελατες του, με σημειωσεις κλπ. Διάφορα πεδια κλπ. Π.Χ. Να έχει πλαίσια "ΑΦΜ,Όνομα,τηλεφωνο,διευθυνση,παρατηρήσεις κλπ" να τα συμπληρώνει όλα και μετά αφου φτιάξει την βαση του, οταν θέλει ενα πελάτη π.χ. να βάζει το αφμ του ή το όνομα του και μετά να συμπληρώνονται τα υπολοιπα στοιχεία. Επίσης ο κάθε πελάτης έχει τον συμβουλό του. Θέλω να φαίνεται αυτό στην φόρμα καθώς και η προμήθεια του σύμβουλου. Ωστε να υπάρχει και μια δευτερη φορμα που να εξαγει report και να λεει πχ. Ο τάδε συμβουλος είχε 3 πελάτες με προμήθεια 15€, 6 πελάτες με 10€, 2 πελάτες με 50€ κλπ. οπότε αυτό το μήνα ο σύμβουλος πρέπει να πάρει 205€ α) Παλιά ψιλοείχα ασχοληθεί με visual basic 5, προτείνεται κάτι άλλο πιο εύκολο? β) Είναι μήπως καλύτερα να το στήσω σε στυλ site? Δηλαδή joomla και κάποιο component. Ευχαριστω για την οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε να δώσετε γιατί είναι ανάγκη.
squib Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Νομίζω άμμεση και εύκολη λύση είναι πάντα η ms access . Ειδικά που έχεις ασχοληθεί με vb θα σου φανεί πανεύκολο. 1
georgemarios Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Έτσι όπως το περιγράφεις, δεν θα έκανα εφαρμογή, θα έφτιαχνα μια MS Access βάση... 2-3 φόρμες, κανα-2 reports και τέλος. Για σαιτ τωρα..... ισως να γουσταρε ο θειος σου να μπορει να κάνει τα παντα όπου κι αν βρίσκεται, όμως εκτιμώ πως θα ειναι 10πλασια δουλεια για σένα. Αν το κάνεις για να μάθεις, by all means go ahead, αλλιως αν βιαζεσαι και θες μια σιγουρη λύση, τοτε Access 3
fidolos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Στην access μπορώ να κάνω εκτελέσιμο αρχείο με κάποιο τρόπο? ή πρέπει οπωσδήποτε να του περάσω access? Τελικά μου αρέσει η ιδεα της access. 2 ερωτήσεις όμως ακόμα πριν ξεκινήσω. Αν δεν γίνεται εκτελέσιμο αρχείο τότε: α) Βγαίνει ένα μόνο αρχείο που θα πρέπει να μεταφέρω? β) Υπάρχει κάποιος τρόπος να κλειδώσω της λειτουργίες? Δηλαδή να κάνει 100% χρήση. Μην σβήσει καταλάθος κανα πεδίο και τρέχουμε.
fidolos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Τελικα το δοκιμαζω σε access. Αν τα καταφερω θα σας πω
georgemarios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 ΑΝ τα καταφέρεις?? ΓΙΑΤΙ να μη τα καταφέρεις? Do or do not. There is no try
Lanike71 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Τελικα το δοκιμαζω σε access. Αν τα καταφερω θα σας πω Δεν είναι κάτι δύσκολο. Σχεδιάζεις σωστά τους πίνακες,επιλέγεις πρωτεύοντα και ξένα κλειδιά,δημιουργείς ερωτήματα και φόρμες.
georgemarios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μονο μη ξεχνας, κρατα backup συνεχεια. Καθε φορα που φτιαχνεις κατι που θεωρεις οκ, κρατα αντιγραφο ασφαλειας.
lexmark Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 ΑΝ τα καταφέρεις?? ΓΙΑΤΙ να μη τα καταφέρεις? Do or do not. There is no try Master Yoda, is that you?
georgemarios Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Master Yoda, is that you? Perceptive you are young Jedi ελληνικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα